YENİDOĞAN BİBERON KULLANIMI

blueagles

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
29
10
18
24
Merhaba, bebegim 12 Eylül'de 40+4 haftalıkken doğdu, normal doğum olarak başladık, fakat sezeryene döndük, bebeğim suni sancının vermiş olduğu yorgunluk ve solunum sıkıntısından dolayı 1 gün küvezde kaldı. Dün çıkardım, 2 günlük yani. Sütüm pek gelmiyor, şırıngayla mama vermeye çalışıyorum da sanki çok beceremiyorum gibi. Lansinonh'un yavaş akışlı yenidogan biberonu ile mama versem daha sonraları meme reddi yapar mı? Diger türlü de şırıngayla beceremediğimden sarılık olmasindan korkuyorum. Siz neler tavsiye edersiniz?

Lansinoh kullanıyorum bir aylık ikizlerim var hem meme hem de biberonu başından beri alıyorlar. Ben de sıkıntı olmadı sizde de olmaz inşallah

3 .gün kontrole cagirmislardir. Doktora sor. Canım kesinlikle b3slenme önemli yoksa sarılık oluyorlar

Bana metal çay kaşığı ile verdirmislerdi. Memeye alisana akdar biberon önermiyolar. Memeye alistiktan sonra biberon verebilirsin demisti emzirme hemsiresi

Biberonu hepsi meme reddi yapabilir. Kaşık biberon veya eds (emzirme destek sondası) sistemini deneyin. Emzirdikce sütun gelir. Bol bol emzir 3 ay memenden ayırma gerekirse saat başı emsin. Zaten sarılık 2. Gün başlıyor şuana kadar olmadıysa olmaz rengi nasıl sen daha iyi anlarsın. Boşuna mama verip sütünün artmasini engelleme.

36+4 te doğum yaptım 2675 kilo doğdu yani ufacık bir bebek oğlum 5 gün kuvezde kaldı sütum var ama binik olunca biberonla sagip veriyorum mama veriyorum hiçte meme reddi olmadı yenidoğan hemsireleri bebek doğmuyor mutlaka emzirmeden sonra takviye ver dedi biberon meme bırakmaz dedi bende yenidoğana uyumlu biberon aldım sizde oyle yapabilirsiniz

Öncelikle çok teşekkür ederim, doğmadan önce Lansinonh biberon yavaş akışkanlı olanı almıştım, yenidoğana uyumludur diye düşünüyorum. Şu an sütüm gelmiyor, mochinin Manuel pompası onunla çok az geliyor. Zaten sezeryandan sonra kendime de gelemedim. 2-2.30 saatte bir eşim 60 cc mama hazırlıyor.

Zaten şuan makinayla sagmaniz ne kadar yanlış. İlk günler klostrom olan konsantre sarı bir süt gelir. Elle sagmaniz lazım singayla çekmeniz lazimdi.Bebeğiniz migdesi kiraz kadar. 60 CC iki günlük bebek için fazla. o çok az olan makinanın çekim gücü bebegeniz daha fazlasını çeker emse. her mama vermeniz demek sutunuzun o oranda azalması demek. Makinayla sutbir yere kadar bebeğinizin emip uyarması lazım . Ve malesef üst üste verilen biberon meme reddi yapar yavasda olsa hizlida olsa . Bebek 40 günden sonra bir tercih yapar ..

Hemşiremiz bizimle doğum çantasına biberon koyun lazım olabilir ama ilk tercihiniz mama olmasın diyerek konuya girmişti. Bebeğin emmesi göğüsleri uyarıyor ve arz talep doğrultusunda süt üretimi başlıyor resmen ilk günler damla damla gelmesi gayet normal anneler şırıl şırıl süt aksın diye bekliyor sütüm yok diyor daha sonra demişti. Sezaryen süreci 2 3 gün daha uzatabilir (süt bollaşması açısından) ama sezaryen doğuran bir annenin de hatta erken doğum yapan bir annenin de sütü var
Emmeye ve memeye alıştıktan sonra mama ile desteklesen de (gece desteği mesela bazı kadınların geceye sütü kalmayabilirmis) yenidoğan akışlı biberon kullandığında (önce emzirdikten sonra) meme reddi yaşamazsın demişti hemşire ay ne çok yazdım umarım yardımı olur ben de philips aventinkini aldım umarım her şey güzel olur

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..

Tebrik ederim. Ben 1.5 ay şiringayla verdim. Alişacaksiniz. Benim bebegim ilk gunden mememi tutmadi çok denedim. Artik zaten meme tutmuyor şiringayla denemenin de anlami yok diyerek 2 ayina yakin biberona geçtim. Siz de şiringayla deneyin. Zor değil. Yapamiycaksaniz kaşik biberon deneyin.

Çok teşekkür ederim, aslında memeyi tutuyorda süt pek gelmiyor.

Süt için bol bol banyo yapın goguslerinize masaj yapin bol su için rezene tohumuyla çay yapin lactamil içtim ben böyle süt gibi aynı int bakınca görürsünüz oda çok fayda ediyor ben ilk üç gün iki üç kupa içtim benim sütüm üçüncü günü gelmişti sezeryandim bende bide kuvezdeydi de bebeğim hiç emmemisti yani bol dua sabir inşallah biran önce sütünüz gelir

Çok teşekkür ederim, aslında memeyi tutuyorda süt pek gelmiyor.
Geldiğini siz anlamıyo da olabilirsiniz belki yanj ben anlayamamıştım hemen. Tutuyorsa bırakın emsin sürekli. Bir kaç güne iyice alışırsınız.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…