Yeni tanıştığım insanlardan çekiniyorum

yumussweat

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2021
889
1.350
Bugün ders çalışmak için kütüphanedeydim. Eli yüzü düzgün iyi kalpli gibi duran çocuğun biri de ders çalışmak için yanıma geldi ve bir soru sorarken sohbet başladı. Çok uzun sayılmaz aslında genel konulardan 5-10 dakika falan konuşmuş bulunduk. Ardından da lafı sosyal medyaya getirdi ve takipleştik. Ee ne var bunda diyebilirsiniz?

Ama ben okul gibi yakın çevremden olmayan erkeklerden çekiniyorum. Şimdi bu çocuk bana durup dururken 2 gün sonra mesaj atsa içimi nedensiz bir korku sarar. Buluşmaya çağırsa yaşasın yeni arkadaşım olacak değil de şimdi bana ilgi falan duyar kıramam konuşmak zorunda kalırız diye düşünürüm. Sadece erkeklerle olan bir durum bu ayrıca. Ben bu sorunumu nasıl aşarım?

Hayır demeyi öğrenmeniz lazım :)
Ama birbirinize kibar davranıyorsunuz ve takipleşmek isteyince hayır desen çok kaba, egolu bir davranış olmaz mı, utanıyorum demeye.

Yoksa emin olun arkadaşlarım çok açıksözlü hatta bazen gaddar olduğumu söyler. Tek bu durumda hayırı söyleyemiyorum. Birkaç kez dedim farklı kişilere ve onlara sapık muamelesi yaptım gibi baktılar

Bugün ders çalışmak için kütüphanedeydim. Eli yüzü düzgün iyi kalpli gibi duran çocuğun biri de ders çalışmak için yanıma geldi ve bir soru sorarken sohbet başladı. Çok uzun sayılmaz aslında genel konulardan 5-10 dakika falan konuşmuş bulunduk. Ardından da lafı sosyal medyaya getirdi ve takipleştik. Ee ne var bunda diyebilirsiniz?

Ama ben okul gibi yakın çevremden olmayan erkeklerden çekiniyorum. Şimdi bu çocuk bana durup dururken 2 gün sonra mesaj atsa içimi nedensiz bir korku sarar. Buluşmaya çağırsa yaşasın yeni arkadaşım olacak değil de şimdi bana ilgi falan duyar kıramam konuşmak zorunda kalırız diye düşünürüm. Sadece erkeklerle olan bir durum bu ayrıca. Ben bu sorunumu nasıl aşarım?
Bu sorunu aşma, bu şekilde temkinli olmaya devam et. Hiç tanımadığın bir insan ile sosyal medyada takipleşmek yeterli, telefon numarası kişiye özeldir bence, vermemek daha uygun diye düşünüyorum.

Ama birbirinize kibar davranıyorsunuz ve takipleşmek isteyince hayır desen çok kaba, egolu bir davranış olmaz mı, utanıyorum demeye.

Yoksa emin olun arkadaşlarım çok açıksözlü hatta bazen gaddar olduğumu söyler.
Haklısınız biraz kaba olabilir. Şahsen böyle durumlarda çoğu zaman direkt hayır demek yerine sosyal medya kullanmıyorum vs demeyi tercih ediyorum.

Düşününce ben de çok çekinirdim. İnsan bazen iyi niyetli davranmak istiyor ama hep de buradan vuruluyor. Bazen kırmamak için hayır demiyor oluşumuz başka yerlere bile çekilebiliyor. Kullanmıyorum demek en mantıklısı

Buluşmaya çağırsa yaşasın yeni arkadaşım olacak değil de şimdi bana ilgi falan duyar kıramam konuşmak zorunda kalırız diye düşünürüm. Sadece erkeklerle olan bir durum bu ayrıca.

Çekinmek değil bence bu.

Çekinmek değil bence bu.
Ama şöyle de bir durum var yani belki ben bu insanla çok iyi arkadaş olacağım ya da belki hayatımın aşkı olacak. Böyle tesadüfen tanışılıp iyi ilişki kuran yok mudur ya? Kız olsun ya da erkek olsun. Yoksa sadece dizi filmlerde olan bir şey mı bu :KK48:

Ama şöyle de bir durum var yani belki ben bu insanla çok iyi arkadaş olacağım ya da belki hayatımın aşkı olacak. Böyle tesadüfen tanışılıp iyi ilişki kuran yok mudur ya? Kız olsun ya da erkek olsun. Yoksa sadece dizi filmlerde olan bir şey mı bu :KK48:

Vardır elbette neden olmasın herkesin bir şekilde yolları kesişiyor. 🥰
Biraz relax olmak lazım, kesin arkadaş oluruz ya da kesin hoşlanacak değil de biraz oluruna bırakmalı. 🥰

Tabi ki var. Zaten rahatsız olsan sosyal medyadan takiplşemeyi istemezdim. İlk izlenimine, hislerine kulak ver. Seni rahatsız eden bir sözü, hareketi, bakışı vb durumlar olursa sosyal medya kullanmıyorum dersin. Sen sınırını çizdikten sonra, kişisel bilgilerini (telefon numarası, ev adresi, ailenin durumu gibi) vermedikten sonra bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Zamanla tanıdıkça davranışlarını ayarlarsın.

Tabi ki var. Zaten rahatsız olsan sosyal medyadan takiplşemeyi istemezdim. İlk izlenimine, hislerine kulak ver. Seni rahatsız eden bir sözü, hareketi, bakışı vb durumlar olursa sosyal medya kullanmıyorum dersin. Sen sınırını çizdikten sonra, kişisel bilgilerini (telefon numarası, ev adresi, ailenin durumu gibi) vermedikten sonra bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Zamanla tanıdıkça davranışlarını ayarlarsın.
Tamamdır çok teşekkürler hepinize. Bazen boşuna taktığımı fak ediyorum bazı şeyleri:sampiyon:

Tamamdır çok teşekkürler hepinize. Bazen boşuna taktığımı fak ediyorum bazı şeyleri:sampiyon:
Sen kişisel bilgilerini korursan seni takip edip kaçıracak değil ya. Tabi bu arada konum paylaşma konusunda da dikkatli ol. İnsanların niyetlerini okuyamıyoruz, tanımadığımız insanlara iyidir kötüdür diyemeyiz. Sen önlemini al sonra hislerine kulak ver. Herşey zamanında güzeldir. Yaşına yakışanları sana yakıştığı şekilde yaşa.

Tesadufen tanisip sevgili oldugum veya iyi arkadaş oldugum insanlar oldu. Ama ben bu konuda fazla cesaretli adimlar atiyordum. 😬
Ben tesadufleri severim. Eşim de benim yakın çevremden biri değildi mesela.

Ha şimdi eskiye göre cok daha temkinliyim daha doğrusu eşim beni bu konularda kisitliyor hemen herkese gitme, guvenme arkadas olma diye. 😂😂
Ben zarar gormedim ama benim gibi olmayi da tavsiye edemeyecegim şu donemlerde, bu kadar korkmayin ama cok dikkatli olun.

Yoksa emin olun arkadaşlarım çok açıksözlü hatta bazen gaddar olduğumu söyler. Tek bu durumda hayırı söyleyemiyorum. Birkaç kez dedim farklı kişilere ve onlara sapık muamelesi yaptım gibi baktılar
Aslında öyle bakın.
Çoğunun sizden hoşlandığı,etkilendiği de yoktur.
Kim olsa aynı davranacaktır büyük ihtimalle.
Öyle bakın olaya.

X