Yeni öğrendim bu konuyu feryad edesim var

Kürtaj açıklamasında devlet bakar diyodu peki bu 15 çocuğa neden bakmıyor.

Bakmıyor çünkü umurları değil bu milletin refahı

Yok kürtaj yok üç çocuk yapın ; ancak havarilerini kandırırlar

Maksat bu ülke nüfusu çok bir üçüncü dünya ülkesi olarak kalsın

Kalkınamasın, gözü açılmasın

Hele kadınlar ; sadece doğursun başka bir şeye karışmasın

Uyuyanları hala anlamıyorum, hoşlarına gidiyor herhalde itilip kakılmak

Ladyfog a katılıyorum, sesimizi ne kadar duyursak o kadar kar, tepki olmalı ve ben kendi adıma elimden geleni yapacağım. Forumu okuyan arkadaşlardan yardım istiyorum ne yapabiliriz, bu çocuklara nasıl destek verebiliriz bunu konuşalım

Yorum yapmak isteyen yüzlerce kişi olduğuna eminim. Göz ardı edilmeyecek bir şey var bu noktada.. Artık internet üzerinden yazılan yorumlarda bile mahkeme yolu görünen, hakkında hukuki işlem yapılan kişiler var.. Haliyle insanlar böyle "hassas" konularda yorum yapmaktan imtina ediyor. Maalesef ülkemin geldiği son durum bu. "Aman başıma bela almayayım"

Bugün açtığınız konuyu görünce, ve yorumları okuyunca üyeliğimin bulunduğu sosyal paylaşım sitesinde bu konuya parmak bastım.. bir kaç kelam ettim.. Kimseden yorum yok.. Aşk üzerine veciz bir söz paylaşmış olsaydım anında "tık tıklar" gelirdi... Kimse rahatsızlığını dile getirecek yorum dahi yapmadı..Düşündüm ve ülkece geldiğimiz hale acıdım... Bir kaç gün bekleyeceğim ve hiç bir paylaşımda bulunmayacağım..

Bunun oy vermeyle bir alakası olmamalı... "aa ben zamanında oy verdim şimdi bir şey söylemeye hakkım yok" gibi düşünmemek lazım. Yanlışa dur demezsek, sıra bir gün bize gelir kimse ses çıkarmaz herkes izler...Hatta duymazlar bile...

Yorum yapmak isteyen yüzlerce kişi olduğuna eminim. Göz ardı edilmeyecek bir şey var bu noktada.. Artık internet üzerinden yazılan yorumlarda bile mahkeme yolu görünen, hakkında hukuki işlem yapılan kişiler var.. Haliyle insanlar böyle "hassas" konularda yorum yapmaktan imtina ediyor. Maalesef ülkemin geldiği son durum bu. "Aman başıma bela almayayım"

Bugün açtığınız konuyu görünce, ve yorumları okuyunca üyeliğimin bulunduğu sosyal paylaşım sitesinde bu konuya parmak bastım.. bir kaç kelam ettim.. Kimseden yorum yok.. Aşk üzerine veciz bir söz paylaşmış olsaydım anında "tık tıklar" gelirdi... Kimse rahatsızlığını dile getirecek yorum dahi yapmadı..Düşündüm ve ülkece geldiğimiz hale acıdım... Bir kaç gün bekleyeceğim ve hiç bir paylaşımda bulunmayacağım..

Bunun oy vermeyle bir alakası olmamalı... "aa ben zamanında oy verdim şimdi bir şey söylemeye hakkım yok" gibi düşünmemek lazım. Yanlışa dur demezsek, sıra bir gün bize gelir kimse ses çıkarmaz herkes izler...Hatta duymazlar bile...

mesele ''başına bela almak'' kadar basitleştirilebilecek bişey değil malesef. Hakkını arayan thy işçileri işten çıkarıldılar. ekmek paralarından oldular. insanlar artık iki kelme söylemeye korkuyor. demokrasi öldü, ruhuna el-fatiha.. artık ileri demokrasi var.

bu ve bunun gibi pek çok uyulama var aslında bilmediğimiz...bunlar buzdağının görünmeyen kısımları...

insanları bakışlarını farklı noktalara kaydırmak..Allah ım yardım etsin..parası olmayan yaşamasın demekte nedir bu??

bu ve bunun gibi pek çok uyulama var aslında bilmediğimiz...bunlar buzdağının görünmeyen kısımları...

insanları bakışlarını farklı noktalara kaydırmak..Allah ım yardım etsin..parası olmayan yaşamasın demekte nedir bu??

Bu tip kisitlamalar yurt disinda da basladi. Tabi bu kadar extrem degil. Bu dadece Turkiye'ye de ozgu degil. Dunyanin gidisati kotu. Zengin olanlar daha zengin, fakir olanlar daha fakir olacak.

http://www.mpsturk.org/documents/mps_brosur.pdf

Konu hakkında daha fazla bilgi almak için şu linki inceleyebilirsiniz, ayrıca aylık belli bir ücret ödeyip üye olarak ya da bağışta bulunarakta mps derneğine katkıda bulunabiliyormuşuz. Bir de verdiğim linkte yurtdışındaki mps derneklerininde adresi var, belki bu eşitsizliği sadece sosyal paylaşım sitelerinde kendi arkadaşlarımızla değil, yurtdışındaki derneklerle iletişime geçip paylaşabilirsek daha çok ses getirir.

http://www.mpsturk.org/documents/mps_brosur.pdf

Konu hakkında daha fazla bilgi almak için şu linki inceleyebilirsiniz, ayrıca aylık belli bir ücret ödeyip üye olarak ya da bağışta bulunarakta mps derneğine katkıda bulunabiliyormuşuz. Bir de verdiğim linkte yurtdışındaki mps derneklerininde adresi var, belki bu eşitsizliği sadece sosyal paylaşım sitelerinde kendi arkadaşlarımızla değil, yurtdışındaki derneklerle iletişime geçip paylaşabilirsek daha çok ses getirir.

Ben pazartesi gunu burdaki dernegi arayabilirim ama sanmiyorum karisacaklarini. Sonucta Turkiye'de MPS in kendi dernegi varmis onlarla kontak kurun diyeceklerdir. MPS in kendi dernegi birsey yapamiyorsa, burdaki 3-5 kisinin birsey yapabilecegini sanmiyorum.

Ben pazartesi gunu burdaki dernegi arayabilirim ama sanmiyorum karisacaklarini. Sonucta Turkiye'de MPS in kendi dernegi varmis onlarla kontak kurun diyeceklerdir. MPS in kendi dernegi birsey yapamiyorsa, burdaki 3-5 kisinin birsey yapabilecegini sanmiyorum.

:) Yurtdışı mps dernekleri Türkiyedeki çocukların 200.000 tllik ilaç masraflarını karşılayamayabilirler, ya da devlete ilaç gönderin diye ihtar çekemezler tabiki, ama belki medyanın haberdar olmasını sağlayabilirler, uluslararası kamuoyunda duyulmasını sağlayabilirler, böylelikle daha geniş bir kitleye ulaşmış olur bu problem.

:) Yurtdışı mps dernekleri Türkiyedeki çocukların 200.000 tllik ilaç masraflarını karşılayamayabilirler, ya da devlete ilaç gönderin diye ihtar çekemezler tabiki, ama belki medyanın haberdar olmasını sağlayabilirler, uluslararası kamuoyunda duyulmasını sağlayabilirler, böylelikle daha geniş bir kitleye ulaşmış olur bu problem.

Iddia ediyorum; it is not our business diyecekler cunku onlar kendine musluman. Sanirim cok adaletli bir sistemi varmis gibi gorunuyor ama burda doktorlar saglik sistemindeki kisitlamalar icin yurudu, ogrenciler egitim sistemini protesto icin. Sonucta hic birsey olmadi.

Son düzenleme:
yazdım yazdım sildim... şairin dediği gibi "dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük"
aziz nesin'i daha iyi anlıyorum şimdi...

yazdım yazdım sildim... şairin dediği gibi "dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük"
aziz nesin'i daha iyi anlıyorum şimdi...

Cunku yazabilecek birsey yok. Vantekyurek kampanyasi gibi, hayatimda oyle bir yardim kampanyasi gormedim. Sonuc yine kisin sogugunda cadirda kalan insanlar , yanarak olen cocuklar. Bu sistem degismez, boyle gider.

Cunku yazabilecek birsey yok. Vantekyurek kampanyasi gibi, hayatimda oyle bir yardim kampanyasi gormedim. Sonuc yine kisin sogugunda cadirda kalan insanlar , yanarak olen cocuklar. Bu sistem degismez, boyle gider.

Ben derdim var daki bazi konulardan rahatsiz olmaya basladim artik. Bazisi cok yararli konular ama icim kaldirmiyor. Okuyunca icim ciz ediyor. Bir daha derdim var bolumune bakmiycam. Pazartesi onlari ariycam yapabilecegim birsey varsa yapicam. Herkese iyi gunler.

İçim yandı o el kadar yavruların çektiği eziyetlerin onda birine dayanabilir mi bu kararı alan koskoca adamlar. Her şey para mı oldu vicdan nerede, ahlak nerede? Acı içinde yaşayarak ölecek o yavrular bu nasıl bir zulümdür Allah'ım :(((

çocuklar için ishal ilacını bile karşılamıyor devlet.Devlet insan hakları konusunda zayıf,öğretmenlere bile fabrika işçisi muamelesi yapıyor.Herşey bakış açısındaki marazi durum.ilkel kalıntılar.
şunu duymuşsunuzdur avrupada ceza olarak Türkiyedeki gibi maçlara kadınlar alınsın istenmiş.Mahkeme eşitlik ilkesini zedeleyici bulmuş ,insan onuruna aykırı bulmuş,ve bir cins ayrımı içerdiğini düşünmüş.
Devletin birincil görevi arasında sağlık.şahsen bir hükümetin ideolojisinden çok çalışmasına bakarım.sosyal devlet olabilme yeterliliğine.

HANI NERDE DEVLET DOGURUN ISTIYORUM DIYEN DEVLET BIZ BAKARIZ DIYEN DEVLET NERDE ACABA sonrada kurtaj yasakmis sezarjan yasakmi olanlara bakmiyorlar ki dogacaklara baksinlar

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.... demiş Fuzuli

işte şu an Türkiye'de çoğu kişi bu durumu yaşıyor.

HANI NERDE DEVLET DOGURUN ISTIYORUM DIYEN DEVLET BIZ BAKARIZ DIYEN DEVLET NERDE ACABA sonrada kurtaj yasakmis sezarjan yasakmi olanlara bakmiyorlar ki dogacaklara baksinlar

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.... demiş Fuzuli

işte şu an Türkiye'de çoğu kişi bu durumu yaşıyor.

susmak bilmemek gormemek duymamak yollari acmazmiii birilerine mum isigi tunele aydinlik tam getirmesede umut yapmasmi?? gelecegini cocuklarini dusunen anneler bence susmayin bi zaman olur susmaya o zaman mahkum kalirsiniz

Back