• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yetişir mi

gallina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
421
311
73
Merhaba güzellikler :bicak:
Konuya direk giriyorum zira kafam çok karışık. sevgilimin ailesiyle tanıştım 3 ay önce filan sonrasındadır ara ara görüştük.ve Ağustos'un ilk haftası isteme görüşmesi olucak diye konustuk aileler olarak bi sıkıntımızın olmayacağını düşünüyorum ama erkek arkadaşım işi gereği 4 ay yurtdışında olucak. :işsiz:Henüz evimizi almadık hiç bir hazırlık yapmadık. Temmuzun 20 si gibi Türkiye'de olucak bende bu sürede ondan farklı bi ülkede eğitim almaya gidicem. :KK11:
Yani Temmuz'un 20 sinde başlayıp isteme söz düğün işlerini yetiştirebilir miyiz? :eek:Acele etmek bizi çok zora sokar mı. Düğün içinde eylül de olsun demiştik ama şimdi nasıl yetişecek diye düşünmekten kendi işime odaklanamıyorum. Siz nasıl yaptınız ev alma işini istemeden sonra mı önce mi hallettiniz eşyaları filan ne kadar sürede alabildiniz ?yoksa sözlenip seneye yaza düğün yapmayı düşünmek mi mantıklı o kadar süre nişanlı sözlü kalmak da çok sağlıklı olmuyor çevremde gördüğümEn Büyük KK

Evi ikiniz para vererek alacaksanız evlendikten sonra yapın.
Gelenekçi bir aile yapınız varsa size sittin sene bile yetmez :D
Modern ise aileler ve anlaşırsa bir ayda da biter,ben 2 günde halletmiştim her işi :D

Bence o süre zarfında her şey yetişir ve kesinlikle nişanlandıktan sonra yani her şey netleşince ev alın
Öncelikle eğitiminize odaklanın

Benim nisan hazirliklari 1 hafta surdu. Ben bohcadir ivir zivirdir istemedim. Bi yuzuk aldik. Birde elbise. 1 hafta surdubdedigimde elbiseyi secmem 1 hafta surdu :D Kalan seyler ivir zivirdi zaten. Yok suslemesiydi nisan pastasiydi falan filan. Gayet basit sade. Cok abartmazsan yetisir. Ama o da olsun bu da oldun ay o adettendir ay bu gelenektir dersen hedef 2023 :)

Merhaba güzellikler :bicak:
Konuya direk giriyorum zira kafam çok karışık. sevgilimin ailesiyle tanıştım 3 ay önce filan sonrasındadır ara ara görüştük.ve Ağustos'un ilk haftası isteme görüşmesi olucak diye konustuk aileler olarak bi sıkıntımızın olmayacağını düşünüyorum ama erkek arkadaşım işi gereği 4 ay yurtdışında olucak. :işsiz:Henüz evimizi almadık hiç bir hazırlık yapmadık. Temmuzun 20 si gibi Türkiye'de olucak bende bu sürede ondan farklı bi ülkede eğitim almaya gidicem. :KK11:
Yani Temmuz'un 20 sinde başlayıp isteme söz düğün işlerini yetiştirebilir miyiz? :eek:Acele etmek bizi çok zora sokar mı. Düğün içinde eylül de olsun demiştik ama şimdi nasıl yetişecek diye düşünmekten kendi işime odaklanamıyorum. Siz nasıl yaptınız ev alma işini istemeden sonra mı önce mi hallettiniz eşyaları filan ne kadar sürede alabildiniz ?yoksa sözlenip seneye yaza düğün yapmayı düşünmek mi mantıklı o kadar süre nişanlı sözlü kalmak da çok sağlıklı olmuyor çevremde gördüğümEn Büyük KK
Maddi durumunuz iyise ve nisanlin olacak kişiye güveniyorsan olur canim

Evi ikiniz para vererek alacaksanız evlendikten sonra yapın.
Gelenekçi bir aile yapınız varsa size sittin sene bile yetmez :KK70:
Modern ise aileler ve anlaşırsa bir ayda da biter,ben 2 günde halletmiştim her işi :KK70:
Evet evi kendimiz alıcaz ama annemler evi almadan evlenmeye annem çok sıcak bakmıyor :KK45: içime sinmeden almakta istemiyorum :işsiz: 2 günde halletmekte maşallah işinizi biliyorsunuz demekki :eğlence:darısı benim başıma :KK71:

Evet evi kendimiz alıcaz ama annemler evi almadan evlenmeye annem çok sıcak bakmıyor :KK45: içime sinmeden almakta istemiyorum :işsiz: 2 günde halletmekte maşallah işinizi biliyorsunuz demekki :eğlence:darısı benim başıma :KK71:
Geleneklerle ve burnunu işime sokmaya çalışan ailelerle ömrüm boyunca işim olmadı da ondan :D
Evliliği öyle gözünde putlaştıran biri de olmadığım için hiç sıkıntı yaşamadım.
Evi annenler alacaksa evlenmeden önce alın.
Beraber alacaksanız, tapuyu ikinizin üzerine yapın öyle alın.Nolur nolmaz.

Benim nisan hazirliklari 1 hafta surdu. Ben bohcadir ivir zivirdir istemedim. Bi yuzuk aldik. Birde elbise. 1 hafta surdubdedigimde elbiseyi secmem 1 hafta surdu :KK70: Kalan seyler ivir zivirdi zaten. Yok suslemesiydi nisan pastasiydi falan filan. Gayet basit sade. Cok abartmazsan yetisir. Ama o da olsun bu da oldun ay o adettendir ay bu gelenektir dersen hedef 2023 :)
:halay:Hedef 2023 iyiymiş :KK48::KK48::KK48: gelenek görenek olaylarını hiç sevmiyorum ama mecbur uyucaz yetişirse düğünde en çok göbeği ben atıcam :halay::halay:

Geleneklerle ve burnunu işime sokmaya çalışan ailelerle ömrüm boyunca işim olmadı da ondan :KK70:
Evliliği öyle gözünde putlaştıran biri de olmadığım için hiç sıkıntı yaşamadım.
Evi annenler alacaksa evlenmeden önce alın.
Beraber alacaksanız, tapuyu ikinizin üzerine yapın öyle alın.Nolur nolmaz.
Aslında ev bana düğün hediyesi olsun demişti sevgilim . Bak şimdi evlenmeden önce almazsak o da havada kalacak.. alalım desem içime sinmeden alıcam yada düğün geç olucak:KK55: sevgilime güveniyorum ama annemlerde evinizi alın tapuyu ıkınızın üzerine alın dıyorlardı:KK47: evlenmeden sonunu düşünmek zor ama en başta doğru yapılmalı hersey

Aslında ev bana düğün hediyesi olsun demişti sevgilim . Bak şimdi evlenmeden önce almazsak o da havada kalacak.. alalım desem içime sinmeden alıcam yada düğün geç olucak:KK55: sevgilime güveniyorum ama annemlerde evinizi alın tapuyu ıkınızın üzerine alın dıyorlardı:KK47: evlenmeden sonunu düşünmek zor ama en başta doğru yapılmalı hersey
Eve şimdiden bakmaya başla,kriterlerini sırala hepsine uyanı mutlaka bulursun.
Çok da uzun sürmez,eski bir emlak danışmanı olarak söylüyorum bunu .

Maddi durumunuz iyise ve nisanlin olacak kişiye güveniyorsan olur canim
Maddi durumumuz iyi guveniyorumda sevgilime olmazsa kiraya çıkalım aldık deriz sen beğenince bi evi onu alırız sevgilim dedi annemlere yalan söylersem kesin yakalanırım ben :KK17::KK17::KK17:

Paraniz varsa herşey olur. Bence evi hemen almayin. Önce kiraya cikin.
Mesela ben hep bahceli evim olsun isterdim amerikan mutfak ve jakuzili banyo.
Oldu. Ama gina geldi.
Taşıncam yine. Yani insan bazen hayalini kurdugu evin aslinda nakadar gereksiz odugunu sonradan anliyor.

Paraniz varsa herşey olur. Bence evi hemen almayin. Önce kiraya cikin.
Mesela ben hep bahceli evim olsun isterdim amerikan mutfak ve jakuzili banyo.
Oldu. Ama gina geldi.
Taşıncam yine. Yani insan bazen hayalini kurdugu evin aslinda nakadar gereksiz odugunu sonradan anliyor.
Benimde hayalim şimdilik öyle ama güvenlik sıkıntılı oluyo mu Bahçeli evde

Ben mayisin ortasinda nisan yaptim temmzun sonnda da evlenmistik. Yani 2 bucuk ay kadar zmanda.biraz kosturmaca oluyo ama cok da guzel yetisiyo her sey :KK49: ama evi evlenmeden alalim diyosan da tabki dugunu seneye ertelemen daha mantikli

1,5 yıl nişanlı kaldım düğünüme iki ay kala ev eşya gelinlik düğün mekanı yemekler organizasyon vs hepsini hallettim. Hiç de zorlanmadım bir şeyim bile eksik olmamıştı.
Hani derler yA para varsa her şeyi yaparsın eğer maddi durumunuz varsa gider her şeyi 1 günde bile alırsınız.

Ağustos ve sonrasına kadar yetişir ya takılmayın, belirsizlik gibi göründüğü için gözünüzde çok büyüyor.
Aklınıza geldikçe ufaktan bir liste hazırlamaya başlayın, göç yolda düzülür.
Eve yerleşince eksiklerinizi fark eder ona göre de alırsınız.

Sadece şunu ilave etmek isterim; ev satın alma işi oldukça alengirli. Tecrübeli insanların fikirlerine mutlaka danışın ve aceleye getirmeyin. En üst kattan da ev almayın mümkünse, size son kat hakkında oldukça caydırıcı şeyler anlatabilirim :işsiz:

Ağustos ve sonrasına kadar yetişir ya takılmayın, belirsizlik gibi göründüğü için gözünüzde çok büyüyor.
Aklınıza geldikçe ufaktan bir liste hazırlamaya başlayın, göç yolda düzülür.
Eve yerleşince eksiklerinizi fark eder ona göre de alırsınız.

Sadece şunu ilave etmek isterim; ev satın alma işi oldukça alengirli. Tecrübeli insanların fikirlerine mutlaka danışın ve aceleye getirmeyin. En üst kattan da ev almayın mümkünse, size son kat hakkında oldukça caydırıcı şeyler anlatabilirim :işsiz:
Bahçeli havuzlu ev bakıyoruz üst kat olmaz zaten ama bu defada güvenliği nasıl olur diyorum eşim olcak kişi de bende sürekli yurt dışına gidicez bazen ben evde yalnız kalıcam o işte bi muallak :KK14::KK14::KK14:

ağustosta isteme olup da 1 ay içinde düğün yetişmez ev mi bakacaksınız yerleştirme mi yapacaksınız ve eylül de istediğiniz hiç bir yerde düğün mekanı bulamazsınız 1 sene öncesinden tutuluyor her yer

ağustosta isteme olup da 1 ay içinde düğün yetişmez ev mi bakacaksınız yerleştirme mi yapacaksınız ve eylül de istediğiniz hiç bir yerde düğün mekanı bulamazsınız 1 sene öncesinden tutuluyor her yer
Kına için söz için sıkıntı yok ama asıl salon düğünü için yer kalmayabilir haklısınız

Back
X