- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
-
- Konu Sahibi civilenginar
Demekki işe alanlar işlerine yarayacağını düşünmüş aksi halde almazlardı emin olabilirsiniz.Yada zamanla işlerine yaramazlarsa çıkarırlar.Özel sektörde dayı işi pek işe yaramazValla hiç de öyle olmuyor istisnalar dışında. Kaç arkadaşım özel sektörde organize sanayi fabrikalarında çok güzel iş buldular tanıdıkları sayesinde,sıfır tecrübeyle.
Neyin ısrarındasınız bilmiyorum ama ben diretmeyeceğim. Tamam sizsiniz demek istiyorum. Aynen ben işlerine yaramadım benim sınıf arkadaşım işlerine yaradı. Neden acabaDemekki işe alanlar işlerine yarayacağını düşünmüş aksi halde almazlardı emin olabilirsiniz.Yada zamanla işlerine yaramazlarsa çıkarırlar.Özel sektörde dayı işi pek işe yaramaz
Asla umudunuzu yitirmeyin.Daha 21 yaşında genceciksiniz.Başvuruları internet üzerinden mi yapıyorsunuz?başvuru sırasında bile yazdıklarınız çok etkili oluyor.Örneğin işbaşvuru sitesinden işe başvurunuzu yaparken sadece cv göndermek yerine, güzel bir önyazıda yazın.Bu yazıyı başvurmak istediğiniz şirket hakkında araştırma yapıp, iş konusunda ilginizide belirtir şekilde yazın.Bu arada inşaat malzemesi üreten büyük firmalara da başvuru yapabilirsiniz, tuğla fabrikası olur, mermer fabrikası olur, alüminyum kapı pencere firması olur.Spesifik bir konuda, bir çok arkadaşınızın çalışmak istemeyeceği, haberi olmadığı bir sektörde işe başlarsanız ilerisi içinde çok daha aranan biri olursunuz.çok teşekkür ederim yorumunuz için. stajımın biri çelik yapılar alanındaydı, yenilikçi güzel bir alan farkındayım. çelik yapılarla ilgili ayrıca bir eğitim ve program öğrenme şansım da oldu ancak en azından mülakata çağırılsam kendimi gösteririm ancak bu da olmadı hiç. elimden gelen yere başvurdum, staj yaptığım yerdeki insanlar birkaç yere haber verdi ama deneyimsiz kabul edemeyeceklerini söylediler. kaç yol kaldı bilmiyorum ama bu süreç beni bir hayli zorladı. haddim değil kesinlikle bunları söylemek yıllarca iş arayan insanlar var. yorucu bir süreç sadece.
Birşeyin ısrarında değilim.Yılların tecrübesine dayanarak söylüyorum.Sınıf arkadaşlarınızdan bir farkınız var mıydı?Bir artınız?ekstra tecrübeniz? okul başarısından filan hiç bahsetmeyin.Sonuçta tanıdık sayesinde işe girmiş olmaları orda barınacakları anlamına gelmiyor diyorum.Sizin sektörünüz ayrı, inşaat sektörü ayrı.Yapılacak 1 hata, verilecek 1 yanlış karar milyonlara mal olur.Öyle torpille adam alıp şantiyenin başına koymazlar bizim işlerde.En fazla yetiştirmek üzere alırlar baktılar ışık yok 3-5 aya sağlam mobing uygular sonrada çıkarırlar.Hiç bir patron sırf torpili var diye işine yaramayan elemana maaş ödemez.Öz dayısının şirketinden atılan mühendis biliyorum.Yani benim bildiğim mühendislik baya sağlam kabiliyetler gerektiriyor, öyle okuldakiyle pek alakası yokNeyin ısrarındasınız bilmiyorum ama ben diretmeyeceğim. Tamam sizsiniz demek istiyorum. Aynen ben işlerine yaramadım benim sınıf arkadaşım işlerine yaradı. Neden acaba
Valla hanımefendi yeni mezun olup sırf dayısı orada yıllardır çalışıyor diye çok ünlü bir araba markasının fabrikasına mühendis olarak giren bir tanıdığım var. Yeni mezun diyorum altını çizerim. Hem de 17 bin TL maaşla. Neyse istediğiniz düşünceyi savunabilirsniz saygı duyuyorum. Ama sizin bildiğiniz kadar biz de birşeyler biliyoruz ki böyle bir mecrada yazıyoruz. Boş sallamıyoruz yani. Kısa süreli ya da değil. Ne farkeder. Benim vurgulamak istediğim “insan kayırmak”Birşeyin ısrarında değilim.Yılların tecrübesine dayanarak söylüyorum.Sınıf arkadaşlarınızdan bir farkınız var mıydı?Bir artınız?ekstra tecrübeniz? okul başarısından filan hiç bahsetmeyin.Sonuçta tanıdık sayesinde işe girmiş olmaları orda barınacakları anlamına gelmiyor diyorum.Sizin sektörünüz ayrı, inşaat sektörü ayrı.Yapılacak 1 hata, verilecek 1 yanlış karar milyonlara mal olur.Öyle torpille adam alıp şantiyenin başına koymazlar bizim işlerde.En fazla yetiştirmek üzere alırlar baktılar ışık yok 3-5 aya sağlam mobing uygular sonrada çıkarırlar.Hiç bir patron sırf torpili var diye işine yaramayan elemana maaş ödemez.Öz dayısının şirketinden atılan mühendis biliyorum.Yani benim bildiğim mühendislik baya sağlam kabiliyetler gerektiriyor, öyle okuldakiyle pek alakası yok
Kimseye boş sallıyor, yada bişey bilmiyor demedim öncelikle bu konuda anlaşalım.Torpil yada referans olayı zaten var olan, herkes tarafından bilinen birşeydir.Sizin sadece torpili olanlar iş bulur kalan bulamaz anlamına gelen mesajınız üzerine yazdım ben.Konu sahibi özel bir yerden bahsetmemiş, örneğin bir araba fabrikasına mühendis olarak alınmadım deseydi torpilsiz olmaz derdik, ama genel bir işsizlikten bahsedince başka çözümler sunmak daha doğru olmaz mı? İyi akşamlarValla hanımefendi yeni mezun olup sırf dayısı orada yıllardır çalışıyor diye çok ünlü bir araba markasının fabrikasına mühendis olarak giren bir tanıdığım var. Yeni mezun diyorum altını çizerim. Hem de 17 bin TL maaşla. Neyse istediğiniz düşünceyi savunabilirsniz saygı duyuyorum. Ama sizin bildiğiniz kadar biz de birşeyler biliyoruz ki böyle bir mecrada yazıyoruz. Boş sallamıyoruz yani. Kısa süreli ya da değil. Ne farkeder. Benim vurgulamak istediğim “insan kayırmak”
Sevgiler.
Yani bu çok ilginç bir mantık. Evet torpil diye bir şey vardır ama özel sektörde eğer ki ana babanız şirketi çok kar ettirecek biri değilse kim olduğunuz pek önemli değil şirkete Ne kattığınız önemlidir. Benim de benden altta ve üstte başlayan dönem arkadaşlarım oldu. Bazıları daha yeteneklidir bazılarının başka yetenekleri vardır. Belki bu mülakatta kendini daha iyi satma yeteneğidir olamaz mı?Neyin ısrarındasınız bilmiyorum ama ben diretmeyeceğim. Tamam sizsiniz demek istiyorum. Aynen ben işlerine yaramadım benim sınıf arkadaşım işlerine yaradı. Neden acaba