Merhaba, zaman zaman bende sizin gibi oluyordum yani biseyler yetişmiyor hep lekeli gibi geliyordu yemeklerde aceleye gelmiş gibiydi. Morning Routine( morning Routine mother, morning Routine with Kids gibi) diye YouTube yazınca yabancı annelerin sabah rutinlerini izlemeye basladim ve bana çok faydası dokundu. Söyle ki hepsi çocuktan önce uyan diyor.
Yorgun ve uykusuz olsanda erken kalkıp dua/meditasyon, spor, duş alma, güne hazırlık(bulaşık makinasini boşaltma, makinaya çamaşır atma) gibi şeylerle başlangıç yapınca hem kendi kendine iş yapmış oluyorsun, hemde vakit ayirabiliyorsun.
Bundan yola çıkarak bende çocuklardan erken kalkıyorum, ortalığı topluyorum, beslenmeler hazırlanıyor. Anaokulundan en geç 9da dönünce toz alıyorum süpürüyorum. tozuda hergun almamaya kendimi alıştırdim bazen insan görmezden gelmeli kafayı yememek icin. Ama bir kaç gündür bakiyorum bir iki dk totalde alıyor yine yapıyorum ama stres olmadan çocuklarda zaten anaokulunda. Mobilyalar beyaz olunca gözüme batiyor.
Mutlaka not tutuyorum bugün neler yapılacak. Misal: süpür+sil(max.5-7dk), çöp kovalarini yıka, erzak dolabını sil düzenle, WC lavabo gibi.
Haftada bir defa mutfak ve banyo detaylı siliniyor, ama günlük rutinde kirli ise siliyorum, bişey alınca yerine direk koyuyorum.
Akşam cocuklar vakitlice yatınca oturmadan devam ediyorum çünkü oturunca kalkamıyorum. Dün o kadar yorgundum ki not yazmak için uzandigim koltukta dalar gibi olmuşum eşim seslendi beni korkutuyorusn o halin ne diye xD o yorgunlukla kalktım açtım YouTube da bir video kendimi gaza getirdim üç beş parça bulaşığı hallettim sakince ocağı ovaladim filan, yetmedi bide toz aldım ki sabah yapmim diye. Yani akşam ve sabah kendinize göre bir rutin oturturtursaniz çok birikmez. Misal bizim evin kapılarını iki haftada bir silsende yeter, bir baskasinjn ki daha sık kirlenir veya daha yavaş kirlenir ona göre işini görür.
Çocuklarınız bence sizsizde oynayabilir yani kendi baslarina sıkılıp oyun oynamayı da öğrenmeleri faydalı olur