yenidoğan sarılığına şerbet mucizesi!!

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
20 günlük bir kızım var(Allah bağışlasın)
Şimdi sizlere bir önerim var yeni doğan bebeği olan anneler yada doğum yapacak olanlar.Biz yaptık..
Kızım ilk doğduğundan itibaren günde bir kere çocuğa verilen ılık şerbetle bebek sarılığını atıyor kızlar.hem içi temizleniyor hemde sarılıkla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz..

doğalı 20 gün oldumu.....:1shok:
vakit ne çabuk geçiyo...
paYLşım için teşekkürler canım....

sağol tatlım ..aklımda bulunsun benim iki tane oğlum var bebek yok ama çevremdekilerin işine yarar sanırım..canım ayrıca bebeğine hayırlı ömürler Allah analı babalı büyütsün inşallah..

ben biberonla 30 ve 40lık haızrlıyorum ılık su ile.içinede bir çay kaşığı şeker.dairesel hareketler ile karıştırıyorum ki fazla gaz birikmesin içinde.
gerçekten işe yarıyor kızlar.kayınvalidemlerin apartmanında oturan doktor bir bayan söylemişti bunu yıllar önce ona.kayınvalidemin 5.torunu kızım şükürle rolsunki 5 torunda da herhangi bir sarılık durumu söz konusu değil.
bu arada şerbetten sonra vereceğiniz bir çay kaşığı kaynatılıp dinlendirilmiş su ilede ağzının şekerli olan tadı normale döner..

Allah bağışlasın sarıkafa:lepi:
da senin verdiğin akıl akılmı kızz:mymeka:
doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin diyoken sen şerbet ver diyosundelikafadulden
benim bildiim sarılığın tek tedavi yöntemi bol bol emzirmek....
ule sen yanlış anlamış olmayasın...şerbeti sen içeceksin demiştir belki o doktor kadınbenneyaptımki

doktorlar hiç önermiyor ama,kızıyorlar üstelik

Allah bağışlasın sarıkafa:lepi:
da senin verdiğin akıl akılmı kızz:mymeka:
doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin diyoken sen şerbet ver diyosundelikafadulden
benim bildiim sarılığın tek tedavi yöntemi bol bol emzirmek....
ule sen yanlış anlamış olmayasın...şerbeti sen içeceksin demiştir belki o doktor kadınbenneyaptımki

doktorlar önermiyor evet bu kadında bize söylediğinde biz çok şaşırdık..
ama işe yaradığını görünce sevindik..
kro manyaa ne yanlış anlıcam..:mymeka:
doktorlar emzik de vermiyor biberonda vermiyor..
neysem..
ben lafımı ortaya koyarım,isteyen alır isteyen almaz..delikafadulden-tatlicadiarzu-

ama şeker çoook zararlı, 1 çay kaşığı az da değil
ben hala vermiyorum
sarılığın en iyi ilacı bol bol emzirmek

doktorlar önermiyor evet bu kadında bize söylediğinde biz çok şaşırdık..
ama işe yaradığını görünce sevindik..
kro manyaa ne yanlış anlıcam..:mymeka:
doktorlar emzik de vermiyor biberonda vermiyor..
neysem..
ben lafımı ortaya koyarım,isteyen alır isteyen almaz..delikafadulden-tatlicadiarzu-

hade bee:mymeka:papucumun lokman hekimi:dilcikar:
neyse işe yaradıysa iyi barii:asigim:
ule bi çocuğa bakamadın haa-tatlicadiarzu-

benim kızımda sarılık olarak küvezde kaldı
şekerli suyu doktor verdi,dekstrozdu serum yani
ama kanıtlanmıs hıc bır faydası yok
şekerli suyun sağladığı tek fayda bebeği uyanık tutmayı sağlamak,sarılık olan bebeklerin şekeri düştüğü için sürekli uyuyor,uyanmıyor ve meme emmiyor,amaç şekeri yükselterek onları uyandırmak

kızlar isteyen yapan istemeyen yapmaz...kişinin kendine kalmış bir karar bu..
ben yararını gördüm..
ayrıca kelebekcim..benim kızım ilk 1 hafta gözünü açık tutamadı sürekli uyku halindeydi!uyanık kalıyorsa bizim kız niye uyuyordu?
neyse dediğim gibi ben söyledim..

Benim oğlum küçük doğdu gününden erken doğmasıda bunların başında geliyordu ancak doğduğu ilk andan itibaren emzirdim onun dışında birşey vermedim şükür bizde sarılık olmadık o küçücük haline rağmen.İyi niyetli yaklaşmişsın ancak şeker o kadar iyi niyetli bir gıda değil canım,mümkünse keşke biz bile kullanmasak ama zamanında alıştırmışlar işte.ben oğluma henüz vermedim ne kar geç ve az kullanırsa o kadar sağlıklı.

doğru bir öneri, oğluma vermemiştim anne sütünün gelmesini beklemiştim, sonra 5 günlükken 3 gün hastanede yattık sarılık yüzünden, şimdi 2 aylık kızım var ona verdiksarılığı daha kolay atlattı, hastanede yatmak zorunda kalmadık

bunu banada söylediler ama ben yaptırmadım iki gün hastanede yattık sarılık yüzünden arkadaşım kızına verdi onlar da olmadı bilmiyorum artık şerbetten mi aa nasip olursa iki numaraya veriicem

Aslında işin espirisi bebeğin kan şekerini düşürmemek..İster bol bol emzirin,ister mama verin,ister şekerli su verin..Kan şekeri düşünce sarılık ortaya çıkıyor(kandaki bilirubin seviyesi yükseliyor)

arkadaşlar bende asiti kaçırılmış maden suyundan ilk gün 1 çay kaşığı verince sarılık olmuyor diye duydum ve yapan bayada var tanıdığım

kızlar isteyen yapan istemeyen yapmaz...kişinin kendine kalmış bir karar bu..
ben yararını gördüm..
ayrıca kelebekcim..benim kızım ilk 1 hafta gözünü açık tutamadı sürekli uyku halindeydi!uyanık kalıyorsa bizim kız niye uyuyordu?
neyse dediğim gibi ben söyledim..

Gözün aydın öncelikle Allah analı babalı büyütsün bebeğini inşallah...

Sarılık konusuna gelince katılıyorum yaşayan bilir...

Kızım doğdu senin dediğin gibi 15 gün uyandırmasam uyuyacak sonra bir baktık halsiz ve sarılık olduğunu anladık...

Ve benim kızım da emmedi mamayla büyüttüm ben onu evet emzirince geçiyor ama emziremeyince başka çareler aranıyor..

Ayrıca arkadaşlar bu drlar kızıyor olayına bazen katılmıyorum eskiler annelerimiz babalarımız dr la mı büyüdü hayır, ninelerimizin ehil kişilerin yaptıklarıyla büyümüşler....

Neyse çok uzattım dr dan geldik kızım emmiyor ben çıldırıyorum sarılık ilerledikçe ilerliyor, bir yakınımız tesadüfen aradı durumu duydu ve bana kızıma su içirmemi önerdi (tabi bardak bardak değil kararında, çünkü sarılık sıvıyla idrardan atılırmış)...

Saruboceq'im seninki şerbet bizimki suyla geçti zorda kalan ve emziremeyen annelere tavsiyedir bu uygulayan olur ya da olmaz....

Back
X