"yenli" kelimesi....iç anadolu taraflarındaki arkadaşlar

hafif ,kişiliği tam oturmamış,konuştuğu dinlenilmeyen ,oturup kalkmasını bilmeyen..yani olumsuz manalarda kullanılır hep...güneydoğu anadoluda

Karadenizde yenlik diye kullanılır o ağır başlı olmayan,hafif anlamında yine..
Yenliyi bilemiycem

Akrabasının açıklamaası kayseride kelimenin kullanımına göre doğru. Hareketli atılgan anlamında kullanmış ama cümle farkılaşırsa cazgır çirkef anlamınada gelebilir. Araştırmacı ruhuna sağlık :))

Bizde de mesela su isterken küçükten istenir, sen benden daha yenişeksin denir. Yani hafif, hemen kalkıp oturabiliyor gibi...

Kiloyla gln alakasi hiiic yok bilere !
Konyada yiinli derler. Oda yerine duramayana cilgin catlak kizlara derler misal agir basli olmayanlara :). Cok oynak olan kizlara derler iyi anlamda olmaz. Negativdir

Son düzenleme:
sanırım daha hareketlı daha kıpır kıpır anlamında kullanıldı
sağolun arkadaşlar ya google da bıle bulamamıştım

Bende bu konularda Fransız kalırım hep
Bi arkadaşım Konyalıydı oldukça yöresel tabirler kullanırdı, bende ondan kullanım klavuzunu istemiştim

Mesela ;
'serpilmiş' yerine cücelenmiş derdi
'dilenci' yerine isteyici derdi

Daha çok var da ohooo yani yenli yi de ilk kez duydum

İlk defa böyle bir kelime duydum daha neler duyacağız ya
Bence onu size söyleyen kişiye sorun ne anlamda söyledin çok merak ettim diye, ben de merak ettim şimdi

İlk defa böyle bir kelime duydum daha neler duyacağız ya
Bence onu size söyleyen kişiye sorun ne anlamda söyledin çok merak ettim diye, ben de merak ettim şimdi

haklısın ona sormam gerketı ama boyle kalakaldım acaba kılo anlamındamı soyledı dıye. alındım doğal olarak . bidaha muhatap olmadım o akşam zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…