- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.256
-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Bende çok üzülüyorum gerçekten,ülkemin haline altın almış başını gidiyor dolar desen aynı heleki bim,e gitmeye korkuyorum akşam yatıyoruz,sabah kalkıyoruz zam Allah sonumuzu hayır etsin.Iyi geceler kızlar
Belki sizinde cevrenizde bir suredir vardir bu bitcoin meseleleri falan.
Aslında 1 yılı aşkın bir süre önce çevremdeki insanlardan hep bitcoin altcoin borsa yok altin aldim yok gümüs aldım yok buraya verdim gibi bir dolu laflar dönmeye basladi nereye otursam yok borsa yok arabasini satıp bitcoine yatiranlar kredi cekip altın alanlar sonrasijda ikinci bir ek is yapanlar yada is yeri acanlarla doldu cevrem
Gercekten yeryüzünde belki paraya en son ehemmiyet verecek insan bile degilken param beni döndürsün kimseye muhtac kalmayayimda yatirimimda olmasin kafasindayken bunlari gördükce sanki cevremdeki herkes zengin olacakta ben yeryuzundeki tek fakir olarak hayatimi geçirecekmisim gibi geliyordu zamanla bu hissi ustunden attim
Ama bugunlerde tekrar oturdugum yerde altin bu kadar oldu su kadarim var yok bunu mu alsam sunu mu alsam diye ortalikta laflar dönuyor gecen bi arkadasimla konustum oda diyor ki cevremdeki ogretmenler ek ders veriyor dershanede kurslarda falan calisiyor insanlar ha bire guzdllik merkezleri saglik merkezleri acmaya basliyor bende böyle hissetmeye basladim diyor.
Sabit geliri olan biriyim sadecd bi kac ayda bir cok fazla mesaiye kalirsam ek bi ucret aliyorum onun disjnda ek bir gelirim yok elimden yaptogim isten dosya kagit kurek sistem islerinden baskasini yapmak gelmez ha sunuda soyleyeyim gercekten o kadar yorgun dusuyorum ki elimden baska bir is gelse bile kalan zamanimida oraya vermek istemem
Ama dolar altın ciktikca temel ihtiyaçlar ışik hıziyla yukseldikce her gittigim yerdede insanlarin servetlerine servet katma cabalarini gordukce iyice psikojik olarak bir çöküş içine giriyorum.
Benimle ayni durumu yasayaar varsa bu ruh halini nasil yendiniz
Gerçek zenginlik anlayışımBen varım. Bugün Okukda aynı şeyi düşündüm. Herkes aynen sizin dediğiniz gibi sürekli yatırım, altın, borsa, bitcoin konuşuyor. Arkadaş ikinci evi aldı yazın, ayında, şu anda 950 den satarım diyor. Diğer bir arkadaş haftasonu 7000 aldım diypr. Ben de geçen hafta veterinere götürdüğüm gözü iltihaplı ve ishali üç yavrunun masrafını, her ay sokak kedilerine aldıpkm mamanın nasıl o kadar zamlandığını, kendi bebeğimin bez ve mama parasının nr kadar çok olduğunu hesaplayıp, uykularımı kaçırıyorum.
Bence en kral yatırımı sen yapıyorsun ..Yarına çıkmaya bile garantileri olmayan insanların,nedir bu para ve biriktirme hırsı anlayamıyorum..Tamam kimseye muhtaç olma köşeye de atmaya çalış ama millette ki bu para hırsından korkarım arkadaşBu ay sadece veteriner masrafım 1000 TL ydi. Üstelik okulda bir gecede 1000 2000 7000 alan arkadaşlar ayy sen tek başına ödeme, biz de verelim dediler. Sadece bir arkadaş 100 tl verdi Allah razı olsun. Diğerlerinden tık yok. Üstelik kedinin bir tanesini okul bahçesinde bulduk. Hep beraberdik, İstiklal marşı vardı. Onlar dıkunamadıkları için ben aldım, tabii ki bana kaldı. Her ay 45 kilo kedi maması alıyorum.Orta kalite bir mama alıyordum. Şimdi gittikçe kaliteyi düşürüyprum. Yoksa aç kalırlar. Allah Yardımcımız olsun. Ben de yatırım bile yapacak para yok
Bir de benBen hiç anlamam o işlerden
Herkes zengin oluyorsa büyük ihtimalle tek fakir ben kalırım
rahat olun
Uzun zamandır takip ediyorum ben piyasayı.
Şunu bilir şunu söylerim döviz daha da gidecek.
10 dolar da olsa alıp atmaya bakın kenara çünkü gittikçe daha da fakir kalacağız.
Servetlerine servet katmak zengin işi diğerleri param değer kaybetmesin dersinde.Iyi geceler kızlar
Belki sizinde cevrenizde bir suredir vardir bu bitcoin meseleleri falan.
Aslında 1 yılı aşkın bir süre önce çevremdeki insanlardan hep bitcoin altcoin borsa yok altin aldim yok gümüs aldım yok buraya verdim gibi bir dolu laflar dönmeye basladi nereye otursam yok borsa yok arabasini satıp bitcoine yatiranlar kredi cekip altın alanlar sonrasijda ikinci bir ek is yapanlar yada is yeri acanlarla doldu cevrem
Gercekten yeryüzünde belki paraya en son ehemmiyet verecek insan bile degilken param beni döndürsün kimseye muhtac kalmayayimda yatirimimda olmasin kafasindayken bunlari gördükce sanki cevremdeki herkes zengin olacakta ben yeryuzundeki tek fakir olarak hayatimi geçirecekmisim gibi geliyordu zamanla bu hissi ustunden attim
Ama bugunlerde tekrar oturdugum yerde altin bu kadar oldu su kadarim var yok bunu mu alsam sunu mu alsam diye ortalikta laflar dönuyor gecen bi arkadasimla konustum oda diyor ki cevremdeki ogretmenler ek ders veriyor dershanede kurslarda falan calisiyor insanlar ha bire guzdllik merkezleri saglik merkezleri acmaya basliyor bende böyle hissetmeye basladim diyor.
Sabit geliri olan biriyim sadecd bi kac ayda bir cok fazla mesaiye kalirsam ek bi ucret aliyorum onun disjnda ek bir gelirim yok elimden yaptogim isten dosya kagit kurek sistem islerinden baskasini yapmak gelmez ha sunuda soyleyeyim gercekten o kadar yorgun dusuyorum ki elimden baska bir is gelse bile kalan zamanimida oraya vermek istemem
Ama dolar altın ciktikca temel ihtiyaçlar ışik hıziyla yukseldikce her gittigim yerdede insanlarin servetlerine servet katma cabalarini gordukce iyice psikojik olarak bir çöküş içine giriyorum.
Benimle ayni durumu yasayaar varsa bu ruh halini nasil yendiniz
Hangi analistleri takip ediyorsunuz acaba ? Sakıncası yoksa yazabilirmisiniz bana ? Ben geçen martta başladığım kripto camiasında 35 bin batırdımBu kripto işine ben de girdim, bazı analistleri takip ediyorum tavsiyelerine bakıyorum kafama yatarsa alıp satıyorum. Benimki minik paralar, uygulamalarda sattığım ikinci el kıyafet mobilya vs paralarını biraz da biriktirdiğimi yatırdım. Asla kaldıraç uygulamıyorum ki sıfırlanmayayım. Böyle böyle 5000 civarı paramı 3 katı yaptım 3 ayda. Ev araba satılmadan da bir şeyler yapılabiliyor.
Ama herkes yapıyor ben geri kalıyorum hissine gerek yok. Milletin asıl derdi değersizleşmiş parasına azıcık değer katabilme kaygısı.