Öncelikle allah analı babalı büyütsün ve geçmiş olsun
Sarılık değerlerini ölçerken elindeki damardan azıcık kan alıyorlardı tabi bebeğin incecik damarı var ve çok ağlıyor kıyamıyoruz ama daha kötü bir şey olmasındansa azıcık ağlamasını tercih ediyoruz.
Benim bebeğim de doğumunun 3. Günü sarılık oldu. Değerleri fototerapi görecek kadar yüksek olmadı ama 3 ay boyunca da geçmedi. Uzamış sarılık olmuştu bizimki. Çocuğumun o dönem çektiğim fotolarında yüzü hep sarı kara görünüyor. Gerçek rengini 4. Ay gördük resmen pamuk gibiymiş aslında
Bu süreçte doktor kontrolüne her gittiğinde sarılık seviyesini kontrol ettirdik. Uzamış sarılık olduğu için başka şeylere de bakıldı hatta biraz kötü bir dönemdi bizim için ama atlattık çok şükür. Gün boyu 2 saatte bir emzirip doktorumun önerisiyle mama takviyesi yapıyordum. Bir de bebeğim sarılık yüzünden uyanmıyordu onu o halde uyandırmaya çalışmak gerçekten çok üzücü ve yıpratıcıydı
Kan ve idrar sonuçlarımız temiz çıkınca doktorumuz anne sütü sarılığı demişti. Çaresi de anne sütüymüş
Bebeğinizinki normal sarılıksa bir kaç haftaya falan geçiyordu sanırım. Zaten değeri de fototerapi alacak kadar yüksek çıkmamış. Lohusa halinizle tedirgin oluyorsunuz çok normal bende yaşadım ama geçecek siz bol bol emzirin