- 19 Şubat 2015
- 196
- 37
- 38
- 30
Bi çeşit bohça var benim bildiğim de duğun sırasında verirler bikaç gün önce ,nişan sırası biraz erken gibiKaç çeşit bohça var ki? Bilmediğim için soruyorum. Düğün bohçası falanda mı var?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bi çeşit bohça var benim bildiğim de duğun sırasında verirler bikaç gün önce ,nişan sırası biraz erken gibiKaç çeşit bohça var ki? Bilmediğim için soruyorum. Düğün bohçası falanda mı var?
sana katılıyorum iç çamaşırımı neden kaynanam yada görümcem seçsin ki özel bunlar yani evlenecek kişilere bırakılmalı parayı ver gitsinler kendi zevklerine göre alsınlar ben eşyalarımı kendim aldım parasını bile kendim ödedim eşimede sende kendi eşyalarını al dedim tabi almadı da sonra yanıma gelecekleri zaman eşime verdim kendinle getirirsin dedim kısacası özel şeyler iki kişi arasında kalmalı ne giyceğini yada süreceğini herkesin görmesine gerek yok yaniAllah aşkına şu bohça adeti kalksın artık ya. Vallahi kk'yı okuyunca bazen kadın olduğumdan utanıyorum. Hiçbirimiz babamızın evinde atlet külot gecelik terlik görmedik mi sanki gidip elalemden bunun beklentisine giriyoruz ya. Bu kadar iğrenç bir adet daha olamaz. Maksat hediye ise o çul çaputa 3. kalite makyaj malzemesine verilecek paraya git zarif bi bileklik al tak, erkeğe ise bir saat filan. Ondan sonra ayrılınca vay benim bohçamı getir, vay senin aldığın parfümün zaten fısfısı bozuktu v.s. Ben de ilk nişanımda küçüklüğün ve o zaman ailenin lafıyla bunu yaptım ve ayrılınca ex nişanlım zaten sizin getirdiğiniz parfümün fısfısı bozuktu diyince (evet utanmadan dedi) birdaha asla bu olaya girmemeye tövbe edip, bir de neden bu bohça olayına girdim diye hala bunun pişmanlığını yaşıyorum.
Lütfen evleniyorsunuz diye dünya benim etrafımda dönecek, herşey benim istediğim gibi olacak gibi prenses tribine girmeyin ya. Dünyada tek evlenen siz değilsiniz, birçoğumuzda baba evimizde prensesler gibi yaşatılmıyoruz. Karşınızdaki aileyi yolunacak kaz gibi görmeyin ya da evleniyorsunuz diye karşı tarafın kölesi olmayın. Tek beklentiniz karşılıklı saygı ve hoşgörü olsun, 3 kuruşluk don atlet değil.
Konu sahibi olarak tek hatanız ise nişandaki tavrınız olmuş. Sıkılmış olsanız da nezaketsiz üslubunuz hoş olmamış bence.
Sen var diyorsan vardır şekerim...
sana katılıyorum iç çamaşırımı neden kaynanam yada görümcem seçsin ki özel bunlar yani evlenecek kişilere bırakılmalı parayı ver gitsinler kendi zevklerine göre alsınlar ben eşyalarımı kendim aldım parasını bile kendim ödedim eşimede sende kendi eşyalarını al dedim tabi almadı da sonra yanıma gelecekleri zaman eşime verdim kendinle getirirsin dedim kısacası özel şeyler iki kişi arasında kalmalı ne giyceğini yada süreceğini herkesin görmesine gerek yok yani
agzına saglık cnm yazmak ıstedıklerımım yazmıssın aynen. çok çok dogru tesbiıtlerde bulunmussun. alkışlıyorum senıBen hem gelin,hem görümce olan biri olarak yazıyorum.Konu sahibi haksızsın.Bohçayı kimisi yapar kimisi yapmaz,ama geline mutlaka birşeyler alınır.Bu da GELİNLE alınır.Senin neden kendinin aldığını bir türlü anlayamadım.Yorumlardada net bir cevap vermemişsin.
*Madem sen alıyorsun,mesaj çekmek yerine neden arayarak konuşmayı düşünmedin
*Madem soruyorsun.Neden kızın istediklerini değil de,sırf güzel olsun şirin görünsün diye kendi tercihlerini aldın.Bulamadığını kıza açıp şunu bulamadım onun yerine başka istediğin marka var mı diyebilirdin.Bu işe soyunduysan gerektiğini yapacaksın.Ben makyaj ürününde şirinliğe değil,kullandığım ürüne bakarım.Cilt bu sonuçta.
*Madem daha öncede problemler yaşadın.Kızdan ve huylarından memnun değilsin.Neden böyle bir işe sen kalkışıyorsun.
*Nişanda senin adetinde takı takmak olmayabilir.Başkasının adetinde var diye (ki genelde de vardır)yerin dibine girmeni gerektirecek bir durum yok.Kullandığın üslup hoş olmamış ve kameralara da yansımış.Bunun daha nazik daha hoşgörülü bir söyleme şekli de vardır.
*Gelin kız suçsuz demiyorum ama nişanlısına dert yandıysa,kardeşin bunu size taşımamalı,orta yolu bulmalıydı.Ailenizde herkes söz sahibi.Babaya kadar herkes konuşuyor.Unutma ki,baban kızlarına kızkardeş,evine gelin almıyor.Evladı yuva kuruyor.Evladı hayat arkadaşı alıyor.Yani kızşarına kardeş olması,kimsenin kimseyi sevmesi gerekmiyor.Saygı ve mesafe iyidir.
*Başın ağrımasını istemiyorsan,kızı ve kızın tarafını problemli görüyorsan geri planda durmalısın.Takı merasiminde,bohçada,kavgada sen olmamalısın.
*Sebebp her ne olursa olsun,yazdığın mesaj çok küstahca.Senin böyle birşey yazmaya hakkın yok.İster kırıl ister kız.Bu benim yorumum,ben kendi gözlemlediğim haddini çok aşmışsın.haklı dahi olsan böyle bir mesaj yazamazsın.Varsa bir problem oturulup konuşulur.Benim görümcem bana böyle bir mesaj yazsa,benim için bitmiştir.Ben gelinime böyle bir mesaj yazmaya cüret edemem.Arada kardeşim var.Karşımdakide çocuk değil.Görümce olarak çok fazla olaylara dahil olmuşsun.İsteseydin olayların dışında kendini pekala tutabilirdin.
Bundan sonrası için yapman gereken,kendini biraz geri çekmek .
İnsan hayatında birkez evlenir.Ve dilediği gibi olması hakkı.
aynen ben eşimin zevklerini öğrendim gittim aldım birkaç eşyayıda beraber aldık eşimin ailesinine havluydu seccadeydi lif gibi eşyaları bohçanın içinde getirdi mobilyayı beyaz eşyaları perde halı aklına gelecek her şeyi eşimle yalnız aldık biz kullanacağız biz ödeyeceğiz parasını onun dışında kaynanam hediye getirseydi sevinirdim ama hiç getirmedi olsun boş ver gönlümü hoş ederlerdi biz herkese ayrı bohça yapıp vermiştik onlar hiç birşey yapmadı yinede ses çıkarmadım olsun biz mutlu olalımda dimiKesinlikle öyle. Ne münasebet yahu benim eşim için giyeceğim sütyeni külotu eşimin annesi alsın. Hiç olacak iş mi yani. Tamam eskiden kalma böyle bir adet varmış ama artık bilinçli neslin bunu yavaş yavaş kaldırması gerektiğini düşünüyorum. Yakında istemem olacak annem söylenmeye başladı e çarşıya çıkarmayacaklar mı seni dedi. Ne çarşısı bırak allahını seversen dedim daha da lafını etmedi edemez de. Çok şükür çalışıyorum kimsenin alacağı ponponlu tüylü terliğe, geceliğe kalmadım.
Malesef canım bu geçmişden gelen çok gereksiz biradet oturulur pazarlık yapılır aynısı abimin nişanındada oldu kızın annesi 7 Adana burması istedi annemde iyi ozaman ben 10 tane ayırdıydım ben kardayım demişdiadettendir dedik, elimizden geldigince yaptik.
Hatta seni daha cok kizdiracak birsey soyleyeyim; oturup kizlari icin sukadar bilezik isteriz diye ailemle pazarlik yapmis insanlardan bahsediyorum. Senin degerin altin bileziklemi kiyaslaniyor yahu???
Malesef canım bu geçmişden gelen çok gereksiz biradet oturulur pazarlık yapılır aynısı abimin nişanındada oldu kızın annesi 7 Adana burması istedi annemde iyi ozaman ben 10 tane ayırdıydım ben kardayım demişdiKadın öle bi bozulduki ağlayacak gibi oldu
gerçekdende annem 10 tane takacakdı 3 ü bana kaldı
bence siz o kahve buluşmasında yazdığınız mesajın arkasında olduğunuzu bunun değişmeyeceğini bugün sana burda o mesajımı bide tatlı dille anlatacağım diyin gülümseyerek
Ben olsam öle yapardım
Bende bi evin bi kızıyım iki gelin var yok olsunlar dicem ama bende gelinim elden ne gelir
Ikiside beni hiççç sevmez bende onları umrumdamı asla değil büyük gelini yolda görüyorum görmemezlikden gelip geçiyorum uyuz oluyorum uyuz
![]()
Valla canım herkes hayran kaldı özellikle kızın annesiAnnenin zekasına hayran kaldım![]()
Valla canım herkes hayran kaldı özellikle kızın annesi![]()