yeni mezunluk.. belirsizlik..

Valla hiç de öyle olmuyor istisnalar dışında. Kaç arkadaşım özel sektörde organize sanayi fabrikalarında çok güzel iş buldular tanıdıkları sayesinde,sıfır tecrübeyle.
Demekki işe alanlar işlerine yarayacağını düşünmüş aksi halde almazlardı emin olabilirsiniz.Yada zamanla işlerine yaramazlarsa çıkarırlar.Özel sektörde dayı işi pek işe yaramaz

Demekki işe alanlar işlerine yarayacağını düşünmüş aksi halde almazlardı emin olabilirsiniz.Yada zamanla işlerine yaramazlarsa çıkarırlar.Özel sektörde dayı işi pek işe yaramaz
Neyin ısrarındasınız bilmiyorum ama ben diretmeyeceğim. Tamam sizsiniz demek istiyorum. Aynen ben işlerine yaramadım benim sınıf arkadaşım işlerine yaradı. Neden acaba

Asla umudunuzu yitirmeyin.Daha 21 yaşında genceciksiniz.Başvuruları internet üzerinden mi yapıyorsunuz?başvuru sırasında bile yazdıklarınız çok etkili oluyor.Örneğin işbaşvuru sitesinden işe başvurunuzu yaparken sadece cv göndermek yerine, güzel bir önyazıda yazın.Bu yazıyı başvurmak istediğiniz şirket hakkında araştırma yapıp, iş konusunda ilginizide belirtir şekilde yazın.Bu arada inşaat malzemesi üreten büyük firmalara da başvuru yapabilirsiniz, tuğla fabrikası olur, mermer fabrikası olur, alüminyum kapı pencere firması olur.Spesifik bir konuda, bir çok arkadaşınızın çalışmak istemeyeceği, haberi olmadığı bir sektörde işe başlarsanız ilerisi içinde çok daha aranan biri olursunuz.

Neyin ısrarındasınız bilmiyorum ama ben diretmeyeceğim. Tamam sizsiniz demek istiyorum. Aynen ben işlerine yaramadım benim sınıf arkadaşım işlerine yaradı. Neden acaba
Birşeyin ısrarında değilim.Yılların tecrübesine dayanarak söylüyorum.Sınıf arkadaşlarınızdan bir farkınız var mıydı?Bir artınız?ekstra tecrübeniz? okul başarısından filan hiç bahsetmeyin.Sonuçta tanıdık sayesinde işe girmiş olmaları orda barınacakları anlamına gelmiyor diyorum.Sizin sektörünüz ayrı, inşaat sektörü ayrı.Yapılacak 1 hata, verilecek 1 yanlış karar milyonlara mal olur.Öyle torpille adam alıp şantiyenin başına koymazlar bizim işlerde.En fazla yetiştirmek üzere alırlar baktılar ışık yok 3-5 aya sağlam mobing uygular sonrada çıkarırlar.Hiç bir patron sırf torpili var diye işine yaramayan elemana maaş ödemez.Öz dayısının şirketinden atılan mühendis biliyorum.Yani benim bildiğim mühendislik baya sağlam kabiliyetler gerektiriyor, öyle okuldakiyle pek alakası yok

Valla hanımefendi yeni mezun olup sırf dayısı orada yıllardır çalışıyor diye çok ünlü bir araba markasının fabrikasına mühendis olarak giren bir tanıdığım var. Yeni mezun diyorum altını çizerim. Hem de 17 bin TL maaşla. Neyse istediğiniz düşünceyi savunabilirsniz saygı duyuyorum. Ama sizin bildiğiniz kadar biz de birşeyler biliyoruz ki böyle bir mecrada yazıyoruz. Boş sallamıyoruz yani. Kısa süreli ya da değil. Ne farkeder. Benim vurgulamak istediğim “insan kayırmak”
Sevgiler.

Aynı durumu zamanında bende yaşadım. Bence kasiyerlik yapma bana kalırsa,ama kendı alanında bulana kadar çalış derim. Magazalara basvur yada çağrı merkezlerıne, bu sırada bos kalan zamanlarında sertifika vs agırlık verirsin. Biyandanda iş bakarsın.

Kasiyerlik yapmak.icin asiri kalifiye durumsaainiz..Bence mesleğinizle ilgili bir is bulana kadar bilgisayar programciliği konusunda çalışabileceğiniz bir işe yönelin.

Meslektaşmışız

İlanlarla hiç canını sıkma. Ben yüzlercesine başvurdum sadece biri geri döndü ve beni bir kafede kahve içmeye çağırdı. Bana bakıp işe alıp almayacağına karar verecekmiş. Gitmedim tabii ki.

Öncelikle ehliyetin yoksa mutlaka ehliyet al. İnşaat mühendisleri odasına kaydolmayı sakın atlama. Bazı şehirlerde odalar whatsapp grubu kurup orada iş ilanları paylaşıyor bazı şehirlerde de mail yoluyla iş ilanları paylaşılıyor her ay. Kaydolurken kaydını yapan kişiye de belirt iş aradığını eğer cana yakın biri gibiyse numara alışverişi yapın. Bazen gelen işlerden haberleri oluyor arayıp söylüyorlar.

Eğer çok sabırsızsan hemen işe girmek istiyorsan kasiyerlik yapmak yerine yapı denetim firmalarıyla gidip konuşabilirsin. Onlar hep eleman arar yeni mezun vs.fark etmez. Ama böyle sitelere ilan vermezler genelde. Asgari ücretin biraz üzerini teklif ederler. Yapı denetimde çalışırken diğer firmalarla kontak kurabilirsin bu sayede sektöre giriş yaparsın. Kenarından köşesinden bu sektöre girdin mi zaten bi daha işsiz kalmazsın.

İnşaat sektöründeki küçük firmalarda tanıdığını alma olayı çok fazla yaşanır. O yüzden dışarıdan alakasız birinin içeri girmesi çok zor oluyor. Herkes etrafa haber vererek eleman buluyor. Bundan önceki işimde işten ayrılacağımı söylediğimde benim yerime eleman bulmak için önce tanıdıklara haber salındı sonrasında inşaat mühendisleri odasına haber verildi. Odadan bir arkadaş girdi işe. Eğer odadan da kimse bulunmasaydı o zaman internete ilan düşerdi ancak.

Kasiyerlikten vazgeç lütfen

Kimseye boş sallıyor, yada bişey bilmiyor demedim öncelikle bu konuda anlaşalım.Torpil yada referans olayı zaten var olan, herkes tarafından bilinen birşeydir.Sizin sadece torpili olanlar iş bulur kalan bulamaz anlamına gelen mesajınız üzerine yazdım ben.Konu sahibi özel bir yerden bahsetmemiş, örneğin bir araba fabrikasına mühendis olarak alınmadım deseydi torpilsiz olmaz derdik, ama genel bir işsizlikten bahsedince başka çözümler sunmak daha doğru olmaz mı? İyi akşamlar

Yani bu çok ilginç bir mantık. Evet torpil diye bir şey vardır ama özel sektörde eğer ki ana babanız şirketi çok kar ettirecek biri değilse kim olduğunuz pek önemli değil şirkete Ne kattığınız önemlidir. Benim de benden altta ve üstte başlayan dönem arkadaşlarım oldu. Bazıları daha yeteneklidir bazılarının başka yetenekleri vardır. Belki bu mülakatta kendini daha iyi satma yeteneğidir olamaz mı?

Şimdi konu sahibi arkadaş. Eğer ki dilim var dediğiniz gelir geçer değil gerçekten iyi bir dil ise bunu cebe atın yurtdisi başvuru için, yok ortalama bir dil ise maalesef cooook rakibiniz var bunu eleyin. Ben sektörden biri olarak şantiye tavsiye ederim, zamanla dizayn ofis ordan ofise kayarsiniz ama şantiyede çalışmak hem çok şey katar size hem de maaşlar çok daha iyidir. Ankarada iseniz bir firma özelden tavsiye edebilirim yazarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…