• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

YEŞıL ÇAY
Türkiye Gazetesi, Nilgün bilim, 31 Mart 2003 Pazartesi
Son zamanlarda herkes, yeşil çaydan bahsediyor. Gazetelerde, sağlık dergilerinde, sık sık yeşil çayla ilgili yazılar yer alıyor. Biz de bugün köşemizi yeşil çaya ayıralım istedik.
Kökeninin Çin'e dayandığı bilinen yeşil çay, milattan sonra 6. yüzyıl civarında Budist rahipler vasıtasıyla Japonya'ya, 14. yüzyılda da Portekizli Cizvit papazları aracılığı ile ıpek Yolu'nu takiben Avrupa'ya getirilmiş. Bu şifalı bitkinin, insan sağlığı açısından öneminin keşfedilmesi 1200'lü yılların başlarına kadar uzanıyor. Binlerce yıldır Uzak Doğu'da hayatın bir parçası haline gelen yeşil çayın sırrı, bünyesinde bulunan antioksidan maddelerle açıklanabiliyor.

Kanserden romatizmaya...
Japon toplumu üzerinde yapılan uzun çalışmalar; bu ülkede ortalama hayat süresinin kadınlarda 82, erkeklerde ise 76 olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca Japonya, kanser vakalarının dünyada en az görüldüğü ülke olma özelliğini taşıyordu. Japon toplumunun bu özellikleri, yüzyıllardan beri yeşil çay tüketmeyi bir hayat tarzı haline getirmeleriyle ilişkilendirilince, çalışmalar bu harika bitkiye kaydırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda yeşil çayın en önemli özellikleri konusunda şu tespitler elde edildi:

Antioksidan özelliği ile kanser dahil birçok hastalığa sebep olduğu bilinen serbest radikalleri nötralize ediyor ve erken yaşlanmayı geciktiriyor.
Anti kanserojen.
C vitamini ve resveratral gibi antioksidanlardan bile daha güçlü.
Kanser riskini ve kadınlarda yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 60 oranında azaltıyor.
Anti enflamatuar hücre yenileyicidir.
Dolaşımı düzenliyor.
Yüksek oranda C vitamini içeriyor.

Kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürüyor.

Mide ve barsak problemlerini hafifletiyor.

Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiliyor ve damarları güçlendiriyor.

Arterioskleroz riskini azaltıyor.

Tiroid fonksiyonlarının düzenlenmesinde olumlu etki yapıyor.

Kan dolaşımını ve deri rejenerasyonunu destekliyor.

Zihinsel ve bedensel performansı olumlu etkiliyor.

Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlıyor.

ıçerdiği florür nedeniyle diş çürümelerini engelliyor.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekliyor.

ıdrar söktürüyor ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Saymakla bitmiyor

Yeşil çayın faydaları konusunda bir başka haber de, Alman dergisinden... Bild der Wissenschaft dergisinde yer alan habere göre; California Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının yeşil çay konusunda yaptığı araştırmaya 133 mide ve 166 gastrit hastası ile 600 sağlıklı kişi katıldı. Sigara ve alkol kullanımıyla yaş, kilo ve eğitim gibi faktörlerin de hesaba katıldığı araştırma sonucunda, düzenli olarak yeşil çay içen kişilerin mide kanseri olma riski yüzde 48, gastrit olma riski de yüzde 50 oranlarında düştü. Bu arada yeşil çayın, eklem romatizmasına iyi geldiği de ifade edildi.

Önceki yıllarda Ziraat Fakültesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda da yeşil çayın yemek borusu kanserini erkeklerde yüzde 57, kadınlarda yüzde 60 oranında önlediği tespit edilmişti. Yine birkaç yıl önce Amerikalı bilim adamları, yeşil çayın cilt kanseri riskini önlediğini ortaya çıkarmıştı.

Sigaranın etkisini azaltıyor

Japonya'daki Saitama Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nde halen devam eden çalışmalar; yeşil çayın içindeki EGCG (epigallokateşin gallat) isimli maddenin akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki sağladığını ortaya çıkardı. EGCG maddesi, sigara kullanımının toksik etkisini de azaltıyor. Bütün bu etkilerinden yararlanmak için Enstitü tarafından önerilen yeşil çay kullanma miktarı günde 6-7 fincandır. Tabii bu kullanımlarda dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var ki, o da çayı mutlaka şekersiz olarak doğal haliyle kullanmak gerekiyor..

Üretimi nerelerde yapılıyor?

Çin 450 bin ton yeşil çay üretimi ile dünyada birinci sırayı alırken, onu Japonya, Endonezya, Vietnam, Hindistan ve Sri Lanka takip ediyor. Çay tarımı ve üretimi; büyük oranda ekvatoral iklime sahip ve ekvatora yakın bölgelerde yapılıyor. Yeşil çay üretimi için kaliteli yaş çay yaprağına ihtiyaç vardır. Siyah çayın işlenmesinde olduğu gibi yeşil çayın işlenmesinde de çay yaprağının standartlarına uygun toplanması büyük önem taşıyor.

Yan etkisi var mı?

ıhtiva ettiği etken madelerden biri de kafeindir. Bir fincan yeşil çayda, ortalama 78 mg kafein bulunduğunu gözönüne alırsak, 6-7 fincan ile ortalama 470-550 mg'lık kafein miktarı vücuda girecek demektir. Bu da gece uykularını olumsuz etkiler. Bu sebeple yeşil çayı demlerken ilk 30-40 saniye içinde elde edilen demi döktükten sonra, su ilave ederek yeniden demlemekte fayda vardır. O zaman kafein miktarı azalmaktadır.

......

Yeşil çay ilaç gibi

Türkiye Gazetesi, 29 Ekim 2001 Pazartesi
VAN- Yeşil Çay, değişik kanser risklerini azaltıyor, kanda kolesterol seviyesini düşürüyor, yaşlanmayı geciktiriyor ve değişik bakterilerin gelişmesini engelliyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri Çoşkun, yeşil çayın yemek borusu kanserini erkeklerde yüzde 57, kadınlarda yüzde 60 oranında önlediğini belirterek, oksidasyon olmaması için toplandıktan sonra ezilme gibi işlemlerden korunduğunu, böylece doğal bileşenlerinin ve aromasının muhafaza edildiğini söyledi.

......
Bitki çayları yaz kış enerji veriyor

Zaman Gazetesi, 02 Aralık, 2004
Yeşil çay: Kalp damar hastalıklarını azaltıyor. Kolesterol ve yağ değerlerini iyileştirerek, tansiyon ve kan şekerini ayarlıyor. Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor. Diş çürümesini ve kemik erimesini engelliyor. Alerjiyi gidererek bakteri ve grip virüsü ile savaşıyor. Migreni geçiriyor. ıdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor. Yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırıyor.

.....

Hem sağlığınız hem güzelliğiniz için
Yeşil çay mucizesi

Elif Duran, Formsante

<>Sadece sağlıklı bir içecek değil, aynı zamanda güzellik konusunda da haklı bir ünü var. ınce ve formda, sağlıklı bir beden, pırıl pırıl bir ten ve canlı dinamik ruh hali için herkesi yeşil çayın nimetlerinden daha fazla yararlanmaya davet ediyoruz.

ÇAY CıLDı GENÇ TUTAR
Yeşil çay mucizesini teninize taşımak için kendi yaptığınız bu pratik maskelerden de yararlanabilirsiniz.

Temizleyici tonik : 1 çay kaşığı yeşil çayın üzerine 10 ml. kaynamış su koyun 5 dakika demlendirin. Soğumaya bırakın. Sonra cildinizi bununla temizleyin. Daha sonra çayın içine batırılmış pamukla cildinizi silin. Bu cildinizin koruyucu tabakasını düzenler, cildi parlatır.

Göğüsleri sıkılaştırıyor: 4 kaşık süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı yeşil çayı karıştırın. Karışımı göğüslerinizin üzerine sürün, 10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Ardından da cildinizi yine bitkisel kökenli - adaçayı ve kekik yağı gibi cildi sıkılaştırıcı bir yağ ile nemlendirin. Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek hem de göğüslerinizin sıkılığını artıracaksınız.

.....

Kırışıklıklara erken çözüm

Ailem ve Ben
.....
Göz çevresi
Yağ oranının düşük olduğu böle olan göz çevresinde kırışıklıklar daha çabuk oluşur.
Öneri: Sabahları iki yeşil çay poşetini, birkaç dakikalığına kaynar suda bekletin. Ardından buzlukta dondurun. Her bir gözünüzün üstüne bir poşet yerleştirin ve yaklaşık 15 dakika kadar bekletin.
Etki: Soğuk temas cildinizin hemen toparlanmasını sağlar. Çayda bulunan tanen maddesi fazla nemi alır, cilt sıkılaşır ve çizgiler daha belirsiz hale gelir.
Sonuç: Anında etkisini gösterir. Birkaç saat için kırışıklıklar

Kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürüyor.

Mide ve barsak problemlerini hafifletiyor.

Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiliyor ve damarları güçlendiriyor.

Arterioskleroz riskini azaltıyor.

Tiroid fonksiyonlarının düzenlenmesinde olumlu etki yapıyor.

Kan dolaşımını ve deri rejenerasyonunu destekliyor.

Zihinsel ve bedensel performansı olumlu etkiliyor.

Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlıyor.

ıçerdiği florür nedeniyle diş çürümelerini engelliyor.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekliyor.

ıdrar söktürüyor ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Saymakla bitmiyor

Yeşil çayın faydaları konusunda bir başka haber de, Alman dergisinden... Bild der Wissenschaft dergisinde yer alan habere göre; California Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının yeşil çay konusunda yaptığı araştırmaya 133 mide ve 166 gastrit hastası ile 600 sağlıklı kişi katıldı. Sigara ve alkol kullanımıyla yaş, kilo ve eğitim gibi faktörlerin de hesaba katıldığı araştırma sonucunda, düzenli olarak yeşil çay içen kişilerin mide kanseri olma riski yüzde 48, gastrit olma riski de yüzde 50 oranlarında düştü. Bu arada yeşil çayın, eklem romatizmasına iyi geldiği de ifade edildi.

Önceki yıllarda Ziraat Fakültesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda da yeşil çayın yemek borusu kanserini erkeklerde yüzde 57, kadınlarda yüzde 60 oranında önlediği tespit edilmişti. Yine birkaç yıl önce Amerikalı bilim adamları, yeşil çayın cilt kanseri riskini önlediğini ortaya çıkarmıştı.

Sigaranın etkisini azaltıyor

Japonya'daki Saitama Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nde halen devam eden çalışmalar; yeşil çayın içindeki EGCG (epigallokateşin gallat) isimli maddenin akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki sağladığını ortaya çıkardı. EGCG maddesi, sigara kullanımının toksik etkisini de azaltıyor. Bütün bu etkilerinden yararlanmak için Enstitü tarafından önerilen yeşil çay kullanma miktarı günde 6-7 fincandır. Tabii bu kullanımlarda dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var ki, o da çayı mutlaka şekersiz olarak doğal haliyle kullanmak gerekiyor..

ya kızlar o kadar şey denedimki şu göbegimden kurtulamadım herkes hamile sanıo okadar çok göbekliyim yani napmak lazım bi fikri olan varmı?yeşil çay bim aş de satılıomu sallama mı alcaz yoksa yaprakmı ? bide göbeği eritiyomu?bi çare soğan suyu içiyorum ama ?

arkadaşlar ben bu gün başlıycam yeşil çay içmeye ama çalışıyorum şu an burda olan da doğadan lipton şeklinde liomnlu içimi hiç zor değil ama bunun faydası olurmu yada aktardan filanmı almam gerekir

bnde aldm fakt bergamotlu deil çaykurun plastık teneke gıbı bışyde poşetsz yaprk halnde
nane aromalı yazıyor olur dımı??
nasl ypıcz bunu normal çay gıbı demlıcz mı?

&#183; Yeşil çay HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürerek kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.(Referans1-4-5-14-25)

&#183; ıçerdiği polifenoller (EGCg) sayesinde, yağların vücutta depolanmadan atılmasına ve kilo vermenize yardım eder.

&#183; Yeşil çay bağırsaklardaki arzu edilen (faydalı) bakterilerin seviyesinin yükseltilmesine ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. (Referans6)

&#183; Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici (anti-aging) özelliğe sahiptir. (Referans1-8-15-18)

&#183; Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır. (Referans14-24)

&#183; Kanser riskini azaltabilir. (Referans1-2-3-14-22-24)

&#183; ıçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir. (Referans22-23)

&#183; Yeşil çay tümörleri küçültebilir. (Referans1)

&#183; Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur (Referans1)

&#183; Kan damarlarını güçlendirir (Referans1)

&#183; Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder (Referans1-6-7-14-24)

&#183; Diş çürümelerinin önlenmesine yardımcıdır (Referans1-9-10-14-24)

&#183; Alzheimer ve Parkinson&#8217; a karşı önleyici etkisi vardır (Referans20)

&#183; Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır. (Referans14-24)

&#183; Artero-skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir. (Referans14-24)

&#183; Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır (Referans13)

&#183; Migreni hafifletici etkisi vardır. (Referans15)

&#183; Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır. (Referans14-24)

ya kızlar o kadar şey denedimki şu göbegimden kurtulamadım herkes hamile sanıo okadar çok göbekliyim yani napmak lazım bi fikri olan varmı?yeşil çay bim aş de satılıomu sallama mı alcaz yoksa yaprakmı ? bide göbeği eritiyomu?bi çare soğan suyu içiyorum ama ?

cnm bildiğim kadarıyla bim de satılmıyo....büyük marketlerde caykur yeşil çay bulabilirsin sana tavsiyem sallama kesinlikle alma tadı çok iğrenç oluyo bence...ben bi marketin aktarından alıyorum...her aktarda bulunan bişey canım en güzeli demlemek..

ben 2 aydır düzenli olarak yeşil çay içiyorum. çaykurun yeşil teneke kutusundan çok memnunum.
bişey fark ettim içmeyi unuttugum günler tuvalete az çıkıyorum ama 2 fincan yeşil çayımı içtiğim günler az da su içsem çok wc ye gidiyorum. sanırım buda toksinleri attığının bi göstergesi

Günde iki fincan yeşil çay

Araştırma sonuçlarından da anlaşıldığı üzere yeşil çay, oksitatif (antioksidan) ve anti-eflamatuar (iltihabi durumların önlenmesi) etkiler taşıyor. Yeşil çay düzenli içildiğinde, nörodejeneratif etkileri yok ediyor. Dr. Akyüz, daha önce bu şekilde yapılan bir araştırma bulunmadığı için, bugüne kadar yeşil çayın önerilmediğini söylüyor. Dr. Akyüz, uyguladığı tedavi yöntemi konusunda; &#8220;Günde üç tableti geçmeyecek E vitamini kürü uyguluyordum ama şimdi hastalarıma günde iki bardak yeşil çay içmelerini önereceğim. Çünkü elimizdeki veriler net olarak gösteriyor ki, yeşil çay beyin için tam bir iksir. Günde düzenli olarak iki fincan içildiğinde antioksidan etkisi ortaya çıkıyor. Ve eminim sadece beyin için değil, başka birtakım hastalıkların tedavi sürecinde de etkili oluyor. Yeşil çayı şimdi elimizdeki net verilerle nöroprotektif (koruyucu) olarak ilan edebiliriz&#8221; diyor.

Yeşil çay önermeye karar veren bir diğer nörolog ise Amerikan Hastanesi&#8217;nden Dr. Bülent Kahyaoğlu. &#8220;Amerika&#8217;dan bir doktor arkadaşımı aradım ve araştırmanın tam sonuçlarına ulaştım. ılk önce hayvanlarda, ardından insanlarda denenen yeşil çay araştırması gösteriyor ki, beyin için bir hayli yararlı. Alzheimer, Parkinson ve bunama üzerinde oldukça etkili. Ama benim ve araştırma grubunun bu noktada tek şüphesi var. O da Japonların evde çay içme alışkanlıklarının olmaması ve sosyalleşme adına arkadaş gruplarıyla birlikte dışarı çıkıp içmeleri. Bu alışkanlık Japonların beyin yapılarının daha iyi olduğunu ve diğer ülke insanlarıyla karşılaştırılmaması gerektiğini gösterebilir bize.

Yani sosyalleşen insanın beyni daha güçlü olur ve yeşil çayın içindeki demir ve bakır nedeniyle oksitatif etkileri daha güçlü olabilir. Ama Tohoku Üniversitesi araştırma grubu bundan bahsetmiyor. Yeşil çayın nöroprotektif etkilerini ön plana çıkarıyor ve Alzheimer veya Parkinson olmuş bir kişinin tedavi sürecinde hastalığın ilerleyişini yavaşlatacağını, önleyeceğini ama hastalığın önceki etkilerini yok etmeyeceğini belirtiyorlar.&#8221;

Birçok hastalığa etkili

Herbalist Atabay Güveloğlu ise, yeşil çayın içindeki Epigallocatechin-Gallat (EGCG) maddesinin beyindeki plak oluşumunu yüzde 50 azalttığının bilindiğini söylüyor: &#8220;Bu yüzden yeşil çay içen kişilerin beyin hastalıklarına yakalanma riski azalıyor. Hatta son zamanlarda yeşil çayın içindeki EGCG maddesinin yoğunlaştırılıp gıda ürünü olarak sunulması da öneriliyor. Kökeninin Çin&#8217;e dayandığı bilinen yeşil çay, Milattan Sonra 6. yüzyıl civarında Budist rahipler vasıtasıyla Japonya&#8217;ya, 14. yüzyılda da Portekizli Cizvit papazları aracılığı ile ıpek Yolu&#8217;nu takiben Avrupa&#8217;ya getirilmişti. Bu şifalı bitkinin, insan sağlığı açısından öneminin keşfedilmesi, 1200&#8217;lü yılların başlarına kadar uzanıyor. Binlerce yıldır Uzakdoğu&#8217;da hayatın bir parçası haline gelen yeşil çayın sırrı, bünyesinde bulunan antioksidan maddelerle açıklanabiliyor.&#8221;

Güveloğlu, yeşil çayın sadece beyin değil, kanserden romatizmaya pek çok hastalık için de etkili olduğunu belirtiyor: &#8220;Japon toplumu üzerinde yapılan uzun çalışmalar; bu ülkede ortalama hayat süresinin kadınlarda 82, erkeklerde ise 76 olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca Japonya, kanser vakalarının dünyada en az görüldüğü ülke olma özelliğini taşıyor. Japon toplumunun bu özellikleri, yüzyıllardan beri yeşil çay tüketmeyi bir hayat tarzı haline getirmeleriyle ilişkilendirilince, çalışmalar bu bitkiye kaydırıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda yeşil çayın pek çok hastalığa iyi geldiği açıklandı. Bitki mucizevi ama ihtiva ettiği etken maddelerden biri de kafein. Bir fincan yeşil çayda, ortalama 78 mg kafein bulunuyor. Yani 6-7 fincan ile ortalama 470-550 mg&#8217;lık kafein miktarı vücuda girecek demek oluyor. Bu da gece uykularını olumsuz etkiliyor. Bu sebeple yeşil çayı demlerken ilk 30-40 saniye içinde elde edilen demi döktükten sonra, su ilave ederek yeniden demlemekte fayda bulunuyor.&#8221;

Çin dünyanın en çok yeşil çay üreten ülkesi. Yılda 450 bin ton yeşil çay üreten Çin&#8217;i, Japonya, Endonezya, Vietnam, Hindistan ve Sri Lanka takip ediyor. Çay tarımı ve üretimi; büyük oranda ekvatoral iklime sahip ve ekvatora yakın bölgelerde yapılıyor. Yeşil çay üretimi için kaliteli yaş çay yaprağına ihtiyaç var. Siyah çayın işlenmesinde olduğu gibi, yeşil çayın işlenmesinde de çay yaprağının standartlara uygun toplanması büyük önem taşıyor.

Yeşil çayın normal çaydan farkı

-

Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden &#8216;Camellia Sinensis&#8217;ten elde ediliyor. Aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanıyor. Yeşil çay yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görüyor. Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze ve yeşil rengini kaybetmiyor. Siyah çay bir oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay buharla ısıtılarak enzimlerinin ayrılması ile parçalanmıyor ve polifenolik (antioksidan) maddelerinin azalmasına karşın korunmuş oluyor.

arkdşlar norml çay gıbı dmlcz mı çaydnlkta ??

canım ben küçük bi çaydanlığa (süzgeçi olan) 2,2 buçuk tatlı kaşığı yeşil çay koyup kattleda ısıttığım suyu çaydanlığa koyuyorum...5 dk bekletip içiyorum 2 kupa falan...

ya bunun tadı çok iğrenç geliyo ama bana :bbo:
siz nasıl içiyorsunuz yhaaa :kahve:

yes1.jpg

canım içine limon damlatıyo musun sen? öyle daha güzel oluyo tadı

yok canım hiç denemedim öyle
bide ben şekersiz içerim çayı falan bunu da şekersiz içmeye çalışıyorum ama başaramıyorum :bbo:

tavsiyeni değerlendireyim canım limonlu kaydirigubbakcemile5

Yeşil çayın normal çaydan farkı

-

Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden &#8216;Camellia Sinensis&#8217;ten elde ediliyor. Aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanıyor. Yeşil çay yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görüyor. Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze ve yeşil rengini kaybetmiyor. Siyah çay bir oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay buharla ısıtılarak enzimlerinin ayrılması ile parçalanmıyor ve polifenolik (antioksidan) maddelerinin azalmasına karşın korunmuş oluyor.

yesilcayi icemiyenler icin ben demlerken yesilcayin icine bir kücük parca elma, cibik tarcin ve bir kactanede karanfil atiyorum
yesilcayin tadi böylece daha güzel oluyor ve zayiflamayada yardimci oluyor ben bununla ve yediklerime dikkat ederek 4 kilo verdim ( 1 ayda ). günde 3 bardak ictim yemeklerden sonra

Back