canım yaaaa nolur dikkat et kendine ve kesinlikle başka bir doktora daha görünnn....
bu arada yeğenim de yatıyor 10 gün raporlu, kanamamsı bi şii olmuş. doktor düşük riski olabilir demiş. on gün sonra kalp atışları için çaırmışlar.... duyulursa ne ala, duyulmazsa.......düşecek düşmezse de almak gerekecek. aklımıza kötü şeyler getirmemeye çalışıyoruz elbette; ki zaten önemli olan hayırlı sağlıklı evlatlar... Rabbim nasip etmiştir inşallah kucaklarınıza sağlıkla almayı....
önemli olan şu anki mutluluk ve huzurun, sağlığın.... eşya ev mal mülk hepsi o kadar önemsizleşiyor ki diğerleri yoksa.... tabi ki insan istiyor ailesi yanında arkasında olsun.... inşallah aile fertlerin de önemli olanın mutluluğun olduğunu kavrar ve yanında olurlar
seninde elbette kırgınlığın olur ama insan kendi ailesini eşinin ailesinden daha kolay affedebiliyor galiba
bizde tüm eşyalarımızı kendimiz aldık... açıkcası benim fikrim hep bu yöndeydi; ailemin durumu çok iyi değil, olsaydı da ister miydim bilemiyorum ama şimdi ki aklımla istemezdim gibi geliyor... halimize çok şükür elbette ama yani benim fikrime göre, büyümüş okumuş iş sahibi olan vede evlenmeye karar verebilecek yaştaysak kendi eşyalarımızı da kendimiz alabilmeliyiz... eşimde öyle düşündü, yaşasın ki.... ama elbette ki aileler de yardımcı oldu. özellikle ıncık cıncık eşyalarda
nişanda erkek tarafı bohça getiriyomuş, özellikle dedim fazla bi şey olmasın diye koca bi oda baş örtüleri, tülbentler, havlular, patikler, danteller yok efenim daha neler neler.... e bizimkiler de az değildiler şimdi.... ya ben bunları ömrüm bitse eskitemem desem de fayda etmedi.... şimdi hepsi sandıkta... bi de havlular bayaaa bildiğin süslü incik boncuklu, kapıya asıyomuş millet.... hiç işim olmaz... bi kısmı sandıkta, hurçlarla gardrobun üstünde hatta vitrin çekmecelerinde bile varlar.... yorgan yastıklar 3 tane yorgan bizimkiler 3 tane kv yaptırdı... 6 şar tane de yastık!!!uyku seti battaniyeler pikeler..... ama biz sadece iki kişiyiz ve ben çalışıyorum ve kv ile yakın oturuyoruz bana yatıya misafir gelmez pek... sonuç : kv nin yazlığına gönderdim bi çoğunu çünkü bazamda duruyodu 3-4 tanesi baza daha ilk yıldan yamuldu
mobilyalara gelince şekli gözüme hitap eden rahat ve kullanacağım şeyler aldım. toplam 16 bin tl ye yatak,yemek,oturma salonu takımları, 2 tane günlük kullanılabilecek çekyat tarzı bi şii, perdeler, halılar, yolluklar alındı.... ama tabi hepsiyle ben ilgilenmek zorundaydım ve şu an perdelerimden memnun değilim... ama elbette ki değiştirmem bi kaç yıl.... mutfak eşyaları 12 kişilik yemek takımına 6 kişilik yemek takımı tencere seti çatal kaşığı verilen bi set aldım 2 bin tl ye. günlükler şimdi köşede duruyo çünkü çok büyükler boyut olarak gittim bi bi 6 kişilik daha minik yemek takımı aldım evlenince. tencereler de öyle köşede duruyo çünkü iki kişilik yemek yapmayı beceremedim onlarda onların küçüklerini aldım.
ben iğneme ipliğime tırnak makasına varana kadar bi liste yapmıştım eksik kalmasın diye... zaten nişanla düğün arası 5 aydı... 3. ay vazgeçtim iyiki de vazgeçmişim, manyaklıkmış... zaten kullanmadan da neyin gerekli olduğunu anlayamıyormuşsun. ve iyiki de abartmamışım 3-4 tane yemek takımı alan arkadaşlarım oldu, nereye koyacaklarını şaşırıyorlar, çok eşya çok dert gibi geliyo bana nedense.... sonuç : önemli olan dediğin gibi evindeki huzur mutluluk... gerisi teferruat.....
dersen ki sıkıntısı yok mu, olmaz mı henüz bi evimiz yok mesela... hala kredilerimiz bitmedi mesela... ama biliyorum ki olacak evimizde.... kendi dişimizle tırnağımızla çabalayarak, böylece -belki de sadece ben böyle düşünüyorum aranızda ama- daha kıymetli olacak. aileler yapmak zorunda mı? durumları varsa alsınlar elbette ancak ben kirada oturmıyım diye eşimle çalıştığımız halde erkek tarafı yada kız tarafı kredi çekcek ev alcak, onlar ödeyecek... bu da bana pek doğru gelmiyor.