yilbasi- esimin ailesi- buyuk tartisma

dunyams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
166
8
46
İngiltere
Arkadaslar uzgunum biraz uzun olacak ama gercekten kafam cok karisik, esim ile aslinda birbirmizi cok seviyoruz 2 de bebegimiz var ben 23 o 24 yasinda. Evlenme arifemizde esimin ailesinin bana karsi cok yalnislari oldu ve bu yuzden dugun sonrasi londraya tasindik (ben burda buyudum ailemde burda) bir sure annemde kaldik ve ikinci bebegimiz dogunca kendi evimize gectik.. uzaktan uzaga esimin ailesi ile telefon gorusmelerinde normal konusulmaya basladi.. ben unutamasamda bana yapilanlari hic dile getirmedim. nevarki eve gectik bana sormadan heyyy aralikta biz geliyoruzz 1 ayligina dediler ( kaynanam ve kayinim) iki kucuk bebegim var dunya kadar borca girmisiz duzen kuramamisim henuz dusunen yok. hadi dedik neyse tamam esimin hatrina birsey demiyeyim..

geldiler herseye karismalar, kizimi kucaga alistirdilar melek gibi bebek yatiriodun kendi uyuyordu kucakta sallamalar 3 aylik bebege tarhana corbasi vermeye calismalar. kayinim dengesiz dengesiz konusmalari boylece geldik yilbasi gecesine. ayarlamistik ailece yemek yenilecekti biyerde sonra annem ve kaynanam kizlara bakacak bizde gece cikacaktik. nevarki onden geldim ben eve annemlerle kucuk bebek oksuruyor esimi aradim o arkadan geliyordu kaynimla dedimki cikariz ama erken doneriz cocuk hasta. tabi doldurusa geldi atistik. eve geldi hadi gidelim dedi kaynim bir surat gecti yatagina bende annemlere biz cikiyoruz cocuk kotulesirse arayin dedim. annemde hep beraber cikmayacakmisiniz dedi bende kimseye yalvaramam anne olmayan anlamaz dememle birlikte kaynim ozaman annelik gorevini yap baskasina laf etme dedi ve anneligimi yargiladi ( buyuk kizim 19 aylik ilkkez geliyorlar gormeye) boylece tartisma oldu esim gitti, kaynanamlarda biletini kesti gitti kibrisa geri. Esim beni sucluyor ben suclu gormuyorum kendimi..

zamaninda dugun oncesindede daha 20 yasindayim birkez pilavin dibi tuttu diye butun aileye beceriksiz kizigetirdi basimiza pilav bile yapamiyor demisti, dusuk riskim vardi kalkamaman gerekirken esim yataga yemek getirdi diye herkese butungun yan gelip yatar oglumda hizmet eder demisti..

yani baktiginizda belki kucuk ama kirici seyler ve cogaldikca buyuyor esimle aramiz aciliyor.. hep ailesi icin beni kiriyor simdide cocuklari hazirla kibrisa gidecez anneme diyor.. korkuyorum orda daha kotu seyler olur diye..

sizce bu tatile gitmelimiyim?:15:

"kimseye yalvaramam " demeniz bence hoş olmamış.. sonuçta yatağına geçmiş birşey dememiş ki.. evet anne olmayan anlayamaz o halde neden anlamadı diye tribe giriyorsunuz ki.. bu konuda suçlu sizi buldum.. öbür yazdıklarınızda da siz haklısınız.. ya eşinizin gönlünü yapmak için gidip mesafeli olacaksınız (ki onların evinde ne derece mesafeli olabilirsiniz ya da ne kadar doğru olur bilemiyorum) ya da gitmeyip tavrınızı koyacaksınız.. lakin eşinizle aranızda da problem çıkar böylelikle sanırsam.. nihayetinde aranız açılabilir...

ikinizde çok gençsizin çok küçük yaşta anne baba olmuşsunuz.kıbrısa gidersen yine müdahaleler olacaktır duymayacaksın umursamayacaksın yada hiç gitmeyeceksin ama bu da eşinle aranı açabilir.ne kadarlığına gideceksin bilmiyorum ama kısa bir süre içinse kimseyle tartışmamaya çalış biraz sakin ve umursamaz ol geçici bir süreliğine idare edebilirsin:31:

canım yargılamak gibi olmasın ama orda ev sahibi olarak gelen misafire ne olursa olsu"kimseye yalvaramam" demeniz çok kırıcı olmuş..
birde küçük şeyleri çok buyutmuşsunuz..yasınızlada alakalı olabılır..ilerde ne küçük şeyleri problem haline getirmişim diyeceksiniz..

büyütüyosun bencede...
git tatilede..
eşinle aranızın açılmasından iyidir...

okuyup fikir verdiginiz icin tessekur ederim arkadaslar ben yazarkende kucukseyler gibi gorunuyor dedim ama iste insan gecmiste yasadigi buyuk olaylari birturlu hazmedemiyor boyle oluncada ileride en ufak sey bana batiyor..
2 haftaligina gitme dusuncesi icinde esim ama o 2 hafta kaynanamlarda kalinacak tabi..

oraya evlendikten sonra hic donmedim simdi geri donersem yasadiklarimla yine birebir olacam diye dusunuyorum belkide kendi kendime yapiyorum ama elimde olmuyor..

eşimizin ailesinle her zaman görüşmek ve yüz yüze gelmek zorundayız şu ana kadar ki tecrübelerime dayanarak sana şunu tavsiye edebilirim her zaman güleryüzlü ol asla asık suratla gezme ve zoraki birşeyler yapıyormuş gibi hissettirme ve kıbrısa git az güven kendine tatlım al eşini ve çocuklarını mis gibi ne güzel tatil işte ağırlat kendini söylediklerinin ve davranışlarının arkasında ol doğal ol kafana her şeyi takma umursama at arkana şimdi bebklerin küçük olduğu için kayınvaliden karışmaya çalışır belki yardımcı olmak adına olabilir sen dinle ama dediğini işine gelmezse yapma eşinede sakın ailesini annesini kaynını kötüleme bir söz var kol kırılır yen içinde kalır yani şu ki eşin annesine ve kardeşine kızar kırılır ama sen bir şey diyecek olsan hemen savunmaya geçer korur çünkü sen elsin ne desen batar bunu dikkate alarak kafan sakin olur güzelce gez keyfine bakk

Back