Yeşilim'in günlüğü

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Solağım.. Sol bileğim kırıldı alçım alındı ama hâla sol elimi kullanamıyorum bir müddet daha kullanamam sanırım. Kalemi tutamıyorum yazmak yazmak yazmak istiyorum sağ elimi biraz geliştirdim ama kalemle değil klavyede buna da şükür..O sebeple bende defterime olmasa da burada yazacağım sol elime inat

Millet olarak öyle kötü günler yaşıyoruz ki maddi anlamda, maneviyatı da etkiliyor tabi ki. Yapacak hiçbir şey yok. Kimse de ne hatır, ne güler yüz kaldı. Hoş görsek bir türlü görmesek başka türlü
Herkes kendi derdinde .
Geçen yıllarda daha bir sevecenlik, daha bir içtenlik vardı.. Hatırlar sorulur, biraz gönüller alınırdı. Şimdilerde sadece.. Ben..Benim derdim... .Haklı olarak
Haklı olarak sa, karşıyı da anlamak, sıkıntılarını bilmek lâzım. Kaprislerle kimseyi sıkmamak, üzmemek lâzım mademki biz sıkıntıdayız oda sıkıntıdadır bilmek lâzım.

Bu gün benimde canım sıkkın . Yarına kadar hayırlısı olsun

Yeşilimin duyguları

Son düzenleme:
öncelikle acil şifalar diliyorum tekrar...
haklısınız..insanlarsa ne saygı kalmış ne sevgi..bencillik ön planda...allah sonumuzu hayır etsin...
sevgilerimle....

Sizlerle paylaşmak istediğim, önceleri paylaşmayı ertelediğim bu güzel haber kızımla ilgili ..Evlendi
Çocukluk arkadaşı, ailece görüştüğümüz, her daim dertleştiği o özel insanla. .. Önceleri dertleştiği omuzun da ağladığı, arkadaşı evlenip çocuğu olamadan iki sene içinde ayrılmış. Kızımla dertleri paylaşırken senin ki, benim ki lâfları uzayıp giderken daha da yakınlaşmış birbirlerine bağlanmışlar. Önceleri birbirlerine çaktıramamışlar Ve bir gün arkadaşı “Biz neden evlenmiyoruz anlaşıyoruz, birbirimizin her şeyimizi biliyoruz oğlun beni seviyor. Daha ne ister, bekleriz ki” Demiş. Kızım “Oğlumla konuşayım o onaylarsa neden olmasın” deyince önce bizimle paylaştı uzun uzun anlattı. Sonra oğluyla konuştu hepimiz onaylayınca evlendiler. Sade bir nikâh

Şimdi çok mutlu inşallah bir ömür boyu sürer. Oğlu çok mutlu, çünkü annesi mutlu. Anlayışlı bir insanla, oğulu anlayan müşfik bir insanla beraber anne. İçi rahat

Torunum diploma töreninde mezunlar ikincisi oldu inşallah öss sınavı da böyle başarılı geçer
Sınavından sonra İstanbul’a eşinin yanına gidecek kızım yavaş yavaş hazırlanıyor .
0ğlu için yıllardır fedakârlık yaptı Allah emanet olsunlar.

Bazen işte böyle güzel şeyler de oluyor. Paylaşmak güzel hele güzeli paylaşmak çok daha güzel.. Benimde yüzüm gülüyor arada hamdolsun..
Sevgilerimle

Çok dolmuşum ..elimin ağrısı üstüne eşim safra kesesi ameliyatı olunca ve de halama bakarken eşimi de ihmal etmeden koşuşturmak yordu beni, sinirlerimi oydu adeta .yanımızda kim olursa olsun mesuliyet bize ait
Madam da geldi kardeşimde kalıyor. Bir iki uğradılar o kadar misafir gibi ..Sağ olsun eş dost ..İnsan memnun oluyor gelen giden olunca sevildiğinizi anlıyorsunuz bir kez daha. Gelmeyen, aramayanlara da içten bir sitem oluşuyor. Telefon bile etseler yetiyor.

Ama içime oturan bir şey var ki paylaşmam lâzım. Ne yapayım gönlüm susmuyor isyan ediyor.
Yan apartman da oturan arkadaşım her şeyime koşardı bende ona iyi günde kötü günde. Kolum kırıldı bir kez bile uğramadan sadece balkondan “İstediğin var mı ?” Diye sordu şaka gibi, her gün. Teşekkür ettim sadece
Israrla sordu ama bilir benim bir şey söylemeyeceğimi o yinede sordu ben yine teşekkür ettim

Şuna buna ihtiyacım var yardım eder misin desemiydim ? Yoksa dediğim gibi sadece teşekkür yeterlimiydi. Bilemiyorum siz olsanız ne yapardınız ama ben karşıdan istek gelmedikçe bir şey talep edemem durum ortada belli daha ne olabilir

Ama yine de ben karşıdan talep gelmeden yardıma elimden geldiğince koşarım.

Çocuk gibi ilk defa ne yapacağımı şaşırmış ördek gibi soruyorum.

Çünkü çok iyi arkadaş böyle davranır mı ? Ben mi samimiyetsiz davrandım ?

Siz bana sorsaydınız derdim ki “ İyi bir arkadaş değilmiş en ihtiyacın olduğunda yanında değilse AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI”
Gerçekten etkilendim

"sagolsun arkadaslar ugruyor ellerinden geleni yapiyorlar benzeri bir cumle ile imali da olsa ona anlatabilirsin kirildigini.." Bunu sevdim " Sana söylüyorum kızım sen anla gelinim " Hmmm
Ama geleni gideni görüyordu. Zaten içim soğudu artık.
Canım cevap için sağolasın gerçekten benim gibi düşünmene sevindim .Şimdi söz aynen söyleyeceğim sorarsa

öncelikle kızınızı tebrik ediyorum..allah bir ömür boyu mutlu etsin inşallah....
ablacım gönül kırgınlığı hiçbirşeye benzemiyor...zor zamanımızda bekliyoruz yakın arkadaşlarımızdan ama beklenenler olmadığı zamanda üzülüyoruz..bende karşı taraftan istek gelmediği sürece birşey isteyemem ama bende sizin gibi karşı taraftan istek gelmesine fırsat vermeden koşarım..işte aynı hareketi göremeyincede acaba diyorum...söylenecek çok şey var ama herkesin canı sağolsun...
sevgiler...

Ben buralarda yokken kızımla gelinim atışmış (Gelin görümce işte ne olacak) Bana hâla anlatmadılar nedenini bende ısrar etmedim nasıl olsa geçer barışırlar dedim. Kızıma “ Sen büyüksün hadi gel sarılın ” Dediysem de “ Annem meseleyi bilmiyorsun karışma ne olur ” Dedi. Öyle olsun bakalım. Aslında ikisi de munistir terbiye sınırlarını aşmazlar çok kafa yordum ne olmuş olabilir diye oğlum bile bilmiyor (Onu da sıkıştırdım tabiî ki yok tık yok) Ama iki kardeş konuşuyorlar.

Arada aynı anda geliyorlar bize. Ben önceleri arada kalırım sandım öyle olmadı. Her ikisi de ya yemeğe giriştiler ya bulaşığa ( Kolum kırık ya) yanlarında sigaramı tütürürken oları izliyorum yarış var adeta. :dance:
Biri makineye bulaşık sıralıyor diğeri çamaşır asıyor makinedeki bulaşıklar yerleşiyor akşam için yemek, salata yapılıyor masa hazırlanıyor. Aman ne düzen görmelisiniz.

Bir ara ütüde mi yaptırsam diye içimden geçmedi değil. Hınzırca bir gülümseme geldi bana hemen içeri koştum ütüleri örttüm görmesinler severim ütüyü sağ elimle de yapabiliyorum. Yoksa evde vakit geçmiyor.
Eşimle şöyle bir uzandık kalktık ki Çay koymuşlar biri kek yapmış diğeri çörek ara verdik çayları içerken eşimin bakışını yakaladım sus sus aman gibilerden işaret ettim. Sohbet ettik evlerine gitme vakitleri gelince tek tek ayrıldılar.
Kızım arıyor telefonla “ Anne o da gelecek mi ” Diye “ Onun bir adı vardır adını söylersen kim olduğunu anlarım “ Diyorum. Söylüyor gelinimin adını. Yok gelmeyecek diyorum halbuki gelecek, pembe yalanlar arada iyidir. Belki birinde denk gelirde konuşuverirler belli mi olur.
Gelinime her zaman kızım diyorum burada anlaşılır olsun diye gelinim diyorum.
Yeşilimin duyguları

Evde birde halam var. Melek halam artık az görüp, az duyduğu için nasıl davranacağımı şaşırdığım halam.
Sık sık ( İki buçuk senedir ) “Yeşilim saat kaç” “ Ona yirmi var halacığım” Duymuyor bağırarak söylüyorum .O zaman duyuyor .
İşlere vermişim kendimi “ Yeşilim saat kaç “ “ Ona on var halacığım “” Tam telefon çalar veya kan ter içinde iş yaparken “ Yeşilim saat kaç” “ Saat on halacığım ” Karşı komşum da duyuyordur kesin saatin kaç olduğunu ve saati bozuksa “ Biraz bekleyin yeşilim az sonra halasına söylerken öğreniriz” diyordur.
Emin olun on dakikada bir. Saat gibidir halam hiç şaşmaz

Günlerce, yıllarca böyle sürerken artık sinirlerim gıcırdadı ve sağır olmaya karar verdim “ Yeşilim saat kaç ” Bende tık yok.Tekrar sorulur, duymadım diye işaret edilir. Artık kör de olmaya da karar verdim hatta dilsiz olmaya da .

Ben bundan sonra duymadım, görmedim, anlatamadım durumundayım. Sadece yazıp rahatlayacağım

Her bir gününde anlattıkların farklı duygular içinde gidip geldim yeşilim. Dost ve arkadaşlarımızdan biz istemeden yardım görmeyi hepimiz istiyoruz bende böyle olanlardanım. Yakın bir arkadaşımın bana bunu demesi sanki yapmak istemiyorum demek ile aynı cevap sayarım. Gören göz hisseden kalpse arkadaşımsa ihtiyacımı ben demeden bilmeli bende oşekilde davranırım. Ama yeşilim bazen bakıyorum ki ben bile biraz nasırlaşmışım bazen düşüncesizce hareket edebiliyorum, sonra aklım başıma geliyor tabi ama. Yani yinede anlayış diyorum.
Kızını çok tebrik ediyorum. Ne güzel çok güzel bir arkadaşlığı hayat arkadaşlığına dönüştürmüşler Allah mesut ve bahtiyar etsin.
Gelin- Görümce Cilveleşmesinde sevindiğim oh sen rahat ediyorsun tabii ki böyle kalmasın. Onlarda kendilerine pay çıkarıp kardeşliklerini tazelesinler. Ben de görümceyim ya gelincikle hiç tartışmayayım valla annem bu durumdan çok yararlanır :) O ütü yapmayı sevmiyor ütüleri bana havale eder.
Hala saat kaç ? birkere de sen ona sor :)
Yeşilim saat kaç bu arada :)
Allah güzel günler görüp güzel yaşatsın ve sen bizlerle paylaş.ŞenizŞenizŞeniz

Bak bak birde mikrofon tutup soruyor yaşam kaliteniz nasıl ???
"Yuvarlanıp gidiyoruz diyemeyeceğim şu aralar milletçe çok köşeliyiz nasıl
yuvarlanalım." Derdim bana sorsaydı

Öbür kanalda kanalizasyon karışmış suyu içene bir bakalım “ Bakın suyu nasıl içiyorum” diyor pişmiş kelle,pişmişte çaktırmıyor gibi.. Afiyet olsun top top et olsun

İnsanın sinirleri geriliyor TV seyretmesek, gazete okumasak olmuyor ki illâ bir yerlerde karşımızdalar

Eczaneye kadar gitmem gerekiyor..Giderken halama söylüyorum
Müzikal olarak "Sakın geç kalma erken gel sakın geç kalma erken geeeel " Diyor asansöre zor atıyorum kendimi.

Akşam Kanal Haber Türk, Saba Tümer ile Türk dil kurumu başkanını izlerken “ Ata sözlerimiz ve deyimlerimizi unutmayalım” Hatırlatmasına bayıldım. Hele Türkiye de ki, bir çok mağaza ve dükkânların yabancı isimler konmasını kaldırmak istemelerine daha çok bayıldım.
Bende sitede açmıştım Ata sözlerimizi yazalım...Aklımıza gelmeyen sözleri netten aramak bize fayda sağlayacak .
Çocuklarımıza sık sık hatırlatıp oyun haline getirelim o güzel sözleri. Eğlence gibi olur onlara
SADECE BİR ÖNERİ..

Az sonra elim için kontrole gideceğim gelince silkelerim aklımda kalan tozları.

Atam, Atatürküm. Mustafa Kemal'im,canımızın içi...
Arkadaşlarımla seni her daim gururla anıyoruz.Ne mutlu Türküm diyene

Bazen neşe ile başlıyor sabah aman ne güzel diyoruz bir oh! Çekiyoruz ama ne mümkün
Haberlere şöyle göz atayım derken sinirler geriliyor. Gerilmekle kalmıyor Bir tepki verememenin hiddetini yaşıyoruz. Ben öyleyim hırsımı alamam. Ne yaparım hiçbir şey. O hiçbir şey yapamamak yıpratır bizi Yazsak, çizsek faydasız.

Ertesi gün yine anne katilleri, hayvan katliamı, orman yangınları,
Yaşlılara zulüm ve ölüm... İnsanlar çıldırdı galiba..... İnsan denir mi onlara ?

Bizler sabırlı mı olduk, olağan mı geliyor, kanıksadık mı ? Eskiden de vardı biz mi duymazdık ?
Şimdi ne oldu da kudurdular. Milletime ne oluyor ??

Sana ne bana ne olmuyor.. İşte o zaman postu kaptırıyoruz.

Yarın sabah ÖSS sınavına girecek olan bütün gençlerimize başarılar diliyorum.

Şimdi bu dedikodu olmaz dimi ???:1no2:
Dişçi dönüşü birisi el kol sallıyor çok tanıdık geldi nedense tanımakta zorlandım.
Bana yaklaşana kadar kafa yordum. Sarılıp konuşunca sesinden hatırladım. O kadar değişmiş ki... Aaa ! Botoks yaptırmış, botokstan ne hale gelmiş. Ayaküstü oradan buradan konuşup ayrıldık.
Beğendinmi benim yeni yüzümü diye sorsaydı ne diyecektim ? Doğruyu, yakışmadığını, ifadesinin bozulduğunu. Demek ki mutlu, sormadı, bende bir şey demedim. O kendini beğenmiş, yakıştırmış. Bana da sıkıntısı düşmüş. benneyaptımki
Gerçekten o kadar güzel bir insanın daha bu yaşlarda değişip ifadesinin bozulmasına gerek yoktu. Belki daha bir çöküntüye uğradığında... Ne biliyim işte ben etkilenince böyle üzülüyorum.

Varmısın yokmusun?
Bilgi yarışması değil ama sevginin bu kadar iç içe, yalın, riyasız yaşandığı bir başka program yoktur sanırım
Rekabet yok. Kaybedince ağlanıp, kazanınca bu kadar mı sevinilir işte gerçek duygular orada
O gerçek göz yaşları. Zıp zıp zıplamanın o kadar yakışır olması.
Zevkle izliyorum riyasızlığı içime kazıyorum. Başarmak güzel ama o gerçekliği yaşamak çok başka.Başarısız sonuçlarda gördüğüm üzüntüleri gerçekten hissetiriyorlar.ekrana yansıyor bizlere ulaşıyor.
Demek ki istenirse sevgi böyle içten anlatılabilir,hissetirilebilir .Ne kaybederiz ki ?

Biri iyi notlar alıyorsa alkışı, tebrik etmeyi öğrenmeliyiz. Söyleyemiyorsak, desteklemeyi bilmeliyiz. Çocuklarımıza biz öğretmeliyiz. Başkalarından yalan yanlış öğrenmesinler komplekslerinden arınıp güzellikleri paylaşmayı bilsinler.
Biz biz biz öğretebiliriz.

Canım torunum bu gün doğum günün
Allah sağlıklı, huzurlu, bolluk içinde yıllar nasip etsin herşey gönlünce olsun yavrum .
Bize verdiğin mutluluklar, saygın, sevgin, seviyeli tutumun o karmaşa içinde geçen yıllara tad oldun. Bize en güzel günleri yaşattın. Sana teşekkür ediyor,bundan sonra ki yıllarında da sağlığının, başarılarının, huzurunun daim olmasını diliyorum canım benim.

Bugün madamın doğum günü arkadaşlarımla buluşup, daha sonra ailece kardeşime gidip kutlaşacağız .
Yıllar nasıl akıp gidiyor, istesek bile erteleyemiyoruz. Büyüklerimizin yıllar içinde yaşlılıklarını görmek hem üzüyor hem haz veriyor. Allah onlara ve bizlere sağlıklı yaşlanmak nasip etsin.
Az sonra site arkadaşlarımızla buluşacağız. Haberlerimizi sizlerle paylaşırız.

Site toplantımız çok güzel geçti yeni bir üye daha aramıza katıldı şekermi şeker. Tuğbacığım yine şık.
Okypete, yine saçıyla afet, Cüvcüvüm şirinler şirini bir hamilelik geçiriyor.Besa, munis sade güzellerden,Kayınvalidesi sessiz ama çok tatlı, Paşa 07,doğumgünü heyecanı sarmış fikır fıkır yerinde duramayan incecik bir hanım olmuş.
Bu kadar genç arasında kendimi inanılmaz genç hissediyorum.Beni de aralarına aldıklarını görünce seviniyorum çocuk gibi .

Havalar çok ısındı, ısınmak değil yandı. Dışarısı, fırına girersiniz sıcak yalar geçer, bu yalayıp geçmiyor üzerinize yapışıyor .Ne iş yapak,ne gezmeğe gitmek mümkün değil. Klimalar olmasa perişanız.
Az sonra dişçiye gideceğim ertelemeyi düşündüm ama olmaz dişim ağrıyor.

ah ablacım gerçekten çok sıcak...kışın çok üşüdük ve yazın sıcaktan şikayet etmicem dedim ama insanoğlu nankör gerçekten...ne sıcağa geliyoruz ne soğuğa...
bu arada diş ağrısıda birşeye benzemiyor bende erteleyip duruyorum bakalım nereye kadar...geçmiş olsun diyorum...
sevgilerimle...Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…