Yenidoğanda kafa yamukluğu ne olur yardım

Bebeklerin kemikleri çok yumuşak olduğu için yatış şekline yada normal doğumsa doğum kanalında farklı şekil alabilir bu geçicidir sürekli aynı tarafa yatırmayın zamanla düzelir
 
Nasıldı fotosu var mı yada konu linki atabilir misiniz? Gerçi yorumunuz ve diğer yorumlar içimi rahatlattı. Dr bugün bt istedi ve suturlar açık çıktı çok şükür. Normal olduğunu düzelecepini düşündüğünü söyledi. Çocuk dr ölçümüne devam eder zaten 2 ay sonra tekrar gelin bakarız ama düzelir dedi çok çok teşekkür ederim her birinize Allah razı olsun annelik çok ayrı birşey gerçketen Rabbim tüm isteyen ve anneliği layıkıyla yapmaya çalışacak tüm herkese nasip etsin
 
merak ettim bebeğinizin kafa yapısı düzeldi mi ? benimde bebeğimde aynı sorun var fotolarda neredeyse aynılar baş yapısı olarak.
 
Merhaba benim kızımın başının arkasında da düzleşme var. Theraline yastık sipariş verdim. Şu an 4 aylık. Yastık işe yarar mı? Bir de o yastıkta yatarken başını sağa sola döndürürse olumsuz Bi etki mi yapar yoksa yanlardaki sivrilikleri de yok eder mi?
 

Yeni doğan bebeğin kafası yamuk

Yeni doğan bebeğin kafası yamuk olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Yenidoğan kafatasının uzun bir şekli varsa paniğe kapılmayın; doğum kanalından daha sorunsuz geçebilmesi için doğum sırasında başın kalıplaşmasını sağlayan birden fazla yumuşak, hareketli, kemikli plakadan oluşuyor. Bu şekilsiz kafa yapısı bir iki gün içinde normale dönecek.

Yeni Doğan Bebekler İçin Normal Olan Nedir?​


  • Yeni doğan bebek görünümü
  • Yeni doğan bebeğin kafası yamuk
  • Yeni doğan bebeğin gözlerinde kanlanma
  • Yeni doğan bebek cildi
  • Yeni doğan bebeklerde sarılık
  • Yeni doğan erkek bebeğin göğüsleri
  • Yeni doğan bebeklerde inmemiş testis
  • Yeni doğan bebeklerde göbek bağı
  • Yeni doğan bebeklerde içe dönük ayak
  • Yeni doğan bebek ağırlığı
    • Yeni doğan bebeklerde kilo kaybı
  • Yeni doğan bebek kakası nasıl olur?
  • Yeni doğan bebek hastalıkları nasıl anlaşılır?
Yeni doğan bebeklerin gelişi yepyeni endişeler ve mutluluk getirir. Neyin normal olduğunu ve neyin endişeye neden olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz.
Yenidoğanların kan dolaşımı yavaş ve dengesizdir. Bu nedenle ciltlerinin koyu kırmızı olması ve el ve ayakların mavimsi olması yaygındır. Bu nedenle yeni doğan bebeklerin hayata hızlı bir şekilde adapte olmaları mümkün değildir. Anne ve babanın, en azından bu ilk birkaç ayda bebeğin sağlıklı gelişimine dikkat etmesi çok önemlidir.

Yeni doğan bebek görünümü

İlk kez anne oldunuz, doğumda ipeksi tenli ve narin bir melek bekliyoruz. Yeni doğan bebeklerin görünümü sizi şaşırtmasın. Bebeklerin Bol kırışıklıklar, garip tonlu cilt rengi, şekilsiz kafaları ve kabarık yüzleri olduğunu görerek şok oluyorsunuz. Ne olursa olsun bebeğinizi seveceksiniz, bu yazıda yeni doğan bebekte sizleri nelerin eklediğini açıklamaya çalışacağız.

Yeni doğan bebeğin kafası yamuk

Yeni doğan bebeklerin kafası yamuk olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Yenidoğan kafatasının uzun bir şekli varsa paniğe kapılmayın; doğum kanalından daha sorunsuz geçebilmesi için doğum sırasında başın kalıplaşmasını sağlayan birden fazla yumuşak, hareketli, kemikli plakadan oluşuyor. Bu şekilsiz kafa yapısı bir iki gün içinde normale dönecek.
Yenidoğan bebeklerin kafa yapısı henüz tamamlanmadı. Yeni doğan bebeğin kafasında yumuşak noktalar ya da bıngıldak olarak bilinen alan var. Kemikler henüz birleşmediği için kafasının üst kısmında, yaklaşık bozuk para büyüklüğünde yumuşak bir doku olan bıngıldak, 18 ay kadar daha yumuşak kalır. Bıngıldak 18 ay ve sorasında kendiliğinden kaybolur. Bebeklerin baş kısmındaki diğer yumuşak doku, başın arka kısmında bıngıldaktan daha küçük, üçgen şeklindeki bu yumuşak nokta genellikle 2 ve 6 ay arasında kaybolur. Özellikle bebeklerin kafasındaki bu yumuşak dokulara kesinlikle bastırılmamalı ve saçını tararken daha nazik davranmalısınız.

Yeni doğan bebeğin gözlerinde kanlanma

Yeni doğan bebeğin gözlerinde kanlanma ve yeni doğan bebeğin gözünde kırmızı leke olası normal bir durumdur. Doğum sırasında küçük kan damarları bebeğin gözlerine gelebilir. Bu da bebeğin gözlerinde, küçük, kırmızı kanamalar şeklinde görülebilir. Endişelenmenize gerek yok. Bu kırmızı işaretler normalde birkaç gün içinde kaybolur. Ayrıca, enfeksiyon önlemek için doktorlar tarafından tarafından doğum sırasında anneye verilen ilaçlar da bu kırmızılıklara neden olabilir.

Yeni doğan bebek cildi

Yeni doğan bebeklerde henüz tam olgunlaşmamış dolaşımı sistemi nedeniyle, yeni doğan bebeğin cildinin benekli görünmesini veya ellerinin ve ayaklarının soğuk hissedilmesini ve sabahları ilk bir iki gün mavimsi görünmesine neden olabilir.

Yeni doğan bebeklerde sarılık

Yeni doğan bebeklerde sarılık, yenidoğanların yüzde 60’ında görülür. Yeni doğan bebeklerde sarılık genellikle doğumdan sonra 3 ila 5 gün arasında doruğa ulaşır ve 1 hafta sonra düzelir. Bazen tedavi gerekebilir.
Hafif sarılık zararsız olmakla birlikte, bilirubin çok yüksek düzeyde ise kernikterusa neden olabilir. Serebral palsiye neden olabilir ve beyin hasarı, işitme kaybı ve hatta ölüm. Risk faktörleri arasında prematüre doğmak, şiddetli sarılığı olan kardeşlere sahip olmak, yaşamın ilk gününde sarılık olması, doğumda morarma ve emzirme sırasında yeterli süt ile beslenememe sayılabilir. Yüksek riskli bebekler hastanede ve taburcu olduktan sonra dikkatle izlenir.

Yeni doğan erkek bebeğin göğüsleri

Yeni doğmuş erkek ve kız bebeklerin göğüslerinin boyları normalden biraz büyük olabilir. Bu gebelik hormonları nedeniyledir ve zararsızdır. Göğüsler yaşamın ilk birkaç haftasında küçülür ve normal boyutuna döner.

Yeni doğan bebeklerde inmemiş testis

Tam zamanlı doğan erkek bebeklerin yaklaşık yüzde 3’ü bir testisle doğar. Prematüre erkeklerde bu sayı yüzde 30’a yükseliyor. İnmemiş testislerin çoğu yaşamın ilk aylarında geçer. Erkek bebeklerde yaşanan inmemiş testis problemi, 1 yaşın sonunda hala devam ediyorsa hormonal tedavi veya cerrahi müdahale ile aşağı indirilebilir.

Yeni doğan bebeklerde göbek bağı

Yeni doğan bebeklerde göbek bağı
Yeni doğan bebeklerin göbek kordonu beyaz, yarı saydam ve doğumdan sonra kesilip bağlandığından parlaktır. Zaman içinde göbek kordonu kurur ve genellikle 1 ila 3 hafta arasında düşer. Hastanede, doktorlar bakteri ve enfeksiyon riskine karşı, göbek bağı bakımı hakkında önerilerde bulunacaktır. Bebeğin göbek bağında, enfeksiyon belirtileri veya kızarıklık, sertlik veya deri tabanında irin toplama varsa mutlaka bir uzman doktora götürülmesi önerilir.

Yeni doğan bebeklerde içe dönük ayak

Bebekler rahimdeyken sıkıca kıvrılır, bu yüzden yenidoğan ayaklarının içe dönmesi doğaldır. Bebek şimdi dış dünyada serbestçe tekme atabilmekte ve hareket edebilmekte. Bebeklerdeki bu içe dönük ayakların ilk birkaç ay içinde normal şekline girmesi beklenir. Eğer birkaç ay içinde bebeğin içe dönük ayağı geçmiyorsa, bebeğin ayağının ön kısmı belirgin bir şekilde içe doğru kıvrılmışsa ve hafif basınçla düzeltilemiyorsa, yürümeye başlamadan önce tedavi için bir pediatrik ortopedi cerrahına sevk gerekebilir.

Yeni doğan bebek ağırlığı

Yeni doğan bebeğinizin ihtiyacı olan besini alıp almadığını merak edebilirsiniz. Aç olduğu anlamak için ağlamasını beklemeyin. Bunun yerine, bebeğinizin acıkmasına dair ipuçları arayın, örneğin ellerini ağzına götürmesi, uykudan uyanması, kollarını ve bacaklarını esnetmesi ve ağzını veya dilini hareket ettirmesi gibi.

Yeni doğan bebeklerde kilo kaybı

Yeni doğan bebekler doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde 400 gram ila 1 kilo arasında kilo kaybeder. Endişelenmeyin, bebeğinizi düzenli besleyerek kaybettiği bu kiloları kısa süre içerisinde almasını sağlayabilirsiniz.

Yeni doğan bebek kakası nasıl olur?

Yeni doğan bebeklerin ilk kakası, mekonyum olarak bilinen, siyah veya koyu yeşil renkli maddedir. Yaşamın ikinci veya üçüncü gününde, mekonyum yeşilden kahverengiye dönmeye başlar. Ve dördüncü veya beşinci gün, anne sütüyle beslenen bebekler sarımsı ve yarı katı kaka yapmaya başlar. Mamayla beslenen bebeklerin kakası açık sarıdan kahverengiye, bronzlaşmaya veya kahverengi-yeşil bir renge dönebilir ve fıstık ezmesi kıvamındadır.

Yeni doğan bebek hastalıkları nasıl anlaşılır?

Yeni doğan bebek hastalıkları
Bebeğiniz 2 aylık veya daha küçükse ve 38 derece üzerinde ateşi varsa hemen çocuk doktorunuzu arayın. Karşılaşabileceğiniz olası yenidoğan bebeklerle ilgili doktorunuzu aramanızı gerektirecek bazı yenidoğan hastalık belirtileri aşağıdadır. Aşağıda yer alan belirtilerle karşılaşmanız durumunda paniğe kapılmayın. Anca bir çocuk doktoruna götürmekten de kesinlikle kaçınmayın.
  • Yeterli beslenemiyor.
  • Aşırı sinirlilik veya halsizlik
  • Solgun cilt (soluk, gri veya sarı)
  • Öksürük veya hızlı nefes alış verişi, nefes almakta zorlanıyorsa.
  • Kusmuğunda sarı veya yeşil lekeler varsa
  • Sulu kakası veya kakasında kan varsa
  • Döküntü, özellikle herhangi bir aşamada vücudunda kabarcıklar varsa
  • Yüzünde seğirme gibi anormal hareketler varsa
Yeni doğan bebeğinizin vücudunu anlama konusunda bu yazımızı okumayı tamamladınız ve bebeğinizin fiziksel gelişiminin doğal bir parçası olup olmadığını belirleme konusunda emin olmalısınız. Bu hala ara sıra sorularınız olmayacak demek değil, ama en azından artık çocuk doktorunuzun numarasını hızlı arama listesinden çıkarmayı düşünebilirsiniz.

Benzer Yazılar:​

  1. Yeni Doğan Bebek için Alışveriş Listesi
  2. Yeni Doğan Bebeğin Göbek Bağı Bakımı
  3. Yeni Doğan Bebekte Görülen Hastalıklar
  4. Yeni Doğan Çocuğa İsim Koyma Duası
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba düzeldi mi başı bebeğinizin. Benimde kızım sizin dediğiniz gibi. 2 yaşında. Düzelmez diye çok endişeleniyorum.
 
Düz kafa yastığı kullanabilirsiniz
 
Kaç aylıkken düzelmiş acaba oglum 7 aylık hala hafiften kaldı. Baya düzeldi ama bundan sonra düzelmeyecek gibi çünkü kafası sertleşti artık
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…