• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YGS !!

Burcu669

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
151
70
38
28
:cry: Kızlar başlıkdada anlaşıldığı gibi benim derdim ygs meslek lisesi çıkışlıyım ve sıfır matematik fizik istediğim bölümde matematik ve fizik bölümü istiyor ağlamak istiyorum sıfır temel neyapcağımı bilmiyorum yüzümde sivilceler çıktı sıkıntıdan resmen :KK34: :KK64::mad:

Meslek lisesi iseniz direk geçiş yapabiliyorsunu diye biliyorum sinava girmeden. Üniversiteyi kazandiginizda da sifirdan baslar ogrenirsiniz. İnsan istedikten sonra yapamaz diye bisey yoktur.

Özel ders alacaksın ya da sağlam bir dersaneye gideceksin. Ve bunların yanında çok çalışacaksın.

:cry: Kızlar başlıkdada anlaşıldığı gibi benim derdim ygs meslek lisesi çıkışlıyım ve sıfır matematik fizik istediğim bölümde matematik ve fizik bölümü istiyor ağlamak istiyorum sıfır temel neyapcağımı bilmiyorum yüzümde sivilceler çıktı sıkıntıdan resmen :KK34: :KK64::mad:
Ben üniversitede matematik bölümü kazanınca hocalarım okuyamazsın den matematik özürlüsüsün demişlerdi. Okula kayda gittik dediler ki burdan 4 senede çıkan az olur moralinizi bozmayın. Babam dedi ki benim kızım yapar. 4 yıl boyunca herkes 1 çalışıyorsa ben 4 çalıştım. Bıkmadan pes etmeden. Hem okudum hem formasyon aldım. Özel derslere bile gittim. 4 senenin sonunda mezun oldum çift diplomayla. Herkes yuksek lisans için hoca kovalarken hocalar bana gelip teklif etti gel yüksek yap beraber çalışalım diye. Bıkmayacaksın,sıkılmayacakskn,bırakmayacaksın,çalışacaksın

gerekirse 1degil 2yıl calısırsınız, bir sekilde fizigi de matematigi de kavrarsınız,
sandıgınız kadar zor degil, konu anlatımlıları aşama aşama takip ettiginizde bir yazıyı okuyup anlamak gibi ogrenilebilir aslında.
temeliniz olmadıgı icin gozunuzde buyuttugunuzden dolayı daha da zorlanıyor olabilirsiniz...

eger yapamıyorsanız ve bunu bir ogretmen destegi ile gelistiremeyecekseniz istediginiz bolumu degistirmek belki sizin icin daha iyi olur.
herkes yapacak diye bir şart yok sonucta.

Meslek lisesi iseniz direk geçiş yapabiliyorsunu diye biliyorum sinava girmeden. Üniversiteyi kazandiginizda da sifirdan baslar ogrenirsiniz. İnsan istedikten sonra yapamaz diye bisey yoktur.

evet öyle ama ben şuan okuduğum bölümü okumak istemiyorum onun dışındada direk geçiş hakkım yok zaten..

Ben üniversitede matematik bölümü kazanınca hocalarım okuyamazsın den matematik özürlüsüsün demişlerdi. Okula kayda gittik dediler ki burdan 4 senede çıkan az olur moralinizi bozmayın. Babam dedi ki benim kızım yapar. 4 yıl boyunca herkes 1 çalışıyorsa ben 4 çalıştım. Bıkmadan pes etmeden. Hem okudum hem formasyon aldım. Özel derslere bile gittim. 4 senenin sonunda mezun oldum çift diplomayla. Herkes yuksek lisans için hoca kovalarken hocalar bana gelip teklif etti gel yüksek yap beraber çalışalım diye. Bıkmayacaksın,sıkılmayacakskn,bırakmayacaksın,çalışacaksın

Şuan şunu yazarak bana o okadar ümit verdinizki içime su serpildi resmen çok teşekkür ediyorum sevgilerle..:KK68::KK68: bu arada başarınızı kutlarım ..

gerekirse 1degil 2yıl calısırsınız, bir sekilde fizigi de matematigi de kavrarsınız,
sandıgınız kadar zor degil, konu anlatımlıları aşama aşama takip ettiginizde bir yazıyı okuyup anlamak gibi ogrenilebilir aslında.
temeliniz olmadıgı icin gozunuzde buyuttugunuzden dolayı daha da zorlanıyor olabilirsiniz...

eger yapamıyorsanız ve bunu bir ogretmen destegi ile gelistiremeyecekseniz istediginiz bolumu degistirmek belki sizin icin daha iyi olur.
herkes yapacak diye bir şart yok sonucta.

Dershane veya özel ders için imkanım olmayhabilir ama ailem bana bu kadar güvendikten ve üstüme bi iş yüklemedikten sonra ben neden kazanamayayım Allah herkese eşit akıl vermiş kazananların benden nefarkı varki vazgeçmeyeceğim istediğim bölümden ..cevap için teşekkür ederim sevgilerimle..:KK68:

Canım bak ben de bu yıl hazırlanıyorum ve senin gibi meslek lisesi çıkışlıyım.
Temelin yoksa önce temelini oluşturmaya bak.
özel derse imkanın varsa al derim dershanede çok üstünkörü anlatılıyor çünkü.
Eğer imkanın yoksa temele kendin başla.
Şu konulardan başlayacaksın;
Rasyonel sayılar,
Üslü sayılar,
Köklü sayılar,
Çarpanlara ayırma.
Bunlar matematiğin annesi.
Sonra doğan ulu var sitesine gir onun videolarını izle mükemmel anlatıyor, birkaç deneme videosu var onları izle.
Sonra sipariş verirsin ygs dvdsi 60 lira ama en anlamayana bile anlatır.
Günü gününe programlı bir şekilde çalış.
Çözümlü test kitapları al.
Ve bunun yanında türkçe ve feni de iyi tutmaya çalış.
İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur, başarılar.

bak matematiği antrenman serisi var reklam yapıyor olmamayım ama o seri ile yapabilirsin fizik yapma sende biyoloji yap biyoloji ve kimya çok kolay matematikte en çok soru problemler ve denklemlerden geliyor daha sonra sayılar filan bunları iyi öğren meslek lisesiyim demek sana olumsuzluktan başka bir şey katmıyor bende 11. sınıf meslek lisesiyim ama sıkıntı yapmıyorum hangi bölümü istiyorsun ?

Arkadaşlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi mevcut Ön Lisans Programları ve YENİ açılacak programlarını tercih edebilmek için YGS sınavına başvuru yapmak gerekiyormuş. YGS başvurularının bugün son günü haberiniz olsun. Güzel programlar var inceledim, sizde incelemek isterseniz http://uzem.omu.edu.tr/c/on-lisans-programlari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

bak matematiği antrenman serisi var reklam yapıyor olmamayım ama o seri ile yapabilirsin fizik yapma sende biyoloji yap biyoloji ve kimya çok kolay matematikte en çok soru problemler ve denklemlerden geliyor daha sonra sayılar filan bunları iyi öğren meslek lisesiyim demek sana olumsuzluktan başka bir şey katmıyor bende 11. sınıf meslek lisesiyim ama sıkıntı yapmıyorum hangi bölümü istiyorsun ?

Perfüzyon teknikerliği istiyorum :)

son zamana kadar edebiyat ve tarih derslerinde sıkıntı çekiyordum. doping hafıza diye bir projenin olduğunu duydum ne kadar yardımcı olur bilemem ama kısa zamanda büyük işler yapabilirsiniz . video ile öğrenme şansınız bulunuyor ben faydasını gördüm.

Back