Yeniden hayata karisma günlügüm

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.122
8.491
Öncelikle kendimi tanitayim.. Iki yasinda bir kizi olan, egitimli ama yurtdisina geldigi icin evlendiginden beridir evin icinde yasayan, yalniz ve cesareti kirilmis genc bir kadinim. Üc yildir kendi zamanimda resmen darbe üzerine darbe yemekten geriledim. Yeniden toparlanmak istiyorum. Dilimi gelistirip cocugumu saglikli bir sekilde büyütüp ise girmek istiyorum.
Yalniz yasiyorum, bir tek esim var. Cevrem kan emici insanlardan olusuyor. Dertlestigim, dinlendigim kimsem yok. Bu yüzden cok cektim.
Yurt disina gelen cogu kadinin yasadigi o yalnizligi dibine kadar yasadim. Ama bunu kaderim olarak benimsemeyecegim. Asla! Üc yil cok uzun bir süre ve ancak aklim basima geldi. Zordu fakat.. Hayli zordu.
Yedigim kaziklardan, yasadigim sikintilardan daha fazla bahsetmeh istemiyorum. Enerjimi kendimi gelirtirmeye adamam gerekiyor. Benimle ayni seyleri yasamis arkadasla belki örnek olurum,inaniyorum. Iyi seyler yapmanin vakti geldi.
Üc senedir ya gelindim ya da anne. Ama ben anne ve esimin biricik karisi olmak disinda kimsenin herhangi birseyi olmak istemiyorum. Aile problerini attim basimdan cünkü bana faydasi yok zarari var.
Önüme cikani ezerim. Bu benim kendi devrimim olacak.
Güclü bir kadinim!
Yillardir öz enerjimi emip durdu cevrem.
Egitim almis kendine güveni olan bir kadinken söz söylemeye cekinen bir kadina dönüsmüsüm.
Silbastan yapiyorum simdi.

Yapilacaklar listesi:
Bir cocuk daha istiyorum. Yasim 25, ve ben otuz yasimda güzel, fit, calisan bir kadin olmak istiyorum. Cocuk calismalarina baslansin!
Yalnizim cok zor ama güclü olamk zorundayim. Zorlu günler beni bekliyor, merhaba zorlu günler. Yakinda görüsecegiz.
Ehliyet alinacak, ya öyle ya da böyle. Bir sekilde alinacak.
Dil kursuna devam edecegim. Yükseltecegim kendimi.
Bütün bunlar olduktan sonra da iyi bir ise girecegim.

Su an önümdeki zorluklar icin kendimi motive etmem gerekiyor. Hamilelik sürecim cok agir geciyor. Bulantilarim cok siddetli oldugu icin hastanede yatma ihtimalim var. Umarim ilki kadar kötü olmaz. Kizimi birakacagim kimsem yok. Güc diliyorum. Ayaga kalkacak kadar güc diliyorum simdiden. Dogumdan sonraki bir sene bilemiyorum ne halde olacagim =) Kizim zor bir cocuk ama cok akilli. Allah tan sabir diliyorum sadece.
Bütün bunlar cozülecek.
Bütün gelismeleri buraya yazacagim. Bu tarihten itibaren maraton baslamis bulunmaktadir. Birkac sene sonra ne kadar ilerlemisim görecegiz. Katilmak isteyenleri beklerim. Birbirimize güc veririz. Icimizdeki gücü kesfedelim.

Dil sorununuz almanca ve/veya ingilizce dilindeyse seve seve yardımcı olurum. kendiniz için harika bir şey yapıyorsunuz, 5 sene sonraki sizi çok sevecek ve çok sayacaksınız.
Çok doğru bildiniz, herşey gerçekten de çözülecek. Yeter ki kendinize verdiğiniz sözleri unutmayın, dağılmayın, yılmayın, vazgeçmeyin...
Ve o ehliyeti muhakkak alın !
Simgesi olsun bazı şeylerin.
Yolunuz açık olsun :)

Dil sorununuz almanca ve/veya ingilizce dilindeyse seve seve yardımcı olurum. kendiniz için harika bir şey yapıyorsunuz, 5 sene sonraki sizi çok sevecek ve çok sayacaksınız.
Çok doğru bildiniz, herşey gerçekten de çözülecek. Yeter ki kendinize verdiğiniz sözleri unutmayın, dağılmayın, yılmayın, vazgeçmeyin...
Ve o ehliyeti muhakkak alın !
Simgesi olsun bazı şeylerin.
Yolunuz açık olsun :)

Tesekkür ederim, dil konusunda yardim isterim tabiki ama buradan nasil olur tahmin edemiyorum. Gercekten hakimseniz ödevler falan verebilirisniz, inanin bilmiyorum =)
Yakinda almanca b2 ye basliyorum sadece cumartesi günleri oluyor. Ingilizcem hep gitti, almancaya karisip yavas yavas yok oluyor. Almanca öncelikli ve ihtiyac su an =)

Ehliyete yazildim. Düzenli olarak gidemesem de bir sekilde evde aksamlari calismaya basladim. Sandigim kadar da kolay degilmis, hic bilgim yoktu zaten. Ama basaracagim.
B2 almanca kursuna yzaildim yakinda baslayacagim.
Yani iki önemli probleme adim atmis bulunmaktayim, eee gerisi de gelecek insallah.
Su siralar tek derdim PMS. Bir de buna cözüm bulabilsem. Adet öncesi deli dana gibi oluyorum =(

Önemli not!: Kizinla cok vakit gecir. Unutma. Uyudu su an ama uyanacak yarin. Bol bol vakit gecir beraber birseyler yap.

Aksam yorgunluktan pek calismaiyorum ama baska carem yok. Bakalim. Kizim annesini örnek alsin ilerde, güclü olsun istiyorum. Bir de a aaa ablan gibi desinler. Havamizdan gecilmesin benim canim yavrum.

Öğreniyor olduğunuz dile hakimim. Siz B2'ye kadar olan bölüme kavrayarak mı geldiniz, eksikleriniz var mı bilmiyorum. Belki ilk önce onu da bir toparlamak gerekir. Eğer gerçekten niyetlenirseniz, bu teknoloji çağında, yakınlık uzaklık diye bir problem zaten söz konusu dahi değil. Biri öğrenmeye diğeri yardım etmeye azmetmiş iki kişiysek, bir yöntem oluşturur gayet de başarılı hayata geçiririz. Siz yeter ki, niyetinizde azimli olun.
Evet, kızla daha çok vakit geçirmek önemli :)

Öğreniyor olduğunuz dile hakimim. Siz B2'ye kadar olan bölüme kavrayarak mı geldiniz, eksikleriniz var mı bilmiyorum. Belki ilk önce onu da bir toparlamak gerekir. Eğer gerçekten niyetlenirseniz, bu teknoloji çağında, yakınlık uzaklık diye bir problem zaten söz konusu dahi değil. Biri öğrenmeye diğeri yardım etmeye azmetmiş iki kişiysek, bir yöntem oluşturur gayet de başarılı hayata geçiririz. Siz yeter ki, niyetinizde azimli olun.
Evet, kızla daha çok vakit geçirmek önemli :)

Evet bu konuda cok kararliyim, ögrenecegim. Ben 4 ay dil kursuna gidebildim hamile kalana kadar. Ve cocugum biraz büyüyünce b1 sinavina girdim, kazandim. Arada gecen zamanda kulak dolgunlugum artti sadece. Teorik olarak zayifim. Bu da pratik yapmamamdan kaynaklanir. Dil ögrenme konusunda iyiyimdir aslinda, ingilizcemi hep ceviri yapa yapa ilerletmistim. Ama dedigim gibi zor seyler yasadim ve eski ben e dönme cabasi icerisindeyim.
Nasil baslayacagimi bilemiyorum ama. Bir alissam su gibi ögrenecegime de eminim.
Siz bana yardim ederseniz cok mutlu olurum. Burada yasadigima göre bunu öyle de böyle de ögrenmek zorundayim zaten. B2 kursuna basliyorum sansima acilmis. Eger acilirsa c1 e de gidecegim. Ama iste ikinci cocuga hamile kalirsam isler degisebilir umarim hersey yolunda gider. Yardimci olursaniz da cok sevinirim, nasil basliyoruz =)

B2'ye kadar, anlayarak sindirerek geldiğinizi ve B2'ye kadar öğrendiklerinizi fiili olarak rahatça kullandığınızı varsayarak aşağıdakileri yazıyorum:
B2 için size kitap, döküman vs... vereceklerdir. Kitabın sayfalarını, bu işleri yapan dükkanlanlardan birinde tarattırıp, bana mail atabilirsiniz. Bunu yapamıyorsanız - yapabilseniz iyi olur aslında- , o dökümanların en azından bazı bölümlerini taratıp bana mail atabilmeniz lâzım. Konu ve ödev bölümü. Örneğin, her konunun girişinin ilk iki-üç sayfası ve übungların olduğu yerden bir iki sayfayı bir flash belleğe tarattırırsanız, bana mail atabilirsiniz. Bir de son bitirdiğiniz B 1'deki kitabın "içindekiler" bölümü ile, son bölümün okuma parçasını. Bunlar benim, şu ana kadarki sizi ve bundan sonraki sistemi takip edebilmem, neyi neyin önüne/ arkasına koyduklarını anlayabilmem için önemli. Bir kere bunu yapabildiniz mi, rahatça ilerleyebiliriz. Yeter ki ikimizin de elinde aynı dökümanların olabilmesini sağlayın siz. Sonrasında ben sizin programınıza destek bir yan program hazırlarım. Haftada bir iki gün skype vs ile - görüntüsüz - sesli görüşürüz, elimizde aynı kitaplar olacağı için rahatça bir saat ders yaparız, birlikte übung yaparız. Sonrasında da size ödev yollarım. Bu şekilde başlarız. Hem gramerinize hem pratiğinize çok katkısı olur.
Öte yandan, hayır, b2'ye kadar olan hiç bir şeyden emin değilim, sindiremedim, boşluklar var aslında diyorsanız - o zaman siz benim programıma uyarsınız, siz bir yandan B2'ye devam ederken-ona destek olurum- bir taraftan da sil baştan başlarız.
Vazgeçmeyin, yeter.

B2'ye kadar, anlayarak sindirerek geldiğinizi ve B2'ye kadar öğrendiklerinizi fiili olarak rahatça kullandığınızı varsayarak aşağıdakileri yazıyorum:
B2 için size kitap, döküman vs... vereceklerdir. Kitabın sayfalarını, bu işleri yapan dükkanlanlardan birinde tarattırıp, bana mail atabilirsiniz. Bunu yapamıyorsanız - yapabilseniz iyi olur aslında- , o dökümanların en azından bazı bölümlerini taratıp bana mail atabilmeniz lâzım. Konu ve ödev bölümü. Örneğin, her konunun girişinin ilk iki-üç sayfası ve übungların olduğu yerden bir iki sayfayı bir flash belleğe tarattırırsanız, bana mail atabilirsiniz. Bir de son bitirdiğiniz B 1'deki kitabın "içindekiler" bölümü ile, son bölümün okuma parçasını. Bunlar benim, şu ana kadarki sizi ve bundan sonraki sistemi takip edebilmem, neyi neyin önüne/ arkasına koyduklarını anlayabilmem için önemli. Bir kere bunu yapabildiniz mi, rahatça ilerleyebiliriz. Yeter ki ikimizin de elinde aynı dökümanların olabilmesini sağlayın siz. Sonrasında ben sizin programınıza destek bir yan program hazırlarım. Haftada bir iki gün skype vs ile - görüntüsüz - sesli görüşürüz, elimizde aynı kitaplar olacağı için rahatça bir saat ders yaparız, birlikte übung yaparız. Sonrasında da size ödev yollarım. Bu şekilde başlarız. Hem gramerinize hem pratiğinize çok katkısı olur.
Öte yandan, hayır, b2'ye kadar olan hiç bir şeyden emin değilim, sindiremedim, boşluklar var aslında diyorsanız - o zaman siz benim programıma uyarsınız, siz bir yandan B2'ye devam ederken-ona destek olurum- bir taraftan da sil baştan başlarız.
Vazgeçmeyin, yeter.

Zaman ayirdiginiz icin tesekkür ederim. Aklima takilan bana vakit ayirmaniz, yani zaman en önemli sey iken bana vermeniz beni mahcup ediyor inanin. Aslinda b2 ye kadar olan bölümde eksiklerim var, sinavi gecmeme ragmen ben temeli iyi istiyorum. Size birakmayi tercih ediyorum. Kelime eksigim cok. Kullanmayi da bilmiyorum cogu kelimeyi. Yani düzgün sekilde konusmak icin detaylara da ihtiyacim var. Simdi kizimi uyutuyorum, yarim saat icinde yeniden burada olacagim. Detayli sekilde konusuruz burada olursaniz :kahve:

Bir iki şey sormam gerekiyor. Kendi başınıza kaç gün ve - düzenli çalışmak zorundasınız - bu günlerde ne kadar zaman ayıracaksınız Almanca çalışmaya ? Yani haftada toplam kaç saat almanca çalışacaksınız ? Lütfen, benimle skype üzerinden yapacağınız çalışmaları katmayın bu hesaba. Onu +2 saat olarak ayrı görün. Kursu da saymayın. Bu çalışma düzeninize sadık kalabilecek misiniz ? Saparsanız, en fazla ne kadar bir sapma olur ?

Zamanın önemi konusundaki tespitinize ben de katılıyorum. Öte yandan, kendi bakış açımla konuşursam; toparlanmaya, ileride evladının gurur duyacağı bir anne olmaya, özetle kendisini ayağa kaldırmaya çalışan, bu arada da hayatında kendisini zorlayan bir takım şeyler olan genç bir insana katkıda bulunmanın, o zamana kıymet katacağını düşünüyorum. Mahcubiyet, ne size ne bana yararı olacak bir duygu değil, illâ bir duygu oluşturmalıysa bu durum sizde, bence motive olma duygusu daha yararlı olur ikimize de :KK66:

Saatleri gerçekçi hesaplayın n'olur, ama bu hesabı yaparken kendinizi fazla da rahat bırakmayın. Siz masaya bir kaç ay için yıkılmaz bir disiplin ve biraz fedakarlık koyabilirseniz, ben de o masadan yıkılmaz bir temelle kalkabilmenize epeyce yardımcı olabilirim sanıyorum :)

Bir iki şey sormam gerekiyor. Kendi başınıza kaç gün ve - düzenli çalışmak zorundasınız - bu günlerde ne kadar zaman ayıracaksınız Almanca çalışmaya ? Yani haftada toplam kaç saat almanca çalışacaksınız ? Lütfen, benimle skype üzerinden yapacağınız çalışmaları katmayın bu hesaba. Onu +2 saat olarak ayrı görün. Kursu da saymayın. Bu çalışma düzeninize sadık kalabilecek misiniz ? Saparsanız, en fazla ne kadar bir sapma olur ?

Zamanın önemi konusundaki tespitinize ben de katılıyorum. Öte yandan, kendi bakış açımla konuşursam; toparlanmaya, ileride evladının gurur duyacağı bir anne olmaya, özetle kendisini ayağa kaldırmaya çalışan, bu arada da hayatında kendisini zorlayan bir takım şeyler olan genç bir insana katkıda bulunmanın, o zamana kıymet katacağını düşünüyorum. Mahcubiyet, ne size ne bana yararı olacak bir duygu değil, illâ bir duygu oluşturmalıysa bu durum sizde, bence motive olma duygusu daha yararlı olur ikimize de :KK66:

Saatleri gerçekçi hesaplayın n'olur, ama bu hesabı yaparken kendinizi fazla da rahat bırakmayın. Siz masaya bir kaç ay için yıkılmaz bir disiplin ve biraz fedakarlık koyabilirseniz, ben de o masadan yıkılmaz bir temelle kalkabilmenize epeyce yardımcı olabilirim sanıyorum :)

Disiplin konusunda gercekten aldigim karara hastalik haricinde kesintisiz uyabilirim. Dogum kilolarini bu yöntemle verdim kendime gücümü ispatladim bu konuda. Lakin tek problem kisisel zamanimin olmamasi. Söyleki kizimla tüm gün yalnizim. Yani istesem de beni bilgisayar basina oturtmuyor. Bes on dakikalik oturmalardan fazlasini yapamiyorum zaten o zamanlarda da klavyeye atlamakla mesgul oluyor. Sadece o uyuyunca kendime vakit ayirabiliyorum. Sürekli benimle olmak istiyor. Sürekli onunla ugrasip onunla ilgileniyorum. Cocugunuz varsa tahmin edersiniz zaten.

Yazlari aksam sekizde uyuyor sorun cikmadigi sürece. Ehliyet calisiyorum bir haftadir o uyuduktan sonra, bazen soruyu bes kez okuyorum ama yorgunluktan anlamiyorum. Kizim iki yasinda ama alti aydir gündür uykusu uyumuyor tüm gün benimle ve de biraz yorucu bir cocuk.Yani aksam uyudugu gibi zamanim oluyor. Türkiye ile aramda bir saat var. Yani dokuzda calismak icin vaktim oluyor. Ehliyet icin de calismam gerekiyor. Günde bir saat ayirabilirim en az herhalde. Ama tabi günün sonunda yorgun oldugum icin pek verimli olmayacak. Ama baska carem yok.
Bir de hamile kalirsam eger ilk ay bulantilar yüzünden de verimim düser, dua ediyorum en azindan hastanelik olmayayim diye. Ama kardes de sart kizima.

Gündüzleri elime ezberleyecegim kelimeleri alabilirim kagida yazarak. Yemek yaparken, tuvalette ne bileyim her bos animda bakarim calisirim. Bir sekilde beni test edersiniz.
Malesef gün icinde baska vaktim yok, kizim ancak tabletle susuyor. Onu da vermek istemiyorum. Yemek yemek icin veriyoruz esimle yoksa yemek dahi yedirtmiyor. Su an da elinde var zaten ki yaziyorum.
Ben temeli güzel atmak istiyorum gercekten. Kizima almanca kitaplar okuyorum anlamiyorum kac kere bakarsam bakayim. Illa ki anlamini ögrenmek icin zamana ihtiyacim oluyor.
Ehliyeti de kisa sürece almak istedigimden simdilik en fazla bir saat sözü verebilirim. Evin temizligi susu busu hep yine ayni saatlere kaliyor. Durumlar degismedigi sürece bu sekilde. Tatile bile gitmiyorum bu sene bu planlarim yüzünden. Yaklasik ondört gün esim evde olacak tatilimiz var. Benim kurs yüzünden gitmiyoruz, bu sürec icinde de hizlica calisabilirim esimden de yardim alarak. Iyi degerlendirmek istiyorm.

Allah hakikaten kolaylık versin, tanımladığınız iki yaşındaki halin çok benzerini yaşadım, gayet iyi anlıyorum. Siz yalnızsınız, ben değildim. İnsanın, evin de yükü omuzundaysa, hiç bir şeye takati kalmıyor gün sonunda. Bir günlük üç günlük on günlük bir durum da değil, hergün ve hergün aynı tempo insanı perişan ediyor. Çok ama çok haklısınız. Allah kolaylık versin.
Ben günde bir saat diye hesaplayacağım şimdilik.Bizim skype görüşmelerini de bu bir saatten hariç tutmayacağım. Kelime ezberlemeyi güne yayabileceğinizi, ama oturup çalışmanın sadece - en fazla- 1 saatle sınırlı olacağını anladım. Eşinizin evde olacağı 14 gün hangi tarih aralığında olacak, sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz ? O zamana kadar ne yapılır ve o zamanda neye yoğunlaşılır, onu programlayabilmek için soruyorum. Biz bu hafta içinde başlarız sizinle.Bir de, b2 kursu ne zaman başlıyor, haftada 1 gün demiştiniz, hangi gün, bunu da, haftalık -sizinle ilgili kendi hazırlayacağım- programı oluşturabilmek için soruyorum ?

Bir de, rica etsem, dandik bir mail adresi alıp, bana özel mesajla iletir misiniz ? Bizim döküman iletim mailimiz olsun. Ben muhtemelen salı günü, size ilk kelimelerinizi yollarım o zaman. Sadece kelimeler. A1 kelimeler olacağı için, çok yollayacağım. Bir bölümünü biliyorsunuzdur diye. Sizden ricam, muhakkak hem Artikel hem de plural larıyla birlikte ezberlemeniz isimleri. Kelimeler konusunda size güvenebilirsem, gerisini ben hallederim. İlerleme hızınıza göre bu hafta iki kere kelime yollayacağım. İkinci kelimelerle birlikte, döküman da tarayıp yollayacağım. Sıfırdan başlamanın daha uygun olacağını düşündüm sizin için de uygunsa. Sonra da, sizin için uygun olursa, ezberlediğiniz kelimeler ve o dökümanlarla birlikte ilk beraber dersimizi yaparız.

Bir de, rica etsem, dandik bir mail adresi alıp, bana özel mesajla iletir misiniz ? Bizim döküman iletim mailimiz olsun. Ben muhtemelen salı günü, size ilk kelimelerinizi yollarım o zaman. Sadece kelimeler. A1 kelimeler olacağı için, çok yollayacağım. Bir bölümünü biliyorsunuzdur diye. Sizden ricam, muhakkak hem Artikel hem de plural larıyla birlikte ezberlemeniz isimleri. Kelimeler konusunda size güvenebilirsem, gerisini ben hallederim. İlerleme hızınıza göre bu hafta iki kere kelime yollayacağım. İkinci kelimelerle birlikte, döküman da tarayıp yollayacağım. Sıfırdan başlamanın daha uygun olacağını düşündüm sizin için de uygunsa. Sonra da, sizin için uygun olursa, ezberlediğiniz kelimeler ve o dökümanlarla birlikte ilk beraber dersimizi yaparız.
E mail adresi aldim. Sizinkini de bilmem lazim. Ozelden konusmadan bildiririm size.

Hamileyim, bebegim olacak. Uzun süredir hastaydim. Yemek yemeye yeni basladim. Aylardir acim desem yeridir. Tabi yemek olmayinca degil ders calismak yataktan bile zor kalkiyor insan.
Olsun.
Hamilelik beni cok yavaslatti. Tabiki de cok zor günler gecirdim. Hastanede de yattim.
Hersey cocuklarim icin.
ehliyete ve herseye ara vermek zorunda kaldim.
Ne yapalim, olsun.
Kendimi iyi hissettigim an ders calismaya baslayacagim. Önce karnimi doyurmam lazim ama.
Insan konusurken de kusar mi yahu.. =(
Aylardir kusuyorum, bittim bittim.
Tükendim.
Bebegim bir saglikla dogsun isleri yoluna koyacagim.
Sagliktan önemli birsey yok gercekten.
Sadece bebek isi tamam, ehliyet ve dil hala beklemede. Iyi olursam hemen halledebilecegim seyler bunlar.
Benim ilacim zaman galiba.
Kimseyle yarisa girmeden kendimi dinleyerek bu yolu tamamlamaliyim.
Hamileliginde asiri mide bulantisi cekmeyen, ayaga kalkan, mutfaga gidebilen anneler inanin cok sanslisiniz. Ya da bunlara ragmen yaninda ona yardim eden biri olan anneler.
Inanin cok sanslisiniz.

Yapilacaklar listesi:
Bir cocuk daha istiyorum. Yasim 25, ve ben otuz yasimda güzel, fit, calisan bir kadin olmak istiyorum. Cocuk calismalarina baslansin!
Yalnizim cok zor ama güclü olamk zorundayim. Zorlu günler beni bekliyor, merhaba zorlu günler. Yakinda görüsecegiz.
Ehliyet alinacak, ya öyle ya da böyle. Bir sekilde alinacak.
Dil kursuna devam edecegim. Yükseltecegim kendimi.
Bütün bunlar olduktan sonra da iyi bir ise girecegim.

Üc sene önce yazdiklarim
simdi herseyi gözden geciriyorum..
Bir cocugum daha oldu, dün üc yasina girdi. Henüz 29 yasima tam girmis sayilmam ama zaman tabi ilerliyor yine de dogum kilolarimi coktan verdim kendimi iyi hissediyorum.
Yalnizdim, evet cok zordu ama yasanacak olanlar yasandi cocuklarimi tek basima büyüttüm ve su an ki huzurumu tarfi edemem.
Ehliyetimi gecen sene aldim.
Oglum krese basladi ve yakinda insallah dil kursuna basliyorum. Evet dil isi bittikten sonra da cocuklarim okuldayken ben de kendime uygun bir ise girerim insallah.
Zaman ne cabuk gecmis, aferin bana.
Ama cocuk büyütmek kolay dgeil, bu aksam ders calismaya basliyorum.
Kendime verdigim sözü tutmusum, farkinda bile degildim. Bu yüzden yazmaya devam edecegim :KK200:

Üc sene önce yazdiklarim
simdi herseyi gözden geciriyorum..
Bir cocugum daha oldu, dün üc yasina girdi. Henüz 29 yasima tam girmis sayilmam ama zaman tabi ilerliyor yine de dogum kilolarimi coktan verdim kendimi iyi hissediyorum.
Yalnizdim, evet cok zordu ama yasanacak olanlar yasandi cocuklarimi tek basima büyüttüm ve su an ki huzurumu tarfi edemem.
Ehliyetimi gecen sene aldim.
Oglum krese basladi ve yakinda insallah dil kursuna basliyorum. Evet dil isi bittikten sonra da cocuklarim okuldayken ben de kendime uygun bir ise girerim insallah.
Zaman ne cabuk gecmis, aferin bana.
Ama cocuk büyütmek kolay dgeil, bu aksam ders calismaya basliyorum.
Kendime verdigim sözü tutmusum, farkinda bile degildim. Bu yüzden yazmaya devam edecegim :KK200:
Konunu yeni gördüm, ben de bugun tam 12 senemi tamamladim Almanya'da... ben de buralarda yalnızım ve çok şeyler yasadim:) yine de yılmadım şu an meslek yapıyorum, seni de takdir ediyorum yilmadigin icin:) ben de hala dile pek hakim degilim yani hala perfekt degil ama ben de kurs yapmadim maalesef, tek 2 ay kursa katılabildim ve sertifikamı aldim... neyse demem o ki eger istersen birlikte belki almanca pratik yapariz

Konunu yeni gördüm, ben de bugun tam 12 senemi tamamladim Almanya'da... ben de buralarda yalnızım ve çok şeyler yasadim:) yine de yılmadım şu an meslek yapıyorum, seni de takdir ediyorum yilmadigin icin:) ben de hala dile pek hakim degilim yani hala perfekt degil ama ben de kurs yapmadim maalesef, tek 2 ay kursa katılabildim ve sertifikamı aldim... neyse demem o ki eger istersen birlikte belki almanca pratik yapariz

Meslek yapacak kadar almancan varmis ama, biraz hazirlanip sertifikani alabilirsin yine de lazim olursa
Ben de daha önce kursa 4 ya da 5 ay gitmistim, bir ara gidip b1 aldim
Simdi tekrar hazirlanim b2 ve sonra da c1 e devam etmek istiyorum
Dili halledince de belki meslek yaparim ama cocuklarin okul saatine uyumlu olursa, henüz arastirmadim
yedi senedir Almanyadayim ben de, tabiki pratik yapariz ama nasil yapariz bilmiyorum
sen anlat nasil almanyaya geldin neler yasadin cok merak ettim :KK69:

Meslek yapacak kadar almancan varmis ama, biraz hazirlanip sertifikani alabilirsin yine de lazim olursa
Ben de daha önce kursa 4 ya da 5 ay gitmistim, bir ara gidip b1 aldim
Simdi tekrar hazirlanim b2 ve sonra da c1 e devam etmek istiyorum
Dili halledince de belki meslek yaparim ama cocuklarin okul saatine uyumlu olursa, henüz arastirmadim
yedi senedir Almanyadayim ben de, tabiki pratik yapariz ama nasil yapariz bilmiyorum
sen anlat nasil almanyaya geldin neler yasadin cok merak ettim :KK69:
Benim B1 Zertifikat var geldikten 4 ay sonra aldim, B2 seviyesinde olduğuma dair belgelerim var, onu da zamanında aldim:) şimdi Udemy'de C1 kursu buldum onu aldim kendim biraz bakacam, C1 seviyem %60, O da çok az maalesef:KK43:.. bulundugum yerde C1 kursu yok çünkü... en büyük sorun maalesef Dialektler, ilk zaman Mittelfrankendeydim, 10 sene kaldim şimdi 2 sene olmadı Niederbayerndeyim Hochdeutsch konusan bi allahin kulu yok... almanyanın Lazlari diyebiliriz burdakilere:KK70: sen ne tarafta oturuyorsun ben Passauya yakınım... pratik istersen burdan başlarız yapmaya

X