• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

Dişçiden döndüm kanal tedavi yapılıyor elleri hafif çabucak bitti tabi tekrar gideceğim karı- koca dişçi olunca ne rahat

Apartman sakinlerimiz kendi halinde insanlar kışın evlerine kapanırlar yazın yaylaya gidiyorlar
Pek komşuluğumuz yoktur. İyi, kötü günler dışında yani arada...
Bazen iyi ki gidip gelmiyoruz diyorum. Neden mi?

Aşağıda karşılaştıkça ayaküstü lâflıyoruz oradan buradan.Dişçiden dönmüşüm sıcak bir yandan, ağrım bir yandan...
Biri var ki, apartman görevlisi kızcağıza kestiği karpuzu, yeşil zeytini almadığı için veryansın ediyor.
Elindeki torbada ikiye ayırdığı beyaz renkli karpuz ve bozulmuş kokusu bize kadar gelen yeşil zeytinleri görünce soruyorum “ Bunlar mı ?” “Evet “ Diyor
Sadece “sizin yemediğinizi o kızcağız alır yer mi “ Diyor, asansöre biniyorum

Hâla böyle insanların var olduğunu bilmek benim içimi acıtıyor

Akşam maç sonrası duygularımızı frenlemek imkânsızdı.Balkondan herkesle beraber eşlik ettik..
Sağ olsunlar var olsunlar bize yaşattıklarına... Avrupa görsün biz çılgın Türkleri .HİNDİ kimmiş anlasınlar TÜRKÜZ BİZ TÜRK

tcqx6xn2.gif

Dişçiden döndüm kanal tedavi yapılıyor elleri hafif çabucak bitti tabi tekrar gideceğim karı- koca dişçi olunca ne rahat

Apartman sakinlerimiz kendi halinde insanlar kışın evlerine kapanırlar yazın yaylaya gidiyorlar
Pek komşuluğumuz yoktur. İyi, kötü günler dışında yani arada...
Bazen iyi ki gidip gelmiyoruz diyorum. Neden mi?

Aşağıda karşılaştıkça ayaküstü lâflıyoruz oradan buradan.Dişçiden dönmüşüm sıcak bir yandan, ağrım bir yandan...
Biri var ki, apartman görevlisi kızcağıza kestiği karpuzu, yeşil zeytini almadığı için veryansın ediyor.
Elindeki torbada ikiye ayırdığı beyaz renkli karpuz ve bozulmuş kokusu bize kadar gelen yeşil zeytinleri görünce soruyorum “ Bunlar mı ?” “Evet “ Diyor
Sadece “sizin yemediğinizi o kızcağız alır yer mi “ Diyor, asansöre biniyorum

Hâla böyle insanların var olduğunu bilmek benim içimi acıtıyor

Ciddi anlamda sorunumuz var aslında bizlerim bir işi yaparken yapmış olmak için yapıyoruz..Ne empati kurmak var efendim ne sonucunu az yada çok düşünmek var ne karşıdaki bu davranışımla kırılırmı kırılmazmı demek var..Yok YoK Hiç birşey yok bazen düşünüyorumda hakkeden hakkettiğini yaşıyor sanırım..Sonrasında neden bu duruma düştüm dememeleri gerek geçmişlerine bakınca...
Kurban olduğum Allahımın verdiği bir nimet o şekilde sen yemezsen nasıl layık görürsün karşıdaki insana ..İhtiyacı olabilir ozaman git bütün karpuz al madem iyilik yapacaksın adam gibi yap değil mi??

Söylenecek çok sözüm var bu konuda çok..Şu bir gerçek herzaman söylerim Allah birine çok vermişse!!!!Diğerinden almıştır paylaşmayı bilmek gerek ama birçok insan bunun farkında değil benim emeğim deyip geçiyor..Evet senin emeğin senin hakkın ama paylaşsan belki katmer katmer fazlasını alacaksın..

Ahh Güzel ablam yaa saygı duyuyorum sana senden ufağım belki ama görüşlerimiz hissetiklerimiz okadar yakınki birbirine anlatamam.....Öpüyorum ablacım tatlı yanaklarından Şeniz Ve Şunuda Yazmak istiyorum

YER GÖK İNLESİN BU SESİ DİNLESİN HEP SENİNLEYİZ TÜRKİYEM!!!!

Akşamüstü kızımla çok eski dostumun oğlunu ziyarete gittik. Canım dostumu yıllar önce kaybettim,gönlüme sakladım...
Sakladım ama öyle anıları var ki... Unutmak mümkün değil.

Canım dostumun canı oğlu, bir tatil köyünde havuzdan atlarken bel ve boyun zedelenmesinden felçli kalıyor. Yıllar içinde eşi, oğlunu alıp terk ediyor. Aynı şehirde olduklarından arada oğlu ile ziyaret edip gidiyor. Önceleri ötenazi istiyor, intihar etmek istiyor. Şimdilerde biraz daha rahat ve olgun kabullenmiş her şeyi daha iyiye gidiyor.
Orada o bir an düşündüm. Allah’ım bazen ne kadar ufak tefek şeylere üzülüp isyan ediyoruz. Şu gencecik çocuk ne yapsın, isyan etmesinde ne yapsın.

Bakıcısı var, peki maddi durumu iyi olmasaydı ne olacaktı. Çözmek mümkün değil. Allah bilir, Allah yardımcısı olsun demekle geçiştiriyoruz. Ama gerçekten veren Allah sabrını da versin.Çok zor, çok zor.

Gözlemlerim

Sevince gerçekten severim. Sevilince daha çok severim. Sevilmeden sevilmez. Herkese aynı ölçüde sevgi verilemez.

Hayvanları, çiçekleri, tabiatı bir başka severim. Karşılığı sessiz, seviyelidir. Hele o istemeden veriyorsanız suyunu, yapıyorsanız bakımını, hem siz hem o mutludur artık. Söze hacet yoktur kendiliğinden oluşur o tatlı karşılık.
Hayvanlar, çiçekler, tabiat anlıyor da, biz neden anlaşamıyoruz. Öyle bön bön bakıyoruz.

Seviyor gibi görünmeyi, çözemedim korkunç bir strateji. Sizi sevmediğini bile bile seviyor görünmek .....

BOŞ ATIP TUTMA
Sevmeyi bilmeyeceksen, atma ilk adımı
Boyama kelimeleri, sallama hayalleri
Boş atıp tutmak kolaydır
Ya sev, ya bir adım geri....

Yeşilimin duyguları

Günlük,bu gün aldığım sevimsiz, riya dolu telefondan sonraki duygularım

çok geçmiş olsun ablacım inşallah daha iyisindir siteye giremediğimden haberim olmadı daha bugün okudum bütün sayfaları bir roman okuyumuşcasına kendimi kaptırarak okudum bundan sonra fırsatını buldukça takipçinim ellerine ve o güzel yüreğine sağlık

O kadar sıcak ki, şu saatlerde denize gitmek imkânsız. Ya sabah horozlar öterken, fisfisfis ya akşam üstü gidilir denize buralarda.

Yaz dedinmi, şöyle pencereleri açmalı perdeler uçuşmalı ama serinlik gelmeli..Püfür püfür... Varmıdır öyle yerler ??:uhm: Var tabi ki... Ne bu, yaz kış cam çerçeve kapalı klima aç.

Ama dışarıda çalışan onca insanı düşünürken vazgeçiyorum şikâyetten. Allah yardımcıları olsun

Bir güzel yıkandım dişçiye gittim (kanal tedavi oluyorum ya) hemen iki blok ötemde
Amanın amanın o ne sıcak sanki fırına girdim..Neyse klima var dişçide. İşim yarım saatte bitti,yan tarafımdaki sahaftan bir iki kitap aldım kendimi eve attım.Halam beni bekliyor " Nerede kaldın kızım öldüm meraktan " " Hemen geldim, oyalanmadım" diye anlatsam duymayacak. Dişimi gösterip ağrım olduğunu işaret ediyorum Yok görmüyor canım ya. " Neyse ne geldin ya hadi ben uzanıyorum "diyor odasına giriyor.
Ve artık o sormadan (Camdan kalbimin fikri ) saat 3 diyorum. Bilmiyorum nasıl oldu ama duydu.
Ay! melek halam benim

Efendim, öncelikle doğum günü çocuklarının doğum günlerini kutlayayım Sevgili Madam ve Biricik Torununuzun Allah sevdikleriyle sağlıklı ömürler nasip etsin.
Sonra geçmiş olsun diyorum dişlerinin tedavisi sebebiyle, dişçiye gitmek bana hep işkence gibi gelir ama sen anlatırken sanki böle komşuya kahve içmeye gider gibi anlatmışsın ya yeşilim bidaha bende gidersem bende öyle düşüncem. Yeşilim buralarıda sıcak senden duyardım klima klima diye valla bu klima öyle bi meret ki İstanbul'dada olmazsa olmaz oldu artık. Ben sabah 9 akşam 5 hep işyerinde olduğum için meğer dışarıdaki havadan hiç haberim yokmuş. Bugün tanıştım cok sıcak ama biliyorsun bizim müdürlük güzel yerde bir Sultan Ahmet serinliği ordan Gülhane, Eminönü nefes alıp kendimizi ödüllendirdik. Sağsalim geldim şükür bi tökezledim ama düşmedim. İnan sıcaklar beynini pişiriyor insanın denge falan bırakmıyor.

Toplanmışınız yine :) ben çok takip edemedim bu sefer :( ama güzelsinizdir eminim hepiniz. Hamişler nasıl cüvcümüz falan inan herkesi görüyorum ama bi selam dahi veremiyorum. Hani bi kuru selam olmasın hep diyorum hal hatırda sorayım bu seferde zaman olmuyor. Ama sıcaklığınız kalbimde düşünceniz beynimde.

Efenim kıssadan hisse dörtlügünüzün için ise şahane diycem Şeniz
Şeniz

Ya Sev Ya Bir adım geri.

Ben Sana doğru Hep İleri Hep Marş.. İleri Marş.
Offfffffffffffffffffff yollar, yollar beni yalancı çıkarıyor. Şeniz

Canım oğlum bu gün doğum günün ne kadar büyürseniz büyüyün siz benim bebişlerimsiniz

Allaha emanet ediyor, sağlıklı huzurlu, bereketli uzun yıllar diliyorum oğlum sana.
Az önce doğum günün için telefonlaştık ya sözlerimden nasıl duygulanıp yutkunduğunu hissettim.

O sözler benim içimden gelen en en güzel duygular. Size ne desem azdır oğlum. Beni sevmeniz, saymanız mutlulukların en şahanesi. Bir anne daha ne ister ki.

Akşama gelmenizi dört gözle bekliyorum.

Doğum günün kutlu olsun iyi ki doğmuşsun canım oğlum.:nazar:ŞenizŞenizŞeniz

CANIM YAVRULARIM

Bana yaşattığınız her güzellikler için...
Kırmadığınız, sevdiğiniz, saydığınız
Beni anladığınız için teşekkür ederim

Tüm emeklerim size helâl olsun
İyi ki varsınız. Allah acınızı göstermesin
Allah’a emanet olun..

Anne olmak isteyen tüm anne adayları..
Dualarım sizinle Her şey gönlünüzce olsun

Yeşilimin duyguları

Türk aslanlarına başarılar,yolları açık olsun EN BÜYÜK TÜRKİYE

cooltext92049943zr5.gif

Denizi çok seviyorum yüzmeyi ve seyrini de...
Deniz olmasa nasıl gevşerdim bilmiyorum. Deniz olan yerde doğup büyüdüyseniz ve hâla deniz olan yerde yaşıyorsanız, onsuz yapamazsınız. Zorlanırsınız, ararsınız. En azından ben böyleyim.

En sıkıntılı günlerimde, beğendiğim müziği kısarak sessiz bir yere kurulur, gözümü kapatır denize girdiğimi düşlerim.

Önce suyun o eşsiz kokusunu hissederim, dağlarına bakarım denizin ve gökyüzünün yansımasından uçuk mavidir bizim dağlar, insanın gönlünü rahatlatan bir görüntü.
Yüzmek, yüzmek ama kulaç atmak yok gayet sakin yavaşça sindirerek...
Ilık esen rüzgârı, dudağıma değen tuzlu suyu, nefes alıp verdiğimi, o güzellikleri görebildiğimi, kokuları hissettiğimi, sesleri duyabildiğimi ve hareket edebildiğime şükreder çıkarım denizden.
Gözümü açar kendime gelmiş olurum.

Deneyin, ne seviyor, ne beğeniyorsanız. Çok rahatladığınızı hissedeceksiniz.

Ben KK da günlük olduğunu unuttum kendime özel bir sayfa açtım. Günler sonra orayı görünce hatırladım. Bende bir kez yazmıştım unuttum...
Utandım, sanki benim bir ayrıcalığım varmış gibi... Ama okuyunca içeriğin farklı olduğunu gördüm.
Burada gözlemlerimin özeti, iç sıkıntılarım, huzurlarımı yazıyorum. Kendi kendime oyalanıyorum işte.Oraya uğradım ve aynen anlattım

a.s.

Dün akşam çok üzüldük, maç avucumuzun içinden baka baka uçtu gitti.
Yine de bize yaşattıkları o güzelliklere, ne kadar teşekkür etsek azdır.
TÜRKİYE onlarla gurur duyuyor.Sağolsunlar.

Dün içeride çok bunaldım balkona çıktım o fırın sıcaklığı yaladı her yanımı.
Caddede bir Allahın kulu yok trafikten başka. Dükkanlar kapalı. Yok yok kapalı değil, kapıları kapalı. Klimayla geçiştiriyorlar vakitlerini. Karşı tarafa güneş vuruyor taaa! İçerilere kadar. Az sonra güneş, apartman arkalarına çekilir, sandalyesini kapan dışarı atar kendini.

Evet başladılar çıkamaya. Ellerinde su, suluyorlar orayı burayı. Güneş çekildi ama asfaltın sıcağında yumurta pişir derecesinde.

Denizden dönen birkaç aile kıpkırmızı olmuşlar çocuklar ayakta uyuyor gibi yürüyorlar.Tüm yük anneyle baba da..Şemsiye, çantalar, torbalar. Bir itiş bir kakış. “ Yürü çocuğum yürü, bayılacağım şimdi. “

Halam sesleniyor “ Yeşilim neredesin”
“Buradayım halacığım”

“ Bir yerlere gittin sandım”

“Sıcaklarda nereye gideceğim ki, üstelik seni bırakıp”

“Saat 5 halacığım”

Çayımızı, kekimizi yiyor,ben KK ya dalıyorum.

oğlulunun doğum gününü kutlarım .
bu zamana kadar çocuklarının yaşattığı tüm duyguları,allah devamlı yaşatsın.
gönlün, çocuklarını nasıl bir gelecekte istiyorsa,onu göresin.yeşilim seni seviyorum
daha doğrusu hayranım sana.

Bugün arkadaşım geldi. O nasıl şeker bir insan.
Annesi Rus, Babası Türk. Aslen İstanbullu, burada yaşıyor, eşinin doğduğu bu yerde.
Zengin, mütevazı, güzel, zarif... Her şey onda toplanmış.
Bana her geldiğinde saatlerce otururuz, giderken balkondan el sallarım ..Şoförü kapıyı açar ve giderler.

Kim olursa olsun, hiçbir zaman aşağıda şoförünün beklediğini söylemez, bilmez hava atmayı
Yazlık site yaptırmışlar 16 dairelik villalar havuzlu kızı ve için iki tanesini ayırmış, yerleşmişler ( Detayını ben sorunca yine sadece özetledi)
Her gün telefonlaşırız. Ya ben, ya o arar. Bir gün bile sitelerden haberim olmadı.

Bu gün beni oraya davet etmek için gelmiş (Telefonla arayıp söyleyebilirdi ama asla o öyle şeyler yapmaz) Halamı ayarlayıp bir gün ona gideceğime söz verdim.

Ona her gidişimde öyle özel karşılar ki, kelimelerle anlatılmaz masallarda, romanlarda anlatılır zerafeti.
Tek kızı var evli henüz bebeği yok. Kendilerine bir yol çizmişler o yoldan sapmadan ilerliyorlar.
Para var diyeceksiniz, tanıdığım paralı ne hödük insancıklar var, paralarıyla rezil olanlar.

Bu arkadaşım yüreğimde solmayan bir çiçek. Karşılıklı birbirimizi soldurmamak için kolluyor, riyasız sevgimizi birbirimizden esirgemiyoruz kompleks yok, hazımsızlık yok. Bu bize yeter.

SEVGİ
Sevgi, yaptıklarına verdiğin emektir
Sevgi, sadece sevgiliye sunulan değil,Değer verdiklerinedir.

Çiçek gibi bakım ister, emek ister,Sulamak, otları temizlemek gibi.
Bir yaprağına kıyamadığımız. İyi günde kötü günde koklaşıp ağlaştığımız
Ama esirgersen sevgini, gün gelir ararsın sen herkesi...Ve beni.

Yeşilimin duyguları,Gözlemleri

Babam geldi nasıl sevindim sarıldım mis gibi lavanta kokar babam içime çektim, o mis kokusunu, bir daha çektim.
Allah’ım o kadar çökmüş gördüm ki bu kez nedenini anlayamadım önceleri, yine de söz aldım dr götüreceğim.
Konuştukça anlıyorum, evde huzursuz, bu yaşta insana huzur lâzım ardından sağlık gelir.

Madamı soracak soramıyor ben giriyorum hemen, kardeşimden bahsedip iyi olduklarını, madamın daha uzun süre burada kalacağını falan. Dinlemezmiş gibi yapıp ben susunca “ Eee başka ne var ne yok” demesi

Halamla yarenlik ettiler ama ne yarenlik. Halam duymaz, babam ağır duyar.
Halam der ki “ Aaaa! Sağır mı oldun ?” Babam der ki, “ Sen duymuyorsun sağır mı oldun ?”
Ben yarılıyorum gülmekten. Ne gülüyorsun diye soruyorlar anlatınca hafiften bozuluyorlar.
“ Ama ben size bayılıyorum her halinizle seviyorum biz ne olacağız kim bilir” deyince de “ aman aman sen iyi ol da ” diyorlar.

Hayat böyle bir şey işte her şey sırayla. Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, sağlık olsun da her şeyin üstesinden geliriz.
Babamı yolcu ediyorum, balkondan el sallıyorum.Hepsi Allaha emanet olsunlar.

Amin Amin Amin Ablacim...
Allah basimizdan eksik etmesin.Hayatta ne bu kadar degerlidirki Aileden baska..:nazar:

KK Adına henüz denize girememiş olanların adına yüzüyorum. Aklıma geliyorsunuz.
Çok ta üzülmeyin gidemediyseniz, valla anormal sıcak .Bana iki durak uzakta arabayla gidiyorum
Gidiş iyi hoş ta dönüş İnsanoğlu ne tuhaf gidemesek isteriz gidince...

Yok yok ben çözdüm yaş ilerledikçe diyorum ki “Aman yeşilim eskilere say “
Sabahtan gider, kapkara olurduk çoluk çocuk şimdi beyaz peynir misali
Gençler bronzlaşmış ne sıcak, ne güneş etkilemiyor onları, ha babam dans ediyorlar çakılların üzerinde gençlik güzel şey ya...

yeşilim, bende bir tembellik bir tembellik , gitsem diyorum, yok boşver deyip kalıyorum... deniz ısındımı bu arada...................

Back