• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

Yeşil çay tutukunu biriyim. Size tavsiyemde Yaseminli yeşil çay.Ahmad tea markası adında Yaseminli yeşil çayı var. Mükemmel bir çay ve çok bereketli.Ben Yaseminli olanı aktardan da aldım fakat bu çay kadar tadı güzel değil.Yeşil çay semeyenleri bile sevdiren bi çay.. mutlaka deneyin..

kızlar bende içiyorum bnm de kilom war öncelweri kilo için deqilde saqlık için içiyordum ama qercekten etksi war inceltmelerini kilo wermeni istah kapatıcı olması süper yane

birde posetler ii deqil deniliyor ama ben kulalndım onunda faydasını qördüm....... herkeste aynı sonuc olmayabilir..... bazen posetli bazen demlemeli olnaları kulalnıyorum limonları dilimleyip içine de taze nane yaprqı katıyorum cok qüzel oluyor

incelmeler oldu ....... omaya dewm ediyor ...tekrar dan yazarım sonucları

kizlar simdi sizin icin arastirdim.hamilelerin ve emziren kadinlarin doktora danismadan yesil cay icmemesi gerektigini yaziyor.ayrica yesil cay kafein iceriyor ve bu kafein anne sutunden direk bebege gecerek onlarda uykusuzluk ve huzursuzluk yapabiliyor bilginize

canim ben hamilelikte tam 22 kilo almistim ama suan 55 kiloyum bi ara 52 ye kadr indim lutfen hamilelikte alinan kilolari cok mesele etme sadece emzir inan emzirmek en iyi diyetten daha iyidir cunku 1 gunluk emzirmede 500 ile 1000 kalori harcanir sadece bol su ic ve emzir zaten sut icinde en iyi gida su

canim ben hamilelikte tam 22 kilo almistim ama suan 55 kiloyum bi ara 52 ye kadr indim lutfen hamilelikte alinan kilolari cok mesele etme sadece emzir inan emzirmek en iyi diyetten daha iyidir cunku 1 gunluk emzirmede 500 ile 1000 kalori harcanir sadece bol su ic ve emzir zaten sut icinde en iyi gida su

sana katılıyorum bende 20 kilo almıştım sadece emzirerek ve bol su içerek fazlasıyla aldıgım kiloları verdim.oğlum 21 aylık hala emziriyorum.ayrıca günde 1 bardak yeşilçayın hamilelere ve emzirenlere bir zararı yok.ben içiyorum oğluma da içiriyorum kabızlıga falan iyi geliyor.herşeyin azı karar çogu zarar.........

günde nerdeyse 3,5 litre su içiyorum ama iştahım çok açık.önceden iradeliyim diye övünürdüm şimdi irade mirade hiç bişey kalmadı herşeyi yemek istiyorum.yeşil çay belki iştahımı azaltır diye düşünmüştüm

Yeşil Çayı şimdi hemen içmeye başlamak için 25 neden:
Yeşil çay, sağlığa olan müthiş yararları nedeniyle dünya çapında giderek çok popüler bir içecek durumuna gelmiştir.
Yeşil çayın sağlığınıza sağlayabileceği faydalar son derece hayret vericidir.
Ve eğer bugün 3-4 bardak yeşil çay içmiyorsanız, sağlığınız için kesinlikle, büyük bir lütuf yapmıyorsunuz demektir.
1.
Yeşil çay ve kanser:
Yeşil çay kanser riskini azaltır. Yeşil çay, C vitamininden 100 misli daha etkili ve E vitamininden 25 misli daha iyidir. Bu durum kansere bağlı olduğuna inanılan hücrelerin korunmasına yardım eder.
2. Yeşil çay ve kalp hastalıkları:
Yeşil çay, kolesterol seviyesini düşürerek, kalp hastalığına ve felce karşı koruyucu olur. Kalp krizinden sonra bile, hücre ölümlerini önler ve kalp hücrelerinin geri kazanılmasını hızlandırır.
3. Yeşil çay ve yaşlanmayı geciktirme:
Yeşil çay, serbest radikallere karşı savaşan Polyfenol adlı bir antioksdan içerir. Bunun anlamı, yaşlanmaya karşı savaşmada ve uzun ömürlü olmayı desteklemede yardımcı olur.
4. Yeşil çay ve kilo verme:
Yeşil çay kilo vermenize yardımcı olur.
Yeşil çay yağları yakar ve metabolizma hızına doğal olarak destek sağlar. Bir günde 70 kaloriye kadar yakar. Bunun anlamı 1 yılda 3-4 kg zayıflama demektir.
5. Yeşil çay ve deriniz:
Yeşil çaydaki antioksidan, kırışma ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Yeşil çay ayrıca cilt kanserine karşı savaşa da yardımcı olur.
6. Yeşil çay ve artrit (mafsal iltihaplanması):
Yeşil çay, romatoid artrit riskine karşı koruma ve azalma sağlar. Yeşil çay, kıkırdak dokuyu tahrip eden enzimi bloke ederek, bu dokuyu koruyarak sağlığınıza faydalı olur.
7. Yeşil çay ve kemikler:
Bu konudaki en önemli nokta, yeşil çayda bulunan yüksek florid miktarıdır. Kemiklerinizi kuvvetli tutmaya yardımcı olur.
Her gün yeşil çay içerseniz, kemik yoğunluğunun korunmasına yardım eder.
8. Yeşil çay ve kolesterol:
Yeşil çay, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini düşürerek, iyi kolesterol ile kötü kolesterol oranını da iyileştirir.
9. Yeşil çay ve obezite (aşırı şişmanlık):
Yeşil çay, yağ hücrelerindeki glikozun hareketini durdurarak, obeziteyi önler. Sağlıklı bir diyette iseniz, düzenli spor yapın ve Yeşil çay için, obez olma ihtimali kalmaz.

yesilçayım tam da elimdeydi:) gerçeKten bir mucize Kaynağı. ama bu Kadar genis etKisi oldugunu bilmiyordum.paylamım için teseKKürlera.s.

benimde elimde vazgecemıyorum zararı olayacagını bılsem 7-8kupa ıcerım.2-3 kupaylla durdurmaya çalışıyorum kendımı.1 aydır içiyorum yuruyusede basladım arada aerobık de yapıyorum zayıflamak ıcın değil bıraz olsun rahatlatıyo benıkaydirigubbakcemile2sonra içinden bir ses yeter bu kadar:mymeka: kpss,tez,sınavlar,projeler çalış çalışşşdelikafadulden kızlar birde yeşil çayın 3-4 defa demlenebileceğini okudum daha etkili oluyormuş bu konuda bilginiz varmı?

Yine bazı araştırmacılar yeşil çay ve normal çay içen iki grup üzerinde birtakım araştırmalar yapmışlar. BU iki grubun da ortak özelliği diyet reçetesi uygulamaları ve kilo vermek için istekli olmalarıymış.

Diyet uygulayan bir gruba normal siyah çay içirilirken diğer grube ise yeşil çay verilmiş. Onun haricindeki beslenme diyet egzersiz ve uyku gibi kilo alımını etkileyen tük faktör ve ortamlarda aynı şekilde bulunmuşlar. 1 hafta sonunda yeşil çay içen grubun diğer gruba nazaran biraz daha fazla kilo verdiği görülmüş. Bu da yeşil çayın zayıflama ve diyet sırasında ideal kilomuza kavuşmak için ne derecede önemli olduğunu gösteriyor.

Yeşil çayın içerisinde bulunan bir takım antioksidanlar ve faydalı maddeler, bir yandan metabolizmamızı hızlandırırken diğer yandan da vücudumuzu hastalıklardan koruyor.

ben faydasini görmeye basladim kizlar iyi bir toksin atici.spora da basladimm.iki kilo gitti yesil cayla degil ama bunun yani sira diyet yapiyorumm.yesil cay yardimci ürün

bende yeni basladım.bgn yemekten sonra bakalım nasıl sonuc alıcam cok merak ediorum:)

Yeşil çay ve yararları hakkında eğer hala şüphesi olan ve içmeye henüz başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmakta yarar var.

Günde tüketilecek bir fincan yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize destek olduğunu düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

Back