Yenidoğan kusma sorunu

esoes60

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
9
3
29
Merhabalar bebeğim 25 günlük son 10 gündür yoğun şekilde kusmaya başladı bi süre mama vermiştim çok fazla mı geldi başladı bilmiyorum bir haftadır sadece emzirmeye çalışıyorum emdikten bir süre sonra çıkarmaya başlıyor hatta bir iki sefer göğsümü bıraktığı anda tüm sütü çıkardı resmen çok korkuyorum böyle olduğunda aç kalmış gibi geliyor ne yapabilirim bu durumu yaşayan var mı acaba

Ağzının kenarından akması fazla yediği için olur. Gün içinde 3-4 defa fışkırır tarza miktar olarak çok kusarsa doktorunuzla görüşün reflü olabilir. Beslemenin ortasında gazını alın yani 20dk emiyorsa 10.dakikada kaldırın gazını çıkarın sonra devam edin. Besleme aralıklarına dikkat edin 2-2,5 saati geçirmeyin zamanla düzelir midesi büyüyor şu an

Ağzının kenarından akması fazla yediği için olur. Gün içinde 3-4 defa fışkırır tarza miktar olarak çok kusarsa doktorunuzla görüşün reflü olabilir. Beslemenin ortasında gazını alın yani 20dk emiyorsa 10.dakikada kaldırın gazını çıkarın sonra devam edin. Besleme aralıklarına dikkat edin 2-2,5 saati geçirmeyin zamanla düzelir midesi büyüyor şu an
Çok teşekkür ederim. Emzirmeyi süreli yapamıyorum ama öyle mi yapmak daha doğru acaba zaten tutmasının üstünden iki dakika geçince uyumaya başlıyor uyandıramıyorum bırakmasını bekliyorum ayırmak için de

Çok teşekkür ederim. Emzirmeyi süreli yapamıyorum ama öyle mi yapmak daha doğru acaba zaten tutmasının üstünden iki dakika geçince uyumaya başlıyor uyandıramıyorum bırakmasını bekliyorum ayırmak için de
Daha çok küçük uyandırmanız lazım. Islak mendili yüzüne ayağına sürün uyanır

Merhabalar bebeğim 25 günlük son 10 gündür yoğun şekilde kusmaya başladı bi süre mama vermiştim çok fazla mı geldi başladı bilmiyorum bir haftadır sadece emzirmeye çalışıyorum emdikten bir süre sonra çıkarmaya başlıyor hatta bir iki sefer göğsümü bıraktığı anda tüm sütü çıkardı resmen çok korkuyorum böyle olduğunda aç kalmış gibi geliyor ne yapabilirim bu durumu yaşayan var mı acaba
Yeni doğan bebekler çok fazla kusabilirler benim bebeğim de bazen emdiği olduğu gibi çıkarıyordu reflü problemi de olabilir ama 25 günlük bebekte kusma normal bence doktoruna danışabilirsin Eğer çok kafana takılıyorsa bir kilosuna falan baktır ama 25 günlük bebeğin kusması bence Normaldir ya

Yeni doğan bebekler çok fazla kusabilirler benim bebeğim de bazen emdiği olduğu gibi çıkarıyordu reflü problemi de olabilir ama 25 günlük bebekte kusma normal bence doktoruna danışabilirsin Eğer çok kafana takılıyorsa bir kilosuna falan baktır ama 25 günlük bebeğin kusması bence Normaldir ya
Evet kime sorsam normal diyorlar ama işte insan beynine laf geçirmekte zorlanıyor sanırım bu dönemde 😔 çok teşekkür ederim

Ya fazla yediğindendir ya da reflüsü vardır.Benim bebğimde reflü vardı.emzirdikten sonra hemen yatırmayın .Yatağı eğimli olsun.internetten reflü yatağı örneklerine bakabilirsiniz.Tabi yine bi doktora götürün reflüyse bebelac thickener veriyorlar.Emzirme biter bitmez hemen veriliyor.Ya da normal mama değilde Ar mama veriliyor reflü için.Bunun yanında bi iki tane şurup daha veriyorlar kusma dursun midesi rahatlasın diye .İçiniz rahat etsin isterseniz iyi bir çocuk doktoruna gösterin

Bende yaşıyorum bu durumu bazen. Sağlık ocağındaki hemşireye sordum. Ya fazla geleni kusuyor ya da reflü olabilirmiş, yenidoğanlarda normal demişti.

Evet kime sorsam normal diyorlar ama işte insan beynine laf geçirmekte zorlanıyor sanırım bu dönemde 😔 çok teşekkür ederim
Evet ben de çok zor şeyler yaşadım bebeğim sarılık oldu 3 ay boyunca sarılığı geçmedi sürekli kusuyordu etrafımdakiler de Bu çocuk çok fazla kusuyor falan filan diye beni daha çok strese sokuyorlardı hala kusuyor Benimki 5 aylık Tabii ki azaldı ama yeni doğan çok kusması gayet normal yani Ben sürekli önüne bez koyuyordum kusuyor diye her seferinde de kusuyordu emzirdikten hemen sonra yatırma gazını çıkar mutlaka biraz da yatağı eğimli olsun reflü yatağı falan alabilirsin mesela sağlıkla büyüsün stres yapma sütün azalmasın :)

X