3 haftalık oğlum var. Karnı tok altı temiz olsa bile uyanıkken genelde ağlamakla geçiyor zamanı. Gazı var sanıp ona çareler arıyoruz, kabızmı acaba diyoruz ama uyanıkken hep mızmız. bazen krize giriyor ama genelde ağlıyor. Yattığı yerde etrafına bakan bir bebek olmadı doğduğundan beri. Hep kucakta olmak istiyor. Dr her ağladığında kucağınıza alın dedi zaten o demese de dayanmam ağlamasına. Ama normal bir durum mu anlamadım? Çevremdekiler de bu niye ağlıyor hasta mı dedikçe daha sinir oluyorum. Zaten yorgun uykusuz oluyorum. Bir de kulağımda sürekli ağlayan bebek ve benim çaresizliğim geceleri çok sinirimi bozabiliyor. katıla katıla ağlamıyor ama kucakta durmak istiyor. O sorun değilde kucakta bile mızmızlanıyor bazen. Gazı alıyor sanıyorum çünkü ayaklarını çekiyor. Ama bir sitede şunları okudum:
Kolik Nedir:
Sağlıklı bir bebekte ilk üç ay boyunca süren, belirli aralıklarla oluşan ve sebebi belli olmayan ağlamalardır. Yaşamın ilk veya ikinci haftasında başlayan ve altıncı haftada şiddetlenen kolik, genellikle akşam saatlerine doğru birdenbire tiz bir çığlık şeklinde başlar. Yüzde kızarma, dizlerini karnına çekme şeklinde kendini gösterir ve birkaç dakika içinde geçer. Bu ağlamalar ortalama günde 2,5 saat kadar sürer.
yani benim oğlum kolik mi? yoksa ilk haftalarda normal mi? yeğenimde aynen böyleydi.
Kolik Nedir:
Sağlıklı bir bebekte ilk üç ay boyunca süren, belirli aralıklarla oluşan ve sebebi belli olmayan ağlamalardır. Yaşamın ilk veya ikinci haftasında başlayan ve altıncı haftada şiddetlenen kolik, genellikle akşam saatlerine doğru birdenbire tiz bir çığlık şeklinde başlar. Yüzde kızarma, dizlerini karnına çekme şeklinde kendini gösterir ve birkaç dakika içinde geçer. Bu ağlamalar ortalama günde 2,5 saat kadar sürer.
yani benim oğlum kolik mi? yoksa ilk haftalarda normal mi? yeğenimde aynen böyleydi.