yenidoğan bebeğimin ağlaması normal mi?

esssen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
310
11
116
Ankara
3 haftalık oğlum var. Karnı tok altı temiz olsa bile uyanıkken genelde ağlamakla geçiyor zamanı. Gazı var sanıp ona çareler arıyoruz, kabızmı acaba diyoruz ama uyanıkken hep mızmız. bazen krize giriyor ama genelde ağlıyor. Yattığı yerde etrafına bakan bir bebek olmadı doğduğundan beri. Hep kucakta olmak istiyor. Dr her ağladığında kucağınıza alın dedi zaten o demese de dayanmam ağlamasına. Ama normal bir durum mu anlamadım? Çevremdekiler de bu niye ağlıyor hasta mı dedikçe daha sinir oluyorum. Zaten yorgun uykusuz oluyorum. Bir de kulağımda sürekli ağlayan bebek ve benim çaresizliğim geceleri çok sinirimi bozabiliyor. katıla katıla ağlamıyor ama kucakta durmak istiyor. O sorun değilde kucakta bile mızmızlanıyor bazen. Gazı alıyor sanıyorum çünkü ayaklarını çekiyor. Ama bir sitede şunları okudum:

Kolik Nedir:
Sağlıklı bir bebekte ilk üç ay boyunca süren, belirli aralıklarla oluşan ve sebebi belli olmayan ağlamalardır. Yaşamın ilk veya ikinci haftasında başlayan ve altıncı haftada şiddetlenen kolik, genellikle akşam saatlerine doğru birdenbire tiz bir çığlık şeklinde başlar. Yüzde kızarma, dizlerini karnına çekme şeklinde kendini gösterir ve birkaç dakika içinde geçer. Bu ağlamalar ortalama günde 2,5 saat kadar sürer.

yani benim oğlum kolik mi? yoksa ilk haftalarda normal mi? yeğenimde aynen böyleydi.

Bence oncelikle doktorunuzun tavsiyesini alın bu konuda, eğer alddıysanız buradaki kişilerin tavsiyesi ikinci planda gelir cunku bebeginizi fiziksel olarak gormedigimiz icin farazi konusuyor olacagiz. Ayaklarini karnina cekerek agliyorsa, aksam 6 gibi aglaması artıp gece 12-1 gibi duruluyor ya da daha uzun suruyorsa kolik olabilir sanırım. Kolik bebekler icin yapılacak cok sey var. Oncelikle siz kendinizi yatıştırmalısınız cunku sizin stresiniz bebegi daha cok etkiler ikiniz birden cok daha fazla gerilirsiniz. Yeni dogum yapmıs olmanızdan dolayı zaten adaptasyon surecindesiniz ki ben de o zamanlardan yeni gectigim icin cok iyi biliyorum ilk 2 ayın zorlugunu. Benim bebegim o zaman cok aglayan bir bebek degildi o yuzden isiniz bir nebze daha zor. Bebeginizin karnına sıcak havlu koyun, emzirdikten sonra hatta emzirme arasında mutlaka ama mutlaka mide gazını cıkaırn ki asagı inip bağırsak gazı olarak bebeginize sancı vermesin. Bebeginizin sırtına ritmik pişpişlar yapın, hatta ritmik muzikler dinletin hep soyleniyor ozellikle fön makinesi sesi, elektirk süpürgesi sesi kolik bebeklere cok iyi gelir. Ev cok sıcak olmasın bu da bebeginizi bunaltır. sizin giydiginizden 1 uzun kollu penye fazla giydirin yeter. kafasına falan başlık takmayın ev kaloriferli ise, eldiven de takmayın elleriyle vucut ısısını dengeliyo bebekler. arabayla gezdirmek de işe yarayabilir hatta bebek arabası aldıysanız onun icine koyup evde gezdirebilirsiniz o hafif hareket bebeginize, sizin karnınızdaymış hissi verebilir. Kolikse bunlar işe yarar ...

canım benım kızımda oyleydı. acaip cektık gazdan... nette hep genelde aksam saaterı baslar dıodu ama yok bız 7/24 cektık. dayanamadım 39. gun doktorunda(balongıbı olmus bu cocuk) demesıyle biogaia diye bı ilaca basladım. içinde prebıyotık L kulturu var. en ıyısı bu dedı doktor. 10 gun kullanıcaksın dedi. sabahları bebek acken 5 damla verıyordum 1 kasıkla (sutumude karıstırıp). 10. gun sonunda %75 azaldı dıyebılırım. 3-4 ay devam etti ama o 40 ı cıkana kadarkı gıbı olmadı asla. gunde 1 veya 2 kere agladı o gazdan.
doktora bı sor bence. bıde ozleden mail adresını yaz bana sana bı muzık dosyası atıyım. onu dınlet annda susucak emin ol. deniz dalgası, sac kurutma makınesi, dinlendırıcı muzık hepsıı karıstırmıslar. anne karnındakı sese cok yakın. ben onunla basa cıkabildim.

Son düzenleme:

aynen bende yaptım bunları. bebek arabasıyla gezdirdik, karnına sıcak havlu koy, zeytınyagı ile karnını ov. vucut masajı yap.
sutunu ıcınce hemen mıdesı omzuna gelıcek sekılde koy alttan yuakrı hafif bastırarak okşa. mıde gazı cıksın.

canim bebegin kolik olabilir evet benim bebegimdede vardi ve 4 ay cektik biraz takip et bakalim bu aglamalar emzirdikten 5-10 dakika sonra dahada artiyormu?Hatta benim oglum daha emerken baslardikucakta seni hissettigi icin ve hareket ettiginden dolayi kendini daha rahat hisseder ve bi nebzede olsa susar ama bu gecici bir sürec masajdir sudur budur malesef bizde pek ise yaramamisti her yolu denedik bebegin bagirsaklari normal calismaya baslayana kadar devam ediyo malesef baska bir rahatsizlik hastalik yoktur merak etme,etraftakilerede kulak asma herkes herseyi senden iyi bilir ama versen 1 saat bakamazlar bi bebegesenin icin yorucu ve uykusuz bir sürec ama sabirli ol o uyudukca basarabilirsen sende uyumaya calis bol bol dinlen,yoksa yorgunluktan sütün azalabilirbebisinle size saglikli uzun ömürlersevgiyle kalin

benim oğlumda çok ağlıyordu gazdan dolayı bu zamanla düzeliyor kafanı yorma birde çocuğun karnına sıcak havlu koymak doğru değil bunu ayaklarının altına koyarsan bebeğin zarar görmemiş olur hemde çok faydası olur.birde rezene çayının bebeğede anneyede çok faydası oluyor onuda kullanırsanız faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…