Doğumdan sonra alnının gerisindeki kafanın hemen üstündeki sağ taraftaki kemik hafif daha yukardaydı. Şimdi ovelleştiAsimetri yatmasindan mi kaynakli yoksa dogumdan mi?
Sezeryan ile oldu doğumum. Kafası sivri değil biraz bombe dediğim gibiNormal doğum mu ? Bizim bir tanıdığın doğumdan dolayı zorlanma sonucu olmuştu. Büyüdükçe düzeldi. Şu an 2 yaşında bir sorunu yok.
Yenidoğan bebeğinin kafası asimetrik olan var mı? Önde sağ taraf daha bombe sol taraf daha düz, arkası da tam tersi. Doktor 4 aya kadar düzelmezse kask takılabilir onu kullanabilirsiniz dedi. Bir de sağ kulağı sola göre biraz daha büyük ve daha yumuşak. Bebeğim 44 günlük. Böyle bir durumla karşılaşan varsa lütfen yardımcı olun yarın Dr a gideceğim ama endişeleniyorum ister istemez?
Doğumdan sonra alnının gerisindeki kafanın hemen üstündeki sağ taraftaki kemik hafif daha yukardaydı. Şimdi ovelleşti
Sağ ve sola düzenli olarak yatırıyorum fotoğraf yükledim bakabilir misiniz ona daAblam öyleymiş :) sakın kafanıza takmayın. Şimdi çok normal. Babam her 2 saatte değiştirirmiş yönünü. İşte sağ, sol yüzüstü vs. Sadece sırt üstü yatırmayın. Allah korusun kusabilir.
Masajı var mı bu durumunGeçmiş olsun. Yatırdığın yöne dikkat et mutlaka, daha şiş olan tarafa yatır bir süre, daha minik zaten düzelir inşallah. Bir de sor bir masaj yapabiliyormuymuşsun kafasına, onun da yardımı olur. Çok özen göstermen lazım ama.
Hangi pozisyon uygundur peki sizce ? Çok teşekkür ederim Allah razı olsunBu fazla bir sey degil. Söyle düşünün: kafa kemlikleri henüz birkesmedigi icin daha fazla baski olan taraf öne dogru itiliyor. Siz yatiriken o öne kaymış tarafa baski uygulanmamasina dikkat ederseniz zamanla düzelir. Geçmiş olsun
Sağ ve sola düzenli olarak yatırıyorum fotoğraf yükledim bakabilir misiniz ona da
Masajı var mı bu durumun
Masajı var mı bu durumun
Bildiğiniz bir yer var mı peki yarın beyim cerrahı yönlendirir mi acaba ? Pediatrik beyin cerrahına geç zamana randevu verdiklerinden normal beyin cerrahı bakacak amaOsteopatlar onu yapabiliyor. Masajdan cok hafif baski ile çalışıyorlar. Kendinizin yapmanizi tavsiye etmem