- Konu Sahibi Yaxgxmurseli
-
Sütü sağmak emzirmekten daha zor
Gelsin diye göğüslerimi sıkmaktan yoruldum;ama yapacak bir şey yok
Çocuk çok az emiyor onunla da doymuyor biliyorum
Mamayı ne kadar vermek lazım onu bilmiyorum
Doktorlar, anne sütü cart curt diyor
Yok yahu yok bana onu anlatma
Mamayı anlat diye bağırasım var
Mamayı ne kadar vereceğini doktoruna sor.O da süt gelmiyosa aç bırak mutlaka emzir mama verme demeyecektir.Ben o dönemlerde önce emzirip üzerine de 30 cc sağdığım sütü veriyodum.Tabi küçük olduğu için ememiyodıu iyi ya da emerken uyuyodu sonra 30 cc sütü vermek için ne terler döktüğümü bir ben bilirim.Mama da miktar olarak o kadardır heralde ama sen mutlaka doktora danış mama miktarını.Bir de bize doktor ilk önce pre aptamil verdi sonra conformil önerdi.Onu da sor mutlaka normal aptamil ağır gelebilir belki.Allah kolaylık versin canım zor günler.
arkadaşım hemşire ve doktorlar tabiki emzir diyecek ama benim doktorum hastane de yatıp çıktıktan sonra günde 5 defa ya kadar verebilrisin dedi pre aptamil iel başladık sindirimi daha kolay
arkadaşın dediği gibi önce emzir doymadığını anlıyorsun zaten 45 lik mama verebilirsin ardından baktın yetti ,rahat uyudu sonrasında da öyle yaparsın
baktın yetmedi bir dahakine 60 lık verirsin kendin çözeceksin bunu doktor senin çocuğunun iştahını bilemez ki
bazı bebkler 30 lukla doyar bazısı doymaz kendin yap ayarlamasını
ama önce emzir ki senden aldığını alsın sonrası mama
ve emzirdikçe artar sütün
tabi istisnai durumlar vardı arkadaşın anlattığı gibi ne yaparsan yap gelmez sütün ama sen elinden geleni yap gerisi Allah kalmış
bebğinia ç bırakıp strese sokmana hiç gerek yok
haa bazı anneler var biliyorum rahatı için mamayı dayayan onlara lafım yok zaten ama gelmiyorsa aç kalacak değil
hiiç üzülme evladın kucağında Allah şükür annesini kaybedip gram anne sütü almayan bebkler var onlar da bişey oluyor mu yok
yanlış anlaşılmasın ben mama taraftarı değilim ama yaşadıklarımdan ve çektiğim acılardan sonra günlerce ağladım aç karnına ağlayan kızaran çocuğumu ilk gün niye mama vermedim diye..
Altın gibi cevap vallahi...
Ben de artık kafama göre mama veriyorum az vermeye,
meme ya da sağma yoluyla da anne sütünü halletmeye çalışıyorum
Ne kadar zormuş az sütle ne yapacağını bilemiyor
Gerçi eskiden hep pirinç lapasıyla büyüdü çocuklar maşallah aslan gibiler
Bu benim avunma cümlemdir de
Umarım tez zamanda düzene oturtabilirim...Önerilerin için teşekkürler
merhaba arkadaşlar.bende 1 hafta önce sezeryan ile doğum yaptım.ve ilk günden itibaren memeyi verdim ilk günün akşamaı meme ucum kopacak kadar tariş oldu.bırakın kızımın agzının değmesini bi yere degdigi an kasılıyordum ve dikişlerimin acısıyla resmen hopluyordum acıdan.gelen giden hemşire ve ebeler emzir gelir diye çocugu morartana kadar aglatıyorlardıeşimde bende iyice dellendik.hastaneden çıkar çıkmaz eczaneden aptamil mama aldık.ben kasıla kasılada olsa mememi verdim ama çocuk doymuyordu 1 damla bile sütüm yoktu ne yazık ki.eşimle birlikte masaj yaparak gögsümü resmen ezerek süt sagmaya çalıştık 1 damla çıkarmayı başardık.yara olsada bebişi emdirmeye çalıştım ama doymuyordu.sonra 4 . gün aventin elektirikli pomapsını aldık.çok az süt sagabildim.5.gün biraz daha arttı.6. gün aynıydı ama bugün ne yazık ki baya azaldı
dün akşam canımı bir şey sıkmıştı ben ona yordum sütümün azalmasını.yalnız bu zamana kadar ne kadar sagsamda sütüm bebişi doyurmaya yetecek kadar olmadı.ne yazık ki mama destegi ile kızımın karnı doyuyor.sütüm gelsin diye humana çayını içiyorum çok övdüler 3 litre su içmeye çalışıyorum ama banamısın demiyor şu an.hayırlısı bakalım.ama duygusala bagladım sinirlerim bozuluyo.kendimi yetersiz görüyorum.her şeye gözlerim dolu dolu oluyor sinirlerim bozuldu iyice.bu topigi tesadüf buldum ve bana moral oldu.tek yaşayan ben değilim bu durum normal diye kendimi teselli etmeye başladım.
teşekkürler arkadaşlar..
merhaba arkadaşlar.bende 1 hafta önce sezeryan ile doğum yaptım.ve ilk günden itibaren memeyi verdim ilk günün akşamaı meme ucum kopacak kadar tariş oldu.bırakın kızımın agzının değmesini bi yere degdigi an kasılıyordum ve dikişlerimin acısıyla resmen hopluyordum acıdan.gelen giden hemşire ve ebeler emzir gelir diye çocugu morartana kadar aglatıyorlardıeşimde bende iyice dellendik.hastaneden çıkar çıkmaz eczaneden aptamil mama aldık.ben kasıla kasılada olsa mememi verdim ama çocuk doymuyordu 1 damla bile sütüm yoktu ne yazık ki.eşimle birlikte masaj yaparak gögsümü resmen ezerek süt sagmaya çalıştık 1 damla çıkarmayı başardık.yara olsada bebişi emdirmeye çalıştım ama doymuyordu.sonra 4 . gün aventin elektirikli pomapsını aldık.çok az süt sagabildim.5.gün biraz daha arttı.6. gün aynıydı ama bugün ne yazık ki baya azaldı
dün akşam canımı bir şey sıkmıştı ben ona yordum sütümün azalmasını.yalnız bu zamana kadar ne kadar sagsamda sütüm bebişi doyurmaya yetecek kadar olmadı.ne yazık ki mama destegi ile kızımın karnı doyuyor.sütüm gelsin diye humana çayını içiyorum çok övdüler 3 litre su içmeye çalışıyorum ama banamısın demiyor şu an.hayırlısı bakalım.ama duygusala bagladım sinirlerim bozuluyo.kendimi yetersiz görüyorum.her şeye gözlerim dolu dolu oluyor sinirlerim bozuldu iyice.bu topigi tesadüf buldum ve bana moral oldu.tek yaşayan ben değilim bu durum normal diye kendimi teselli etmeye başladım.
teşekkürler arkadaşlar..
merhaba arkadaşlar tekrardan.benim sütüm tüm gün 160 cc den yukarı çıkmıyor.bazen 100 cc yi zor görüyorum.sagıp veriyorum ne çıkarsa ama bebegim 60 cc yi bi öğünde yiyor maşallah.haliyle sütüm yetmiyor bebişe.açken çıglık atıyo resmen.mamayı verincede uslu uslu uyuyor.açlıga tahammülü yok.sanırım bende öyle alıştırdım.aglatmamak için ya memeyi ya mamayı dayadım çocuga şimdi biraz geciksin siniri bozuluyo.kilolu bi bebekte degil.normal kilosu.20 günlük daha.
yüzü pişik oldu.çok sinirim bozuldu.sütüm bugün dahada azaldı.yogun olarak yüzünde var.başka yerinde yok .öpülmekten ve sıcaktan olur diyorlar ben kimseye öptürmüyorum.ama gizli gizli kayınvaldem öpmüş.duyunca dellendim.direk sütüm yarı yarıya düştü.hala aklıma gelince deliriyorum.yüzündeki isilik çok sıkıntı yapıyor.gece uyutmuyor.elini yüzüne degdirince bagırıyor.eldivende giydirsek degince acıyor sanırım ya da kaşınıyo.millet kendini tatmin edecek diye el kadar yavruyu sıkıntıya sokuyor.Allaha havale edyorum.Allah akıl fikir iyi niyet vicdan versin.
Valla kayınvaliden için bir çözüm bilemiyorum ne olur...Öpmeyin demek ne kadar yeterli olacak bilemem ama gene de söylemekte fayda var
İsilik için eldivenleri çıkart,üzerinde ince body olsun yeterli...Örtü olarak da mendillerini kullanıyorum ben... şort mort takımı giydirme ...her gün ıslak pamukla sil yüzünü
Son olarak ki bu en önemlisi benimki 30 günlük isilik bebek daha yeni düzeldi
Sebamed pişik kremi göz çevresi hariç minik minik yanaklarına,alnına kulaklarına işte neresinde varsa sürdük iyi geldi
Çok çok tavsiye ederim
Son olarak süt için sıkılma benim de öyle nehirler gibi akmıyor ama damlasa da yeter
Bağışıklık sistemi için azı da çoğu da yetecektir elbet
Zehir vermiyoruz mama veriyoruz...Millet güzel memelerini bozmuyor bile
Biz inek gibi sağımlardayız...Olmuyorsa aç mı bırakalım bebeği
Ver mamayı,tüm dünya kullanıyor..Boşver bizim cahil halkımızı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?