• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetim Maaşı Kesilme Durumu

ClaireFisher

society, you're a crazy breed.
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2017
8
11
3
Hanımlar merhaba,
Babamı 2004 yılında kaybettim ve o zamandan beri maaşını ben alıyorum. Bu sene üniversiteden mezun oldum ve iş aramaktayım. Sigortalı bir işe girdiğimde maaşım kesiliyor mu? İnternette farklı cevaplar buldum belki bilen, duyan vardır diye sormak istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Değişiklik var mi bilmiyorum ama babanızın sosyal güvencesiyle ilgili. Sigortadan yada emekli sandığındaki emekli olmasına göre değişiyor alıp almaman

Hanımlar merhaba,
Babamı 2004 yılında kaybettim ve o zamandan beri maaşını ben alıyorum. Bu sene üniversiteden mezun oldum ve iş aramaktayım. Sigortalı bir işe girdiğimde maaşım kesiliyor mu? İnternette farklı cevaplar buldum belki bilen, duyan vardır diye sormak istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Eskiden biri SSK diğeri emekli sandığı olduğunda kesilmiyordu. Ancak şimdi kurumlar birleşti. En net bilgiyi sgkyi arayarak ogrenirsiniz.

Pazartesi arayacağım babam SSK emeklisi olarak geçiyor teşekkür ederim cevaplarınız için

SSK emeklisi ise ise başladığın gün mutlaka bildirmelisin. Eğer sen de sskli isen. Otomatik kesilmiyor. Hesabına 1 lira dahi yatsa faiziyle istiyorlar bilgin olsun.

SSK emeklisi ise ise başladığın gün mutlaka bildirmelisin. Eğer sen de sskli isen. Otomatik kesilmiyor. Hesabına 1 lira dahi yatsa faiziyle istiyorlar bilgin olsun.

Evet babamın sigortasından faydalandığım için öyle görünüyor teşekkür ederim.

Pazartesi arayacağım babam SSK emeklisi olarak geçiyor teşekkür ederim cevaplarınız için
O zaman kesilebilir, emekli sandığından emekli olsaydı siz sgk'lı bir işe girdiğinizde yetim aylığınız kesilmezdi.
Ama tabii siz yine de SGK'dan net bilgi edinin, bir tanıdığım emekli sandığından dul aylığı, SGK'dan yetim aylığı alıyor ama malum kazanılmış haklar geri alınmadığından olabilir.

Anında kesiliyor. Part time bile işe girseniz çat diye kesiyorlar. Daha geçtiğimiz aylarda kesildi maaşım ordan biliyorum.
Ücretli öğretmenliğe başladım. Ayda max. 15 gün sigorta yatıyor. Kesildi maaşım artık almıyorum.
Benim de babam SSK emeklisiydi.

Back
X