Yeni hamileler.... birlikte saglıklı beslenip kilo kontrolü yapalım mı

merhaba bayanlar.Ben hamile olduğumu yeni öğrendim sanırım beş haftalık.ultrasonda belli belirsiz di ,net birşey göremedik.Doktor bana artık folik asit vermiyoruz hiperaktivite,otizm gibi şeylere sebep oluyor çocuklarda dedi.Elevit protanal diye bir vitamin yazdı bu hepsini içeriyor dedi ama benim kafam karıştı biraz sizler vitamin olarak ne kullanıyorsunuz?
yok artik ilk defa duyuyorum folikasitin otizme falan sebep oldugunu. yani burda o kadar hamileyiz herkesin doktoru folikasit verio herkes yanilio da bi sizin doktor mu bilio bu olayi.

google da baktim otizmi %40 azalttigi yazio heryerde. canim sen bence baska bi doktora eczaciya falan da danis derim. folik asit bildigim kadariyla oldukca onemli.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.Ben dün aciliyetten gittim o doktara zaten güvenemedim ondan sormak istedim.Folik asit haricinde bir şey kullanımyormusunuz peki?

Teşekkür ederim.Ben dün aciliyetten gittim o doktara zaten güvenemedim ondan sormak istedim.Folik asit haricinde bir şey kullanımyormusunuz peki?
Ben ilk 3 Ay folik asit kullandim. Folbiol marka. Bi de decavit kullandim va hala kullanmaktayim. 25.haftamdayim ek olarak balik yagina basladim 3 gun once. Demir de almam gerekio ama midem bulandigi icin pek icemiorum arada bi aliyorum demir hapinida tatlim. Ama sen eczaneden folik asit alip basla derim ben ya da baska bi doktora da git gec kalma.

devamlı lablebi kraker galeta yiyorum kendimi şişmiş gibi hissediyorum. kilo alacam bu gidişle. yeşillik yemek et yiyemiyorummmmmmmmmmmmmm

İlk zamanlar vücut su topluyor. Sonra biraz sakinleşiyorsun. 3. aydan sonra münkün olduğunca 1/2 lt süt-yoğurt-yumurta-tuzsuz ya da az tuzlu peynir ( kaşar ve lor ) badem-fındık-ceviz-kaju-siyah kuru üzüm ve siyah erik-kayısı-hurma-incir-haftada 3 kez el ayası büyüklüğünde kırmızı et yada kıyma-mevsim meyveleri-yeşil sebzeler (maydanoz-tere-dere otu hariç) marul gibi-organik doğal tavuk- küçük balıklar gibi şeyleri yemeye çalış.

Valla ilk zamanlar bende senin gibiydim. Bırak yemeyi mutfak kokuyordu. Hala bazen kokuyor ama zorla ittiriyorum junior için :)

Ben ilk 3 Ay folik asit kullandim. Folbiol marka. Bi de decavit kullandim va hala kullanmaktayim. 25.haftamdayim ek olarak balik yagina basladim 3 gun once. Demir de almam gerekio ama midem bulandigi icin pek icemiorum arada bi aliyorum demir hapinida tatlim. Ama sen eczaneden folik asit alip basla derim ben ya da baska bi doktora da git gec kalma.

Demir şurubu var folik asitli Ferflex Fol diye oral solusyon yani tek içimlik şurup. O beni hem kabız yapmadı hemde tadı güzel. 1 kutuda 10 tek içimlik şişe var.

sabahları ne yiyorsunuz arkadaşlar.Ben şu an meyve yiyorum..Peynir filan yiyemiyorum

İlk üç ay kilo verenler bile oluyor. Bende çok zor yedim bazı şeyleri ama 3. aydan sonra beslenmene dikkat et Paketli ve ambalajlı tüm ürünlerden uzak dur. Yiyebildiğin ne varsa az az 6 öğüne yay bunları. Bende ilk zamanlar muz ayva elma portakal yiyordum. Çubuk kraker-ekmek tuzsuz kaşar yada mihalıç lor peyniri, sade makarna, patates yada kokmayan midemin kaldıracağı ne varsa onları yedim.

Merhaba , ben de 8. haftama girdim .. Kilolu hamile kaldım ..Bazen kafaya çok taksam da yapacak bir şey yok,boşuna kendimi üzmeyeyim diyorum..Allah lütfetmiş bir bebek vermiş ,söylenmek çok da doğru gelmiyor ama insanız işte...Şimdilik iştahımda ve yediklerimde bir artık yok , mide bulantım da yok .. Sanırım aynı kilodayım ...İnşallah çok kilo almadan sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza ...

bana doktor folik asit vermedi bi elevit verdi onda da domuz katkısı varmış diye bıraktım..Bugün kontrole gideceğim

bulantılar azaldı sayılır. gunde iki kez çıkarıyorum artık:) azıcık acıksam midem bulanıyor devamlı yamak yeme halindeyim. kilo almaktankorkuyorum. gece uyandığımda biraz peynır ekmek yiyorum. böylelikle sabah bulantılarım azaldı.

arkadaşlar adet tarihine göre hesaplayınca doktor 6+2 günlük dedi.. Ama ultrasonda bakınca daha küçük dedi (kese için diyor) bende dedim ki biz yumurtlama gününde ilişkiye girdik ve yumurtlama günü ile adet günü arasında 15 gün var. Normal değil mi dedim..bende zaten ona göre hesaplıyorum diyor

Yahu ona göre hesaplasan 6 haftalık mı dersin dedim..Gitti reklamını yaptığı folic asit verdi sgk yazmıyor dedi..Bende gittim folic plus 400 mg aldım ve decavit eczaneden..bu doktorlar nasıl ya anlamıyorum.

Bazen daha küçük seyredebiliyormuş veya geç yumurtlamış olabilirsin yada spermle yumurta daha geç buluşmuş olabilir. Bunlar olağan şeyler merak etme .. Sonuçta son regl tarihinin ilk gününden itibaren hesaplanıyor kaç haftalık olduğu oyüzden ufak değişiklikler gösterebilir..Folik asitini de ihmal etme cnm ...

Bazen daha küçük seyredebiliyormuş veya geç yumurtlamış olabilirsin yada spermle yumurta daha geç buluşmuş olabilir. Bunlar olağan şeyler merak etme .. Sonuçta son regl tarihinin ilk gününden itibaren hesaplanıyor kaç haftalık olduğu oyüzden ufak değişiklikler gösterebilir..Folik asitini de ihmal etme cnm ...

folik asit günde kaç defa alıyorsunuz aç tok fark ediyor mu

Folik asit günde sadece 1 defa alınıyor..Alman gerekeren 400 olduğu için 1 seferde hapını içebilirsin ..Aç veya tok fark etmez ..

bulantılar azaldı sayılır. gunde iki kez çıkarıyorum artık:) azıcık acıksam midem bulanıyor devamlı yamak yeme halindeyim. kilo almaktankorkuyorum. gece uyandığımda biraz peynır ekmek yiyorum. böylelikle sabah bulantılarım azaldı.
İlk zamanlar böyle oluyor. Kilo almaktan korkma. Çok kilo almaktan kork. Önemli olan bebeği nasıl beslediğin. Sonra göbeğin şiştikçe mide de yukarı çıktığı için azalıyor yemelerin. Sende benim gibi 5er fındık,kaju,badem, 1 ceviz, 2 hurma, 10 siyah çekirdekli kuru üzüm, 3 siyah erik, 3 kayısıyı dene, bunları yanına koy, 1er 2 er ye... Çikolata, pasta börek, hamur işinden ve tuzlu şeylerden uzak dur. Yiyebilirsen marul yıka ye... Ekşi elma da işe yarıyor. Yeni çıkmaya başladı 5-10 çilek yiyebilirsin. Çok acıkırsan küçük yağsız kaşarlı tost olabilir. Kaşar da çok kalsiyum var. Belki aralar da küçük bir kase yoğurdun hepsini değil de gide gele 1-2 kaşık yanına belki 1-2 kepekli galeta yada küçük bir parça ekmek de işe yarar. Sütü mesela ben 1 bardağı gide gele içiyorum. Birden dikince beni de bozuyor :)

X