Yerden ısıtmalı ev

Biz bu sene ev aldık yerden ısıtmalı ve bizi bayağı tereddüte düşürdü. Daha önce ben görmemiştim çünkü. Bence avantaj ve dezavantajları var sıralayacak olursam,
-Geç ısınıp geç soğuyor. İlk çalıştırdığımızda evin yandığını hissetmemiz 2 gün sürdü
-Kapalı sistem olduğu için sistemde hava var mı, arıza var mı tespiti vs zor
-Eğer evin bir kısmı parke ise bu biraz dezavantaj. Bizim bazı odalar parke, diğer yerler granit döşeme çok ciddi yalıtım farkı var.
-En büyük avantajı kombiyi hiç 45in üstüne çıkarmıyorsunuz evet kombi hep yanmak zorunda ama 33te yansa bile ev içi sıcaklık 23 24 derece oluyor.
-Petek temizliği kalabalığı yok
-Eğer evin yalıtımı da iyise alt komşu yakmış üst yakmamış derdi yok paranızı verip keyfini çıkarıyorsunuz

Ben tavsiye eder miyim, evet ederim. Biz kasım ayında 900 bu ay 1400 fatura ödedik ama hep yakıyoruz ve evimiz sıcak. Bu arada evimiz 230 m2. Kış bahçesi tarzı yaklaşık 30m2 balkonumuz var orası da yanıyor ve orada da gayet rahat oturuyoruz.

Talihsizlik yaşamışsıniz zaten biseyi çok isteyince ya olmuyor yada sorunlu oluyor gelen cevaplar hep pozitif inşallah bizimde iyi olur
Aynen tamamen bizim şanssızlığımız oldu daha doğrusu evin müteahhiti babamda onun cimriliği oldu yaptığı işle alakası olmayanları getirdi ev resmen yamuk :KK70: Ama genel olarak sıkıntısız, rahat edebileceğiniz bir sistemdir. Güle güle oturun inşallah :)

Merhaba arkadaslar
Ev almak istiyoruz suan yaşadığımız ev küçük daha büyük bir eve geçmek istiyoruz.ben yeni sıfır bir daire istiyorum hiç oturulmamis yeni bir bina olsun diyorum ama bu evler hep yerden ısıtmalı petek hiç yok böyle evde oturan var mı? ısınıyor mu çok aklıma takıldı.Iki tane çocuğum var sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum.Tecrubelerinizi benimle paylaşırmisiniz
Çok guzel ısınıyor cidden

Petek görüntüsü beni hiç rahatsız etmiyor ama o petekleri niye illa pencere altına koyarsınız ? Perdeleri indire kaldıra bi hal oluyoruz kışın.

Biz evi ilk aldığımızda özellikle bu sistemi döşettik iyi ki yaptırmışız. Peteğin tozu toprağıyla uğraşmak bile yeter yerden ısıtmalıyı seçmem için.

Arkadasim yerden isitmali bir evde oturuyor, cephesi kotu ve gunes almayan bir ev Ona rağmen aşırı sicak oluyor.merkezi sistem oldugu icin kimseye sormadan ölümüne çalıştırıyorlar ve butun kış pencere açık oturuyor arkadasim. Ona ragmen ev sıcak . Bebegi oldu cocuk bir gün bile corap giymedi. Kararinda olsa konforlu bir sey, kendiniz ayarlayabiliyorsaniz cok iyi ama sicak sevmeyen bir insan olarak ben nefret ediyorum onlarin evine gitmekten. Damacana su alamiyor , yerde durunca bitene ladar ısıdan yosun üretiyor su. 5 lt lik aliyor surekli mecburen

Yerden ısıtmayı yeni lüks evlere mutlaka yapıyoruz biz. Mükemmel bir konfor. Özellikle çocuklu aileler çok rahat ediyor. Daha kötü geri bildirim almadım. Ama iyi yapan firma bulmak zor, yapılırken de çok ciddi kontrol gerektiriyor. Su kaçağı vs.olursa yerleri kırıp kaçağı bulmak gerekiyor. Çok nadir yaşanan bir şey tabi ama yaşandı mı insanı güzel uğraştırıyor 😅 Kötü bir firma yüzünden başıma sadece bir kere geldi. Onlarla tekrar çalışmadık zaten.

Bir de yerden ısıtmanın mantığı şu: yerden etrafı dolanan ince bir boru sadece. Ama boru yekpare tek parça (her oda için ayrı ayrı tek boru). Bu yüzden ısınması çok zaman alır. Kombiyi aç-kapa yapmak yerden ısıtma için hiç mantıklı değil. Düşük ayarda sürekli açık kalarak tüm evi fırına çevirir.

Yerden ısıtmanın üstü de mutlaka seramik olmalı. Yerden ısıtmanın üstüne parke yapan müteahhitten ev almayın zaten daha ne sorunlar çıkar kim bilir. Eğer kötü yapılırsa bölge bölge boru geçmeyen alanlar oluyor oralar soğuk kalıyor.

Isıtma sisteminin de ayrı dolabı oluyor eğer bunalırsanız örneğin mutfağın ya da yatak odasının ısıtmasını kapatabilirsiniz.

peki bir sorun olduğunda nasıl oluyor
parkeleri kırmak bozmak gerekmiyor mu

Ben çok memnunum üç çocuğum var ikisi bebek kışın da oraya oturma demek gibi bir dert olmuyor her yerde emeklediler. Evde sıcacık. Tek dezavantajı sıcakla birlikte tozda havaya yayılıyor eşimin astımı var diye sürekli süpürüyorum.

Merhaba arkadaslar
Ev almak istiyoruz suan yaşadığımız ev küçük daha büyük bir eve geçmek istiyoruz.ben yeni sıfır bir daire istiyorum hiç oturulmamis yeni bir bina olsun diyorum ama bu evler hep yerden ısıtmalı petek hiç yok böyle evde oturan var mı? ısınıyor mu çok aklıma takıldı.Iki tane çocuğum var sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum.Tecrubelerinizi benimle paylaşırmisiniz
Kuzenim yerden ısıtmalı ev yaptırdı
Valla alev alev 🤣 çocuk çıplak ayakla geziyor bazen. Ama astım hastalarına tavsiye etmediklerini duydum. Toz kaldırıyormuş.
Bir de her evin döşemesi ve kalitesi aynı olur mu bilmiyorum yani ısıtma döşemesi. Kısacası kuzenim çok memnun.

peki bir sorun olduğunda nasıl oluyor
parkeleri kırmak bozmak gerekmiyor mu
Sorun olursa ilk kullanımda oluyor. Eğer sizden önce evde biri oturup sorun yaşamadıysa zaten sonradan sorun çıkardığı olmuyor bu sistemin.
Diyelim ki evi sıfır aldınız, taşındınız ve kış geldi. Çalıştırınca bir yerden dışarıya su çıktığını görürseniz yeri kırıp bozmak gerekiyor. Başka çaresi yok. Ama dediğim gibi hem yapım aşamasında hem şap sonrası çok kontrol ediliyor sorun olup olmadığı. Oldukça düşük bir şans yani.

Yerden isinan ev güzel,insan kendini doğal sicaklikta hisediyor.benim en sevdiğim yönlerden biride actiğiniz zaman şu petek yağ kokusu ,tozu olmuyor.Ev gercekten daha az tozlaniyor.

Negatif yönleri özel kombi alinmali ,düşük derecede iyi dağitim yapan.
Burda bir kaç yorumlarda okudum kombi taa 50 derecede çalişiyormuş ,tişort şortla geziliyormuş.
Öyleyse zemin çok sicak oluyordur ve bu uzun vadede variz ve kan dolaşim bozuklarina nedendir.
Bu sistem avrupada yillarca olduğu için araştirmalar var .
sIstem kombisi iyi olmasi gerek iyi ayarlanmasi .
Evinizi asla 22 dereceden fazla isitmayin ,bağişiklik sisteminiz düşer ,cabuk hasta olursunuz .
Birde ilkbahar ve sonbahar kapatamiyorsunuz çünkü yerler seramikse buz gibi oluyor ,evde soğuk oluyor.
Bunlara dikkat edilirse çok rahat

Kuzenim yerden ısıtmalı ev yaptırdı
Valla alev alev 🤣 çocuk çıplak ayakla geziyor bazen. Ama astım hastalarına tavsiye etmediklerini duydum. Toz kaldırıyormuş.
Bir de her evin döşemesi ve kalitesi aynı olur mu bilmiyorum yani ısıtma döşemesi. Kısacası kuzenim çok memnun.
Okadar sicak kullanmayi tavsiye etmem,sağlikli değil vucuda

Yerden ısıtmalı evde ısı olarak daha fazla verim alırsınız peteklerde ısı kaybı daha fazla oluyor. Fakat yerden ısıtmalı binalarda da hava sirkülasyonu çok daha fazla olur çocuklarınız alerjik astım, toz hassasiyeti varsa bu durum onları etkileyebilir ısınan hava yükselir soğur aşağı iner tekrar ısınır mantığıyla düşünün. Devinim halinde olan tozlar rahatsız edebiliyor bazen

Biz bu sene ev aldık yerden ısıtmalı ve bizi bayağı tereddüte düşürdü. Daha önce ben görmemiştim çünkü. Bence avantaj ve dezavantajları var sıralayacak olursam,
-Geç ısınıp geç soğuyor. İlk çalıştırdığımızda evin yandığını hissetmemiz 2 gün sürdü
-Kapalı sistem olduğu için sistemde hava var mı, arıza var mı tespiti vs zor
-Eğer evin bir kısmı parke ise bu biraz dezavantaj. Bizim bazı odalar parke, diğer yerler granit döşeme çok ciddi yalıtım farkı var.
-En büyük avantajı kombiyi hiç 45in üstüne çıkarmıyorsunuz evet kombi hep yanmak zorunda ama 33te yansa bile ev içi sıcaklık 23 24 derece oluyor.
-Petek temizliği kalabalığı yok
-Eğer evin yalıtımı da iyise alt komşu yakmış üst yakmamış derdi yok paranızı verip keyfini çıkarıyorsunuz

Ben tavsiye eder miyim, evet ederim. Biz kasım ayında 900 bu ay 1400 fatura ödedik ama hep yakıyoruz ve evimiz sıcak. Bu arada evimiz 230 m2. Kış bahçesi tarzı yaklaşık 30m2 balkonumuz var orası da yanıyor ve orada da gayet rahat oturuyoruz.
Yaşadığınız bölge soğuk mu peki? laminantın hiç mi şansı yok? ilerde bende yaptırmak istiyorum inşallah ikna edebilirsem. Birde mesela yerden ısıtmadan peteğe geçiş oluyormu mesela parkeli odalar yerden ama ıslak zemin radyatör yapılabilir mi ?

X