Yeni öğrendim bu konuyu feryad edesim var

Zeynep Hanım'la konuştum az önce

Pozitif enerjisi son derece yüksek, kıpır kıpır , dünyalar tatlısı bir anne :)

Sesinin güzelliğinden içime bir cesaret geldi, artık inanıyorum çorbada bir tuzumuz olabileceğine

Duyacaklar bizi, duymak zorundalar :49:

benim de twitter hesabım var ama kullanmayı hala bilmiyorum. bu arada ekşi sözlükte hesabı olan arkadaşlar ekşi sözlükte gündeme getirseler konuyu aynı zamanda sesimizi duyuracağımızı düşünüyorum.

Bir ana haber bülteninde çıkmıştı bu konu ama pek etki etmedi nedense!
Aslında sabah haberlerinde özellikle fox tv'de seyirci mesajları okunuyor. Oralara bir gün kararlaştırıp topluca mesaj atabiliriz.
Zeynep hanım siz de onlara ulaşıp bir telefon bağlantısı olabilir canlı yayında diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İkiside cinayet ama tedavi edilmeyen çocuklar daha acı.

Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir ama hiçbir korumada %100 güvenli değildir. Tecavüzü var, cahilliği var, var oğlu var. Bir sürü gazetede okuyoruz "öpüştüm hamile kalır mıyım" diyor. Cinselliğin tabu olduğu bir toplumda cahillikten bile olsa mutlaka istemeyen gebelikler oluşuyor. Bu yatmasını bildin korunmasını da bil gibi birşey değil. Dolayısıyla çöpe atılan, wc deliğine bırakalın nefes alan, bakmaya kıyamadığın dünyalar güzeli evlatları ölüme terketmek yerine yasal sınır içerisinde kürtaj tabi ki daha mantıklı.

Ancak, isteyerek uğruna hayaller kurularak doğmuş bir evladı sırf zeka seviyesi düşük diye bile isteye acı çekerek ölüme terketmek daha acı. Ve ne acıdır ki o hastalığın emaresidir zeka seviyesi. Yani o hastalığın pençesine düşen hiçbir evladın IQ su yüksek olamaz.

Bence diye bitireyim.

daha acı olanı; okuduğum kadarı ile hareket yeteneği zaman içerisinde kısıtlanan bu çocuklar normal çocuklarla aynı kategorideki IQ testine tabi tututluyorlarmış...zaman içerisinde de IQ seviyelerinin düşmesi kaçınılmazmış...

Son düzenleme:

tşk cicisinem:)

benim twit hesabım yok
facenin isim arama kısmına mps hastalığı diye yazdım

1-2 konu çıktı

orada like vardı
bak onun anlamını biliyorum bastım
sonra işte bu post face çıktı
bende bilemediğim için buraya sordum
ama şu an çıkmıyor o yazı

tekrar aynı işlemi yaptım
oradaki yorum kısmınada konuyu açan arkadaşın yazısını kopyalayacaktım ama tekrar çıkmıyor

başka yapabileceğim ne varsa hazırım ALLAH cc izniyle......

Arkadaşlar az önce doktorum aradı haberlerde bununla ilgili bir şey varmış, bakan çözülecek demiş ama ben haberi bulamıyorum

Arkadaşlar az önce doktorum aradı haberlerde bununla ilgili bir şey varmış, bakan çözülecek demiş ama ben haberi bulamıyorum

Baktım ama öyle bir açıklama ben de göremedim.
Konuyla ilgili meclise gen soru verilmiş ancak sağlık bakanlığı cevaplamamış.

Ben Serap Ezgüyüde aradım geri dönüş olmadı,yürekten teşekkür ediyorum burda yazan herkese,insanın yalnız olmadığını hissetmesi bilmesi güzel bir duygu:)Biz İzmirde yaşıyoruz,burda gerekli izinleri alıp Yarkın için eylem yapmayı düşünüyoruz.

Zeynep Hanım merhabalar, birkaç gündür MPS ile, MPS hastaları için ülkemizde yapılan son düzenleme ile ilgili bilgi toplamaya çalıştım, daha sonra oturup ülkede işe yarayabileceğini düşündüğüm yazarların, habercilerin çeşitli örgütlerin hatta gündüz kuşağı programcılarının iletişim adreslerinin bir listesini çıkarttım, yarından itibaren de mail ya da telefon yoluyla ulaşmak ve dikkatlerini bu konuya çekmek için uğraşacağım. Ne kadar yararlı olur ya da duyarlı ve toplum üzerinde etkili birilerine ulaşabilir miyim bilmiyorum, ama olur da birilerine ulaşabilirsem sizin e-mail adresinizin elimde bulunması, size ulaşabilmek açısından çok iyi olur. Çünkü biz empati kurmaya çalışsak, giden canlar için üzüntü duysakta, gerçek acıyı çeken, gerçek endişeyi duyan sizsiniz. Yarkın'ı ve onun gibi çocukların yaşama hakkını en iyi anlatabilecek olan da sizsiniz.

Çok üzücü gerçekten.. Bildiğiniz Ötenazi bu.. İnsan Haklarına da aykırı. Hukuki boyut olarak bizlerin yapacağı birşey yok ,zaten mutlaka yasal boyutuyla ilgilenenler vardır.Şahsi olarak herbirimizin hukuk sürecine katılması söz konusu değil zaten anca yaptığınız gibi olayı güncel tutarak daha fazla kamuoyu bilinci oluşturmak yerinde olur.

Kürtaj için yürüyenler iş kendi keyiflerine gelince ses çıkartırlar.

yüreğim paramparça nasıl bir vicdansızlıktır bu aklım almıyor bu nasıl düzen nasıl sistem arkadaşlar lütfen duyarlı olalım ve ulaşabildiğimiz köşe yazarları olsun sosyal paylaşım siteleri olsun mümkün olduğunca sesimizi duyuralım ben facebook hesabımda paylaştım ve sesimin ulaşabildiği her yere paylaşımda bulunacağım bu konuyla ilgili yapmamı istedeğiniz herhangi bir şey olduğunda da sonuna kadar gönüllüyüm lütfen arkadaşlar sizde destek verin ve yavrularımızı kurtaralım

Kürtaj için yürüyenler iş kendi keyiflerine gelince ses çıkartırlar.

Konuyu dağıtmak istemiyorum ancak ne gerek var bõyle ithamlara, kürtaj için yürüyen bir insan olarak bu konuda da elimden geldiğince sesim yettiğince ses çıkarmaya çalışacağım. Bu konuyu düzeltmek için çaba harcayan birşeyler yapmaya çalışan ancak yasakların karşısında olduğundan da emin olduğum birsürü insan var bu başlıkta, beraber iyi birşeyler yapmak için çalışacaksak lütfen ayrılık yaratmayın sizde.

Son düzenleme:
Arkadaslar twitter hesabi olan MPS sayfasini takip edebilir mi. Sayfayi konu sahibi duzenliyor ben degil, ona yardimci olalim lutfen. [xxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu dağıtmak istemiyorum ancak ne gerek var bõyle ithamlara, kürtaj için yürüyen bir insan olarak bu konuda da elimden geldiğince sesim yettiğince ses çıkarmaya çalışacağım. Bu konuyu düzeltmek için çaba harcayan birşeyler yapmaya çalışan ancak yasakların karşısında olduğundan da emin olduğum birsürü insan var bu başlıkta, beraber iyi birşeyler yapmak için çalışacaksak lütfen ayrılık yaratmayın sizde.

ben de konuyu karıştırıp uzatmayayım dedim ama çoook talihsiz bir yorum olmuş. konuyu açıp, birşeyler yapmaya çalışanlar kimlerdir bir bakılsın..."kendi keyfi için" saçma kimse kendi keyfi için karşı çıkmıyor bişeylere...şu konuda bile sokuşturuldu ya biyerlere helal olsun ne diyeyim...

aslında tartışmalar çirkinleşmediği sürece konu için faydalı en azından konuyu üst sıralarda tutar :)))

Arkadaslar twitter hesabi olan MPS sayfasini takip edebilir mi. Sayfayi konu sahibi duzenliyor ben degil, ona yardimci olalim lutfen. MPSicinElele (@MPSicinElele) Twitter'da

arkadaşlar twitter hesabım yok ve kullanmayıda bilmiyorum açıkçası..farklı nasıl bir yol izleyebiliriz bu durumda kısaca özetleyebilir misiniz?

verdiğiniz link dışında ben bir bilgi edinemedim,gözümden de kaçmış olabilir.:26:

sosyal bir devlet olmanın şartlarının böylesine çiğnenmesi,insanların yaşama haklarının zeka ile ölçülmesi,paran yoksa öl
mantığının güdülmesi...artık güzel şeyler duyalım yaa:26:

Ben Yarkının annesiyim,IQ sü düşük olduğu için ilaç alamayan çocuğun,önce bir anne olarak sonra bir kadın olarak sizlerin desteğini bekliyorum istiyorum,bazı şeyler vardırki insan başına gelince anlar,ÇARESİZLİK kadar zor bir durum yok,heleki evladın içinse bu.Burda yapmış olduğunuz paylaşımlarınız için teşekkür ederim,bukonunun çözülene kadar gündemde kalmasını istiyorum bunun içinde sizlerin yardımını istiyorum.Hayat kısa herkes için,güzelde.....

Allahım en kısa zamanda bir çıkar yok bi çare getirsin size. Dilerim en kısa zamanda allahın mucizesi olur oğlunuza.

Allahım affetsin ama bunu demeden edemeyeceğim. bu kararı verenlerd e o çocukların çektiği acıyı çeksin.
Devlet miş ne devleti beee ne devleti. Benim senin çocuğun 3 kuruş için acı çekecekse ve ben bunu çaresiz izleyeceksem olmaz olsun bu karar bu kararı verenler.
Devlet hani nerdesin milletin uçkur davasının peşine düştün doğurun doğurun atın ben bakarım deyip milletin bilmem ne zevkine kadar müdehale ettin. hani bakacaktın noldu. kanlı canlı çocukları öldürüken nerde kaldı devletliğin...
Küfre dönüşüyor ağzımda her sözcük....

Bir ana haber bülteninde çıkmıştı bu konu ama pek etki etmedi nedense!
Aslında sabah haberlerinde özellikle fox tv'de seyirci mesajları okunuyor. Oralara bir gün kararlaştırıp topluca mesaj atabiliriz.
Zeynep hanım siz de onlara ulaşıp bir telefon bağlantısı olabilir canlı yayında diye düşünüyorum.

Gerçekten mantıklı ve herkesin kolayca katılabileceği fikirler geliyor, ne güzel.
Programlar başlayınca buradan bize de haber verin arkadaşlar.
Hatta elinize geçen gazete,gazeteci vs mail adreslerini de özel mesajla paylaşırsanız da iyi olur.

Zeynep Hanım merhabalar, birkaç gündür MPS ile, MPS hastaları için ülkemizde yapılan son düzenleme ile ilgili bilgi toplamaya çalıştım, daha sonra oturup ülkede işe yarayabileceğini düşündüğüm yazarların, habercilerin çeşitli örgütlerin hatta gündüz kuşağı programcılarının iletişim adreslerinin bir listesini çıkarttım, yarından itibaren de mail ya da telefon yoluyla ulaşmak ve dikkatlerini bu konuya çekmek için uğraşacağım. Ne kadar yararlı olur ya da duyarlı ve toplum üzerinde etkili birilerine ulaşabilir miyim bilmiyorum, ama olur da birilerine ulaşabilirsem sizin e-mail adresinizin elimde bulunması, size ulaşabilmek açısından çok iyi olur. Çünkü biz empati kurmaya çalışsak, giden canlar için üzüntü duysakta, gerçek acıyı çeken, gerçek endişeyi duyan sizsiniz. Yarkın'ı ve onun gibi çocukların yaşama hakkını en iyi anlatabilecek olan da sizsiniz.
Merhabalar,
zeynepbeceren@iyte.edu.tr adresim,telefonumda 0554 932 85 78 teşekkür ediyorum .

Ben önce oğlum adına ve kendi adıma burda yanımızda olan herkese yürekten tüşekkür ederim.Daha öncede söylemiştim bunu ama insanın yalnız olmadığını bilmesi hissetmesi görmesi güzel birşeymiş:) Bende biryerlerden öğrenmeye çalıyorum.yasanın değişikliği ile ilgili yapılan açıklamalar varmış ama öğrenemedim henüz.Güzel bir gün olsun diliyoruım.

Onların tuzu kuru tabi ne de olsa paraları var başlarına böyle bişey gelse tedavi ettirirler. Ama ya diğerleri napsın! çocuğunun ölümünü izlemek, Allahım ne acı bişey kimseye böyle bişey gösterme

Back