Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

canım ben dr otker in çilekli ahuduulu meyve sosunu kullanıyorum hem hoş koku hemde tat yapımıda kolay suyla oluyor .
püf noktaları yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpmak lazım. sıcak fırına koymakl lazım. birde kopkoyu bi hal alana kadar değil pembeleşene kadar pişirmek lazım. hem hafifi yağ olamdığı için hemde leziz oluyor. denemeni tavsiye ederim canım. birde krem şanti ve sosu soğuduktan sonra sürerse daha kolay sürülüyor ve düzgün duruyor. ölçüler kahve fincanı. fırındna çıkınca kürdanla delinicek 25 yerinden sonra 2 su bardağı soğuk sütü döküceksin üzerine.. kolay gelsin tatlım

Son düzenleme:
tabi çakırgözlü anlatayım;
önce 1.5 su bardağı şekerle 4 yumurtayı çırptım.içine 1 kaşık tarçın,çekilmiş ceviz(fındık),rendelenmiş 2 havuç(havuçları rendeledikten sonra elimle suyunu sıkıyorum,sulu olmaması için tarifte yazıyordu.),1 vanilin(yazmayı unutmuşum),2su bardağı unu ekleyip tekrar çırptım.en sonda kabartma tozunu ekledim(kabartma tozu en son eklenirse daha güzel kabarıyormuş.yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp 35 dakikada pişirdim.tarifte 35 dakika diyor ama ben daha uzun tutuyorum,tadı çok güzel oluyor canım,üzerinede pudraşekeri serpiştiriyorum.tarifte üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiştirin diyor ama ben içine tarçın koyduğumuz için sadece pudra şekeri ilave ediyorum

Son düzenleme:
ben bu aralar kudretullah diye bi kek buldum ona taktım
misafirim olmadığı bi günde onu denemek istiyorum yoksa çatlıycam merakımdan
denedikten sonra size de anlatırım çünkü görüntü çok güzel ama biraz uğraştırıcak

Iste bu ! ! ! !
:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:

dirimc'im canimin için
Pamugum, hepinize tesekkurler
yapalim bakalim su havuçlu keki nasil oluyor
cumartesi olsada bi alisverise gitsem yaaa hiç bisi yok evde of amaa

aa ZkYsN ilk defa duydum böyle bir kek,bende merak ettim şimdi hihoyyythihoyyyt
pamukşeker denicem mutlaka,kızlar sinir oldum,yemek siteleri açılmıyor,iş yerinde engellemişler sanırım,inşallah burayı da engellemezler,sinir olurum yoksa ya

krem karamelli kek diyede geçiyo bazı yerlerde
inşallah yapınca sizlerle paylaşırım arkadaşlar hem o zamana kadar resim eklemeyi de öğrenmiş olursam
resmini de eklerim bende sabırsızlıkla bekliyorum o günü

zkysn cim o kek biraz zahmetli canım bende denemeyi çok istedim ama gözüm korktu açıkçası olmazsa üzülürüm diye :) sen dene bakalım olursa yaparız bizde suyun üzerine oturtup fırında pişiyodu sanırım..

teşekürler canım
hemen kaydettim
deniyecem mutlaka.

evet canım baya zahmetli gözüküyo bende misafirim olmadığı bi pazar günümü ona ayırmayı düşünüyorum.umarım güzel olur beni üzmez
doğru şeker suda pişiyo bide ona uygun kab alıcaktım annemden ben şimdi hatırladım

sen dene bakalım canım bende kesinlikle deniycem bir gün dinlenip öyle kalıptan çıkarın filan diyor ben sabırsızım dayanamam kesin :) hem bide o beyaz yerin tadını emrak ediyorum açıkçası yumuşakmı kek gibimi.. neys edeneyince hemen koş gel buraya emi :)

mısranın peynirli tarifini mi diyorsun yaralım ?? eğer öyleyse : peyniri rendeleyip içine soyulmuş domates doğruyorsun birde içine biraz baharat bitti gitti işte sositososito

Kizlar...aksama firinca soyle bi kaç tost atmak isterim
uzerine bisiler sur diyordu misracim canim benim neydi ??

yaralım gitmediysen peyniri eziyodun içine bir yumurta kırıyodun içine 2 kaşık sıvıyağ bir biber domates rendele istersen sucuk ve kaşarda ilave et diyodu..karabiber ve kekik ekleyip sürüyordun..

ay pardon tarifi eksik vermişim senağlama

ama olsun yaralım yaa sen yine de öp beni hem benim tarifimde güzel ne varmış kaydirigubbakcemile2

pamukşekercim teşekkürler düzeltmen için amma velakin sanırsam yaralım benim tarifi yapmaya gitti hehehe

Cok sinirliyim cok, gittim saat 12:20 neymis efendim yemek saatine ayrilmislar 1 bucukta geri gelecekmisim, korumaci da da bir tavir sanki orasi babasinin sirketi.
Sinirlendim tekrar gitmedim saat 1 bucukta. Arkadasa gittim eve geldim ki kapida bir not diger kargom gelmis onun notu, yarin hem onu gidip alacagim hem diger kargo hakkinda firca cekecegim. Aynen boyle bir not birakmalari gerekiyordu nedemek kapinin onune birak ve git evde oldugum halde ustelik. Birde para istiyorlar kargomu almam icin, zaten gonderen kisi bir ton para oduyor gonderilmesi icin birde bu neyin nesi simdi, iyicene kazik olmus be bu sirket. klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…