Yeni taşınan karşı komşu

Yanlış görmediysem Kız 5 var, oğlan da 7-8 yaşında.
Girip çıkarken bağırmaları sorun değil, giriş salon tarafında.

Tamda ses yapar yaştalar.

Benim eski yan komşumun 3 oğlu vardı biride tam ergenliğe girişteydi kalın sesiyle 'annaaaağğğğ yemeeeeğğğğhhh' diye bağırırdı korkudan dolaba koşar ben bakardım yemek var mı

O günlerim geliyor aklıma hiç kolay değildi ama laf arasında güzelce söyledim
Zamanla azalmıştı yine rahatsız oluyordum tabiama onlarda ellerinden geldiğikadar dikkat ediyordu biliyordum bu yüzden idare etmiştim. Belki sende tanıdıktan sonra bu kadar kızmazsın
Zaten idare etmeyip ne yapabilirdim ki yada ne yapabilirsiniz ki? zabıtaya belediyeye polise nereye giderseniz gidin çocuk sesine bir şey yapamıyorlar

Neyse calisan bebegi olan ve uykuya hasret islerini kostur kostur yapan bi kadin oldugnuzu dusunup durumunuzu bu durumdan kaynaklanan kaygiya bagliyorum.Umarim daha sakin hayat suren apartman kulturune hakim birilwridir ve sadece hosgeldiniz demek icin gidersiniz.Iyi geceler

yorumunuzu okuyunca sizin çocuklu bir öğretmen olduğunuza inanamadım ve ne yalan söyleyeyim öğretmen olmanıza üzüldüm açıkçası
hemen, bir günden bir geceden, nasıl insanların çocuklarını eğitemediğine kanaat getirdiniz? hele ki insanlıktan anlamadığına?

insanların şu an içinde bulundukları durumu nereden biliyorsunuz?
belki çocuk otistik, durduramıyorlar?
belki kadın çok hasta, şu anda bir şeye yetişemiyor?
benim arkadaşım mesela, müstakil evden (ki o evde çocuklar istedikleri her türlü oyunu oynayabiliyordu, futbol, basketbol vb dahil) apartmana taşındığında çocukları alıştırabilmek için ne kadar çaba sarfetmişti, özgürlükten bir anda "dur yapma, gürültü yapma" ya geçişe alışamamıştı çocuklar, eğitimsiz oldukları için değil, unuttukları için... belki burada da böyle bir durum söz konusu?

başka üyeler böyle ön yargılı olsalar hadi bir derece; sizin gibi, çocukları eğiten bir insanın biraz daha ön yargıdan uzak olmasını dilerdim. öncelikle, durumu tam olarak anlamamız gerektiğini tavsiye etmenizi dilerdim.
"bu türler! insanlıktan anlamıyorlar"...ne kadar ağır bir itham, hiç görmediğiniz, bilmediğiniz insanlara...üzücü gerçekten

Aynen öyle. Kötü olmak da istemiyorum. Annesi elinden geleni yapıyorsa yapacak bir şeyim yok. Daha önce yaşlı bir çift oturuyordu ne güzel. Ondan biraz canım sıkıldı galiba.

bu evimize taşındığımızda çocuğum yoktu. alt komşunun iki yaşında çocuğu vardı. geceleri ağlama sesine uyanır bu yaştaki çocuk hala ağlar mı ya diyerek sinirlenerek uyurdum. bişi de demedim tabi.

sonra benim oğlum oldu ve çok ağlak bir çocuktu. ağlaması kesildi ama yine de çok gürültü yapıyor. eminim aşağıya baya ses gidiyordur. ben çok dikkat ederim ses konusuna ama çocuk bu bir yere kadar müdahale edebiliyorsunuz. aşağı komşum da hiç şikayet etmedi bizimkinden. arada söylerim kusura bakmayın çok sesimiz geliyordur diye.

kadına açık açık çok gürültü var deseniz bile çok işe yarayacağını sanmıyorum. ilerde sizin çocuğunuz da gürültü yapabilir. bence sabretmeli , hoşgörülü olmalısınız.

Henüz çalışmıyorum ama yakında başlayacağım İznim bitiyor. Diğer tespitleriniz doğru. Umarım öyle olur, size de iyi geceler.

Ya çok gürültü oldu kusura bakmayın desin canımı yesin. Ona yapacak bir şey yok. Müdahale edebileceği halde etmeyen annelerden değildir umarım.

Sardenya cok buyuk konusuyorsunuz cocugunuz daha kucukmus, korkarim ki dağlı diye küçümsediğiniz ailenin çocuklarından kat be kat fazla yaramaz bi cocuk olacak cocugunuz. Gecmis olsun.

Ben komşularıma dağlı demedim, bilemiyorum nereden geldiklerini. SEN DAĞA GİT diyen üyeye dedim onu. Çünkü ancak bir dağlının eline internet geçtiği zaman tanımadığı insana bu şekilde yorum yapabilir.

Ya çok gürültü oldu kusura bakmayın desin canımı yesin. Ona yapacak bir şey yok. Müdahale edebileceği halde etmeyen annelerden değildir umarım.

Ama daha bugun taşındı hangi ara diyecekti ki o şimdi biran önce eşya dizmeyebakıyordur

Belki de yarın öbür gün bir araya gelince der
Yada bu gece bir istisna olarak kalır bu yuzden bahsetmez
Umarım ki öyle olur ..

Kadınla denk gelince haber ver :) hadi iyi geceler

iyi de
evde gürültü yapmasınlar, bahçede gürültü yapmasınlar, nerede gürültü yapsın bu çocuklar?
evet, gerçekten tahammülsüzsünüz
kadın daha bugün taşınmış, "uyarmak" için kapısına gitmeyi düşünüyorsunuz
"bahçede"ki çocuk sesinden bayılmak üzeresiniz
bence biraz kendinizi törpüleyin

Umarım öyle olur. İyi geceler.

Şimdi şöyle ki; bahçede çocuklar için ayrılmış oyun alanı ve park var. Çocukların bu alan haricinde yayılıp oyun oynamaları yasak. Ama bu alan kendi apartmanlarının yanında olduğu için anneleri oradan kovuyor bunları. 5-6 çocuk zaten 1 tanesi hariç hepsi aynı bloktaki apartmanlarda. Şimdi burada onların annelerinin tahammülsüzlüğü ve kuralsızlığı gözüme batar elbet.

valla sitenizin kuralları son derece saçmaymış bence ya neyse

Sardenya , bence sizin sorununuz sadece komşu çocukları değil
satır aralarını okuyorum da kurallar, kurallar, kurallar
apartman kuralları - apartman kültürü , taşınma hakkı - pazar taşınma yasağı , çocuklara ayrılmış bölüm - yasak - kuralsızlık vs vs vs
Allah size kolaylık versin diyebiliyorum sadece

Akademik ogretim uyeleri 1 grupla bir arkadasin evinde toplandik. Muhabbet sadece komsuydu. O kadar uzuldum ki konu oturduklari apartmanlardaki cocuklar ve kapinin onudeki ayakkabilari veya ne bileyim gurultuleri. Malesef bu tarz insanlar daha hosgoruz daha curetkar oluyorlar. Bunlarin cogu da doc. Prof olan ogeretim uyleri siz dusunun artik egitimin geldigi noktayi.

Saçma değil, başkasının çilesini çektirmeyen kurallar. Çocukların site içinde top oynaması ya da bisiklete binmesi de yasak.
Kuralsızlığın tek kural olduğu ve insanlarca bunun normal bulunduğu kültürlerde işim gerçekten çok zor.

inanın çok üzülüyorum

çocukların top oynayamadığı, bisiklete binemediği bir site üste para verseler çocuklarımı orada yaşatmak istemem

çok çok çok klasik bir cümle var, yazmaktan nefret ederim ve hiç yazmadım bu forumda
fakat ilk defa bir konuda yazmamak için kendime bu kadar zor hakim oluyorum
o yüzden ben daha fazla kalmayayım, kaçayım
yoksa o cümleyi yazmasam bile sanırım ban yiyeceğim

Siz de çocuk yetiştirme ve çevreye olan sorumululuk anlayışınız çerçevesinde bir yerde oturursunuz o zaman. Evde gürültü yapan çocuklar için demiyorum bunu, Kimse kimsenin çocuğunu çekmek için senet imzalamıyor sonuçta. Bir hasta, bir yaşlı gidip parkta uyuyup dinlenemez ancak evinde rahat eder ama çocuğun oyun alanı parktır. Ben çocuklarda değil ailelerde suç buluyorum elbette. Madem çocuğunun gürültüsü o kadar tatlı neden kendi evinden uzaklaştırıyorsun diye sorabilirim herhalde? Site yönetiminden böyle bir karar çıkıyorsa herkes şikayetçi demek ki.
Diyecektim, demeyecektim yok yazmayacağım'larla pek de anlaşılır değilsiniz. İyi geceler.

Bu çocuklar nerde oynasın park güvenli değil ,bahçede kurallar var çocuklar anlarmış gibi kuraldan apt aman komşular rahatsız olmasın ,sokaklar desen malumunuz....anlayış sadece biraz anlayış sizinde çocuğunuz var henüz küçük belki bir iki yıla iki çocuğa bedel ses çıkaracak bilemeyiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…