Yeniden mail attı

Selam,

Geçen haftalarda bir konu açmıştım. Eski sevgilim 6 yıl sonra mail attı diye. Geçen hafta yine mail atmış. Attığı mailler ilk akla gelen gibi büyük bir vicdan azabı çektiğini hep bana ulaşmak istediğini ama yüzü ve hakkı olmadığını yazmış. Önce maili de birden göndermiş. Kendisi evli, eşinin de haberi varmış mail attığından, eşi için doğru insanı buldum vs yazmış. Evliliğinde mutsuz ondan yazıyor gibi düşünmeyeceğimi biliyorum ama yine de hassas bi konu olduğu için belirtmek istiyorum bundan yazmadım diye de eklemiş kibarca. Evliliği konusunun hakkını korumak için bu açıklamayı yapmak istemiş. Benle ayrıldıktan sonra uzun süren bir hastalığa yakalandığını, beni sosyal medyada o dönem sürekli takip ettiğini yazmış. Hatta o dönem bir sözlükte yazıyorduk. Kullanıcı adımı bildiğini bilmiyordum ordaki girilerimi okuyormuş. Sözlüğün adını bile hatırlamıyordum. Söyleyince çok şaşırdım. Benim yanımda adam gibi duramadığını, kararlı bir duruş sergileyemediğini, beni kaybetmekten hep çok korktuğunu sonra hiç korkmamış gibi defalarca yalnız bıraktığından bahsetmiş. Kısaca ilişki boyunca ve ilişkimiz biterken yaptığı tüm bencilliklerin, manipülasyonların, kabalıkların farkında olduğunu yazmış. Hakkımı helal etmezsem anlarmış hellallik için yüzü yokmuş. Vicdan azabı çektiği için benim hep bir işimi kolaylaştırmak, bana yardımcı olmak istemiş ama artık kabalık olur diye yapmamış.

Maile, farkında olduğunı söylüyorsun, farkında olsaydın bu kadar zamanon üstüne kendi için huzurun için bir açıklama yapmal derdine düşmez olanı olduğu gibi bırakırdın. Olan oldu, benim için alınacak bir helallik kalmadı ben Allah’a havale ettim gibi bir şeyler yazıp döndüm.

Mala döndüm. Vicdan azabı böyle bir şey mi? Bin asır da geçse insanın içinde kalıyor mu tüm ayrıntılarıyla. Hemnbin asır sonra dönebilme cesaretini bulduğu için hem de aynı şeyleri yeniden hatırlattığı için bi tık huzursuz oldum.
Vicdan mastürbasyonunu başkasına yapsın. Yok karimin haberi var şöyle de böyle engelle gitsin.

Selam,

Geçen haftalarda bir konu açmıştım. Eski sevgilim 6 yıl sonra mail attı diye. Geçen hafta yine mail atmış. Attığı mailler ilk akla gelen gibi büyük bir vicdan azabı çektiğini hep bana ulaşmak istediğini ama yüzü ve hakkı olmadığını yazmış. Önce maili de birden göndermiş. Kendisi evli, eşinin de haberi varmış mail attığından, eşi için doğru insanı buldum vs yazmış. Evliliğinde mutsuz ondan yazıyor gibi düşünmeyeceğimi biliyorum ama yine de hassas bi konu olduğu için belirtmek istiyorum bundan yazmadım diye de eklemiş kibarca. Evliliği konusunun hakkını korumak için bu açıklamayı yapmak istemiş. Benle ayrıldıktan sonra uzun süren bir hastalığa yakalandığını, beni sosyal medyada o dönem sürekli takip ettiğini yazmış. Hatta o dönem bir sözlükte yazıyorduk. Kullanıcı adımı bildiğini bilmiyordum ordaki girilerimi okuyormuş. Sözlüğün adını bile hatırlamıyordum. Söyleyince çok şaşırdım. Benim yanımda adam gibi duramadığını, kararlı bir duruş sergileyemediğini, beni kaybetmekten hep çok korktuğunu sonra hiç korkmamış gibi defalarca yalnız bıraktığından bahsetmiş. Kısaca ilişki boyunca ve ilişkimiz biterken yaptığı tüm bencilliklerin, manipülasyonların, kabalıkların farkında olduğunu yazmış. Hakkımı helal etmezsem anlarmış hellallik için yüzü yokmuş. Vicdan azabı çektiği için benim hep bir işimi kolaylaştırmak, bana yardımcı olmak istemiş ama artık kabalık olur diye yapmamış.

Maile, farkında olduğunı söylüyorsun, farkında olsaydın bu kadar zamanon üstüne kendi için huzurun için bir açıklama yapmal derdine düşmez olanı olduğu gibi bırakırdın. Olan oldu, benim için alınacak bir helallik kalmadı ben Allah’a havale ettim gibi bir şeyler yazıp döndüm.

Mala döndüm. Vicdan azabı böyle bir şey mi? Bin asır da geçse insanın içinde kalıyor mu tüm ayrıntılarıyla. Hemnbin asır sonra dönebilme cesaretini bulduğu için hem de aynı şeyleri yeniden hatırlattığı için bi tık huzursuz oldum.
Tabi tabi, eminim eşinin haberi vardır. 😒 Adamı engelleyip, yolunuza bakın. Amacı sizi huzursuz etmek ve yeniden sizinle iletişim kurmaktı; amacına da ulaştı.

İnandınız mı bu hikayeye gerçekten? Sizi yokluyor işte, konuşmak için fırsat yaratıyor. Siz de adamı konu açacak kadar önemsiyorsunuz belli ki. Yerinizde olsam macera aramam, her yerden engellerim. Bir de Türkiye'de zaten adam akıllı iki sözlük var geçmişte de üç tane vardı. Sadece birini kullanmama rağmen hepsinin adını biliyorum. Neye şaşırdınız tam olarak?

Yahu Jeehan sana kaç kez yazıldı çizildi bak adam düzgün ve vicdanlı bir insan olsaydı sana o şekilde davranmazdı. Ayrılmanın da adabı var, olmuyorsa insan gibi ayrılırsın ama adam ahlak ve vicdan yoksunu biri. 6 yıldan sonra mesaj yazdı diyorsun o 6 yılda aklı nerdeymiş gerçekten vicdanlı biri olsaydı o 6 yılda vicdan azabı çekerdi ama çekmemiş. Şimdi aklına gelmişsin sebep de hastalığa yakalanmış olması Allah Allah yoksam jeehanın mı ahı tuttu demiş, o yüzden özür dilemek peşinde. Adamın vicdanı falan yok tek derdi hastalanmış olması yoksa adamın aklına bile gelmeyecektin. Yapılacak tek şey var umarım gebermez sürünürsün o..u çocuğu geber yaz, sonra da al maillerini eşine at kocana sahip çık rahatsız oluyorum yaz otur filmi izle. Bırak artık bu adamda ne vicdan ne sevgi var bazı insanlar böyle bencil ve rezil herkes senin gibi benim gibi sevmeyi bilen insancıl tipler değil.

Cidden karısının haberi olduğuna inandın mı? Adamın bide haline acımışsın gibi geldi. Daha önce ki konunu hatırlıyorum,inanma tam bir ruh hastası kim bilir eşine ne yapmıştır da sana geri dönmeye çalışıyor. Eski kocam gibi durup durup dönme planları yapıyor kendi kendine.

Bence şansını denemiş. Yumuşak bir yanıt alsaydı yine kafasına göre mail atar. Engelleyin bidaha rahatsız etmesin

Vicdan azabı böyle bir şey olabilir (insanın aklına gelir durur) ama bence büyük bencillik etmiş size bu kadar sene sonra yazmakla. Size ne faydası var? Mal gibi oldum diyorsunuz? Kendi bencilce helallik istemiş aklınca. Bence muhatap olmayın. Aklınızdan da silin gitsin. Hatta isterseniz engelleyin. Değmez düşünmeyin artık daha fazla.

X