• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetişemiyorum, yapamıyorum veya beceremiyorum.

ben de temizlik yapmak icin kalkmam,
ama su aralar kisisel zaman icin kalkiyorum,
normalde bir gun ben bir gun esim aksamlari cocuklarla ilgilenir, diger kisi de kendi kisisel zamanini kullanirdi, iste spor yapmak, kitap okumak falan gibi isler. Su aralar sabaha aldim spor isini, ama yine de esime sabah kahvaltisi ve okula goturme islerini kitlemis bulunuyorum tabi ki,
sabahlari bos mide ile spor yapmak daha keyifliymis bunu yeni kesfettim, belki temizlik de daha iyi gidiyordur bu sebeple bilemedim, ama yataktan kalkma motivasyonum olamazdi saniyorum.
Yine de sabah insani olmak bir cok duzen, disiplin problemlerinde onerilen bir cozum. Hic olmadi daha gunun sonuna cok var diye kendini kandirabiliyorsun.

Ama yine de ne yaparsa yapsin, 2 cocuklu evin olup olacagi bellidir, beklentiyi cok yukseltmemek de onemli, ozellikle burada muhatap es acisindan, bence sukretmeli sofraya gelen yemege, evin iyi kotu bir duzende olmasina. Zira bu cocuklarin her gunu bir degil ki, zaten iyi gunlerde konu sahibi de idare ediyordur, onemli olan zor gunlerde bugun de boyle olsun ne olacak ki diyebilmek. Hic bir cocuk bir gun makarna yedi diye vitaminsiz kalmaz.

şimdi olağan çalışma şartlarında zaten 7 de kalkıyorum

son süreçte 8 de kalkıyorum

bebek küçükken de 7 de kalkardım

yani bir de ekstra eve hizmet için bir saat erken kalkarsam bedenim dayanmazdı ki

iyi uyuyup iyi dinlenmek lazım

zaten gece bölünerek uyunuyor bebek küçükken bir de üstüne ev işi için erken kalkmak beni bozuyor

ha ben örnek ev kadını değilim olmaya niyetim de yok

bulaşık da kalabilir tezgahta çamaşır da ne olacak ki

sabah kalktım 8 de 9 da kahvaltı yapıldı 9.30 dan beri bilgisayar başında çalışıyorum

arada öğlen yemeği pişirdim

makinaya çamaşır attım

öğlen yemek yedik çamaşırları kurutmaya atıp bir yeni makina daha koydum

ikindi kahvaltısı için bir şeyler hazırladım

akşama ne yeriz bilmiyorum ama tezgahın üstünde bulaşık var

halim olursa toplarım olmazsa bırakırım ama sabah 5 te kalkıp da koymam makinaya

en fazla iki makinalık birikir öyle yıkanır hiç sıkıntı değil

görümcemler mesela çay tabağını dahi ortaya koymaz onlar bana geldiğinde de tezgahım aksine fazla dağınıktır

misafirimle otururum, bana ters o gelen misafirle oturmak yerine ev toplamak mesela

arkamdan kim ne derse desin

Ben suan hamileyim
Hamile olmadan oncede yetistiremiyordum
Hic derdim degil
Olduğu kadar
Ne.yıpratıyorsunuz
Cok biliyorsa kendisi yapsin
Kansizlik var halsizlik yapiyor ayakta kalınca
Yoruluyorum cok mesela
Oyuzden kendini yipratma

Yemek yaparken bir yandan kirlenen kapları ya da çıkan çöpleri toparlayıp yikarsaniz mutfak bir nebze daha kolay toparlanır oluyor
Birçok isi bir arada yapmaya kendinizi alistirmanin faydası dokunur ama kendi canınıza da okumadan.

İki küçük çocukla uğraşmak bile bana göre başarıdır.
Yani bir bilgim yok bu konuda tecrübem de ama 2 saat iyi bir süre değil mi ya sanki.
Bütün gün ayiramazsiniz ki zaten.

Yemek konusunda da tarifleri direkt uygulama önerisini ben de verebilirim

Evi de haftada 3 supurmek bazen gerekebiliyor o yüzden el süpürgesi tarzında bir şey mi alsanız ya da imkanınız varsa robotlar çıkıyor görüyorum yerleri kendi kendisine temizliyor onlar çok kolay olur sizin için çocuk da var madem.

Eşiniz de biraz yardımcı olmalı

Bütün bunların arasında siz koşarken kocanız ne yapıyor?siz arada durup ne yapıyorum ben diyor musunuz bir kahve içebiliyor musunuz?
Bütün bunlar derken? Eşim sabah 5de evden çıkıyor bir buçuk saat direksiyon sallayıp inşaata varıp taş döşüyor, eve geldiğinde 7 oluyor. O esnada ise o yatağa geçmişti, benim baygın halimi fark edince sesleri iyimisin gibisinden. Kahvemi içtim, Kalkıp yatağa girecekken huyum kurusun duramadim bir kaç parça bulaşığı makinaya attım tezgahı sildim Kaldı ki ben titiz biri oldugumu sanmıyorum, temizlik ve yemek yapma konusunda burayı okudukça benden daha girişken olan kadınlar var

20 aylik oglum var ve 16 haftalık hamileyim
Acikcasi ben baya pasakli sayilirim buradaki arkadaşlara gore
Temizlikten pek hoslanmam ama imkan verseler saatlerce yemek yapabilirim
Elim de lezzetlidir ama temizlemeye gelince basar beni hafakanlar
Evini her gun süpürüp silip wc temizleyenlerin gercek oldugunu bu platformda gordum
Ben onlar dizi karakteri falan saniyordum
Evi haftada 1 esim supurur, wc temizligi de ondandır kendisi ne zaman uygun olursa yapar
Bir tek mutfak her gun el supurgesi ve farasla supurup silerim, blw yapiyorum cunku ogluma
Ayrintili temizliği de misafir geldikce yapiyorum valla
Bazen baktim ev batiyor benim de temizlemeye niyetim yok
Hemen bi misafir çağırıp esimi de seferber ediyorum
Banyo falan ayrintili temizleniyor iyi oluyor yani :KK70:
Yemegi oglum aksam uyuduktan sona 2 günlük yapiyorum genelde
Bazen yemek de olmuyor firina patates atiyorum ekmek arasi yiyor esim
Ogluma genelde yemek ayiriyorum ona kadar, kolay kolay yemeksiz kalmiyor

Daha fazla temizlik yapsam diye niyet ediyorum aslinda ama inanin asiri tembelim yapamam yani
Hic eve yardimci da almadim, yabanci birinin evimi temizlenmesinden hoslanmiyorum, kv bile olsa...
Parami denklestirip robot supurge alsam en azindan gunluk ev supurulup silinir
Ben de robota takipmasin diye evi toplu tutarim diye hayal kuruyorum
Bakalim nasip :)

Çocuklarından erken kalmaya çalış, onlar dan önce uyanıp gözünü açar açmaz ilk önce yemeklerini yap. 1,5 saatte üç çeşit yemek yaparsın. Tabi klasik yemeklerden bahsediyorum.

Sonra Kahvaltını hazırlayıp kızlarınla birlikte rahat rahat oynatarak kahvaltını yap.

Kahvaltını toplarken yemek hazırlarken çıkardığın bulaşlıklarıda yıkarsın.

Ondan sonra temizliğe giriş. Ama temizlik için kendine bi düzen oturtmalısın.

Örneğin bi gün ya yardımcı al yada ailenden birisine çocukları iki gün üst üste bırakıp dip bucak temizlik yap.

Sonrasında genel temizlik de kahvaltıdan sonra, süpür ondan sonra kızlarını uyut onşar uyurken sil banyo yıka toz al.

İşin bitti:)

Ben çalışıyorum ve iki çocuğum var. Robot süpürgelerden aldım. Şimdi çok rahat. İşe gidince ya da gece çalıştırıyorum. Her yer pırıl pırıl. Çok büyük rahatlık. Zamanınız ve enerjiniz çocuklarınız için kalıyor.

Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
En güzel öneri ne biliyormuşsunuz ? Eşinizle oturup konuşun. Ben çoçuklara eve temizliğe yemeğe hepsine bir defada yetişemiyorum bana yardımcı olabilirmisin. Olamıyorsan hafta bir gelip evin kaba işlerini halledecek bi yardımcı tut dersininiz. Bu da olmuyorsa pratik temizlik aletlerini araştırın örneğin el süpürgesi kullanın Yere bişey döküldü mü hemen alırsınız elinizin altında olur süpürge sayısını düşürdünüz.çok iyi yer siliciler baya pratikler var ondan edinin. Buzluğa sürekli yemeklik atın. Pratik yemek tarifleri var her sitede onlara bakın. Çoçuklara şimdiden eşya toplama alışkanlığı edindirin. İşlerinizi genelde sabah yapın beslenmeleri bitince siz günlük şöyle her sabah eve bi el atarsanız işler birikmez. Tüm bunlarla birlikte bile iki cici kızın yaşadığı ev mükemmel olmaz olamaz. Bence kendinize çok yüklenmeyin. Robot değilsiniz.

Bir arkadaş önermiş nefis y... tariflerini. Ben de yeme...com u kullanıyorum. Bunların youtube kanalı da var. Hatta ikinci kanalda kısa sürede yapabileceğiniz basit tarifler de veriliyor. Youtube da genel olarak çok güzel şeyler var bir ara göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Pratik, kolay tarifler oluyor.

Temizlik için bir şey söyleyemeyeceğim bu konuda ben de öyle çok tecrübeli olmadığım için. Maddi durumunuz yerindeyse evi kendi kendine süpüren süpürgeler çıktı, almayı düşünebilirsiniz.

Son olarak da kendinizi biraz fazla zorluyorsunuz gibi geldi bana. Tek çocukla bile uğraşmak zor siz iki çocuk + evin bütün işleriyle uğraşıyorsunuz. Kendinize karşı anlayışlı olun bu yemek yapma vs. tecrübeyle gelişecek şeyler. Eşiniz de daha anlayışlı olmalı bence.

Yahu bi sal kendini. Benimde aynı 2 küçük kızım var. Haftanın 3 günü öyle temızlık yapmam. Haftada 1 yaparım. Sonra sadece çocuklar bi yere döktüğünde o yeri süpürürüm. Önemli olan evlatlarımız bosver zamanla rahatladığında yaparsın. Ayrıca durumun varsa gundelige birini alabilirsin 15 te 1 falan o bile baya rahatlatır seni

Ben çalışıyorum ve iki çocuğum var. Robot süpürgelerden aldım. Şimdi çok rahat. İşe gidince ya da gece çalıştırıyorum. Her yer pırıl pırıl. Çok büyük rahatlık. Zamanınız ve enerjiniz çocuklarınız için kalıyor.
kullanislimi bende düşünüyorum da halılara ca takilmiyir mu

Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Oncelikle onemli olan cocuklariniz. Kendinizi herseyi mukemmel yapacagim diye yormayin. Hersey oldugu kadar. Cocugunuzun uyku saatleri vardir. Supurgeniz sessizse o zamanlarda supurun eger degilse gırgır yapin baktınız gun içinde supurecek vaktiniz var yine supurun. Laminantlari viledalayin. Kullanmadığınız odalarin kapisini camini acmayin. Ki toz kir girmesin. Bir de oralarla ugrasmayin. Ben internetteki tum tariglere bakıyorum ama mesela icindekileri düşünüyorum bizim icin uygunsa yapiyorum her baharati sevmez eşim. Bazi baharatlar bazi yiyeceklerin icinde guzel gelmez onlari ayristiriyorum yeni tarifler oluyor. Et yapacaksam 1 gece onceden sosuluyorum ertesi gune daha lezzetli bir tad oluyor. Hem sizde geceden yapip ertesi gune vakit kazanmis olursunuz. Ben genelde internetten nefisyemek tarifleri sitesindekileri kullanıyorum biraz degstiriyorum ama olsun. Granit temizleyici jeller, cilalar var onlari kullanabilirsiniz.

Evi süpürüp silen ropotlar var ben ondan aldım çok büyük rahatlık gece dörde beşe ayarlıyorum ben uyurken o süpürüyor uyandığımda her yer mis gibi bazen günde iki üç kere supurdugumde oluyo ayda birde kendin normal temizlik yaparsın mis gibi. Yemekde de ben çok konserve yaparım çok pratik aç pişir ye
O robotların linkini atarmısın,?

Hepsini okumadım ama her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın.Yorulduğunuz zaman çocuklar hariç yoruldum ben yapamıyorum diyip geri çekilin.Ya eşiniz yardım etsin ya da yardımcı çağırın.Kendinizi gençliğinizi yıpratmayın

Eşim normalde aşırı anlayışlıdır hiç sorun etmez ama ailesi çok etkiledi benim rahatım onlara battıkça gözüne soktular her şeyi eşimin onunda değişmesi varmış değişti. Mesela yemeğe sorun etmiyor ama görüyorum beğenerek yemiyor yetersiz görüyorum bende kendimi ama temizlik için sorun yapıyor. Yardım etmiyor bende o etmediği için yapmak istemiyorum zaten sadece en büyük katkısı dağıtmaz eşyalarını toplar tek avantaj o hıı birde yemekte tabakları topluyor ı kadar
Sukret tabaklari topluyormus

😂😂
Saka bir yana
Duzensiz geldiniz bana
Bence elinize bir kağıt kalem alip
Liste olusturun bir hafta 7 gun
Pazartesi persembe pazar ev supurmee
Sali mutfak
Carsamba oturma odasi
Cuma alisveris
Cumartesi yatak odasi temizligi
Hergun 1 saat calisman yeter
Konserve icinde ytube daki videolari izleyip yapabilirsin her ogunde kullanabilirsin
Olmadi domates i buzluga at daha bir cok seyi kurutulmusta alabilirsin
Yada haftalik duzenim olmaz diyorsan 1 ay 30 gun aya bol yine hallolucak seyler
Yemeklere gelince buzluga icli kofte attim patlican kozlenmis attim karniyarikta yapicam ici doldurulmus olarak borek cesitleri de atilir hafta sonu esin cocuklarla ilgilensin sende yemekleri ufak tefek hazirlarsin

2 küçük çocukla bu dediklerinizin hepsini yapabilmeniz için süpermen olmanız lazım, bırakacaksınız temizliğiniz mükemmel olmayacak. Alacaksınız viledayı iki sağ iki sol ya allah. Yemek için nefis yemek tarifleri sitesinden yardım alabilirsiniz bence. Bırakın ev pırıl pırıl olmasın ya da bir odayı açık bırakın gerisini kilitleyin, yemeğiniz güzel çocuklarınız mutlu olsun yeter, 2 yıl sonra rahatlarsınız şimdi parçalamayın kendinizi, size yazık, sonra çok pişman olacaksınız bu kadar titiz olduğunuz için, giden canınızdan gidiyor. Bırakın size 2 yıl pasaklı deyiversinler ki iki küçük çocuğun ne olduğunu herkes anlar kimse de bahane bulmaz. Bu arada eski konunuzu bilmiyorum hatalı bir şey söylediysem kusura bakmayım.

Zorlanmaniz çok normal bende böyleydim ama şimdi yemek konusunda çok yol kateddim çünkü artık yemek yapmayı seviyorum merakım arttı
Temizliğe gelince çocuklu evin sürekli kirlenmesi çok normal böyle rahat yazıyorum ama bende aynı şekilde tükendim pilim bitti şuan yetisemiyorum bende ki çocuklar 4 ve 6 yaş birde 3 aylık bebek odayı topluyorum çıkıyorum bi bakıyorum savaş alanı bir de benim çocuklar çok fena dağıtıyorlar öyle böyle değil evimde 200 metrekare sadece odalarıyla oturma odası olsa yine şükür dicem ama mutfak,salon,yatak odası ya ebeveyn banyosuna kadar bebeğin küvetinde oyuncaklarını yıkıyorlar her yere el atıyorlar
Gece birde bebekle uykusuzum
Belki bu yazım iyi gelir size beterin beteri var😁
Zaten dışarı cikamiyoruz o yüzden evde de çok sıkmıyorum onları

Siz belli aralıklarla hep aynı konuyu açıyorsunuz. Size daha önce şu anda bu konunuzda olduğu gibi yine bir sürü tavsiye ve hatta tarifler verildi.

Gerçekten anlamıyorum sizi, verilen önerileri uygulamayacaksanız neden aynı konuyu sürekli açıyorsunuz?

Back
X