Kızlar bebeği sarılık olan var mı acaba? Ben geçen hafta doğum yaptım ve doğum yaptığımda sarılığı yoktu. İki gün sonra kontrole gittiğimizde sarılık olduğunu söyledi doktor ve kan tahlili yaptılar. Küçücük bebekten bir tüp kan alındı içim gitti, sarılık değeri 12,9 olarak çıktı. Doktor da iki gün sonra tekrar gelin muhtemelen yükselmiş olur yatış yaparız dedi. Doktor çok hoşumuza gitmedi, sarılığın kan uyuşmazlığından olduğunu söyledi fakat ben A rh+ eşim ise B rh+ yani ikimizden biri negatif değil. Uyuşmazlık için eşlerden birinin negatif olması lazımmış sağlık ocağındaki hemşire de böyle söyledi, biz ikimizde pozitifiz. Bir de doktor hani sık sık emzir atlatır da demedi, kesin yatar gözüyle bakınca bizde tekrar gitmedik o doktora. O günden sonra 2 saatte bir emziriyorum gün içinde çiş kaka da yapıyor bebeğim. Ama tekrar bir baktırmak istiyorum değerine, içimin rahat olması için. Fakat eşim bir türlü istemiyor, yok işte geçer, ne gerek var tekrar bir tüp kan alacaklar küçük bebekten, geçer kendiliğinden sen bol bol emzir vs vs diyor…. En son götürelim dediğimde baya bir sitem etti işte ben pimpirikliymişim bilmem ne falan dedi. Götürmedik daha. 1 hafta geçti üstünden bebeğimin yüzü hala sarı. Aranızda bebeği böyle sarılık olanlar var mı? Anne sütü ile geçiyor mu? Tekrar tahlil yaptırdınız mı?