- 11 Kasım 2024
- 76
- 93
- 3
- 34
Eşiniz bencilmiş,bir şehir nasıl eşinden ve eşinin huzurundan daha değerli olabilir,hani derler ya hatır için çiğ tavuk yenir diye hiç mi eş olarak hatrınız yokmuş,ben hiçbir zaman yuva kutsaldır deyip evliliği yüceltenlerden olmadım,kutsal olan sevgidir,merhamettir,bunların olmadığı bir evlilik sadece bir evliliktir yuva değil insanın yuvasıda eşidir,siz taşınmak istiyorsunuz mutsuz olduğunuz bir şehirde yaşamak istemiyorsunuz ve ailenize yardımcı olmak istiyorsunuz,eşinizle konuşun bence,evinizimi taşımak istiyorsunuz yoksa yuvanızımı taşımak istiyorsunuz o karar versin.Arkadaslar herkese sevgı ve saygılarımı sunuyorum. Ben ailemden çok uzak bir ilde evli ve kamuda çalışan bır bayanım.çocuğum yok. Buraya yerleşelı 10 yıl oldu. Burada daimi kalmak için gelmemiştım ılerde ıkna olur belkı düşüncesıyle bu yola gırmiş bulunduk.. Eşim ıyi bır ınsan. Erkek kardeşimle yaşayan anne ve babam 70 li yaşdalar. Sağlık problemlerı oluyor. Babamın da ciddi bır hastalığı var heran ne olur bılmıyorum ama hayatını kendısı ıdare edıyor şimdilik. Erkek kardeşim yetersız kalıyor. Onların artık bana ıhtıyaçları olduğunu düşünüyorum. Yaşlılık çok zor. Onları buraya çağırsam yerleştırsem hayatta gelip yaşamazlar tutunamazlar. Ben ise kafama gore çıkıp yanlarına gıdemıyorum. Eşim de benım memleketıme gelıp hayatta yaşamaz zaten başından da istememişti ama hala düşüncesi değişmedi maalesef. Ayrılsam onu yüzustu nasıl bırakacam onada dini ve vıcdani boyutta bakıyorum. ama artık aklım ailemde. Çok huzursuzum kafam rahat değil. Burada duramıyorum artık. evlılıkden kopuğum. Yarın bırgün herşey daha da geç olduğunda vıcdan azabı da çekmek ıstemıyorum. Artık onların yakınında olmak ıstıyorum ama eşime bu konuyu açmıyorum açamıyorum çunku benı anlamıcak anlamıyor. 3 aylık ucretsız izin hakkımı kullansam benım için geçici. Ya da herşeyi goze alıp tayınımı mı alayım bılemıyorum ona da cesaretım yok.ne yapacağımı bılemıyorum. Değerli fıkırlerınızı almak ıstıyorum tşkler
İsteyen yolunu istemeyen bahanesini bulur siz bahanedesiniz . Anne babaya parayla yardımcı tutmak zor değil, eşinizin bu şekilde hakkına giremezsiniz . Madem aklınız ana babada neden evlendiniz adamın suçu neydi ? O sizi ana babası için bıraksa veya uzaklassa ne düşünürsünüz. Evliliğinizin içsel olarak bittiğini düşünüyorsanız amenna lakin anne baba için hali hazırda normal bir evlilik bitirilmez. Sevap işliyorum derken çok büyük vebal altına girersiniztşk ederım Allah razı olsun vakıt ayırdığınz için. yazımda da belırttım. İçsel olarak içimde evlılığı yurutemıyorum. Ev
Aslında eşimle sorunum yok ilk yıllarda bu kadar değildım. ama uzaklık ve uzaklığa bağlı yolculuklarım, benım burada yalnızlığım, şehrın yabancılığı ve ınsanlarına alışamam vs ayrıca ailemın sağlığıyla ılgılı ıstedığım zamanda ulaşamıyor olmam ve elım bağlı olmam benı yordu psıkolojık olarak. Çok yoruldum. Evde ve dışarıda aşırı tahammulsuzleştım . Ailem aklımda olunca evlılığe de artık odaklanamıyorum.
Belki eşin anne babası o şehirde, onlar da hasta ve yaşlı belki.Eşiniz bencilmiş,bir şehir nasıl eşinden ve eşinin huzurundan daha değerli olabilir,hani derler ya hatır için çiğ tavuk yenir diye hiç mi eş olarak hatrınız yokmuş,ben hiçbir zaman yuva kutsaldır deyip evliliği yüceltenlerden olmadım,kutsal olan sevgidir,merhamettir,bunların olmadığı bir evlilik sadece bir evliliktir yuva değil insanın yuvasıda eşidir,siz taşınmak istiyorsunuz mutsuz olduğunuz bir şehirde yaşamak istemiyorsunuz ve ailenize yardımcı olmak istiyorsunuz,eşinizle konuşun bence,evinizimi taşımak istiyorsunuz yoksa yuvanızımı taşımak istiyorsunuz o karar versin.
Ama belki üzerine yorum yapamamki,yazılan üzerine yorum yaptım,ben bunu hep söylicem evlilik çalışıp eve maaş getirip,ev temizleyip,yemek yemekten çok daha fazlası,neredeyse ince düşünen kalmadı herşey çok yüzeysel çok duygusuz,bilmiyorum belki ben çok duygusalım anlamlar yüklüyorum ama ülkede evliliklerin çoğu zorunlu görev,memuriyet gibi olmaya başladı.Belki eşin anne babası o şehirde, onlar da hasta ve yaşlı belki.
tşk ederım Allah razı olsun vakıt ayırdığınz için. Zaten yazımda belırtmıştım. İçsel olarak evliliği yürütemıyorum. Ikı taraf da sakiniz, ama psıkolojık ben çok ama çok yoruldum dağıldım. Aşırı tahammulsuz oldum. sorumluluklarımı yerıne getıremıyorum.İsteyen yolunu istemeyen bahanesini bulur siz bahanedesiniz . Anne babaya parayla yardımcı tutmak zor değil, eşinizin bu şekilde hakkına giremezsiniz . Madem aklınız ana babada neden evlendiniz adamın suçu neydi ? O sizi ana babası için bıraksa veya uzaklassa ne düşünürsünüz. Evliliğinizin içsel olarak bittiğini düşünüyorsanız amenna lakin anne baba için hali hazırda normal bir evlilik bitirilmez. Sevap işliyorum derken çok büyük vebal altına girersiniz
tşk ederım Allah razı olsun vakıt ayırdığınz için.Ortada bakıma muhtaç insan varsa bakacak insan değil bakılacak insan her zaman yer değiştirmeli..Rahmetli dedem de böyleydi eskiden. Anneannem 7 yıl yatalak kaldı annem sürekli bizi bırakıp gitti baktı babamla evi idare ettik teyzem uzaktan geldi hafta sonları bakmaya.. Bize gel dedik bize yerleş bir türlü ikna edemedik. Ne yapsaydı yani şimdi babamı boşasa mıydı? Birçok çözüm yolu varken bana da siz evlilikten kaçıyormuşsunuz gibi geliyor çocuğunuz da yokmuş. Arada sevgi yoksa bağınız yoksa anne babanızı seçebilirsiniz fakat yaşları da malum ve ileride siz de yaşlanacaksınız ve kendinize bir hayat arkadaşı arayacaksınız. Sırf onlara bakmak için kendi hayatınızdan ödün vermenize gerek yok. Birçok seçenek mevcut şu hayatta
tşk ederım Allah razı olsun vakıt ayırdığınz için. Eşimin kardeşlerı var ve ailesıne yakın ben eşimin memleketınde yaşıyorum. Her gun kendıne beddua edıyorum. Kendıme bu kotuluğu yaptım dıye.Kır dizini oturaydın diye.Ortada bakıma muhtaç insan varsa bakacak insan değil bakılacak insan her zaman yer değiştirmeli..Rahmetli dedem de böyleydi eskiden. Anneannem 7 yıl yatalak kaldı annem sürekli bizi bırakıp gitti baktı babamla evi idare ettik teyzem uzaktan geldi hafta sonları bakmaya.. Bize gel dedik bize yerleş bir türlü ikna edemedik. Ne yapsaydı yani şimdi babamı boşasa mıydı? Birçok çözüm yolu varken bana da siz evlilikten kaçıyormuşsunuz gibi geliyor çocuğunuz da yokmuş. Arada sevgi yoksa bağınız yoksa anne babanızı seçebilirsiniz fakat yaşları da malum ve ileride siz de yaşlanacaksınız ve kendinize bir hayat arkadaşı arayacaksınız. Sırf onlara bakmak için kendi hayatınızdan ödün vermenize gerek yok. Birçok seçenek mevcut şu hayatta
İsteyen yolunu istemeyen bahanesini bulur siz bahanedesiniz . Anne babaya parayla yardımcı tutmak zor değil, eşinizin bu şekilde hakkına giremezsiniz . Madem aklınız ana babada neden evlendiniz adamın suçu neydi ? O sizi ana babası için bıraksa veya uzaklassa ne düşünürsünüz. Evliliğinizin içsel olarak bittiğini düşünüyorsanız amenna lakin anne baba için hali hazırda normal bir evlilik bitirilmez. Sevap işliyorum derken çok büyük vebal altına girersiniz
Bütün konularınıza göz attım hepsi kök ailenizle ilgili, 100 yaşındaki babaannenizi evinize almak, eşinizin yardımıyla anne babanıza ev falan almak istemişsiniz. Eşiniz aynısını yapsa hiç durmaz boşardınız. Sizin eşinizde gözünüz yok. Boşanın bence adama yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?