• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yerleşme Kanaması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kiz onceki gunler erkendir gelmemistir ama 10 gun oncesine adeti cekilen cok var eger birsey yoksa buyuk ihtimal gelicek canim. Kendini strese sokarsan gelesi gelmez ugrastirir seni zaten :KK66:
Gitsem mi doktora gitmesem mi hala tereddütteyim ama merakımı gidermek nedenini öğrenmek istemiyorum acaba alttan muayene eder mi:( alttan baktırmak istemiyorum direk kan testi istiycem sorunu anlatıp:((:(

Gitsem mi doktora gitmesem mi hala tereddütteyim ama merakımı gidermek nedenini öğrenmek istemiyorum acaba alttan muayene eder mi:KK43: alttan baktırmak istemiyorum direk kan testi istiycem sorunu anlatıp:KK43::-)(
Ya bisey gorunmez muayede erken cunku olsada gozukmez. Test ysptir kafan rahat etsin stres yapmassin hic olmassa

Allahallah :KK43: adet ağrısı çekiyorum son birkaç gündür çok tuhaf birşey adetlerim o kadar düzenliyken, benimkinin adete çevirecegini hiç sanmıyorum:KK43:(
Tatlım ben de 15 yıldır adet oluyorum ilk defa ayda 2. kez adet oldum. Ve sen de var olan belirtiler ben de de vardı. Çocuk mu düşürüyorum acaba diye bile düşündüm ki adet olacağım tahmin bile edemezdim. Az az gele gele normal adete döndü. İnşallah sen hamilesindir ve yerleşme kanamasıdır.

Tatlım ben de 15 yıldır adet oluyorum ilk defa ayda 2. kez adet oldum. Ve sen de var olan belirtiler ben de de vardı. Çocuk mu düşürüyorum acaba diye bile düşündüm ki adet olacağım tahmin bile edemezdim. Az az gele gele normal adete döndü. İnşallah sen hamilesindir ve yerleşme kanamasıdır.
Sebepler o kadar çok ki :(inşallah canım ama kanın kağıda hiç gelmemesi canımı sıktı adet kanıysa bile

O zaman olabilir canım 9 gün geçmiş ardından 7 gün sonra beta salgılanıyor geç döllenmediyse hadi hayırlısı olsun inşallah yaz buraya sonucu bekliyoruz hayırlı haberlerini 😍
İnşallah kuzum ama hiç umudum yok öyle kendimi çok umutlandırmak istemiyorum açıkcası gebelik beklemiyorum çok düşük bir ihtimal de olsa, çok üzülücem sonra biliyorum, aylardır üzüldüm hep zaten:( inşallah dediğin gibidir kuzum :dua: :dua: 5inde hsg çekildim o akşamdan başladık ilişkiye, her gün üstüste oldu

Hormonların etkisi ile üreme organlarının her ay geçirdiği değişikliklerdir. Bu değişiklikler gebelikle veya menstrual kanamayla sonlanır. Menstrual siklus ortalama 28 gün sürer.

1. gün; menstrual kanamanın başladığı gün siklusun 1. günü olarak kabul edilir.

2-5. gün;rahmin iç tabakası dökülür ve kanama giderek azalır.

6. gün;kanamanın bittiği bugün yumurtalıklarda folikül adı verilen kesecikler içinde yumurta gelişmeye başlar ve rahmin endometrium adı verilen iç tabakası giderek kalınlaşır.

7-12. gün; yumurtayı içinde bulunduran kesecikler büyür ve östrojen üretimi devam eder.

13-14. gün; bu günlerde ovulasyon (yumurtlama) gerçekleşir. Bu dönemde cinsel ilişkide bulunulursa gebelik gerçekleşebilir. Ovulasyon sırasında kasık ağrısı ve hafif bir kanama görülebilir, bu günlerde vücut ısısı artar.

15-18. gün;yumurtalıklardan salınan yumurta tüpler aracılığı ile rahme gelir. Bu arada östrojen düzeyi düşer ve yumurtalıklardan progesteron adı verilen hormon salınmaya başlar.

19-20. gün; rahim gebeliğe hazırdır. Premenstrual sendroma ait yakınmalar bu dönemde başlar.

21-28. gün; endometriumdaki bezler büyür ve kan damarları artar.

Normal menstrual kanama kaç gün sürer?

Menstrual kanamanın süresi kadınlarda farklılık gösterebilir, 2-7 gün süren kanamalar normaldir.Menstrual siklusun uzunluğu 21-35 gün arasında olmalıdır. Kanamaların başladığı ergenlik döneminde sikluslar daha düzensizdir.

İnşallah kuzum ama hiç umudum yok öyle kendimi çok umutlandırmak istemiyorum açıkcası gebelik beklemiyorum çok düşük bir ihtimal de olsa, çok üzülücem sonra biliyorum, aylardır üzüldüm hep zaten:KK43: inşallah dediğin gibidir kuzum :dua: :dua: 5inde hsg çekildim o akşamdan başladık ilişkiye, her gün üstüste oldu
HSG den sonra 3 gün ilişkiye girmemek lazm aslında...

Şimdi ilk adet gününü
Ovulasyondaki en belirgin gününü ve bugünle arasındaki zamanı söyle bize.
29 ekim ilk adet günüm kuzum. Ovulasyonumun en belirgin oldugu gün adetimin 11inci günü ama 10uncu günde de silikti 9uncu günde de silikti. Bugünle arasındaki zaman da 9-10 gün canım

Back
X