Bence oncelikle doktorunuzun tavsiyesini alın bu konuda, eğer alddıysanız buradaki kişilerin tavsiyesi ikinci planda gelir cunku bebeginizi fiziksel olarak gormedigimiz icin farazi konusuyor olacagiz. Ayaklarini karnina cekerek agliyorsa, aksam 6 gibi aglaması artıp gece 12-1 gibi duruluyor ya da daha uzun suruyorsa kolik olabilir sanırım. Kolik bebekler icin yapılacak cok sey var. Oncelikle siz kendinizi yatıştırmalısınız cunku sizin stresiniz bebegi daha cok etkiler ikiniz birden cok daha fazla gerilirsiniz. Yeni dogum yapmıs olmanızdan dolayı zaten adaptasyon surecindesiniz ki ben de o zamanlardan yeni gectigim icin cok iyi biliyorum ilk 2 ayın zorlugunu. Benim bebegim o zaman cok aglayan bir bebek degildi o yuzden isiniz bir nebze daha zor. Bebeginizin karnına sıcak havlu koyun, emzirdikten sonra hatta emzirme arasında mutlaka ama mutlaka mide gazını cıkaırn ki asagı inip bağırsak gazı olarak bebeginize sancı vermesin. Bebeginizin sırtına ritmik pişpişlar yapın, hatta ritmik muzikler dinletin hep soyleniyor ozellikle fön makinesi sesi, elektirk süpürgesi sesi kolik bebeklere cok iyi gelir. Ev cok sıcak olmasın bu da bebeginizi bunaltır. sizin giydiginizden 1 uzun kollu penye fazla giydirin yeter. kafasına falan başlık takmayın ev kaloriferli ise, eldiven de takmayın elleriyle vucut ısısını dengeliyo bebekler. arabayla gezdirmek de işe yarayabilir hatta bebek arabası aldıysanız onun icine koyup evde gezdirebilirsiniz o hafif hareket bebeginize, sizin karnınızdaymış hissi verebilir. Kolikse bunlar işe yarar ...