• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

ya kızlar yeşil çay bende KABIZLIK yapıyo defalarca denedim elki yeşil çaydan değildir diye ama yeşil çayı bırakanca düzeliyordu
böyle bi sorunla karşılaşan varmı?

Taze yeşil çaydaki polifenolik maddelerin, kanser riskini azaltmada önemli etki gösterdiği belirtildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. ısmail Sait Doğan, son yıllarda yapılan araştırmalarda yeşil çayın insan sağlığına olumlu etkiler yaptığını, özellikle kanser tedavisinde kullanılabileceğini belirtti.

Şekersiz olarak kullanılan yeşil çayın insan vücudunda sıvı dengesini sağladığını vurgulayan Doç. Dr. ısmail Sait Doğan, “Araştırmalara göre yeşil çaydaki polifenolik maddeler antioksidan özelliğe sahip olduklarından kanser riskini azaltmada müspet etki gösteriyor.” dedi. Çayın içerdiği antikanserojen ve antioksidan bileşenlerin vitamin E ve C’den daha etkili olduğu tespitini yapan Doğan, bu bileşenlerin kanser tedavisinde büyük rol oynamasının yanı sıra yeşil çayda E ve C vitaminlerinin az da olsa bulunduğunu dile getirdi.

Tokyo Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, yeşil çayın kanser ve kalp hastalıkları gibi çok sayıda hastalığa karşı etkili olmasının sebebinin EGCG maddesi olduğunu söyleyen Doğan, “EGCG’nin akciğer, mide, kolon, karaciğer ve cilt kanserlerini önleyici etkisi bulunmaktadır. Avustralya’daki Curtin Üniversitesi ile Çin’deki Hangzu hastanesinin kanser uzmanları yeşil çay içen Çinli erkeklerle çay tüketmeyen Avustralyalı erkekler arasında yaptıkları karşılaştırmalı incelemeler sonucunda yeşil çayın prostat kanseri riskini azalttığı gözlenmiştir. Bu yüzden dünyada prostat kanserinin en düşük oranda görüldüğü ülke Çin’dir.” dedi.

Aynı araştırmacıların yeşil çayın yumurtalık kanseri riskini de azalttığı bulgularına ulaştıklarını ifade eden Dr. Doğan; “Yeşil çayın içinde bulunan EGCG ve EGC gibi maddeler sigara ile ilişkili kanser riskine karşı da etkilidir. Günde içilen 4-6 fincan yeşil çay, mide, yemek borusu, kolon, meme, sindirim sistemi kanseri riskinde azalma sağlar.” dedi.

Yeşil çayın faydaları
Kafein içeriğinden dolayı çay, kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olup damar sertliği riskini azaltıyor. Diş minesinin kuvvetlenmesinde ve dişlerin çürümelere karşı korunmasında önemli rol oynuyor. Yeşil çayın canlılık verici etkisi, içerdiği kafein ile yakından ilgilidir. ıshali durdurur. ıçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir. Çay banyoları, sıcak çay emdirilmiş temiz tülbent veya pamukla yapılan kompres ve pansumanlar, göz ve cilde canlılık kazandırarak bazı rahatsızlıkları giderir. Vücuttaki toksinleri atar, yaşlanmayı geciktirir. Migreni geçirir, depresyonu önler. Zayıflama rejimlerine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sürekli kullanımı, romatizma hastalığının tedavisinde faydalıdır. Çay yazın dinlendirmekle kalmayıp serinlik hissi de verir.

arkadaşlar bende yeşilçaydan çok memnunum ama ben aktarcıdan aldım birde ayrıca beşibiyerde bitki çayı içiyorum ondada yeşil çay var iyi gidiyor

günde mutlaka 1 fincan mümkünse sabah akşam içiyorum.
Çok da memnunum

Yeşil çayın faydaları
Kafein içeriğinden dolayı çay, kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olup damar sertliği riskini azaltıyor. Diş minesinin kuvvetlenmesinde ve dişlerin çürümelere karşı korunmasında önemli rol oynuyor. Yeşil çayın canlılık verici etkisi, içerdiği kafein ile yakından ilgilidir. ıshali durdurur. ıçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir. Çay banyoları, sıcak çay emdirilmiş temiz tülbent veya pamukla yapılan kompres ve pansumanlar, göz ve cilde canlılık kazandırarak bazı rahatsızlıkları giderir. Vücuttaki toksinleri atar, yaşlanmayı geciktirir. Migreni geçirir, depresyonu önler. Zayıflama rejimlerine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sürekli kullanımı, romatizma hastalığının tedavisinde faydalıdır. Çay yazın dinlendirmekle kalmayıp serinlik hissi de verir.

ya kızlar yeşil çay bende KABIZLIK yapıyo defalarca denedim elki yeşil çaydan değildir diye ama yeşil çayı bırakanca düzeliyordu
böyle bi sorunla karşılaşan varmı?

tam tersi wc ye çıkarması lazım ama belki koyu içiyosan ondan olabilirbilmiyorumkismile

valla ne yersen ye ama yeşil çay iç zayıflarsın biraz hayal, öyle olsa yeşil çaycılar çoktan köşeyi dönmüştü vallakaydirigubbakcemile3
bence yeşil çayın zayıflatıcı etkisi, iştahı kesmesi ve tuvalete çıkarması:hulya:
gerçi o da bünyeden bünyeye değişir,benim şimdiye kadar iştahımı bastıran tek şey yeşil çay oldu valla
:hulya:

acikinca yesil caya saldiriyorum istah kesiyor..kabizlik olayini ben sinemakide yasamistim ters bi etki yapmisti..yesil cayda yasamadim bunu

peki biz çalışan bayanlar nerde demleyip içicez sallama yeşil çayda bu işi görür mü

canım bunun için demleme bardakları var kendinden süzgeçli
çok da şık tasarlanmış
ben onlardan aldım
yesıl cayı koyuyorum ustune sıcak su
3-4 dakıka demlendıkten sonra suzgecını cıkartıp afıyetle içiyorum
tavsıye ederım

yesil_cay.jpg
Japonya ve Çin'in gizemli ve şifa dolu topraklarında yetişen, çay seremonilerinin baş aktörü, gerçek bir Uzakdoğu mucizesi... Yeşil Çay kanser riskini azaltır, kolesterolü düşürür, tansiyon ve şekeri düzenler. Doğal bir antioksidan ve idrar söktürücü olan Yeşil Çay, stresi önler, yorgunluğu alır, yaşlanmayı geciktirir, hücreleri yeniler, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına geçit vermez. Bakteri ve virüsleri yok etmede ustadır. Damar sertliğinden diş çürümesine 7 derde devadır. ıçimi kokusu, rengi ve şifasıyla Green Life Yeşil Çay her evin yaz-kış olmazsa olmazıdır.

arkadaşlar yeşil çay akşam 7 den sonra içilmesi uykusuzluğa neden oluyormuş siz günde ne kadar içiyorsunuz? akşam saatlerinde kullanıyormusunuz? aç karnına mı yoksa tok olarakmı tüketiyorsunuz?

arkadaşlar yeşil çay akşam 7 den sonra içilmesi uykusuzluğa neden oluyormuş siz günde ne kadar içiyorsunuz? akşam saatlerinde kullanıyormusunuz? aç karnına mı yoksa tok olarakmı tüketiyorsunuz?

valla ben yeşil çay kadar uyarıcı bişey görmedim, mesala çay, kahvede içersiniz uykunuz kaçar ya, esnersiniz yorgunsunuzdur ama uyuyamzsınız, sürünürsünüz sadece
yeşil çay öyle değil zihnende dinç tutuyo, dün akşam 3 kupa içmiştim, 3 e kadar zombi gibi oturdum
bence uyku sorunun varsa akşam içmemeliisn
bana aç tok fark etmiyo, ama sanırım aç karna bazı arkadaşların midesi bulanıyomuş, ama şu çaykurun teneke kutusunda olan bergamotlu alırsan sanmıyorum miden bulansın, ama tabii, çok uzun demleme 5 dk yeter,5 dk yı geçme, o zaman belki miden bulanabilir.
nasıl demlediğinde önemli tabii, bildiğimiz klasik siyah çay demleme usulu hoş olmuyo
:hulya:

Ben gece 12 gibi içiyorum ama bünyem alıştığından uykusuzluk yapmıyor artık, ilk zamanlar cin gibi oluyordum. Yarı aç içiyorum diyelim. Bunların dışında chess'in dediklerine katılıyorum..

doğadan sade poşet çayını içiyordum ...ama son iki üç gündür demleme çayını içiyorum..
poşetten daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
zaten daha iri yapraklı ne olduğunu görebiliyorsunuz içiniz de rahat ediyor..
bundan sonra demleme çay favorim..

Yeşil çayın faydaları [değiştir]
Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :
Kanser riskini azaltır.
Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.(22)
Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. (27)
Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. (28)
Tümörü küçültür.
Antioksidandır.
Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
Kolestrolü düşürür.
Tansiyonu ayarlar.
Kan şekerini ayarlar.
Bakterileri öldürürür.
Grip virüsünü öldürür.
Ağız kokusunu önler
Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :
Stresi azaltır.
Gribi önleyicidir.
Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :
Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
ıdrar söktürücüdür.
ıdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.
Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :
Kan damarlarını güçlendirir.
Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :
Kan şekerini düşürür.
Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde :
Diş çürümesini engeller.
Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :
Antioksidan olarak rol oynar.
Yaşlanmayı geciktirir.
Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde :
Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.
Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
Alzheimer'i önleyici
Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.
Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler.
ıçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür.
Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. ıspanya’daki Murcia Üniversitesi ve ıngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur.
Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir

Back