canım ben antepliyim bizde de kullanılır bu kelime ama iç anadoluydakiyle aynı manadamıdır bilmiyorum
bizde "yenli" hafif, ağır başlı olmayan, nasıl davranacağını bilmeyen, özetle ağır başlı olmayan hafif deyim ben sana
Ben karamanliyim bizde yenli "hafif" demek. Ama baska bi anlami da var cok afedersiniz hafifmesrep kizlara "bu kiz amma da yenliymis" derler. Sizin cümledeki kiloyla alakali, yani o kiz sizden daha zayif demek istemisler.
anladım cnm yanı burdakı yenlı kelımesının kilo ile bır bağlantısı yok. hafıf kelımesı mecazı anlamda kullanılıyor yanı
ya bı mevzu oldu eşimin akrabalarından biri benım evımde kendı kardeşinden su ıstedı. bende "bana soylesenıze aşkolsun ben getırırdım"dedim. "olsun canım o daha yenli "dedianlamadım halıyle... o ne demek dedim diğer akrabası "daha hareketlı demek" dedi. o kızda benden zayıf
alındım halıyle sanırım o daha zayıf demek ıstemış ben çok alınırım boyle şeylere
canım ben ankaralıyım ve çok kullanılır burada.arkadaşların dedikleri genelde yanlış.yenli demek canı hafif demektir.yani hareketli,çarçabuk iş yapan manasında.mesela "yaşlı ama canı çok yenli" deriz hareketli hala çalışıyor oraya buraya koşuşturuyor manasında.17 kuşak ankaralıyım ve kesin anlamı budur.
Ama arkadaşım alınma bence çünkü daha önce yazdığın bi mesajda demişsiniz zaten benden daha zayıf diye ama ahhhhhh biz kadınlar başkaları deyince üzülürüz doğruya demesinler biz görüyoruz dimi