Yeni evliyim gelin geldiğim ilçede sosyalleşemiyorum

Ben direkt şehir değiştirdim, siz yine iyi semt değiştirmişsiniz. Gerçi ben insan sevmediğim için çok rahatsız etmiyor

En iyisi kurs olur ya bence. Daha uzun dönem kurslar ilginizi çekiyorsa onlarda güzel arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Atıyorum bir dil kursu, ders aralarında arkadaşlarla bi kahve içseniz o zaten kurs dışına da taşınır. Saatlik kurslar bana zor geliyor arkadaş edinmek için.

Onun dışında eşinizin arkadaşları, arkadaşlarının eşleri vs varsa onlarla da samimiyet kurabilirsiniz

İşte herkesin hayatı çok farklı bazısı sosyalleşmeyi sever bazısı sevmez. Zorla tabiki oturmuyorum. Sanırım siz yanlış anladınız sadece yeni geldiğim semtte sosyalleşemedim bunun için ne yapabilirim diye tavsiye almaya çalışıyorum . Bu arada çalışıyorum ama e ticaretle uğraşıyorum evden çalışıyorum, arkadaşlarıma eşime ve ailelerimize zaman ayırmayında çok severim. Zamanım yok diyenleri de hiç anlayamıyorum bana bahane gibi geliyor insan istediğinde her şeye vakit ayırıyor. Sadece başlıkta yeni gelin olduğumu yazdım çok tepki aldı anlamsız.. :)

Arkadaşlarımız var ama evimize uzaklar. Onlardan uzakta kaldıgım için üzülüyorum eskiden sık sık görüştüğüm arkadaşlarımla iki hafta bir anca görüşüyoruz.haftada bir saatlik kurslar işe yaramıyor ama dil kurslarına katılmayı düşünüyorum işim gereği dilimi de geliştirmem gerekiyor ikisi bir arada olmuş olur.

Aynen saatlik kurslarda arkadaş edinilmiyor herkes işini bitirip gidiyor ama uzun kurslar daha iyi olur. İşinize de yarayacak bir dil varsa mis, benim güzel arkadaşlarım olmuştu dil kursunda

Konu sahiplerinin problemi çözüme ulaştıramayacaklarına inanıyorlar ve en baştan teselli edelim bari diyorlar bana kalırsa

Sosyallik çok önemli birşey valla.kim ne derse desin.ne sosyallik olmadan mutlu olunuyor, ne de hayatında bir erkek olmadam.kendini seversen kimsenin seni sevmesine gerek kalmaz, falan diyorlar da kuru teselli cümlesi.keşke öyle olsa ayrı mesele ama belli bir yaştan sonra ne sosyallik olmadan ne de hayatında erkek olmadan mutlu olunacağını düşünmüyorum.yoksa yoktur yapacak birşey yoktur, sabret denir, oyalan denir ama doğru değil.işten güçten, çocuktan vakit kalmazmiş derler ama gayet de kalır yaa.koskoca gün, yaşa yaşa bitmiyor.şu zaman bulunmaz diyenlere de katılmıyorum.dün neler neler yaptım aynı gün içinde.mesele sadece boş olmamak değil ki herşeyin yeri ayrı.

Her şeyin ve herkesin yeri ayrı. Kendime vakit ayırmayı da çok seviyorum. Ama insanız neticede sosyal varlıklarız. 27 yaşındayım bu yaşıma kadar çalıştığım şirketlerde çabuk sosyalleştim arkadaşlıklar edindim. Yapımla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bazısı yalnız olayım evime kimse gelmesin gitmesin etrafı dağıtmasın der ben tam tersiyimdir. Yapı meselesi

Katılıyorum hayatta vakitten bol birşey yok.ben hergün hergün ne yapacağımı şaşırıyorum.bitmiyor valla

Umarım gönlünüzce, sizi yormayan insanlara denk gelirsiniz

Siz evlenmeden önceki işinizi mi yapıyorsunuz?.Farklı bir işe mi başladınız?.yine bütün hayatını bir erkek uğruna feda eden bir hemcinsimizle mi karşı karşıyayız.maşllah tam tersi durum hiççç yaşanmıyor.erkekler kadını alıp, eski hayatına devam ediyor.hanımlar, maesef sizin aşkınız her zaman daha büyük oluyor.erkekler kadınları, kadınların sevdiği kadar sevmiyor.bu gerçeği bile bile hâlâ bu devran dönmeye devam ediyor.sen deseydin bakalım ufacık ilçeye tıkacağım seni, bilgisayardan da kendi kendine birşeylerle uğraş.kabul edecek miydi? Yapmayın şunu artik ya.

Çalışıyorum, spor salonu fikri mantıklı ama sporu çok sevmiyorum sadece yürüyüş seviyorum
Bu arada spor sevmiyorsanız bile spor salonlarında zumba falan gibi dans dersleri oluyor, belediyelerde de mevcut, çok eğlenceli oluyor, strese birebir, formda da kalıyorsun, kesinlikle tavsiye ederim, o derslere talep de çok olduğu için baya kalabalık oluyo, her yaştan insan var.

Gereksiz duyarlarla konuyu yine saptırmasan mı Ferhans?

Neresi gereksiz?
Gereksiz, çünkü kadın eşiyle bi problemi olmadığını vurguluyor, gayet de mutlu olduğunu söylüyor, burada danıştığı şey bambaşka, sen kalkıp yaftalayıp tahrik ediyorsun, yok hayatını mı feda ettin de erkekler daha az seviyor da vs.
Gereği ne mesela şu an veya hayatları hakkında ne kadar bilgiye sahipsin de genelliyorsun?

Eşle problem olmaması yapılan hareketi eleştirmemi engellemez ki.neden ülkemizde hiç tersi olmuyor diyorum.illa ana konuya yüzdeyüz bağlı olmak gerekmiyor ki.konu konuyu açabiliyor.ben de bunun üzerinden toplum eleştirisi yapıyorum.genelliyorum evet.tası tarağı topla gel deyince gelmiyor demek ki erkekler. gelen var mı?. Demek ki yetmiyor o çok değerli eşlerinin hayatlarında olması.başka açıklaması var mı? Kadın gelmezse ilişki bitiyor ya da uzaktan uzağa olduğu kadar devam ediyor.

Genelde kadınlar yapıyor olsa da eşi için semt, ilçe, şehir, ülke değiştiren erkekler de var. Durum mevcut koşullara göre şekilleniyor, 'sağlıklı' bi ilişkide bunlar konu edilip sen-ben mevzusuna dönmüyor. Senin bahsettiğin şekilde olanlarda zaten taşınma olayı olmasa başka mevzuda sorun çıkıyor, karşındaki insanla alakası var, kadın erkek meselesi değil, ha erkeklerin baskın olduğu kısım daha çok, bu da kültürle, toplumla, dünyayla alakalı ama genelinde "kadınlar böyle, erkekler böyle" demek yanlış.
Bu konuyu buralara bağlamak apayrı yanlış, sonra polemik çıkıyor, konu başka yere gidiyor, finalde konu sahibi bile banlanıyor derdine çare bulamadan

Agagsgahaha çok komik hanımefendi kendi işimizi kurduk yurt dışına ticaret yapıyorum evlenmeden öncede bu işle uğraşıyordum. siz ne anlatıyorsunuz.. gerçekten o kadar çok güldüm ki.. içiniz rahat olsun eve kapatılacak özgürlüğü elinden alınacak bir kadın değilim...okuduğunuzu anlamada sorun yaşıyorsunuz sanırım çok üzüldüm hayatta başarılar

Sevgiliyken eşimle para biriktirip ailelerimizden uzakta bir ev satın aldık siz ne yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sanırım sizin kendinizle probleminiz var geçmiş olsun

Eee tamam.ne bileyim söylemeden.siz öyle olmasanız bile toplumda büyük bir kısım bu şekilde.ben gerçekleri bilmeden size neden laf atayım ki.öyle değilse öyle değildir yani.genel geçer durumlara göre toplum eleştirisi yaptım dedim.hangi ihtimal toplumda daha yüksekse ilk o akla gelir yani.pkuduğumu niye anlamayayım kardeşim? Benim bu mesajımdan sonra açıklamadın mı bunları? Daha okumamışım ki. Senin kafa gerçekten bozulmuş yalnızlıktan.gerçekten halediyormuşsun bu arada yalnız kalmayı.adam yerine koyup konunu öğrenmeye çalışıyor insanlar dik dik cevaplar.biz de yazmayalım bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…