Yeni Evlilik ve Boşanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bosananyenigelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
1
-23
31
Herkese iyi geceler arkadaşlar yeni evliyim (9aylık) . Eşimle 2018 den beri tanışıyoruz , sevgiliydik . Sonuç olarak evlendik. Aileler farklı kültürler olunca iki tarafta hiçbir zaman birbirine ısınamadı. Bu bizi hem nişan hem düğün sürecinde çok yıprattı. Bir de eşim ailesinden yedi yıldır ayrı yaşıyordu biz evlendik hala bekar hayatını sürdürmek istedi. Sonuç olarak 8 ay kavga ile geçti. Şiddete varan davranışlar, hakaretler, küfür. Saygımız kalmadı . Eşim geçenlerde eski telefonumu ele geçirmiş ve kardeşimle olan whatsap mesajlarımı okumuş. Bu mesajlarda eşimle olan tartışmamız kardeşime anlatmışım onun bana şiddete varam davranışlarını anlatmışım . Kardeşimde küfürlü konuşmuş beni savunmuş. Onun ailesine falan küfretmiş. Evet benim suçum var ama eşim bunu hiç affetmedi. Hatta kız kardeşimi arayarak ana bacı bırakmadı. Evde bana karşı eşyaları fırlatmaya başladı . Aynı gün işler çığırından çıkınca ailem geldi . Ailem beni alırken eşim anneme çok ağır küfürler etti. Affedilmeyecek sözler… sonra iki gün içinde beni her yerden engelleyerek kendi memleketime geri döndü. Resmen beni terketti. Hem suçlu hem güçlü oldu kısacası. 15 gündür yok. Ben annemlerdeyim . Her gün ağlıyorum . Aklınıza gelebilecek her yerden engellemiş beni. Ailesi de sürekli ayrıl diyorlarmış. Anlayacağınız orada sürekli doluyor . Ben yine de bitsin istemiyorum . Gelsin buraya özür dilesin , konulsun yuvamız dağılsın istemiyorum. Bugün ortak arkadaşlarımızı araya kattım ona ulaştım . Onlara demiş ki : onun bunu herkese anlatmasından çok rahatsızım bayramdan sonra gelip onunla yalnız konuşacağım demiş. Kıza soruyorum başka ne dedi diye asla söylemiyor , biz sizin aranıza girmeyelim diyor . Seni içinde bitiren biri için kendini yıpratma falan dedi. Ağzından bu kadarı çıktı . Kaç gündür okumadığım dua kalmadı . İşler daha da kötüye gitti. Lütfen bir çare…..

Ya bacım adam senden vazgeçmiş, kırk laf etmiş el bile barış diyememiş karışmıyor, geri dönsen bile tekrar doz artarak daha kötü olur. Sana saygısı yok.
Taraflı anlattın belki ama saydığın hususlarda kocanı nerden elde tutalım. Adam bekar hayatının şartlarını kabul ettirecek fink atacak ortalıkta. Kendine bir küfür etmişsin ortalık ayağa kalmış senin sülaleyi küfüre bulamış sen barışalım diyorsun iyi misin ?
Emek senin için varsa ilişkide onun için de var. Sana saygısı yok eşinin sevgiyi geçtim

Bana ya da aileme kufreden adami direkt sikayet eder, senelerce yargilanmasini saglarim. Daha ne aglamasi ne barismasi?

eşim ailesinden yedi yıldır ayrı yaşıyordu biz evlendik hala bekar hayatını sürdürmek istedi. Sonuç olarak 8 ay kavga ile geçti. Şiddete varan davranışlar, hakaretler, küfür.

Aileniz sizi korumak için elinden geleni yapmış; sizse sizi koruyan ailenizi ezip geçmenin derdindesiniz. Gidin, yalvarın eşinize o zaman. Ancak giderseniz, ailenizle de vedalaşarak gidin. Kendi seçtiğiniz adamlar nedeniyle ailenizin de can güvenliğini tehlikeye atmayın.

Aileniz de bağrına taş basıp, hayatlarına devam etmenin bir yolunu bulur umarım.

Adam kafasında çoktan bitirmiş o yüzden ailenize de küfür etmeyi umursamamış neyine hala çırpınıyorsun boşver ne hali varsa görsün.

Şaka mısınız gerçekten. Size şiddet göstermiş Annenize kardeşimize küfür etmiş. Aileniz yanında size sahip çıkmış sizin derdiniz barışmak. Sizin asıl ben nasıl bu adamla ailemi muhattap ettim diye ağlamanız gerekir. Tabi siz kendinize bile değer vermezken ailenize değer vermenizi düşünmek benim saçmalamam.
Bunlara rağmen nasıl yuvamız dağılmasın diyorsunuz. Sizin bir yuvanız yok. Kocanız da yok. Buna koca denmez. Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz da bunları kabul edebiliyorsunuz.

Baylıyorum böyle konulara ya. Adam üzerinize eşya fırlatmış, tüm ailenizi dümdüz etmiş daha ailesi dolduruyor diyorsunuz. Dolacak bişey kalmış sanki. E siz gidin özür dileyin? Yaptıklarına rağmen üste çıkan bir adamla bir arada kalmakta bu kadar ısrarcısınız madem ufak bir özür mevzu aranızda sorun yaratmasın. Bu arada tabi anneniz ve aileniz ile görüşmenizi de yasaklayacak tabi ama bunlar mutlu yuvanız için ufak fedakarlıklar sayılır.

Zerre kadar gururunuz yok.
Annenize ve kardeşinize yazık. Kadının küfür edilmedik uzvu kalmamış hala affetme peşindesiniz.
Mustehak size.
Evladım ya da kardeşim olsan içime otururdu ya resmen.
O kadar küfürden sonra barışmak isteyen kızımdan, kardeşimden soğurdum ben.
Allah'a yakın benden uzak olsun.

Bir insana böyle saçma bir şekilde bağımlı olmak sağlıklı değil.
Dişardan bir gözle kendine bir bak. Uyuşturucu bağımlısı gibi sana ve ailene zarar veren bir insan için ağlıyorsun.
Psikoloğa git dicem ama onada eşim nasil geri gelir diye s
danişirsin.

Allahtan akıl fikir diliyorum sana. Ne barışması? Git yalvar bi de istersen, tövbe yarabbim. Ailen arkanda durmasaymış keşke bi de boş yere küfür yemişler

Valla evliya gibisiniz. Adamda hakaret, kufur ne ararsaniz var ama siz adama dua okuyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…