- Konu Sahibi Love_your_life
ben de temizlik yapmak icin kalkmam,
ama su aralar kisisel zaman icin kalkiyorum,
normalde bir gun ben bir gun esim aksamlari cocuklarla ilgilenir, diger kisi de kendi kisisel zamanini kullanirdi, iste spor yapmak, kitap okumak falan gibi isler. Su aralar sabaha aldim spor isini, ama yine de esime sabah kahvaltisi ve okula goturme islerini kitlemis bulunuyorum tabi ki,
sabahlari bos mide ile spor yapmak daha keyifliymis bunu yeni kesfettim, belki temizlik de daha iyi gidiyordur bu sebeple bilemedim, ama yataktan kalkma motivasyonum olamazdi saniyorum.
Yine de sabah insani olmak bir cok duzen, disiplin problemlerinde onerilen bir cozum. Hic olmadi daha gunun sonuna cok var diye kendini kandirabiliyorsun.
Ama yine de ne yaparsa yapsin, 2 cocuklu evin olup olacagi bellidir, beklentiyi cok yukseltmemek de onemli, ozellikle burada muhatap es acisindan, bence sukretmeli sofraya gelen yemege, evin iyi kotu bir duzende olmasina. Zira bu cocuklarin her gunu bir degil ki, zaten iyi gunlerde konu sahibi de idare ediyordur, onemli olan zor gunlerde bugun de boyle olsun ne olacak ki diyebilmek. Hic bir cocuk bir gun makarna yedi diye vitaminsiz kalmaz.
şimdi olağan çalışma şartlarında zaten 7 de kalkıyorum
son süreçte 8 de kalkıyorum
bebek küçükken de 7 de kalkardım
yani bir de ekstra eve hizmet için bir saat erken kalkarsam bedenim dayanmazdı ki
iyi uyuyup iyi dinlenmek lazım
zaten gece bölünerek uyunuyor bebek küçükken bir de üstüne ev işi için erken kalkmak beni bozuyor
ha ben örnek ev kadını değilim olmaya niyetim de yok
bulaşık da kalabilir tezgahta çamaşır da ne olacak ki
sabah kalktım 8 de 9 da kahvaltı yapıldı 9.30 dan beri bilgisayar başında çalışıyorum
arada öğlen yemeği pişirdim
makinaya çamaşır attım
öğlen yemek yedik çamaşırları kurutmaya atıp bir yeni makina daha koydum
ikindi kahvaltısı için bir şeyler hazırladım
akşama ne yeriz bilmiyorum ama tezgahın üstünde bulaşık var
halim olursa toplarım olmazsa bırakırım ama sabah 5 te kalkıp da koymam makinaya
en fazla iki makinalık birikir öyle yıkanır hiç sıkıntı değil
görümcemler mesela çay tabağını dahi ortaya koymaz onlar bana geldiğinde de tezgahım aksine fazla dağınıktır
misafirimle otururum, bana ters o gelen misafirle oturmak yerine ev toplamak mesela
arkamdan kim ne derse desin