- 3 Şubat 2009
- 9.843
- 16.740
- 44
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Konuşmamak mümkün mü ya? Dk başı batiyor ülke. Nisanda pound 11.5tu simdi 16.5 biz konusurken bile artiyor kur. Exchange ofis gibi oldu muhabbetlerimiz haklisin da tabiki düşünmelisin gelecegin sozkonusu. Ben de isterdim hic maddi kaygilar yasamadigim minnos bi hayatim olsun. Annenin babanin dönemi ne ki yani su an on beteri. Toparlanabilme ihtimali vardi en azindan o zaman. Burdan geri dönmenin yolu da yok. Devlet su an elinkini ceviriyor ordan alip obur tarafa koyuyor anca.Aslında hiç malım mülküm olsun şu kadar param olsun derdim olmadı ama aileyle yasiyorum maaşım asgariden bi tık yüksek anca aydan aya ucu ucuna yetiyor bazı aylar eksileri bile gordugum oluyor hic kenarda birikimim olmadı oyle cok lux masraflari olan biride degilim gecenlerde bi yerden param artmisti bi miktar keske ceyrek alsaydim bi kac dolar bisey alaydim diye hayiflsmiyorum
Babam zamanjnda cok iyi kazanan biriydi ama hic kiymetibi bilmedi pek bisey yapmadi bugun bakinca ya gelecekte babam gibi olursam diye kaygilaniyorum sanırım
Suan bile iste oturdugum yerde birinin agzinda dolar öbürünun kredi bi digerinin ev araba cidden bu konular cok rahatsiz ediyor
Bu mevzu artık para mevzusu da degil sosyolojik olarak toplum çökmeye baslayacak. Kavgalar cinayetler dolandirilmalar soygunlar artacak e bunlar artinca hayat ayik kafayla cekilemeyecegi icin uyusturucu alkol tüketimi artacak sonra silahlanma baslayacak. 2022den sonra zaten dünya genelinde kıtlık öngörülüyor. Mesele yatirim meselesi olmaktan da çıktı.