• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik

bettinaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2025
1
0
1
34
Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 6 aylık evliyim 5 yılı geçkin ilişkimiz var. İlişkimiz hep uzaktandı. Şuan eşimin doğup büyüdüğü şehirde küçük bir ilçede yaşıyoruz. İşi burada. Ben annemle büyüdüm annem babam ayrı,abimle de görüşmüyoruz. Baba tarafıyla da görüşmeyince çok kalabalık aile ortamlarına alışkın olmadım hiç. Annem ben atanana kadar hep çalıştı bu yüzden evimize de gel git de fazla olmadı. Annem şu an yaşadığım şehire 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Ben öğretmenim saat 2 buçuğa kadar çalışıyorum. Evdeki çoğu iş ben erken çıktığım için haliyle bana kalıyor. Neyse geleyim konuya. Eşimin etrafı çok geniştir. Akrabaları da fazla. Ancak ben alışkın olmadığım için sakinliği sevdiğim için beni zorlamaya başladı. Evlenmeden önce bilmiyor muydunuz diyeceksiniz. Çok severek evlendim kalabalık olduklarını gözüm görmedi. Örnek vermek gerekirse bir haftasonum var onda da geçen hafta başka şehirde kayınvalidemle ve eşimle bir düğüne gittik,ertesi gün halaları oturmaya geldi. Eşim hiç beni zorlamadı ben gelmeyeceğim desem sorun da çıkarmaz yeni evliyiz diye yalnız bırakmak istemiyorum. Bu hafta da kuzeni aramış bebekli müsaitseniz haftasonu sizin oraya geleceğiz kalmak istiyoruz diye. Eşime de bu durumlardan hoşlanmadığımı hep belli ettiğim için “eşimin kuzenleri gelecek,haberleşiriz” gibi bir şeyler demiş. Bana anlatınca sakin kalamadım. Artık tepkilerimi kontrol edemiyorum.Her hafta bu hafta vakit geçiririz derken bi durum çıkmasından sıkılıyorum. Diğer bir konu da her şeye benim eşim koşturuyor, abisi de var ama eşimde araba var diye kardeşini havaalanına eşim bırakıyor,düğüne kayınvalidemi eşim götürüyor. Abisinin eşiyle kayınvalidemin arası da pek iyi değil,hastaneye falan gelince eşim köye götürsün diye bizde bekliyor. Kız kardeşi başka bir ilçede üniv okuyor onu her haftasonu köye annesinin yanına geliyor haftasonu müsaitse eşim alıyor eşim bırakıyor. Yani ben de üniv okudum kaç saat valizle de olsa tek başıma gidip geliyordum. Konu kıskançlık değil,sadece hep böyle mi olacak korkusu sardı beni. Çocuk olacak o zaman ne olacak diye düşünüyorum. Ben sakin bir hayat yaşarken evlendikten sonra sürekli kendimi bi yerlerde buluyorum ve çok zorlanıyorum. Artık sağlıklı iletişim kuramamaya başladım. Bu arada eşim bana da ilgili,bi yere gidelim desem gider, bi yere gitmem gerekirse götürür. Anneme de saygılı ve ilgilidir. Sonuç olarak ben mi yeni bi şehre ortama alışıyorum diye abartıyorum,yoksa bi problem var mı? Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim. 🌺

Eşiniz sınır cizmedikce bu gelip gitmeler bitmez. Siz de böyle kendinizi üzmeye devam edersiniz. İşimiz var diyip geçin sürekli müsait olmak zorunda değilsiniz. Siz sınır koydukça insanlar buna saygı göstermeyi öğrenir. Ama böyle devam ederseniz insanlar "nasılsa hazırlar" diye düşünerek kafalarına göre gelip gitmeye devam edecektir.

Ah canım yeni bir hayat yeni bir aile uyum sağlaması zor. Hele de alışık olmadığın bir ortam. Bizim buralarda da yeni evlenenlere sık gidilir hayırlı olsun gibi düşünüyorlar. İlk aylarda bu yoğunluk olur yavaş yavaş azalır. Her yere eşinin koşturmasına gelecek olursak bence de çok haklısın. Eşin her şeyi yapamaz evlenmeden önce öyle alıştırmış olmalı. Şimdi de hayır diyemiyor. Tatil gününde onlar plan yapmadan sen yap. Eşinle gezin. Kaynangil birşey derse. Ah biz o gün doluyuz ama başa planlarımız var deyin. Planızın bozulmasına izin vermeyin. Bu biraz eşinizde bitiyor. Artık ayrı bir ailesi var. Tamam yeri gelecek yardım edecek ama bence çok taviz vermeyin yıpranırsınız. Her zman çok değer veren değersiz oluyor. Mız mız olan küsen nedense daha değerli.bence sınırı koruyun her şeye evet demeyin. Bazen işiniz çıksın , planlarınız olsun. Onlar size uysun...

Ah canım yeni bir hayat yeni bir aile uyum sağlaması zor. Hele de alışık olmadığın bir ortam. Bizim buralarda da yeni evlenenlere sık gidilir hayırlı olsun gibi düşünüyorlar. İlk aylarda bu yoğunluk olur yavaş yavaş azalır. Her yere eşinin koşturmasına gelecek olursak bence de çok haklısın. Eşin her şeyi yapamaz evlenmeden önce öyle alıştırmış olmalı. Şimdi de hayır diyemiyor. Tatil gününde onlar plan yapmadan sen yap. Eşinle gezin. Kaynangil birşey derse. Ah biz o gün doluyuz ama başa planlarımız var deyin. Planızın bozulmasına izin vermeyin. Bu biraz eşinizde bitiyor. Artık ayrı bir ailesi var. Tamam yeri gelecek yardım edecek ama bence çok taviz vermeyin yıpranırsınız. Her zman çok değer veren değersiz oluyor. Mız mız olan küsen nedense daha değerli.bence sınırı koruyun her şeye evet demeyin. Bazen işiniz çıksın , planlarınız olsun. Onlar size uysun...

Müsait değiliz, yorgunuz şuan misafir kabul edemeyiz diyerek reddedin sürekli. Yatılı misafir ne alaka gitsin başkasında kalsınlar bide özellikle yatılı diyorlar ben bile sinir oldum.
Ailede bir çocuk anneye babaya daha çok bağlı oluyor, işlerine koşturuyor vs. bu böyle gider değişir diyemem. Ama misafir kabul etmemek sizin elinizde

Kalabalık bir aile ortamını biliyorsunuz zaten.bunlar olacak şeyler ki. Eşinizin gelecek kuzenine eşimin misafirleri gelecek demesi kral hareket. Bu tutumda giderseniz sen fedakarlik o fedakarlık güzel bir evlilik olur

Kendimi gördüm yaşadıklarımı gördüm bu yazınizda. Ama tek fark eşim de o taraftaydı beni hiç tutmadı gelecekler tabi sık sık derdi. O yüzden eşiniz yine şu anda birazda olsa sınır koymuş bu iyi bir şey.

Eşinizle kavga etmeyin, anlayışlı biriymiş madem sakince konuşun, anlatın kendinizi, istediklerinizi söyleyin. Siz gitmek istemiyorsanız kayınvalidenize gitmeyin. Gelmek isteyenlere de işte arada bir böyle beyaz yalanlar söyleyerek müsait değiliz deyiverin.

Bence sayı belirtin ona göre hiç sana anlatmadan söylemeden gerginlik çıkmadan kendi kibarca reddetsin çalışıyorsanız mesai yapıyor desin öğretmenseniz özel ders veriyor etüt var desin hem kalp kırmadan hayır deyin Hemde siz gerilmeyin ayda 1 kere aile ortamına girebilirim gibi bir sayı verebilirsiniz

Biz birbirine çok bağlı gelmeyi gitmeyi gülmeyi eğlenmeyi seven kalabalık bir aileyiz, eşimin ailesi de tam tersi insanlardan nefret eden sadece kardeşler anne baba bir dağ başında tek baslarina yaşayabilecek kadar asosyal. Öyle asosyaller ki 10-15 dk mesafede oturan görümcem aylardır kardeşinin evine gelmedi eşim en son ne zaman gitmiştir bilmiyorum telefonla gorusuyorlar o kadar. İlk aylar ayni senin gibi çok zorlandım ,ağladım kavgalar kıyametler sonra dedim ki ben buyum eşim de bu. O beni zorlamasin ben onu. Birbirimizi olduğu gibi kabul ettik herkesin sınırı belli oldu sonrası güllük gülistanlık.

Siz eşinize sınırlarınızı anlatın sakince oturup konuşun sizin aklınızdaki bütün soruların cevaplarını versin ve bunu hayata geçirsin aynı sekilde sen de. İkiniz de birbirinizden biraz taviz vererek orta yolu bulun.

Bence eşiniz sizin sınırlarınızı biliyor ona göre hareket etmeye çalışıyor misafirleri kabul etmemesinden belli. Kendi sınırlarını bilmiyor ama annesi ve kardeşi tabikii yapması gerekeni gerektiği kadar yapmalı fazlası kendi kurduğu çekirdek aileyi etkiliyor erkekler bunu farkedemiyor. Benzer bi durum bende de var geçenlerde ben de anlattım, benim eşim sonradan aydınlanan bi tip siz de kocanızın huyuna göre hareket etmelisiniz bence yoksa karşı taraf kıymete biner iyice.

abartmiyorsun.. problem var evet.. evet bu hep böyle olacak.. eșinin arabası olduğu için de hep tașımacı gibi davranıcak.. daha da katlanarak artacak.. geçmiş olsun.

Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 6 aylık evliyim 5 yılı geçkin ilişkimiz var. İlişkimiz hep uzaktandı. Şuan eşimin doğup büyüdüğü şehirde küçük bir ilçede yaşıyoruz. İşi burada. Ben annemle büyüdüm annem babam ayrı,abimle de görüşmüyoruz. Baba tarafıyla da görüşmeyince çok kalabalık aile ortamlarına alışkın olmadım hiç. Annem ben atanana kadar hep çalıştı bu yüzden evimize de gel git de fazla olmadı. Annem şu an yaşadığım şehire 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Ben öğretmenim saat 2 buçuğa kadar çalışıyorum. Evdeki çoğu iş ben erken çıktığım için haliyle bana kalıyor. Neyse geleyim konuya. Eşimin etrafı çok geniştir. Akrabaları da fazla. Ancak ben alışkın olmadığım için sakinliği sevdiğim için beni zorlamaya başladı. Evlenmeden önce bilmiyor muydunuz diyeceksiniz. Çok severek evlendim kalabalık olduklarını gözüm görmedi. Örnek vermek gerekirse bir haftasonum var onda da geçen hafta başka şehirde kayınvalidemle ve eşimle bir düğüne gittik,ertesi gün halaları oturmaya geldi. Eşim hiç beni zorlamadı ben gelmeyeceğim desem sorun da çıkarmaz yeni evliyiz diye yalnız bırakmak istemiyorum. Bu hafta da kuzeni aramış bebekli müsaitseniz haftasonu sizin oraya geleceğiz kalmak istiyoruz diye. Eşime de bu durumlardan hoşlanmadığımı hep belli ettiğim için “eşimin kuzenleri gelecek,haberleşiriz” gibi bir şeyler demiş. Bana anlatınca sakin kalamadım. Artık tepkilerimi kontrol edemiyorum.Her hafta bu hafta vakit geçiririz derken bi durum çıkmasından sıkılıyorum. Diğer bir konu da her şeye benim eşim koşturuyor, abisi de var ama eşimde araba var diye kardeşini havaalanına eşim bırakıyor,düğüne kayınvalidemi eşim götürüyor. Abisinin eşiyle kayınvalidemin arası da pek iyi değil,hastaneye falan gelince eşim köye götürsün diye bizde bekliyor. Kız kardeşi başka bir ilçede üniv okuyor onu her haftasonu köye annesinin yanına geliyor haftasonu müsaitse eşim alıyor eşim bırakıyor. Yani ben de üniv okudum kaç saat valizle de olsa tek başıma gidip geliyordum. Konu kıskançlık değil,sadece hep böyle mi olacak korkusu sardı beni. Çocuk olacak o zaman ne olacak diye düşünüyorum. Ben sakin bir hayat yaşarken evlendikten sonra sürekli kendimi bi yerlerde buluyorum ve çok zorlanıyorum. Artık sağlıklı iletişim kuramamaya başladım. Bu arada eşim bana da ilgili,bi yere gidelim desem gider, bi yere gitmem gerekirse götürür. Anneme de saygılı ve ilgilidir. Sonuç olarak ben mi yeni bi şehre ortama alışıyorum diye abartıyorum,yoksa bi problem var mı? Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim. 🌺
Sitede ne ilginçtir;hep kadınlar kimsesiz ,eş aileleri kalabalık.Hiç mi kalabalık gelin çevresi olmaz,kural gibi mübarek

Back