O kadar çok sorun var ki hayatım da, ama bu ufak şey benim için en büyük sorun kızım 25 günlük ve gözünde çapaklanma oldu geçen hafta doktor damla verdi ama geçmedi hala süt sağdım birde okb hastasıyım ve bu sorun benim için içinden çıkılmaz hal aldı.Bir de gözünü açamadıkça içim acıyor
Tatlım benim ki 3 aylık hala ara ara oluyor takma. Sadece doktor kontrolünde olsun ve damlayı doktor kaç kez derse damlat mutlaka ve gözü temiz ılık bezle sil
Benim kizimda da dogdugu gunden beri vardi. Masaj onermisti doktor.ama biraz sert yapmak gerekiyomus. Goz pinarindan burun kemigine dogru masaj yaptim duzenli. Ayrica cay ile sildim surekli. Gecti suan hic bisey kalmadi
Benim kizimda da aynisi olmustu. Oncelikle korkulcak bisey yok. Kaynatilmis ilimis suyun icine 1 damla bebek sampuani koyup pamukla tek bir hareketle siliyodum. Ayrica 10 defadan 2 kere masaj yapiyodum. Ama butun bunlara ragmen gecmeyince doktor bi krem vermisti oda gecirmedi. Dogru duzgun bi doktora giturelim dedik tanidik bi profesor 7. Aya kadar normal oldugunu 7 aya kadar buyuk ihtimalle gececegini gecmezse mudahele edilecegini soylemisti. Basit bi mudaheleymis. Goz yasi kanallarinin tikali olmasindan kaynaklaniyormus. Duzenli masaj onermisti. Bizim ki tam 7 ay surdu dedigi gibi. Sonra cok sukur bisey kalmadi.
Canım bende çok çektim aylarca akti önemli olan 12. Aya kadar geçmesi gerek yoksa küçük bur operasyonla kanallari açmak zorundalar.... ben kimyasal kullanmadim doktorumda önermedi günde 4_5 kere çayla içten dışa doğru sildim arada ilik suyla sildim 11. Ayda geçmişti çok şükür
O kadar çok sorun var ki hayatım da, ama bu ufak şey benim için en büyük sorun kızım 25 günlük ve gözünde çapaklanma oldu geçen hafta doktor damla verdi ama geçmedi hala süt sağdım birde okb hastasıyım ve bu sorun benim için içinden çıkılmaz hal aldı.Bir de gözünü açamadıkça içim acıyor
Canm ben hemşireyim ve göz hastanesinde çalışıyorum çoğu bebekte olabiliyor benim bebegim de de olmuştu capaklanan gözünün iç tarafına doğru göz yaşı kanalı var oraya parmağının iç kısmıyla hafifce masaj yap yani bas çek parmağını günde üç defa aralıklarla tekrarla her yapısta 10 kez yap masaj hareketini.internetten videosunu açıp incele masajın yapılmasını. Hiç bişey olmaz korkma allahin izniyle hayirla buyusun bebeğin.
Canm ben hemşireyim ve göz hastanesinde çalışıyorum çoğu bebekte olabiliyor benim bebegim de de olmuştu capaklanan gözünün iç tarafına doğru göz yaşı kanalı var oraya parmağının iç kısmıyla hafifce masaj yap yani bas çek parmağını günde üç defa aralıklarla tekrarla her yapısta 10 kez yap masaj hareketini.internetten videosunu açıp incele masajın yapılmasını. Hiç bişey olmaz korkma allahin izniyle hayirla buyusun bebeğin.
Bu masajı kesinlikle deneyin. Kızım 4 aylık 3 aydan beri çapaklanma çekiyoruz. Youtubeden bir videoya denk geldim. Keşke daha önce denk gelseydim o gün 3 kez yaptım bu masajı şükür bitti.
Link=
Aynısı kızımda oldu 1yaşına kadar geçmez ise göz kanalına ince bir tel ile girip tıkanıklığı açıyorlar ama ilk masaj öneriyorlar hergün masaj şart açılmaz ise küçük bir operasyon la açılıyor cerrahpaşa da Prof. Dr rengin hnm yaptı sigorta bir kısmını karşılıyor