Yeni evliyim kocamdan sogmaya basladim sinir krizleri geciriyorum yardim edin neyapmaliyim?(Konu açılış tarihi 2016)

Neden evlendin ? Aklından zorun mu vardı? Ailelerinizin yaşam şekilleri , kültürleri birbirine 180 derece zıt. Ayrıca çok garip bunca adetler . Ben hiç birşey istemedim düz nikah evlendim . Borcumuzda yok harcımızda . Ev aldık eşya aldık o aptal adetlere para dökmedik. Herkese tavsiye ederim . Yıl olmuş 2016 hala adet , töre vs kaç genç çiftin hayatı boşu boşuna mahvoluyor. Not : dul kadın değilim :)))))) bu dul kadın terimini şiddetle kınıyorum . Kimin ne Zaman dul kalacağı belli olmaz

Daha sözde nişanda kendilerini belli etmişler. E daha niye evlendin. Ben olsam anneme laf ettikleri gün atardım yüxüğü. Sevgin olmuş nefret. Bunu önceden görmeliydin. Hali haxırda bebek yokken ne aldıysanız topla onları terket bu öküzü.

Bende böyle bi adam ve aileyle hayatımı birleştirdim. Nişanlıykende benzer sorunlar vardı. Çeyiz düzerken baya nizah yapmıştı. Annemle çeyizimi aldık kadın evde gördüğü herşeye laf etmişti. Yok neden nevresim takımını karacadan aldınızda taçtan almadınız. Yok yastıkları kaz tüyü alsaymışız iyiymiş daha sağlıklıymışda 3 takım yemek takımı almış olmamıza rahmen yok bu cok az olmuşmuş bu kadarı yetecekmiymişde yok tencereleri teflon niye almışız öbürlerinden alsaymışmışızda:/ annemle bana böyle ders verirken evde uzun uzun ber aldığımızı değiştirmeye zorlarlen ağzını yüzünü büzerek konuşurken diyorki biz perde almıcaz benim evde fazla kumaşlarım var onları diktiririz pencerelerin ölçülerine göre israfa ne gerek var diyor. kına kıyafetini falan kendileri aldı da ozamanlar keşke ben alsaydım dedim içimden hep çünkü kadın kendi yaşına göre bana kafasına göre bişey diktirdi kendi beğendi kendi aldı bana giydirdi bu konuya biraz karsı cıkmama ragmen nuh dedi peygamber demedi neymiş akrabaları gelicekmiş onlarının şanına yakışır şeyler gerekirmiş rezil olmak istemiyomuş :/ nişanımda çikolatayı bi başta bi sonra ikinci kez tuttum diye beni azarladı bozdu. Herkes kaskatı kesildi kadının tavrına. :KK43: sonra ne olsa begenirsin. Evlenir evlenmez oğluşu beni en ufak tartışmada begenmiyosan defol babanın evine diye kovdu evden ilkinde geri döndüm ikincisinde geri dönmemek üzere çıktım o evden. O evden çıktıgımda 1 aylık gelindim. Neden evlendim aşkkmdan gebermişmiydim hic sorma. Hayır.
Yaşadıklarım tanıdık geldi mi?
Bak ben 1 ayda kestim kurtuldum en azından. Senin içinde gec değil. Ben evliliğin ilk yılı kötü gecer sonra düzelire inanmıyorum. Niye o ilk yıl birleşmişiz ne güzel birbirimize doymaya calışmamız gerekirken neden ayrılmaya meyilli böyle eziyetli gecsinki? Bana cok mantıksız geliyor bu düşünce. Doğru bulmuyorum. Bide yeni dullar kervanına katılmış olan bende dahil ,öyle bir tabiri hiçbirimiz haketmiyoruz tesüf ederim

Zorunuz neydi de Allah aşkına 23 yaşında evlendiniz.
Elimizde sihirli değenek yok, başka türlü de değişmez bu yaşadıklarınız, bu aile ve eşiniz.
Boşanın diyoruz, ona da bin türlü bahane.
İnsana ne yorum yazacağını şaşırtıyorsunuz cidden.

Okurken fenalık geçirdim göz göre göre kendinizi yakmışsınız .dul kadın gibi iğrenç tabirleri bırakın artık . Kınalık tartışması çıkmış kaynananız annenizi ittirmiş siz hala bir kınalık kadar değerim yokmuş diyorsunuz ben olsam evi başlarına yıkar o dk hepsini kapının önüne koyardım taviz üstüne taviz vermişsiniz Allah bilir ya bu saatten sonrada iflah olmaz bu ilişki .ayrıca oturup kalkıp biz bunu bunu yaptık onlar yapmadı deyip duruyorsunuz dünya malına takılmayın bu kadar ailenizin iyiliği karşısında duygulanmanız normal damat tarafıda tam otlakçı bilemedim ben olsam tahammül edemezdim herhalde

Sizin gibi mutsuz evlilik yapıp ayrılan kişilere dul denir..a pardon dulu buyuk yazmayı unuttum.. bu kısımdan sonra okumadım zaten çok uzun yazmışsınız

kınadığınız şey başınıza gelir, benim ilk evliliğim ama tabiriniz ve altında yatan düşünce çok yanlış..bile bile lades diyip görgüsüz bir aile ve ailesine kuzu bir adamla evlenmişsiniz bu hayata nekadar katlanacaksınız madem aileniz arkanızda sizde ikinci evliliğinizde herseye dulum diyip razı gelirsiniz..

Güzel rabbiö gözüne gözüne sokmuş sende bile bile evlenmişsin. Evlenmeseydin. Ada'm değişmemiş ki asama kötü biley diyelim. Ada'm nişanlıyken de böyleymiş

hediye almadılar diye sitem ettiğiniz yerde artık şok oldum ama . adı üzerinde HEDİYE. kına kıyafetinizi kendiniz alın ya . nolcak kendiniz alsanız. gelenek dediğiniz her ilde hatta ilçelerde bile farklı farklı uygulanan bir şey . adamlar almak istemiyor ne kadar zorlamışsınız .

"Dul kadinmi veriyoruz" ne demek nasil bir tabirdir anlayan beri gelsin. Senin tabirine gore bende duldum ama herşeyim dort dortluk oldu sukurler olsun. Bunca seyi yasatan, ailene bu kadar saygisizligini layık goren bir aileye gelin gittigin icin hatali sensin ne kaynananda ne esinde zerre kabahat bulamadim istedikleri gibi at oynatiyorlar. Birde bunlarin uzerine cocuk yapin mutlulugunuz percinlensin!

Benim esim de esinizin memleketinden ama hic de oyle adetleri yok. Bi tek dugunu yapar kenara cekilir diye. Bence o biraz karakter meselesi. Siz annenize o itme hareketi yaptigi an o yuzugu cikarip bir daha takmayacaktiniz ama seviyorum duzelir diye donmussunuz. Bundan sonra esinizin pek duzelecegini sanmiyorum. Ancak siz de biraz disinizi gosterir hakkinizi savunursaniz bi ise yarar. Yoksa susarak degistiremezsiniz esinizi. Biri benim aileme bunlari yapacak ve oyle seyler soyleyecek vay o insanin haline. Ki sizin aileniz de size her acidan bu kadar destek verirken.

X