Yeşilim'den Seçmeler

YERDE PARA BULDUM

Bir gün kayseri’lilerle lazlar savaş yapıyorlarmış.Kayserililerin aklına bir fikir gelmiş.Demişlerki;
bu lazların hemen hemen yarısı Temel, diğer yarısıda Dursun’dur .Ve daha sonra savaşın ortasında bağırmaya başlamışlar:
-temel! temel!!!
Lazlardaki temeller kafalarını kaldırmışlar ve vurulmuşlar.
Daha sonra kayserililer :
-Dursun! dursun!!!!
Diye bağırmışlar. Dursunlarda kafalarını kaldırmışlar ve vurulmuşlar.Lazlardan çok az kişi kalmış ve onlarında aklına bir fikir gelmiş.Ve:
-Yerde para buldum bu kimin?
diye bağırmışlar. Bütün Kayserililer kafalarını kaldırmışlar ve vurulmuşlar.

İtfaiye

Temel ile Dursun Amerika'da itfaiye teskilatina girerler, yangin ihbari alinir. Çok katli bir binada kreste yangin çikmistir. İtfaiyeci merdiveni çalismaz. Temel yukari çikar. Dursun aşağıda kalir. Temel aşağıda bekleyen Dursun'un kucağına çocukları atmaya
başlar. Temel atar, Dursun tutar, kaldırıma koyar. Bir çocuk, iki çocuk, üç çocuk, derken besinci zenci çocukdur. Temel birakir, Dursun yakalamak için kollarini açmaz.
Çocuk paat yerde. Tekrar at, tut kenara koy, tut at kenara koy. Temel yine zenci çocuk atar Dursun yine tutmaz. Çocuk paat gene yerde.
Dursun yukari bagirir:
"Yaniklari atarak vakit kaybetme.."

Laz Olduğum İçin

Temel ilkokulun 1.sinifina baslar, ilk gun kosa kosa eve gelir ve annesine "Anne, anne! ögretmen bugün okulda sayilari ögretti, herkes 9'a kadar sayabildi, ben tam 14'e kadar saydim, laz oldugum için mi ?
Annesi: Evet yavrum laz oldugun için.
Temel cok sevinir, 2. gun okula gider ve yine kosa kosa gelir ve annesine,
"Anne, anne! ögretmen okulda alfabeyi ögretti, herkes d'ye kadar ögrendi, ben h"ye kadar ögrendim, laz oldugum için mi?" der.
Annesi: Evet yavrum laz oldugun için.
Temel artik yerinde duramaz ertesi gun okuldan acayip mutlu bir sekilde gelir ve annesine "Anne, anne, bugun okuldaki arkadaslarimla boylarimizi karsilastirdik, herkesinki 80-90 cm, benimki 160 cm laz oldugum icin mi?" der.
Annesi: Hayir yavrum, onlar 6 yasinda sen ise 16 yasinda oldugun için.

Son düzenleme:
Temel ile karısı Fadime yayladan evlerine giderken önlerini eşkiyalar kesmiş.Eşkiyaların lideri,Temel ile Fadimeye eğer isimleri,kendi akrabalarımın isimlerinden değilse onları öldüreceklerini söylemiş.Eşkiyaların lideri önce Temele sormuş:
-Senin adın ne?
Temel:
-Adım Temel demiş.
Eşkiya lideri:
-Tamam,seni öldüreceğim.
Sıra Fadimeye gelmiş:
-Senin adın ne?
Fadime:
-Fadime demiş.
Eşkiya lideri:
-Senin adın bizim akrabalarda var,yani sen kurtuldun.
Adam tekrar Temele dönerek:
-Senin adın neydi,unuttum?der.
Temel:
-Adım Temel ama kahvede bana Fadime derler!

:dance::dance::dance:

Adamın biri zilzurna içkiliymiş. Yolda yalpalıya yalpalıya ilerlerken yanından geçen Temel'e demiş ki :

-Kardeş şu yukardaki güneş mi ay mı?

Temel:

-Bilmyrum kardeşum ben buralı değilum.

Yalnız başına deniz yolculuğuna çıkan genç kız, gemideki olayları günlüğüne kaydetmiş:
10 Temmuz: Bugün yolculuk başladı. Hava çok güzel.
12 Temmuz: Kaptan çok yakışıklı bir genç. Galiba o da beni beğeniyor.
14 Temmuz: Sonunda onunla tanıştım, birlikte yemek yedik.
15 Temmuz: Kamarasına davet etti ama kabul etmedim.
16 Temmuz: Eğer kamarasına gitmezsem, gemiyi batıracağını söyledi. Ne yapsam acaba?
17 Temmuz: 1200 yolcunun hayatını kurtardım...

Temel Dursuna soruyor: "Ula Dursun sen oruçlu oruçlu kaç hamsi yersun?"

Dursun: "Vallaa 100 tane yerim".

Temel: "Olur mu ulan ilk hamsiyi yediğinde oruç bozulur diğer 99 sayılmaz".

Neyse Dursun bunu kafaya takıyor. O da yine yolda gördüğü İdrise soruyor: "Ula İdris sen oruçlu

olarak kaç hamsi yersun?"

Idris: "Valla 50 tane falan"
.Dursun: "Ula 100 tane deseydun sana birşey anlatacaktum"...

Temel ile Fadime 60 yasina gelmis oturuyorklardi. Fadime Temele „Artik dayanamiyorum Temel evlenelim artik“ demis. Bunun üzerine Tel „Uyyy bu yastan sonra bizi kim alir Fidime?“

Temel birgün yolda ilerlerken eski arkadaşı Dursun'la karşılaşıyor. Bu eski arkaşı Dursun çok zengindir. Merhabalaştıktan sonra Dursun Temel'e yemek ısmarlamak ister. Temel çok sevinir ve gider. Restoran'a geldikten sonra garson siparişleri almak için masaya gelir. Siparişleri sorduğunda
Dursun -Bana pilav,kurufasulye üstüne et.
Temel -Banada aynısından ama üstüne etme.

Yolculuktan dönen Idris, kahvede oturanlara sordu :
- Yahu pizum Temel nasil öldi?
- Kalpten cittu, dediler.
- Vasiyetu filan var miydu?
- Var idu. "Beni denize gömün" demis idu.
- Cömdünüz mü?
- Cömdük amma, mezarinu kazarken çok kayip verduk...

Azrail temelin yanına gelir ve kardeş vaktin tamam hadi gidelim der.

Temel de uyanık ya yalvarır bana 5 yıl süre ver ondan sonra gel al canımı azrail tamam der temel de kendi kendine pilot olursam beni havada yakalayamaz derken 5yıl sonunda azrail pilot temelin yanına gelir ve vakit doldu gidelim der

temelde şimdi canımı alsan arkada 300 yolcu var onlar ne olacak der

azrail : oglum hepinizi bir araya getirene kadar anam ağladı zaten

Temel'e sormuşlar:
- Temel, birinin kafasını karıştırmak için ne dersin?
Temel
- 54
demiş. Soran kişi merak etmiş:
- Ya niye 54 dedin durduk yere ?
Temel açıklamış:
- Bak gördün mü kafan nasıl karıştı...

temel Ucakda

Temel uçakla Trabzona gidecekmis. Oturmus bir yere rasgele

Asil yer sahibi gelmis; Yer sahibi: "Beyfendi burasi benim yerim kalkarmisiniz?"
Temel: "Hayir"
Yer sahibi: "Beyfendi burasi benim yerim kalkin"
Temel: "Hayir"
Yer sahibi gider hostese basvurur.
Hostes: "Beyefendi burasi sizin yeriniz degil kalkarmisiniz lütfen"
Temel: "Kalkmam"
Hostes çare bulamayinca kaptana basvurur. Kaptan, Temel'in kulagina bisey fisildar ve Temel gecer arka tarafa oturur. Herkes hayret etmis biz bu kadar ugrastik kalkmadi acaba Kaptan nasil kaldirdi bunu. Dayanamayıp sormuslar kaptana:
Kaptan: "Dedim ki Burasi Trabzon'a Gitmez".

Temel otobanda köklemiş gazı, gidiyor... Bakmış bir tabela: "YAVAŞLA 80 km." Hızını o an 80'e indirmiş Temel.
Az sonra bir tabela daha: "YAVAŞLA 60 km." Temel 60'a inmiş.
Merakla giderken yeniden bir tabela: "YAVAŞLA 40." - "Yolda çalışma var galiba!" deyip 40'a düşürmüş hızını.
Epeyce sonra yine bir tabela: "YAVAŞLA 15 km." Talimata uyarak 15 km.'ye düşmüş Temel.
Yolun en sağından tıngır mıngır gidiyor. Ama meraktan da çatlayacak. Uflaya puflaya bir saat daha gittikten sonra yeni bir tabela görmüş:
"YAVAŞLA'YA HOŞ GELDİNİZ, NÜFUS: 2500"

Temel ucakla yurt dısına gidiyor.Yanına bir Fransız,bir
bir ingiliz ve bir de Amerikalı var.Biraz sonra Fransiz :
"intihar etmek istiyorum,birakın beni" diye bagırmaya
baslar.Nedenini sorduklarında annesinin bir fahise oldugunu haber aldıgını soyler.Zor bela adamı intihar etmemesi icin ikna ederler.Biraz sonra Ingiliz intihar etmek ister,sebebi annesini bir arkadasıyla yakalamıs.Onu da guclukle ikna ederler.Kısa bir sure sonra Amerikalı efkarlanır o da intihar etmek istedigini söyler.Bu arada Temel dayanamayıp: "Haçan ben de in-
tihar etmek istiyorum der.Nedenini sorduklarında ise
-"Benim sizin gibi o..cocuklarının yanında ne işim var"der.

Temel doktora gitmiş. - Hastayım doktor, çok hastayım, vücudun her yeri ağrıyor, nereme dokunsam sızım sızım sızıyor, dökülüyor...
Doktor:
- Nasıl hastalık o, tüm vücudunu saran, ağrıtan?
Temel parmağının ucuyla kafasına dokunmuş.

- Ay ay ay...

Sonra göğsüne parmağını basmış ve yine acıyla bağırmış. Sonra beline, yine açıdan allak bullak olmuş, sonra bacaklarına... Temel parmağını neresine dokundursa ağrıyla irkiliyormuş... Doktor daha fazla dayanamamış:

- Ver bakayım su elini, demiş; Bak oğlum senin parmağın kırık...

Temel ve Dursun kahvenin önunde oturuyorlarmış. Bir turist gelmiş ve Temel'e İngilizce yolu sormuş...
Temelde ses yok.

Turist bu defa Almanca sormuş.

Temel'de yine ses yok.

Turist bu defa Fransızca konuşmuş.

Yine ses yok.

İspanyolca, yine ses yok.

Turist kızmış, bağırıp çagırdıktan sonra çekip gitmiş.

Bunun üzerine Dursun Temele:

- Bir lisan öğrenmemizin zamanı geldi galiba... demiş. Temel ise Dursun'a dönerek,

- Boşver, Dursun ne gerek var? Adam dünya kadar lisan biliyor ama bi derdini anlatabildi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel boğazda tekneyle turist gezdiriyor, bir gün bir Amerikalıyı alıyor başlıyorlar gezmeye...Amerikalı bir saray görüyor.
-Bu ne kadar zamanda yapılmış diye soruyor. Temel :
-5 yılda, diye cevap veriyor. Amerikalı :
-Yazık bizde olsa 1 yılda yapılırdı. Biraz sonra bir cami görüyor.
-Bu ne kadar zamanda yapılmış, diye soruyor... Temel :
-2 yıl, diye cevap veriyor. Amerikalı :
-Yazık be bizde olsa 3 ayda biterdi, diyor. Temel uyuz oluyor duruma... Biraz sonra bir tarihi yapı daha görüyorlar..gene soruyor Amerikalı... Temel :
-2 ay, diyor. Amerikalı yine :
-Yazık be bizde olsa 1 haftada biterdi, diyor. Temel iyice kıllanıyor. Tam o sırada Boğaz Köprüsü'nün altına geliyorlar... Amerikali yukarıyı göstererek :
-Bu köprü ne kadar zamanda yapıldı, diyor. Temel şaşkın şaşkın bakışlarla kafayı kaldırıp
-Hangisi? Bu mu? Bu dün burada yoktu yaa...

Temel ile Dursun Amerika'da itfaiye teşkilatına girerler, yangın ihbarı alınır.Çok katlı bir binanın kreş katında yangın çıkmıştır. İtfaiyeci merdiveni çalışmaz.Temel yukarı çıkar. Dursun aşağıda kalır..Temel aşağıda bekleyen Dursun'un kucağına çocukları atmaya baslar.Temel atar, Dursun tutar, kaldırıma koyar.Bir çocuk, iki çocuk, üç çocuk, derken beşinci zenci çocuktur..Temel bırakır, Dursun yakalamak için kollarını açmaz. Çocuk paat yerde.Tekrar at, tut kenara koy, tut at kenara koy. Temel yine zenci çocuk atar Dursun yine tutmaz. Çocuk paat gene yerde..Dursun yukarı bağırır: "Temel yanıkları atarak vakit kaybetme.."...!!

türk forumdan alıntı

Sabah kahvaltısında Fadime Temel’e anlatıyordu:

“Geceki gök gürültüsünü duymadın mı?”

Temel:

“Hayır duymadım…”

Fadime hayretle:

“Nasıl duymazsın?Bir şimşekler çaktı,bir gökler gürledi kiii …Aman Yarabbi…”

Temel öfkelendi:

“Niye beni uyandırmadın?Benim şimşek çakarken uyuyamadığımı bilmez misin?”

alıntı

cennet

öğretmen derste çocuklara sormuş: çocuklar kim cennete gitmek ister

Temel hariç bütün öğrenciler parmak kaldırır

öğretmen Temele sorar: temel sen niye parmak kaldırmıyorsun

Temel şu cevabı verir: annem dediki okuldan sonra hemen eve gel..

alıntı

Temel ölümcül bir hastalığa yakalanmış. Karısı fadimeye sorar
-Fadime, ben ölünce yeniden evlenecekmisin ? Fadime de Temel üzülmesin diye evet cevabını verir. Bunun üzerine Temel
-Onu benim kadar sevecekmisin ?
-(ağlayarak) Evet
-Onu eve alacakmısın ?
-Evet
-Ona güzel yemekler yapacakmısın ?
-Evet Temel'im.
-Ona sarımsaklı yoğurtlu mantı da yapacakmısın ?
-O SEVMEZ.

Bir Fransız bir İngiliz ve bir de Temel bir gemi kazasından sonra ıssız bir adaya çıkarlar. İngiliz kumsalda bir lamba bulur.
Fransız bunun Aladdin'in lambası olabileceğini söyler ve lambayı ovuşturur. Gerçektende lambadan bir cin çıkar. "Ne dilerseniz dileyin benden" der.

İngiliz "Ben ailemin yanına İngiltereye gitmek istiyorum" der. Cin isteyi yerine getirir.

Sıra Fransız'a gelir. Oda ailesinin yanına Fransaya gitmek ister. Onun isteyide yarine gelir.

Sıra Temeldedir. Temel biraz düşünür. Cin çabuk olmasını söyler. Temel etrafına bakar ve cin'e dileyini söyler. "Arkadaşlarımda gitti ben bu ıssız adada yalnız kaldım onun için arkadaşlarımı geri getirmeni istiyorum" der.

Temel duş almaya girer, şampuanı saçlarına boşaltıp ovalamaya başlar. Sırtını keselemeye gelen annesi sorar :
- Oğlum kafanı ıslatmayacak mısın ?..
- Temel cevap verir : “ Yok anne bu şampuan kuru saçlar içinmiş...!! “

Gece karanlığında gezinen Temel önünde birşey olduğunu görmüş ve eğilip eline almış, mıncıklamış, yüzüne sürmüş, koklamış ve demişki.:
"Ula pokmuş da iyiki üstüne basmadım"

Dursun bir kıza aşık olmuş.
Aşkındanda şiir yazmış:

Sabahları yemek yiyemiyorum; çünkü seni düşünüyorum,
Öğlenleri yemek yiyemiyorum; çünkü seni düşünüyorum,
Akşamları yemek yiyemiyorum;çünkü seni düşünüyorum,
Geceleri uyuyamıyorum;
Çünkü AÇIM...

BAŞKA ASKER YOKMU

Yeni asker olan Temel'e komutanı sormuş: - "Savaşta siperdesin, sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın?" Temel heyecanla cevap verir: - "Hemen çevirir silahımı üzerlerine ateş açarım komutanım." Komutan tekrar sormuş. - "Peki, karşıdan geliyorsa?" - "Karşıya ateş açarım, komutanım." - "Arkadan geliyorsa?" deyince komutan, Temel dayanamamış: - "Komutanım, bu ordunun benden başka askeri yok mu?"

VERDİNİZ Mİ?

Temel araba sürerken kırmızı ışıkta geçmiş.Tabii bunu gören polis temeli durdurmuş. Polis: - "Ehliyet ve ruhsat beyfendi!" Temel: - "Verdunuzda mi isteysunuz.."

Alıntı

İDRAR TAHLİLİ

Temel hastaneye gitmektedir. Girişte birinin ağladığını görür. Yaklaşır ve sorar: - "Hayrola hemşerim! Neden ağlıyorsun?" Adam: - "Kan tahlili yaptırmaya geldim. Parmağımı kestiler!" der. Temel daha şiddetli bir şekilde ağlamaya başlar. Bu sefer susan adam, Temel'e sorar: - "Hemşerim, sen niye ağlamaya başladın?" Temel: - "Ben" der, "idrar tahlili yaptırmaya geldim."

- Paluklar neden konuşmiyi temelciğum
- Paşini akvaryuma sok anlarsin,Fadimeciğum

Adamcağız hemoroitten öyle çekmiş ki..Derken biri akıl verip kahvetelvesi sür deyince, bir yerden kahve bulmuş, bol bol sürmüş ama...

Ağlaya sızlaya doktora koşmuş. Soyunmuş, eğilmiş. Doktor da eğilmiş, bakarken hasta sormuş;

-Ne var doktorcuğum? Ne gördün?

-Vallahi bir yol görünüyor ama iki vakit mi desem yoksa üç vakit mi bilmiyorum.

Doktorun biri hastasının yanına gelir ve konuşmaya başlar:

- Size bir iyi, bir de kötü haberim var.Önce kötü haberi söyleyeyim isterseniz... Hmm, maalesef yanlış bacağınızı kesmişiz. Çok üzgünüz. Ama iyi habere sevineceksiniz! Öteki bacağınız iyileşiyor.

Alıntı

Çıplak Gösteren Gözlük

Temel Uzak Dogu'ya gider. 250 $ verip bakinca insanlari çiplak gösteren gözlüklerden alir. Takar bakar çiplak, çikarir bakar giyinik. Çok hosuna gider. Ikide bir takip, çikarir.

Eve gözünde gözlük gider, bakar Fadime'yle sütçü çiplak.
Gözlügü çikarir bakar çiplak. Takar bakar çiplak.
Müthis cani sıkılır ve Fadime'ye der ki:

-Ula Fadime 250$ verdim hemen bozuldu..!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…