Yenidoğan ile ilgili sorularım

Safsarisin

Oğlum herşeyim 🤲 🧿 💙
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
11.205
14.571
298
Arkadaşlar 1 aylik olacak neredeyse,Allah bağışlarsa bir oğlum var..Ilk cocugum ve tecrubesizim bazı sorularım olacaktı

1.si bebekler yan mi yatmalı sırt üstü mü yatmalı? Reflu yatağında yatiriyorum yanina o destekli oval yastik gibi şeyi yapıştırmayı dün akıl ettim hep yan yatiriyorum cocuk doktoru ve kadin doğumcu oyle dedi ama yine de kontrol edip duruyorum hep. Internet oyle demiyor ama sırt üstü en güvenilirdir diyor kafam aşırı karisik bu konuda

2.si bebeğim çişini ta göğsüne kadar bazen beline falan sızdırıyor bunu da anlamadim . Her zaman olmuyor ama erkek bebek olmasindan mi ki kullandığım bez prima 3 numara

3.su anne sütü veriyorum doktor gelişimi iyi dedi. Süt sorunu yok şükür ama oğlum geceleri nedense daha fazla emmek istiyor bunu bir türlü anlamadim alışkanlık mi ve ya doymuyor mu ki gündüz sıkıntı yok ama gece 9 ile 2 arası boyle oluyor mama vereyim mi . Mesela gece mama versem süt içme konusunda reddedermi saçma mi olur ? Tabi doktora da soracağım ama tecrübeli anneler bilgilendirirse sevinirim.

4.su bebek citcitli zibin altina çorap giyiyor. Üzerine ince muslin örtü örtüyorum. Klima da oturuyoruz aşırı sıcak bir memlekette yaşıyorum doktor klima açma konusunda acabilirsiniz dedi ama cevremde çorap giydirme diyenler var çorabı gazi olmasin diye üşütmesin diye giydiriyorum dogru mu yapiyorum?

5 bebegin sacları yağlı. Mesela bugün yıkadık yarin yaglaniyor. Şampuan mustela kullanıyoruz. Ondan evel burts bees kullandık ama saçı yağlı yani bu normal bişey mi? Eşimin sacları yagli.

6.si pamukcuk var. Karbonatlı su yapiyorum doktor önemli değil o karbonatlı su ile silin dedi ama geçmiyor nasil geçecek bu?

7. Doktor gece 3 saatte bir gündüz 2 saatte bir emzir dedi. Merak ettigim 2.aya geçince de mi boyle olacak. Geçen gün alarm kurmuştum kalkamadım 4 saat emzirememisim ağladı uyandım cok üzüldüm ama hani 2.ayda gece 4 5 saatte emerse ben de rahat ederim en azından uyurum ve kalkarım yorgun oluyorum bazen bi defa gözüm kapalı emzirmisim Bebege yalniz bakiyorum esimle beraber.

Tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim biraz uzun oldu ama okuyanlara teşekkür ederim

Öncelikle hayırlı olsun çok sevindim.
1.yan yatır emzirdin messela bir keresinde sağına diğer sefer soluna yatır.
2.3 numara büyük bence bir aylık bebeğe.
3.Emmek istemesi nirml sık sık emzir.2 aydan sonra daha arası acilicak.
4.Giyimi normal bence de.
5.Sicaktan olabilir her gün yika zaten akşam üstü yıka gece daha rahat edersin.
6.Pamucuk.normal sık emiyor karbonatlı su da en iyisi .
7.2 aydan sonra saat arasi açılacak .
Üç çocuk annesiyim fikirlerim bunlar

Sağol canım teşekkür ederim. Saat arası ne olacak mesela gündüz 3 saat gece 4 saat gibi mi? Evet bir saga bir sola yatırıyorum kafası yamuk olmasin diye.
Pamukcuk emiyor diye mi oluyor aaa bilmiyordum onu. Teşekkür ederim yorumun icin

Rica ederim canım .Ben kırklari çıkana kadar sürekli üç saat ara ile emzirdim gece gündüz .
İkinci aydan sonra biraz daha açılıyor ara bebek de yönlendiriyor seni .
Tabi emdiği için oluyor ben her emzirmeden önce göğüs uclarimi karbonatlı su ile silerdim engelliyor pamukçuk olmasını.

Oo hepsini soylems zaten arkadas birazda bize bıraksaydınız şaka yapıyorum :)

Çok güzel açıklamışsınız. Bir kaç şey eklemek istiyorum. Bebeğinin gelişimi iyiyse sakın mamaya bulaşma. Oldu da vermek durumunda kaldın biberonla verme meme reddi yapar.
Bazı doktorlara göre 2 bazılarına göre 4 aydan sonra bebeği gece emzirmek için uyandırmaya gerek yok. Ama emzirme uzmanları 6 aya kadar 3 saati geçirmeme taraftarı. Bebeğinizin emme sıklığı azalmasa da çenesi kuvvetlendikçe emme süresi azalacak. En zor dönemleri atlatmışsınız. Gece uyandırma mevzusunu bebeğinizin gelişimine göre siz ayarlayabilirsiniz. Bence özellikle 4 aydan sonra uyuyan bebeği uyandırmaya gerek yok.

Pamukçuk için de eczaneden ilaç alın. Karbonatlı su meselesi şaibeli. Hatta karbonatlı suyun pamukçuğu arttırdığını söyleyen uzmanlar var. İlaçla hemen geçer. Pamukçuk artarsa o da emmeye engel olur.

Bu ara gece sütü daha yağlıdır. Bebeğe daha güzel kilo yapar. En az 4 ay gece emzirmelerini ihmal etmeyin. Zaten zamanla ritüeliniz oturacak. Emme süresi kısalınca sizi bu kadar yormayacak.

Hayırlı olsun Allahım analı babalı buyutsunn ınsallah hayırlı bayramlar bu arada bebısın de ilk bayramı ne guzel MAŞALLAH
Her şekilde yatır gozetımın dahilinde. Yuzustu bile yatırdım ben ama mutfakta bir is yapıyorsam felan dakikada bir kontrole giderdim o derece hatta mumkunse yanında degıl sem Yuzustu yatırmazdım daha cok gazlı bebelere ıyı gelıyor bu pozisyon yogun bakımda kaldık malesef 7 gun bu sekilde alıstırmıslardı zaten.. Ve 3 numara yenıdoğan ıcın cok buyuk bundan dolayı sızıyordur.
Emer emer emer cokcok emmek ister ne zaman isterse ver... Hem annesınin kucagında guvende hıssedıyorlar kendilerini hatta tentene diye bısey var anne cıplak bebe cıplak bayılıyorlarmıs buna :) bazı bebeler uyanmaz uykusundan saatlerce ama sen muhakkak 2 saatte bir uyandır uyanmaz ise mınık ayacıklarını gıdıkla :) olmadımı altını ac uyaniyorlar :)
Mama verme canım Olabildiignce daya memeyı sarılık olursa gecmezse bazen dr onerır sık kaka yapması ıcın oda bi dönem ver sarılık bitince bırak. Ben oyle yaptım vermedim valla ne yaptım ne ettım sutum az bile olsa dedımkı en azından anne sütü azda olsa özdür şükür bugune geldık MAŞALLAH :)
Çorap konusu erkek bebek ise naçizane fikrim serin gunlerde giydir ama cok sıcak diyorsun o konuda risk alamıyorum kaldım boyle cunku bende corap gıydırmıyordum giydir diyenler oldu korktum giydirmeye devam ettim onu tahmın edebilirsin belkı bebe usurmu diye felan ama 1 ay olmus 40 olana kadar giydiririrdım bende nolur nolmaz.
2. Ayda emme yavastan duzene girer tam degıl ama sıksık emmek ister bi donem sonra bırakır azaltır gibi olur ozellıkle geceleri ama devam eder bir sure sonra ıyıce düzelir.hatta bazen seni sasırtır saatlerce uyanmaz :)
Farklı bir şampuan denedınızmı?
Pamukcuk ıcın bısey diyemeyeceğim malesef.
Su klima konusu kafama takıldı ama zararı yok demıs ya Dr ilginç

Oncelikle hayirli olsun insallah,
Ben 3 cocuk annesiyim ve hollandada yasiyorum, burda cok kurallar var bebek icin ama ben kendime uyani yaptim hep
1. Burda bebegi sirt ustu yatirirlar sadece kafasini bi sag tarafa ve bi sol tarafa yatirirlar
Yan yatirmakta iyi ama burda doktorlar one yada arkaya dusebilir diye izin vermiyo

2. 3 numara 1 aylik bebek icin cok buyuk bebegin kilosuna gore bez al gebelde 2 nr. Rahat Oluyo 1 aylik icin

3.Bizim burda sut verme araligi ortalama 3 saat diyo doktorlar ama bebegin Kilosu cok dusukse 2_2,5 gibi, 2 saatte bir ver diyolar
Gece belki senin kokunu istiyodur oyuzden surekli emmek istiyodur.
Geceleri bebek uyandikca ver deniyo burda 4 saat sorun degil cunku uyku daha onemli onun icin. Ama 4 saatide asma

4. Bizim burda cocugun atesini olcuyoz ilk zamanlar, sabah, oglen, aksam, 36,5la 37 cok iyi ona gore giydiriyoz cok asiri giydirmekte iyi degil az giydirmekte hatta burda biz turklere doktorlar cok kiziyo marul gibi sariyonuz diye
5. Hava cok sicak zaten ben kisin ortasinda sabahlara kadar aglayan oglumu hergun banyo yaptiriyodum ozellikle aksam yatmadan once yaptirirsaniz rahat uyur sizde biraz dinlenirsiniz

6. Bizim burda pamukcuga ozel krem veriyo doktor karbonatli suyu hic denemedim ben direk doktoru aradim oda krem verdi onu kullandim

7. Merak etme 2. Ge 3. Aydan sonra dahada rahatlarsiniz emme araligi acilir size tavsiyem gunduz bebeginiz uyudugunda oglen sizde 10 dkda olsa uyuyun dinlenin bebege dinlenmis saglam anne lazim.

Ve bir oneri daha yavrunuzu soyun ciplak gogsunuze yatirin inanin cok ozel bir bag oluyo anne ve bebek arasinda sizi taniyo 9 ay boyunca dinledigi kalp atisini dinliyo cok sakinlesiyo sizede bebegede cok iyi geliyor

Ve bir oneri daha o cennet kokulunun bu ozel gunlerini elinizden geldigi kadar doya doya yasayin zaman oyle cabuk geciyoki bir daha bebek olmuyolar

[/QUOTE]
Evet ben oraya dikkat etmemişim. 2 yaşına kadar klimalı ortam tavsiye edilmiyor aslında.

1) bebeğim 2 aylıkken fıtık ameliyatı olmuştu ve doktorumuz başınır altını yükseltip sırt üstü yatırıp sadece başını sağa sola çevirmemizi söylemişti..
2. Bez büyük gelebilir. Birde pipsini bezini değiştirirken aşağya doğru indir öyle bezle..(bna öyle gösterdiler hiç sıkıntı yaşamadım)
3. Benin sütüm yetmediği için meme+mama yapıyoruz. Memeyı red etmadi ama anne sütü akşna uygun biberon kullanıyorum .. Ama sizin sütünüz yetiyorsa hiç mama vermeyin.
4. Niye çorap giydirme diyorlar ki.. bende o şekilde giydiriyorum (bebeğim şuan 4 buçuk aylk düzeltlmiş 3) . bebeğimi klimalı odanın dışına çıkartıp klimayo açıyorm ama ben
5.bilgim yok..
6. Dilini temizlerken kendi gögüs ucunuzu da karbonatlı suyla temizleyin.
7. (2.) Aydan sonra uyuma düzeni oturacak uzun aralklarla uyuyacak zaten..

Bu ara gece sütü daha yağlıdır. Bebeğe daha güzel kilo yapar. En az 4 ay gece emzirmelerini ihmal etmeyin. Zaten zamanla ritüeliniz oturacak. Emme süresi kısalınca sizi bu kadar yormayacak.
Gece 11 2 ve sabah 5 şeklinde oluyor. Mesela 11 de içti 11.30 da bitti. Alarm kuruyorum 2.30 da emziriyorum. Bunu bilmiyordum teşekkür ederim. Yoruluyorum valla. Çok sıcak. Bir de zayıfım kendim. Bitap düşüyorum

Evet ben oraya dikkat etmemişim. 2 yaşına kadar klimalı ortam tavsiye edilmiyor aslında.
[/QUOTE]
Ben Türkiye nin en sıcak yerlerinden birinde yaşıyorum burada bırak klimasız oturmayı nefes alamazsın oyle deyim cocuk zaten kan ter icinde kalıyor. Doktor sadece dedi ki bebegin direkt üzerine vurmasın ve oda ısısı 22 olsun dedi galiba. Internette oda isi olcer var ondan alın dedi Acabilirsiniz dedi valla.

Canım ben coook aşırı sıcak memleketteyim burda zaten çocuklar klimasız yatmıyor doktor direkt üzerine vurmasın dedi derece 22 olsun dedi. Duşa da hergun sokun ama duştan sonra klimada durmasın dedi ama hergun yıkaamıyoruz esim belim agriyor diyor. Çünkü o yıkıyor ben korkuyorum yıkamaya ama sacları yağlı ergen gibi sivilcesi bile var
Oda normalmiş yenidoğanda
Sarılık yok cok şükür. Atlattık masallah
Seyi anlamadim neden korktun ki çorap giydirmiyorsun diye üşütür diye dimi?
Gaz olurmuş diye üşür diye giydiriyorum ama mesela şuan corapsiz. Üzerinde örttü var. Ama ayağıyla tekmeleyip örtüyü açma olayi da var

3 numara yenidoğan icin büyük mu . Ama tam oluyor. Çok güzel sariyor. Yukarda arkadaş yazmis ya sanirim haklı pipiye aşağı doğru çekmek gerekiyor hatta 3 e geçince sızıntı olayi azdı once den neredeyse her değiştirmeye sızıyordu simdi günde 1 kez sızıyor ama çözemedim ki

Bir de ben emzikte veriyorum. Sen vermiş miydin
Sanada iyi bayramlar canım bu arada
Allah evladinla nice bayramlar görmeyi nasip etsin.

Merhabalar. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hollandalı doktorlar giydirme konusunda cok haklı bence. Bizimkiler kat kat kat giydiriyor. Bir abim var kendisinin 3 cocugu var. Cocugunu bir gun doktora götürmüş orda başka bebek varmis elinde eldiven ayağında çorap üstünde uzun kol doktor Al mis hepsini çöpe atmış çıkarmış üstünden Bana giydirme çorap diyor .
Ya sırt üstü yatırmak bana daha mantıklı geliyor suan oyle yatırdım mesela . Sanirim hep öyle yapacam ama bizimkiler iste derler ya kafası yamuk olmasin basik olmasin vs.
O krem nedir acaba. Karbonat geçirmiyor pamukçugu..

Merhablar canim. Şey diyor iste sen giysene bu sıcakta çorap. Eldiven. Bakayım durabilcekmisin diyor
O pipi indirmeyi esim de söyledi.
Bikac sefer oyle yaptık.
Galiba mantıklı olan bu.

Sen hep sırt üstü mü yatırıyorsun bebegi?

Merhaba:)
Öncelikle anne değilim ama yakında teyze olacağım ve kardeşimle liste hazırlarken kafa şekli için bi yastık varmış onu ekledik. Sırt üstü yatıyor bebek ama kafa arkası oyuntulu değişik bişi:) Bi bakın isterseniz

Evet canım sirt üstü yatırıp başına yan ceviriyorum.. gerçi şimdi hareketlendi ben başını yan çevirsem de o istediği yöne çeviriyor ben çorap hep giydiririm valla ama eldiven giydirmiyorum.. elden üşümezmiş çocuk.öyle demş doktor bbekler dokunarak keşfeder eldiven giydirmeyin diye.. Evet canım bana da kayınvalidem söylemişti pipiyi aşağı doğru indirmemi bide sünneti kolay olsun diye üstündeki deriyi aşağı doğru arda bir sıvazla demşti bana büyükler onu da yapıom bayramdan sonra işe yaradı mı görcem

9 aylik bir anneyim

hepsi ogreniliyor tedirgin olma. Ben hep yan yatirdim doktor ve ebeler onerdigi icin ve gercekten sorun olmadi zaten 4. Ay itibari ile kendileri istedigi gibi yatabiliyor. Yuzustu yatirma, sirt ustu yattiginda da kafasini cevir ama yine de aspirasyonr riski var. O nedenle yataginda da bir sey bulundurma. Veayni yatakta yatmayin

Primanin yan bantlarini cekip yapistirman lazim onlra dikkat etmezsen tasiriyor. Bir de kilosuna uygunbhez kullanmalisin, buyukse de tasirir.

Sut yeterliyse mama vermemelisin. Bebekler sadecce ac oldugu icin emmez. Biliyorum cok zor ama geciyor hepsi hemde cok hizli sasiracaksin.

Corap giydirmek bence gereksiz. Ayaklarini tanimasi onemli ve kan dolasimi icin giymemesi daha iyi.

bebek saclari yaglanir hep normaldir

Pamukcuk icin her emzirmeden sonra agzini temizlemek lazim. Karbonatli su ve agiz mendili ile temizlenebilir.

İstedigi zaman istedigi sekilde emzir. Sutun cogalmasi icin onemli. Annelik=uykusuzluk.
Tamamen korkutmayayim seni. 4. Ay itibari ile 4 saatte bir emzirmek sorun olmaz.

Bana da kayinvalidem sıvazla pipiyi bana doktor demişti dedi ama sey icin dedi o kireçlenme olmasin diyeymis bazen idrar yapamazlarmis ay hahaha bayramdan sonra sünnet mi olacak senin bebis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…