- 3 Şubat 2009
- 9.733
- 16.484
- 44
-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Konuşmamak mümkün mü ya? Dk başı batiyor ülke. Nisanda pound 11.5tu simdi 16.5 biz konusurken bile artiyor kur. Exchange ofis gibi oldu muhabbetlerimiz haklisin da tabiki düşünmelisin gelecegin sozkonusu. Ben de isterdim hic maddi kaygilar yasamadigim minnos bi hayatim olsun. Annenin babanin dönemi ne ki yani su an on beteri. Toparlanabilme ihtimali vardi en azindan o zaman. Burdan geri dönmenin yolu da yok. Devlet su an elinkini ceviriyor ordan alip obur tarafa koyuyor anca.Aslında hiç malım mülküm olsun şu kadar param olsun derdim olmadı ama aileyle yasiyorum maaşım asgariden bi tık yüksek anca aydan aya ucu ucuna yetiyor bazı aylar eksileri bile gordugum oluyor hic kenarda birikimim olmadı oyle cok lux masraflari olan biride degilim gecenlerde bi yerden param artmisti bi miktar keske ceyrek alsaydim bi kac dolar bisey alaydim diye hayiflsmiyorum
Babam zamanjnda cok iyi kazanan biriydi ama hic kiymetibi bilmedi pek bisey yapmadi bugun bakinca ya gelecekte babam gibi olursam diye kaygilaniyorum sanırım
Suan bile iste oturdugum yerde birinin agzinda dolar öbürünun kredi bi digerinin ev araba cidden bu konular cok rahatsiz ediyor
Telefonumu da çıkarayım mıBence insanlar biriktirme ve para olaylarını aşırı abartıyor..Gelecek kaygısı çekmemek için falan da değil yani o ‘insanlar ‘bence ne yemeyi biliyor ne para ile keyif almayıAnca yastık altı ..Sanki kefenin cebi var.Geçenlerde tvde para kaptıranlar vardı,100 bin ,200 bin falan,nasıl ya,bir de millet fakiriz diye ağlar..En fakirinin hesabında cevirsen 200 bin garanti ben de anlamadım
Bir de kredi çekip girenler varSakın ha sakın elinde kaybettiğinde seni üzmeyecek miktar var ise borsa bitcoin falan gir. Ama yok kendimden kısıcam diyorsan girme..
Çok akıllı üst seviye ordinaryus profesöryus kocam arkadaşının aklına girip ilk önce borsa sonra kriptoya para yatırdı. Tabi ki battı.
Kendine güveniyorsan gir bu işler öyle kolay olsa bir tane fakir kalmaz dünyada.
Eşim olacak beyinsizde yeni anladı.
Batırdım derken karı mı kaybettiniz yoksa sıfırken girdiğiniz parayı mıHangi analistleri takip ediyorsunuz acaba ? Sakıncası yoksa yazabilirmisiniz bana ? Ben geçen martta başladığım kripto camiasında 35 bin batırdımhenüz yeni geldi yerine bu para . Ana parayı kurtardım ama Daha kara geçemedim
İlk oynarken biraz kar aldığım olmuştu ama yüksek rakamlar değildi. Sonra bir anda düşüşler oldu ya heh işte o dönemde hesabımda olan 35 bin 15 bin gibi bir şeye düştü. Şimdi yeni yeni maliyetim çıktı yani para yeniden 35 bin oldu. Henüz üzerine kara geçemedim ama.Batırdım derken karı mı kaybettiniz yoksa sıfırken girdiğiniz parayı mı
doların an itibariyle 12,82 olması
15 i görür yarın buraya yazıyorumbebeyim sen bu mesajı yazarken 12.93 oldu
hatta sen de bunu yazarken 13,35 olmuşbebeyim sen bu mesajı yazarken 12.93 oldu
hatta sen de bunu yazarken 13,35 olmuş
aynen bende :)Aslında benim ona yatıracak param bile olsa anlamam etmem sansimda yok kesin yatirdigimida kurusuna kadar batırırdim
İnsan insanı etkiliyor tabiiIyi geceler kızlar
Belki sizinde cevrenizde bir suredir vardir bu bitcoin meseleleri falan.
Aslında 1 yılı aşkın bir süre önce çevremdeki insanlardan hep bitcoin altcoin borsa yok altin aldim yok gümüs aldım yok buraya verdim gibi bir dolu laflar dönmeye basladi nereye otursam yok borsa yok arabasini satıp bitcoine yatiranlar kredi cekip altın alanlar sonrasijda ikinci bir ek is yapanlar yada is yeri acanlarla doldu cevrem
Gercekten yeryüzünde belki paraya en son ehemmiyet verecek insan bile degilken param beni döndürsün kimseye muhtac kalmayayimda yatirimimda olmasin kafasindayken bunlari gördükce sanki cevremdeki herkes zengin olacakta ben yeryuzundeki tek fakir olarak hayatimi geçirecekmisim gibi geliyordu zamanla bu hissi ustunden attim
Ama bugunlerde tekrar oturdugum yerde altin bu kadar oldu su kadarim var yok bunu mu alsam sunu mu alsam diye ortalikta laflar dönuyor gecen bi arkadasimla konustum oda diyor ki cevremdeki ogretmenler ek ders veriyor dershanede kurslarda falan calisiyor insanlar ha bire guzdllik merkezleri saglik merkezleri acmaya basliyor bende böyle hissetmeye basladim diyor.
Sabit geliri olan biriyim sadecd bi kac ayda bir cok fazla mesaiye kalirsam ek bi ucret aliyorum onun disjnda ek bir gelirim yok elimden yaptogim isten dosya kagit kurek sistem islerinden baskasini yapmak gelmez ha sunuda soyleyeyim gercekten o kadar yorgun dusuyorum ki elimden baska bir is gelse bile kalan zamanimida oraya vermek istemem
Ama dolar altın ciktikca temel ihtiyaçlar ışik hıziyla yukseldikce her gittigim yerdede insanlarin servetlerine servet katma cabalarini gordukce iyice psikojik olarak bir çöküş içine giriyorum.
Benimle ayni durumu yasayaar varsa bu ruh halini nasil yendiniz
Şuan 14,9 oldu. Batıyoruz sanırım..doların an itibariyle 12,82 olması
Ben sana soyliyim zamanin da yokluk cekmis insanlar genellikle birikim daha cok yapıyor. Zengin de olsalar aliskanlik oluyor.Bence insanlar biriktirme ve para olaylarını aşırı abartıyor..Gelecek kaygısı çekmemek için falan da değil yani o ‘insanlar ‘bence ne yemeyi biliyor ne para ile keyif almayıAnca yastık altı ..Sanki kefenin cebi var.Geçenlerde tvde para kaptıranlar vardı,100 bin ,200 bin falan,nasıl ya,bir de millet fakiriz diye ağlar..En fakirinin hesabında cevirsen 200 bin garanti ben de anlamadım
Yok kız 12.62 galeyana getirme milletiŞuan 14,9 oldu. Batıyoruz sanırım..