Yeniden hayata karisma günlügüm

Ben de bayerndeyim, dedigin gibi siveli konusuyorlar tuz biber oluyor
Yakinda seviye belirleme sinavina girecegim iste, bakalim b2 ye baslayayim, sanirim talebe göre c1 kursu aciyorlar burada, bakip görecegim
Yani buradan baslayalim da en son sinava girdigimden bu yana rahat bes sene falan oldu, iyice unuttum herseyi, tek bildigim kulagimin zamanla dile alismasi
Coluk cocuk var mi senin

Unuttum desen de unutmuyorsun korkma bi köşede kalmış oluyor:) çocuk evet var, 41 yasindayim bu arada senin gibi genc degilim istersen çok fazla şey basarabilirsin:) sen mesela hangi konulardan başlamak istiyorsun almanca çalışmaya, senin isteğine gore gidelim bence...
Ayrıca eger yoksa Netflix almanı tavsiye ederim, çok yardımcı oluyor dil gelişimine diziler filmler falan... ben çok şeyi oradan ogrendim...

Netflix var, dublaji olmayan cogu seyi zaten almanca izliyorum. Ama iste almanca konusu pekistirecek ortamim yok. Sadece tvden duyuyorum karsilik verme durumu olmuyor. Bu yüzden dile yazildim
Ben türkiyede lisans egitimi aldim, acaba onu mu denklestireyim diyorum ama cocuklari birakip okula gitmek mümkün degil, birakacak kimsem yok ki köyde kaliyorum büyük okullar sehirde o yüzden Ausbildung düsünüyorum ama.hic karar verip arastirmadim

Ah buranin köyleri, nefret ettim yeminle ben de köyde yaşıyorum... ne okudun turkiyede? Belki anerkennen yaptırabilirsin Münihte var Anerkenungsstelle...
Çocuklar kreşe gitmiyor mu? Istersen benim gibi 2 seneye indirilmis Umschulung olarak yaparsın mesleği...
Bu konularda sormak istedigin şeyler olursa sen sor ben bildigim kadar anlatirim:) sıkmayayım seni bos yere...
Almanca'da da dediğim gibi bi bak nerden baslamak istersin ona gore çalışırız:)
Sen hangi şehire yakınsın?

Inan cevremde akil danisacagim tecrubeli kimse yok o yüzden yazdiklarin benim icin dengeli
Hicbir arastirmam da olmadi henüz cocuklardan, kücügüm daha yeni krese basladi o yüzden dil egitimine devam edebiliyorum
Bildiklerini tavsiylerini paylasirsan cok memnun kalirim , özel bilgileri mesajla atarim

Tamamdır mesaj atarsin ben de sana bilgilerimi yollarim:) elimden geldigince yardımcı olurum, bilmedigimiz konularda da araştırır ogreniriz:))

Hangi meslegi yapiyorsun Bende basladim 4 ay once

Canim c1 üniversiteye gideceksen Eger gerekli ama meslek icin b2 yetiyor bende diplomami vs Burda cevirdim Suan Ausbildung yapiyorum

Evet. Benim arkadasim da Gesundheits und Pflege Assistentin yapio Umschulung iki yil suruyormus ama ben de Ausbildung a basladim corona yuzudnen maalesef online dersler yapiyoruz cok zor

Hangi meslegi yapiyorsun Bende basladim 4 ay once
Ben su an Fachinformatik Anwendungsentwicklung okuyorum, ama bu okulda dersler merkez üzerinden konferans şeklinde yani uzaktan eğitim gibi... sevmedim zor oluyor, o yüzden sadece IT eğitimi veren gerçek bir okula sınavla kabul edildim eylülde orda Wirtschaftsinformatik okuyacağım.. gerçek hocalar ve öğrencilerle:))

Canim c1 üniversiteye gideceksen Eger gerekli ama meslek icin b2 yetiyor bende diplomami vs Burda cevirdim Suan Ausbildung yapiyorum
Yok üni değil ama extra bir iki ders alacağım onlarla beraber Bachelor diplomasi alma hakkim var...
Sen hangi bölümü okuyorsun

Evet. Benim arkadasim da Gesundheits und Pflege Assistentin yapio Umschulung iki yil suruyormus ama ben de Ausbildung a basladim corona yuzudnen maalesef online dersler yapiyoruz cok zor
Evet zor gerçekten... iste benim su an gittiğim okul online eğitim veriyor acayip sıkıcı, kalemsiz deftersiz hocayı soru yağmuruna tutmadan ders mi işlenir dimi ama

Konu sahibi son durum nedir merak ettim açıkçası

corona yüzünden kurslar kapandi
internet üzerinden alistirmalar veriyorlar yapiyorum
yani b2 kursuna basladim coktan
biraz zorlandim cocuk ve kurs ayni anda olunca, ikisini krese birakip gidiyordum
ama karantinada dinlendim baya
tam gaz devam ediyor yani, b2 bittikten sonra meslek egitimi almayi düsünüyorum ama tek sorun ne yapacagima karar verememem, b2 alabilirsem sayet hala evde calisma ortamim yok, cocuklar uyuyunca da halim beter oluyor
kursun acilmasini bekliyorum, en iyi derste calisiyorum cünkü odaklanabiliyorum
plan yapmam gerekiyor hangi meslegi secmeliyim, egitimime devam mi etmeliyim
diplomami denklestirmelimiyim falan bunlar hep soru isareti
cünkü iki kücük cocugum var onlari birakacak kimsem olmadigi icin programimi onlarin kres ve okul saatlerine göre ayarlamaliyim
resim yapmaya basladim yeniden, bir sergi dolduracak kadar resim yaptigimda onlari sergilemeyi düsünüyorum
su an icin son durum böyle
oturamadim henüz pek, bir yandan da evle ugrasiyorum, pes pese iki cocuk büyütmek bircok seyi ertelememe sebep oldu, biriken isleri tek tek halletmeye calisiyorum bu karantina döneminde
yani memnunum, hersey degismekte, ayni yerde saymiyorum en azindan bu da büyük bir arti benim icin

Ben de ausbilding yapmak istiyorum b2 yi alinca ama hala ne yapacagima karar veremedim
kasiyerlik, hesirelik disi aklima birsey gelmiyor onlari da ben yapamam
var mi önerebilecegin bir meslek dali

Evet zor gerçekten... iste benim su an gittiğim okul online eğitim veriyor acayip sıkıcı, kalemsiz deftersiz hocayı soru yağmuruna tutmadan ders mi işlenir dimi ama

ooo lingen, sen ders konusunda baya asmisin
ben verilen alistirmalari bile yaparken on kere bayiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…