Çocuk Hastalıkları yenidoğan bebeğim işitme testini geçemedi bilgi verin lütfenn

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kelebek1978

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
367
10
643
Merhaba arkadaşlar bebeğim işitme testini geçemedi sol kulağı geçti ama sağ geçemedi.testi tekrarlıcaz doktor su kaçmıştır belki dedi.başka doktor testi yanlış yapmışlardır dedi.ama içime kurt düştü.böyle sorun yaşayan arkadaşlar varmı moralim gerçekten çok bozuk meleğim ya beni duymuyosa diye.

canım ahhh ahh bende temmuzda doğum yapmıştım sırf bu yüzden sütüm kesilmişti.bende oğluma yaptırmıştım ve sağ kulağı geçmemişti.bebeklerde bu olurmuş anne karnında sıvı kaçtığından dolayı geçmeyebiliyormuş.bazı bebek bunu 3 aylıkken bazı bebekte 6 aylıkkken kendinden atarmış.kısacası bende oğlumu 6 aylıkken götürdüm ve sağ kulağı geçti ama bir de bana sor o altı ayı hep acabayla yaşadım
siz siz olun asla yenidoğan bebeğinizi işitme testine götürmeyin.
zaten bebek 6 .ayda seslendiğinizde sesin geldiği tarafa bakıyor.eğer bakmıyorsa o zaman götürün.
şimdi bebeğim 9 aylık canavar gibi duyuyor.
işitme testi diye saçma birşey çıkarmışlar ki annelerin lohusalık dönemi etkilensin diye...
tabii bize bu şekilde söylemiyorlar doktorlarımız.
siz de sakın benim gibi hataya düşüp canınızı sıkmayın.bebeğinizi doyasıya sevin öpün.
tabii ailenizde sağırlık gibi bir durum yoksa...

inşallah canım dediğin gibi olur moralim okadar bozukki anlatamam.bebeğim 1 aylık ya bebeğim duyamazsa naparım diyorum.yüce Allahım hiçbirimizi evlatlarıyla sınamasın inşallah.sizin adınıza çok sevindim canım.hayır ailemde eşimin ailesindede sağırlık yok.cevabınız için gerçekten çok teşekkürler biraz rahatlattınız.

canım, için rahat olsun birşey yoktur.5 aylık olunca götürürsün.yalnız 6 aylık olduğunda testi yaptırmak zor oluyor uyuması gerekiyor yoksa rahat durmuyorlar.
sağlıcakla kalın.bebeğinizi güle güle büyütün...

katılıyorum..problem yapma canım...
ben o testten yaptırmamıstım..sadece 2 .ayda kalça testıne sokmustum...
ama bende zatten 3 aylık oldugunda basının arkasından parmak şıklatıyordum...once bır kulak arkasından sonra dıger kulak...
donup bakıyor zatten sessızlık ıçınde duyuyorsa mutlaka dönüyor arkasına...
canını sıkma bırseyı yoktur...Şeniz

benim doğum yaptığım hastanede işitme testi sonucu olmadan taburcu işlemlerini yapmıyorlardı.

dün testi tekrar yaptırdım maalesef ikisindende geçemedi.bugün başka terde randevum var kulak üzerine klinik inşallah test yanlış çıkmıştır arkadaşlar dualarınızı bekliyorum.valla boynunda tortikolis kulağı böyle bebeğime bakıp bakıp ağlıyorum.inşallah ikisinide atlatırız hastaneye gitmekten ikimizde çok yorulduk.senağlama

benim doğum yaptığım hastanede işitme testi sonucu olmadan taburcu işlemlerini yapmıyorlardı.

siz şanslıymışsınız bize 1 aya gün verdiler.sonra testen geçemedi.2kere yaptılar.bugün götürdüğüm klinikte yine geçemedi.ordaki doktor vakit kaybetmeden dokuz ylülde çalışan prof bülent şerbetçioğluna gitmemi söyledi.bakalım yarında oraya gideceğim galiba bebeğim duymuyor

Canım benimki de sol kulağından geçemedi. Bizi Alsancak Garının yanında sırf işitme dalı olan bir kurum var oraya yönlendirdi doktor( Buca Tıp MerkeziNdeki doktor) Gittik ama uyuttuk ama tam test sırasında uyandı. Test yapılamadı gün verdiler onu da kaçırdık ne olacak bilmem ama sesin geldiği yöne bakıyyor

Allah şifa versin.yıpratma kendini bebeğinin sana ihtiyacı var.Allah dermansız dert vermesin çözülecek bir problemdir inşallah sıkıntılı bir dönem olur ama inşallah sonucu yüz güldürür.

İnş. bişi yoktur.Baksana biri başka demiş biri başka.Bu doktorlara da güven olmuyor haa.Yiğenime de zeka özürlü demişlerdi .Şimdi çocuk ilkokul 2 ye gidiyor okulda santranç 1. si.

bebeklerde olabilşyor hatat ebnim oğlum 3 aylıkken yaptırdım ilkini geçemedi sora bera testi var uyutarak yapılan ondan söeldiler onu yaptık sağlam çıkt.şimdi 14 aylık valla çıt sesine bakıyor.uykusunda bile parmak ucu geziyoruz .sizde canınızı sıkmayın bişey çıkmıcak işallah

canım dediğin yer çidem aradım haziran 6 ya gün verdiler.ben oadar bekleyemem işitme testini 4 kere yaptırdım sadece birkere soldan geçti diğerleri kaldı.ben bugün bu konuda uzmanmış bülent şerbetçioğluna gideceğim bakalım o ne dicek.sizede geçmiş olsun keşke ikinci randevuyu kaçırmazsaydınız.sese bakması tabiki güzel bence en azından özellerde 100 liraya çekiyolar standart testi yaptırın.ben bera testini araştırıyorum hepimizin evllatlarına şifa versin inşallah.

Allah şifa versin.yıpratma kendini bebeğinin sana ihtiyacı var.Allah dermansız dert vermesin çözülecek bir problemdir inşallah sıkıntılı bir dönem olur ama inşallah sonucu yüz güldürür.
biliyorum bunada şükür diyorum ama elimde değil.inşallah canım sonucu yüz güldürür.

İnş. bişi yoktur.Baksana biri başka demiş biri başka.Bu doktorlara da güven olmuyor haa.Yiğenime de zeka özürlü demişlerdi .Şimdi çocuk ilkokul 2 ye gidiyor okulda santranç 1. si.
maşallah ona canım.biliyorum ama hani sadeec su kaçmış falan deseler onada razıyım ama şuan belirsizlik var doğumda oksijen falan verildi.doğumda oksijensiz kalan bebeklerde olabiliyomuş sağırlık onlar korkutuyor.

inşallah bende parmak ucumda gezerim canım.bera testi en erken nezaman yapılıyor bilgi verirsen sevinirim.

arkadaşım seni dinlemedim daha doğrusu dinledimde emin olamadım söylediğin çıktı .dün gittiğim doktor bebeğime 4 kere otoakustik testen geçemediğini görünce direk arb yada diğer adıyla bera testi uyguladı çok zor 2 saat çekim sonrasında çünkü bebeğim uyumadı işitme refleksi var çoooook şükür.doktor yüzde 95 orta kulakta su olduğunu söyledi..3. ayda tekrar test yenilenecek yani RABBİME çok şükür sağır değil dedi.hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.RABBİM kimseyi evlatlarıyla sınamaması dileğiyle.

çok geçmiş olsun..
bizde 3 kere girdik işitme testine 3ündende geçemedik.15 mayısa hacettepe üniv. hastanesinden randevu aldık. ama içim içimi yiyor.ağlamaktan bittim. ya bebeğim beni duymuyorsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum..Allah yardımcımız olsun.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.. bizim gibi olupta sonradan olumlu sonuç alanlar varsa lütfen bize yazın...

canım oğlum şuan 25 aylık maaşallah diğer odadan bile duyuyor beni.ama hala arada kulak akıntısı oluyor doktorlar normal dediği için önemsemedim.sende hiç üzülme inşallah hiçbirşeyi yoktur bebeğinin.

Sevgili Nergis biliyorum konu üzerinden uzun zaman geçmiş ancak benim bebeğimdede benzer sıkıntılar var 15 günlükken bornova şifa da abr testi yaptırdık ancak sonuç alamadık 1 hafta sonra bizi tekrar çağırdılar ancak sizlerde yaşadınız o 1 hafta nasıl geçer neliklerle geçer inanın hiç bilmiyorum,çok tedirginiz.Dokuz eylül doktorlarından sayın Bülent Şerbetçioğlu ndan bahsetmişsiniz araştırdığım kadarıyla sadece hastane telefonu var siz muayenehanesindemi yoksa üniversitedemi bebeğinizi kontrol ettirebilmiştiniz?Doktor bey hakkında bilgi verirseniz çok yardımcı olmuş olursunuz bana,umarım bizde sizler gibi bu olayı hayırlı birşekilde atlatırız.

Merhaba bebeğim henüz 3 aylık detaylı Bera testi yaptırdık ve sol kulak geçti sağ kulak geçemedi ileri düzeyde işitme kaybı tespit edildi 6. Ay da tekrar yaptıracağız testi sizin bebeğinizin de 80 desibel de mi kalmıştı yani orta seviye miydi yoksa ileri seviye miydi ilk başta geçmediklerini söyleyince lütfen cevap verebilir misiniz çok teşekkür ederim şimdiden

Bebeğinizin son durumu nedir kulakla ilgili? Benim bebeğimde aynı durumda merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…